SiXT Rīgā atklāj pašapkalpošanās velo nomu 1

 
Sixt Latvija | 15.augusts 2013 7:07

Viens no Eiropas vadošajiem auto nomas un līzinga pakalpojumu sniedzējiem SiXT turpmāk Rīgā nodrošinās arī pašapkalpošanās velosipēdu nomu. SiXT velo noma Rīgas iedzīvotājiem un viesiem šogad piedāvās vairāk nekā 130 divriteņus, kas būs pieejami 12 nomas punktos.

Nākamgad, Rīgai kļūstot par Eiropas kultūras galvaspilsētu, velosipēdu un nomas vietu skaitu plānots būtiski palielināt.

SiXT velo noma nodrošinās publisku un brīvi pieejamu divriteņu nomu vietējiem iedzīvotājiem - gan privātpersonām, gan uzņēmumiem, kā arī ārzemju viesiem. 2013. gadā divriteņus varēs iznomāt 12 vietās:

  • pie viesnīcas “Radisson Blu Hotel Latvija” Elizabetes ielā 55;
  • pie viecnīcas “Radisson Blu Hotel Daugava” Kuģu ielā 24;
  • Vaļņu ielas un Kaļķu ielas krustojumā;
  • Vaļņu ielā, pie tirdzniecības centra „Galerija centrs”;
  • pie Dailes teātra;
  • Tallinas un Miera ielas krustojumā;
  • Teikā, Brīvības gatves un Lielvārdes ielas krustojumā;
  • Pulkveža Brieža ielas un Elizabetes ielas krustojumā;
  • Pie Kongresu nama, Krišjāņa Valdemāra ielā;
  • pie i/c “Olimpia” Āzenes ielā 5;
  • Kalnciema un Slokas ielas krustojumā;
  • pie Āgenskalna tirgus.

Foto: Publicitātes foto

“SiXT velo noma ir plašākā velo noma Rīgā, kas pieejama ikvienam un pārstāv koplietošanas velo nomu jeb “city bike”. Izveidojot un attīstot šo pakalpojumu, mēs vēlamies uzsvērt divriteņa priekšrocības pilsētā - tas ir gan ērts pārvietošanās veids, gan ātrākais transporta veids, lai veiktu nelielus attālumus. Rīga tās nelielā mēroga dēļ ir ideāli piemērota pilsēta, lai divritenis kļūtu par alternatīvu sabiedriskajam un privātajam transportam. Izvēle pārvietoties ar velosipēdu ir mūsu atbalsts pilsētvides attīstībai un zaļai domāšanai, pie tam tā ir ekonomiski izdevīga, jo velosipēda nomas cena būs Ls 0,70 par 30 minūšu braucienu – tikpat, cik maksā braukšanas biļete pie sabiedriskā transporta vadītāja,” skaidro Arnis Jaudzems, SiXT vadītājs Baltijas valstīs.

Arnis Jaudzems, SiXT vadītājs Baltijas valstīs Foto: Publicitātes foto

Riteņbraucēju ērtībām SiXT velo nomā ieviesta jauna un īpaši ērta reģistrācijas sistēma – ar mobilo aplikāciju. Reģistrēties iespējams, zvanot pa tālruni +371 67 67 67 80 un internetā www.sixt.lv/velo. Apmaksu var veikt ar kredītkarti. Īpaši domāts par korporatīvajiem klientiem, kuriem paredzēti speciāli noteikumi un apmaksas kārtība. SiXT velo noma izveidota tikai balstoties uz privāto kapitālu.

"Rīga jau vairs nav iedomājama bez velosipēdiem - brauc lieli un mazi, brauc uz darbu un atpūtā. Rīgas dome ir daudz darījusi, lai pārvietošanās ar velosipēdiem Rīgā būtu maksimāla ērta un cilvēkiem draudzīga, un turpinās darīt arī turpmāk, attīstot velo infrastruktūru pilsētā. Atjaunojot velo nomu, es gribētu uzsvērt, ka Rīgas dome apsveic šo iniciatīvu un sniegs atbalstu arī turpmāk, jo tas ir būtisks nosacījums modernai pilsētas videi un Rīgas kā mūsdienīgas pilsētas statusam,” uzsver Andris Ameriks, Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks.

Andris Ameriks, Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Foto: Publicitātes foto

2014. gadā Rīga kļūs par Eiropas kultūras galvaspilsētu. Sagaidot šo nozīmīgo notikumu, SiXT velo nomu papildinās jauni velosipēdi un vairāki nomas punkti gan Rīgas centrā, gan ārpus tā. Tā būs dāvana pilsētai, lai iedzīvotāji un tūristi pilsētu varētu ērti iepazīt Rīgu arī ar divriteni.

"Veidojot Eiropas kultūras galvaspilsētu, viens no svarīgiem nosacījumiem ir decentralizēt norises pilsētā, jo Rīga nav tikai tās centrs. Manuprāt, mūsdienīga velo noma ir viens no demokrātiskiem un videi draudzīgiem veidiem, kā iepazīt dažādās Rīgas apkaimes, tostarp piedalīties Rīga 2014 norisēs," saka Diāna Čivle, nodibinājuma “Rīga 2014” vadītāja.

 
Visi komentāri
 
Lauķis. 10.novembris 2013 20:06
1 0 Atbildēt

O, zagļiem būs darbs!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

 

800 Zs mustangs - Shelby izlaiž Mustang Super Snake (+ FOTO) 2

Shelby American parādījis savu pirmo projektu, kas radīts uz jaunās S650 Mustang platformas. Lasīt vairāk

 

Gaidāmā sniegputeņa dēļ Rīgā ievieš "sniega biļetes" un bezmaksas sabiedrisko transportu autovadītājiem 9

Gaidot sniegputeni, Rīgā pirmdien tiek ieviestas "sniega biļetes" un autovadītāji varēs izmantot sabiedrisko transportu bez maksas, aģentūru LETA informēja Rīgas dome. Lasīt vairāk

 

Latvijas elektrisko automašīnu tirgū ienāk Ķīna; vai rietumu ražotājiem ir ko likt pretī? (+ VIDEO) 6

Pasaulē lielākā elektrisko automašīnu ražotāja Ķīna pagaidām gan mazā apmērā, bet sāk startēt arī Latvijā. Pasaulē otras lielākās ekonomikas pārstāvniecība ar šāda tipa transporta līdzekļiem pagaidām nav sevišķi liela, taču tuvāko gadu laikā tas varētu mainīties. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti