Gada pirmajos trīs mēnešos divkāršojies velosipēdu avāriju skaits 7

 

Foto: Pilseta24

LETA | 1.maijs 2014 9:35

Šogad pirmajos trīs mēnešos Valsts policija (VP) reģistrējusi 54 ceļu satiksmes negadījumus, kuros iesaistīti velosipēdisti, kas ir divas reizes vairāk nekā šādā laika periodā pagājušā gadā, šodien Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas sēdē sacīja VP Satiksmes drošības pārvaldes priekšnieks Normunds Krapsis.

Pagājušā gada pirmajos trīs mēnešos bija reģistrēti 25 satiksmes negadījumi, kuros iesaistīti velosipēdisti. Šādu satiksmes negadījumu skaits pieaudzis par 116%, liecina VP aplēses.

Šogad notikušajās velosipēdu avārijās 38 gadījumos bijuši cietušie, kas ir par 158% vairāk nekā pagājušā gada trīs mēnešos, kad cilvēki cietuši 15 negadījumos. Šogad bojā gājušas divas personas, bet pērn līdzīgos negadījumos neviena persona dzīvību nav zaudējusi.

Kā komisijas sēdē minēja Krapsis, būtiskais satiksmes negadījumu skaita pieaugums ir skaidrojams ar Latvijai neraksturīgi silto ziemu un sniega neesamību. Tādēļ liela daļa velosipēdu vadītāju šoziem turpināja piedalīties satiksmē.

Tāpat VP norāda, ka būtiska problēma ir velosipēda vadīšana reibumā. 2014.gada pirmajos trīs mēnešos policijas darbinieki izrakstījuši 686 administratīvā pārkāpuma protokolus par braukšanu reibumā, kas ir par 255 jeb 59% vairāk nekā pagājušā gada analoģiskā laika periodā.

Kā norāda policija, bieži vien iereibuši vadītāji vai nu nav informēti, ka par braukšanu reibumā ar velosipēdu piemērojams sods, vai arī vieglprātīgi paļaujas uz veiksmi, ka plānotajā maršrutā starpgadījumu nebūs. Vasaras sezonā policija rīko profilaktiskus reidus, taču statistikas dati neliecina par situācijas uzlabošanos.

 
Visi komentāri
 
LMT 1.maijs 2014 15:29
2 0 Atbildēt

Patriekt CSDD vadību!

skats no pierobežas 1.maijs 2014 18:01
0 0 Atbildēt

Ir gan gudri velosipēdi, paši brauc paši avarē.

Aigarcix 2.maijs 2014 17:55
0 1 Atbildēt

Un visiem ieviest tiesības,velovadītāju tiesības,lai mācās noteikumus,un aizliegt ari pie regulējamas gājēju pārejaas maukt pāri nenokāpjot no sava ciskudriļļa.

d'Artanjans 3.maijs 2014 15:49
0 0 Atbildēt

Ja pieņems jaunos CSN,tas skaits desmitkāršosies.Tikai tad visu noakstīs uz autovadītājiem.

draco 5.maijs 2014 20:31
0 0 Atbildēt

jaunajos taksh itkaa buutisku izmainju velo zinjaa nav? tie pat krustojumu un saanielu skeersojumi ar prieksroku pa iedomaatajiem ietvju turpinaajumiem ( vaikaaturbija) tak nav ieviesti? kaut arii vajadzeetu....

IkdienasViesis 8.maijs 2014 13:42
0 0 Atbildēt

Vispār jau velobraucēju braukšanas līmenis pie mums ir crimināls....Brauc kur grib un kā grib, pat pie sarkanajiem signāliem. Redzēju, kā pie ARSa poliklinikas viens velodrillis iemauca pat invalidu ratiņos. Uz ietvēm arī nerēķinās ar gājēju interesēm. CP un CSDD kaut kā to procesu absoluti nespēj kontrolēt. CP medijos plātās, cik simtus velošmigotājus noķēruši... Vajadzētu autovadītāja apliecību pielīdzināt velosipēda vadīšanas atļaujai - tās zaudēšana varbūt liktu velošmigotājiem apdomāties. Vēl iespēja - veidot specialas CP -velo vienības, kas nodarbotos tikai ar velobraucēju tvarstīšanu un sodīšanu. Protams, krietni jāpaceļ arī sodi velobraucējiem.

bums 20.maijs 2014 8:20
0 0 Atbildēt

Slapjš asfalts, saulīte kā jau no rīta, labi atspīd, velosipēdists praktiski neredzams uz tāda fona - melns apģērbs, melns asfalts. Labi, ka pamanīju. Vienīgais drošais risinājums ir atdalīd velosipēdus un gājējus no auto satiksmes vietās, kur atļauts 50+

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Unikālais 48 cilindru motocikls pārdots par 107 000 eiro

Noslēgusies Bonhams izsole, kurā tika pārdots pasaulē vienīgais 48 cilindru motocikls. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO)

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

Līdz 1400 eiro - deputāti spriedīs par sodu pastiprināšanu ceļu satiksmē 22

Saeimas Juridiskajā komisijā šodien plānots spriest par sodu pastiprināšanu par pārkāpumiem ceļu satiksmes jomā. Lasīt vairāk

 

Japāņu Bavārija. Pirmais ieskats Mazda CX-80 salonā (+VIDEO)

Vai atminaties, kad pēdējo reizi sastapāties ar pa īstam lielu Mazda markas automašīnu? Līdz šim lielākais japāņu ražotāja modelis Eiropā saucas CX-80, un TV Autoziņām radās unikāla iespēja iepazīties ar septiņvietīgo krosoveru Mazda R&D centrā Vācijā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti