Valsts policija pastiprinātu uzmanību pievērš velosipēdistiem 7

 

Foto: Publicitātes attēls

Valsts Policija | 25.aprīlis 2019 9:43

Ceturtdien, 18.aprīlī, profilaktiskā pasākuma laikā policisti pārvietojās ne tikai ar automašīnām, pārbaudot transportlīdzekļu vadītājus, bet arī, kopā ar Liepājas pilsētas Pašvaldības policiju atklāja velosezonu, pievēršot uzmanību velosipēdistiem.

Ceturtdien Liepājā ir apsekotas sešas velosipēdu tirdzniecības vietas, 25 velosipēdisti informēti par iespēju reģistrēt savu velosipēdu CSDD, no kuriem viens jau bija savu velosipēdu piereģistrējis un varēja uzrādīt attiecīgu uzlīmi. Septiņi no velosipēdistiem bija nepilngadīgi, vecumā no 14-15 gadiem, no kuriem pieci nebija ieguvuši velosipēda vadītāja apliecību – par to viņiem tika izteikts mutisks brīdinājums. Tāpat trīs pieaugušie vadīja velosipēdu bez jebkāda veida vadītāja apliecības – arī viņi tika mutiski brīdināti. Tāpat visi saņēma informatīvus bukletus ar informāciju, kur var reģistrēt savu velosipēdu.

Valsts policija informēja velosipēda īpašniekus par velosipēdu reģistrāciju, jo zādzības gadījumā skaitliskais vairākums nespēj sniegt policijai nekādus raksturojošos datus par nozagto velosipēdu, izņemot tā rāmja krāsu vai vispārīgo velosipēda tipu – sieviešu, vīriešu, saliekamais, sporta un tamlīdzīgi, kas nevar kalpot par kā subjektīvas pazīmes velosipēda meklēšanai un atpazīšanai.

Lai palielinātu velosipēdu īpašnieku aizsardzību pret velosipēdu zādzību, kā arī, lai nodrošinātu reģistrēto velosipēdu papildu identifikāciju, Valsts policija aicina iedzīvotājus reģistrēt savu velosipēdus, kas ir izdarāms Valsts akciju sabiedrības “Ceļu Satiksmes Drošības Direkcija” interneta vietnē https://www.csdd.lv/velosipedu-regist…/vispariga-informacija, velosipēda īpašniekam šajā gadījumā ir iespēja saņemt velosipēda reģistrācijas uzlīmi.

Saskaņā ar Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksu, par to noteikumu pārkāpšanu, kuri paredz papildu prasības velosipēdu un mopēdu vadītājiem, izsaka brīdinājumu vai uzliek naudas sodu transportlīdzekļa vadītājam no 7 līdz 30 eiro.

 
Visi komentāri
 
uupis 25.aprīlis 2019 19:49
1 0 Atbildēt

Atkal Liepāja izceļas!

Nu nevar sodīt par nereģistrētu velo - nevar!

Casio 26.aprīlis 2019 2:01
0 0 Atbildēt

Kas šitas par murgu?

"Saskaņā ar Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksu, par to noteikumu pārkāpšanu, kuri paredz papildu prasības velosipēdu un mopēdu vadītājiem, izsaka brīdinājumu vai uzliek naudas sodu transportlīdzekļa vadītājam no 7 līdz 30 eiro."

Vernons 26.aprīlis 2019 10:21
1 0 Atbildēt

silenieks.lv/

"Paldies" Viestur, savu panāci, velosipēdists gājēja ātrumā, 30 km/h, bez virziena rādīšanas un skatīšanās, velk jebkuram auto priekšā! Tādēļ nevajag brīnīties, kad tos velobraucējus nomašinē! Par sekām jādomā sākumā, ne vis pēc tam.

reku 26.aprīlis 2019 13:02
1 0 Atbildēt

Velosipēds ir nieks salīdzinājumam ar to kas parādās ielās.Pa akmens tiltu viens vālēja starp automašīnām ar vienu riteni starp kājām,nezinu kā pareizi viš saucas segway laikam.

uupis 27.aprīlis 2019 8:51
0 0 Atbildēt

Vernons izlasa 25.3. Un pēc tam nocitē CSL 19. pantu. Jo arī velosipēdistam, kā satiksmes dalībniekam ir tiesības uzskatīt, ka šoferis ievēros CSN un darīs visu iespējamo lai neapdraudētu velo un gājēju.

Vernons 29.aprīlis 2019 13:46
0 0 Atbildēt

Ko Tu piedāvā? Kā man par i.d.i.o.t.i.e.m. rūpēties? Ja reiz sāki, tad arī pabeidz!

Nobraucams Tavs gājējs un riteņbraucējs, kā "Spainis"! Nav cita varianta.

Cik saprotu, tad Tjarvem meita, kad viņai sarkanais, ieskrēja vieglajam sānos! 23 ar minūtēm. Nu kā par tādu "Spaini" rūpēties? Baidos ka Tjarve pats ir pamatīgi ieberzies! "Nekas nav tik smalki vīts, ko neatklāj saules rīts"!

Mārtiņš 27.aprīlis 2019 23:28
0 0 Atbildēt

Man gan ir velosipēds ko reti izmantoju, jo parasti pie pakaļas ir automašīnas sēdeklis, bet man ir arī velosipēda vadīšanas apliecība, un velosipēds pat ir reģistrēts CSDD

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 5

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 

2,8 sekundes līdz simtam - Mercedes-AMG prezentē 816 Zs jaudīgu kupeju (+ FOTO) 7

Vācijas Mercedes-AMG Šanhajā, Formula-1 sacensību pasākuma laikā nodemonstrējis savu GT saimes flagmani, kupeju Mercedes - AMG GT 63 S E-Performance, kas nodrošināta ar 816 Zs jaudīgu hibrīdiekārtu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti