Arī Slovākijas kravas automašīnu šoferi bloķē robežšķērsošanas punktu ar Ukrainu (+ VIDEO) 9

 
Nozare.lv | 2.decembris 2023 8:13

Slovākijas kravas automašīnu šoferi piektdien sākuši bloķēt robežšķērsošanas punktu ar Ukrainu, protestējot pret, viņuprāt, negodīgo konkurenci no ukraiņu kolēģu puses.

Slovākijas kravu pārvadājumu asociācija UNAS kontrolpunktā Višnē Ņemeckē atļauj iebraukt Ukrainā tikai četrām kravas automašīnām stundā. UNAS viceprezidents Rastislavs Čurma ziņu aģentūrai AFP sacīja, ka viņi bloķēs robežšķērsošanas punktu, kamēr netiks sperti soļi ukraiņu radītās konkurences ierobežošanai.

"Mēs vēlamies atbalstīt mūsu poļu kolēģus," piebilda Čurma. Poļu kravas auto šoferi jau vairāk nekā trīs nedēļas bloķē galvenos robežpunktus uz robežas ar Ukrainu, šādi protestējot pret, kā uzskata šoferi, negodīgo konkurenci no ukraiņu kolēģu puses. Poļu šoferi cita starpā pieprasa, lai no jauna tiktu ieviests Eiropas Savienības (ES) atļauju režīms Ukrainas kravas auto, kas tika atcelts pēc Krievijas atkārtotā iebrukuma Ukrainā.

Polijas un Slovākijas pārvadātāji uzskata, ka atļauju režīma atcelšana izraisījusi Ukrainas konkurentu cenu samazinājumu, kas nopietni ietekmējis to ieņēmumus.

Varšava un Kijiva ir iesaistījušās sarunās ar ES, bet domstarpības vēl nav izdevies atrisināt.

Ukrainas robežsardzes aģentūra šodien brīdināja par kravu satiksmes traucējumiem Višnē Ņemeckē, taču apliecināja, ka "iebraucot Slovākijā, satiksme netiks bloķēta".

"Arī automašīnu un autobusu kustība netiks ierobežota," paziņoja aģentūra.

 
Visi komentāri
 
1984 2.decembris 2023 15:12
2 1 Atbildēt

Ukraiņi savā elementā - EU iedeva mazo pirkstiņu (atļāva veikt divpusējos pārvadājumus starp EU un UA bez vienreizējām atļaujām), šamie nokoda visu roku līdz plecam un stāsta, ka tā ir bijis jau no laika gala(ved kravas EU iekšienē (ko neviens nav atļāvis), dzen lejā cenas utt...). Neesmu manījis, ka mūsu kontroles dienesti pārbaudītu UA mašīnas. Laikam mirklī, kad kāds UA auto parādās, inspektori izstiepjas kā stīgas un ar roku pie cepures atdod godu

es 2.decembris 2023 16:12
1 1 Atbildēt

Neviens negrib ar ārzemniekiem rokas smērēt. Man kādreiz bija Holandes numuru komplekts, ko izmantoju vēl nereģistrētu auto pārdzīšanai. Neviens CP nekad neapturēja.

1984 2.decembris 2023 16:27
4 1 Atbildēt

Jā, bet šeit šajā UA pārvadātāju gadījumā visi visu apmēram zina. Nav taču nekādu problēmu apstādināt auto un veikt kontroli - vai tiek vesta krava UA - EST, vai Rīga - Tallina (ko šamie diezgan bieži dara). Poļu pāvadātāji nav nekādi pozitīvie tēli, bet šajā gadījumā viņiem 200% ir taisnība. Ja varas institūcijās būtu valstij lojāli cilvēki, tad varētu arī pažmiegt tos, kuri tās kravas UA pārvadātājiem dod. Ir dažādas sviras un iespējas kā to var izdarīt

Vernons 3.decembris 2023 14:00
2 3 Atbildēt

Krievu firmas Polijā un Slovākijā reģistrētas! Un krievi pie šprices regulē "kārtību"!

Slovākijā atbrauca policija un galvenos organizatorus arestēja! Iestājās miers. Tā ir kara darbība!

es 3.decembris 2023 15:10
2 1 Atbildēt

Kāda starpība kam firmas pieder? Tā ir valsts mēroga dempingošana. Poļi, slovāki pret to cīnās, kamēr mēs ar plaši atplestām rokām un par velti ļaujam tranzītnikiem brīvi drasēt.

Kanibaals 4.decembris 2023 16:01
0 0 Atbildēt

Un vācieši cīnās pret tādiem poļiem.

1984 3.decembris 2023 16:20
1 0 Atbildēt

Vernona kungs, jums kāds krievs, vai Puttainais, nav pagultē iemitinājies?

BMW 4.decembris 2023 9:04
2 0 Atbildēt

Tur noteikti viss nav balts un melns, bet taisnība ir kaut kur pa vidu. ņemot vērā, ka Poļi ir lielākie Ukrainas atbalstītāji karā pret Krieviju, tur visticamāk notiek riebeklības no Ukaraiņu pārvadātāju puses. Bet lai komentē mūsu pašu pārvadātāji, jo ir dzirdēts par Ukaraiņu dempingu, par šmaukšanos ar ripām un citi brīnumi. Agrāk jau ES pārvadātāji cepās arī par mūsu baleliņiem, kas dempingoja un šmaucās. Tagad jau visi vairāk vai mazāk izmācīti!

Oskars 5.decembris 2023 10:21
0 1 Atbildēt

Īstais iemesls Ukrainas robežas bloķēšanai ir centrāleiropas un tās perifēro valstu tirgus saraušanās, dēļ kā kravu pārvadātājiem sāk pietrūkt darba.

Kā citādi izkaidrot to ka kravas auto šoferiem ir laiks tupēt ar visu fūri uz robežas?

Saprotams savu sāpi izliek uz dempingotājiem, nevis meklē alternatīvus peļņas veidus, jo nozarē aizvadīti 20 un vairāk gadu un par pārkvalifikāciju nav sākuši domāt.

Saprotams kremļa stimulēti indivīdi arī liek savu artavu notiekošajā.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

BMW X4 kļuvis lieks

Savu trešo paaudzi BMW X4 nepiedzīvos. Lasīt vairāk

 

Ko es nopirku Amazon PRIME 2024 dienās? Cik kas maksāja? 1.daļa (+ VIDEO) 10

iAuto iegādājas preces no Amazon par izdevīgām cenām. Atveda pie durvīm 7-8 dienu laikā - šodien būs jau nākošā piegāde. Lasīt vairāk

 

Apjomīgs saules parks dažās minūtēs (+ VIDEO) 4

Tehnoloģija ar konteineros uzglabājamiem, salokāmiem saules paneļiem, ļauj jaunu un apjomīgu enerģijas parku izvērst īsā laikā. Lasīt vairāk

 

Bentley izlaidis pēdējās automašīnas ar W12 dzinēju (+ FOTO) 4

Pēdējie ar divpadsmit cilindru motoriem komplektētie Bentayga, Continental GT un Flying Spur eksemplāri nobraukuši no konveijera zīmola rūpnīcā Krū. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti