Par gandrīz 600 000 eiro plānot izveidot veloceļu gar autoceļu Imanta-Babīte 23

 

Foto: Ekrānbilde no Google.com/maps

Nozare.lv / iAuto | 2.februāris 2020 10:21

VAS "Latvijas valsts ceļi" (LVC) plāno par 585 000 eiro ierīkot gājēju un velosipēdistu celiņu gar valsts vietējo autoceļu Imanta-Babīte (V20), liecina Iepirkumu uzraudzības biroja informācija.

Izsludinātajā iepirkumā norādīts, ka celiņš tiks izbūvēts 2,3 kilometru garumā. 

LVC Komunikāciju daļā aģentūrai LETA skaidroja, ka gājēju un velosipēdistu celiņu plānots izbūvēt posmā gandrīz no Slokas ielas un Kurzemes prospekta krustojuma jeb Rīgas pilsētas un Babītes novada robežas līdz Jūrmalas gatvei. 

Šis celiņš gar autoceļu Imanta-Babīte ir Satiksmes ministrijas solījums, kas sniegts aptuveni 2013.-2014.gadā uz vietējo Babītes ciemata iedzīvotāju lūgumu savienot šādā veidā ciematu ar Imantas dzīvojamo namu rajonu Rīgā, konkrēti Slokas ielas galu, pauda LVC Komunikāciju daļā. 

Tāpat LVC skaidroja, ka tas arī saskan ar Rīgas pašvaldības plāniem pagarināt Rīgas teritorijā šo jaunbūvējamo veloceļu no Slokas ielas gala līdz Kurzemes prospektam (aptuveni 200 metru distance). 

IUB izsludinātajā iepirkumā pretendenti pieteikumus var iesniegt līdz 11.februārim.Iepirkuma paredzamā līgumcena ir 585 000 eiro bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN). 

Paredzēts, ka celiņš tiks ierīkots 100 dienu laikā no līguma noslēgšanas brīža. 

iAuto komentārs: Galvenais, lai šos infrastrukturas elementus realizē pareizi, lietotājiem ērti un droši. Pamatprincipi būtu:

  1. Pietiekams platums - lai vienā virzienā var droši braukt paralēli 2 velosipēdi. Tas nodrošinātu drošāku apsteigšanu.
  2. Velojoslai jābūt fiziski nodalīta no autotransporta ar sķēršļiem. Ideāli, ja arī no gājējiem.
  3. Vienvirziena. Skolas iela Rīgā šajā ziņā būtu sliktākais piemērs.
 
23 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
core 2.februāris 2020 14:32
9 1 Atbildēt

Es kaut ko nesaprotu, tur tak jau veloceliņš ir ļoti sen, dažus gadus atpakaļ pat tika atjaunots, kāpēc jābūvē vēl vienu?

DD 2.februāris 2020 17:31
5 2 Atbildēt

Tikai lai būvē veloceliņu, nevis daudzfunkcionālu ietvi, pa kuru staigā esmumātes, skrien skrējēji, staidzina suņus un līkumo kinderi uz trīsriteņiem.

Tikpat labi tad ar velo pa braucamo daļu ir daudz drošāk un ātrāk, nekā apdraudēt sevi uz t.s. veloceliņiem.

DD 3.februāris 2020 12:47
5 1 Atbildēt

Tad jau esmātes un suņu saimnieki var staigāt pa ielas braucamo daļu - kas tur liels, auto vadītāji piebremzēs un apbrauks. Nu nav jātriecas pa pilsētu kā pa sacīkšu trasi ar neprātīgiem 50-70km/st.

Un protams, ka veloceliņam ir jābū norobežotam, lai pa to nestaigātu gājēji.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 6

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 

2,8 sekundes līdz simtam - Mercedes-AMG prezentē 816 Zs jaudīgu kupeju (+ FOTO) 7

Vācijas Mercedes-AMG Šanhajā, Formula-1 sacensību pasākuma laikā nodemonstrējis savu GT saimes flagmani, kupeju Mercedes - AMG GT 63 S E-Performance, kas nodrošināta ar 816 Zs jaudīgu hibrīdiekārtu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti