Iedzīvotājus aicina vairāk pārvietoties ar velosipēdiem; policija atgādina par drošību 14

 

Foto: Publicitātes attēls

Valsts Policija | 26.marts 2020 8:38

Saistībā ar izsludināto ārkārtējo situāciju valstī, iedzīvotāji ir aicināti sabiedriskā transporta vietā izvēlēties alternatīvus pārvietošanās līdzekļus, piemēram, velosipēdu. Arī šī brīža laikapstākļi ir atbilstoši un labvēlīgi tam, lai pārvietotos ar riteni.

Tādēļ Valsts policija atgādina – visiem satiksmes dalībniekiem ir jābūt gataviem, ka ceļu satiksmē palielināsies velosipēdistu skaits. Līdz ar to gan autovadītājiem, gan gājējiem un arī velosipēdistiem ir jābūt modriem un vērīgiem, lai neapdraudētu viens otru.

Gan pilsētās, gan ārpus tām riteņbraucēju aktivitāte ar katru dienu palielinās, tāpēc Valsts policija aicina ne tikai autobraucējus un gājējus būt vērīgiem, bet arī pašus velosipēdistus būt uzmanīgiem un parūpēties par savu drošību, piedaloties ceļu satiksmē. Šogad līdz 22. martam fiksēti 64 ceļu satiksmes negadījumi, kuros iesaistīti riteņbraucēji, šajos negadījumos cietuši 42, bet bojā gājuši divi velosipēdisti.

Valsts policija vērš uzmanību, ka gan riteņbraucējam, gan autovadītājam ir jāievēro drošs intervāls un distance vienam no otra. Velosipēdistam ir jāpārvietojas pēc iespējas tuvāk brauktuves labajai malai un, ja satiksmē pārvietojas vairāki riteņbraucēji, tad tiem ir jābrauc vienam aiz otra, nevis blakus. Velosipēdistam ir jāatceras, ka braucot pa gājēju ceļu vai ietvi, priekšroka ir gājējam.  Piedaloties satiksmē ar velosipēdu, nedrīkst aizmirst par pareizi aprīkotu velosipēdu ar gaismu atstarojošiem elementiem un ķiveri savai drošībai!

Tāpat Valsts policija atgādina, ka ne tikai pieaugušajam ir jārūpējas par savu drošību, bet arī mazajiem satiksmes dalībniekiem. Aicinām vecākus pārrunāt ar saviem bērniem ceļu satiksmes noteikumus un atgādināt par satiksmes drošību, pārvietojoties ar velosipēdu.

Būtiski ir arī parūpēties par sava velosipēda drošību – lai nenokļūtu nepatīkamā situācijā un braucamrīks nenonāktu zagļa rokās, ir jāievēro vairāki drošības ieteikumi: velosipēds jāpieslēdz ar kvalitatīvu drošības saslēgu, ja iespējams tas jānovieto videonovērošanas kameru tuvumā, uz velosipēda vai tā groziņā nedrīkst atstāt vērtīgas mantas un velosipēds jāpieslēdz pie droša statīva!

Saistībā ar ārkārtējo situāciju valstī, policija aicina iedzīvotājus būt atbildīgiem par savu un apkārtējo veselību – ievērot fizisko distancēšanos, bez liekas vajadzības nedoties uz publiskām vietām, ievērot mediķu dotos norādījumus un bieži mazgāt rokas!

 
14 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
uupis 26.marts 2020 14:52
33 3 Atbildēt

Uz priekšu – ej uz RDSD ar rakstisku iesniegumu un apstāsti viņiem kā pareizi zīmēt strīpiņas un izvietot ceļa zīmes!

uupis 26.marts 2020 14:58
22 3 Atbildēt

Nāksies ka tev pašam pārlasīt noteikumus un nereklamēt to ka tu viņus nezini, citādāk vēl nāksies nest uz CSDD vadītāja apliecību ar tekstu: analfabētiem nedrīkst izsniegt vadītāja apliecību…

uupis 26.marts 2020 14:51
17 2 Atbildēt

Nu nocitē man CSN punktu kur tas ir rakstīts, ka KRUSTOJUMĀ veloceliņam nav priekšroka un kur ir minēts ka 124. punkts un labā roka nedarbojas ja ir veloceliņš.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Uz Dienvidu gaisa pārvada jau vairākas nedēļas atjaunots 70 km/h, Rīgas-Jūrmalas šoseja vēl 90 km/h (+ VIDEO) 3

iAuto.lv ir neizpratnē par to, kādēļ labos laika apstākļos uz Rīgas-Jūrmalas šosejas maksimālais atļautais ātrums joprojām ir tikai 90 kilometri stundā. Lasīt vairāk

 

Elektrokabeļu zagļu dēļ traucēta vilcienu satiksme Vācijas rietumos 2

Elektrokabeļu zagļi aizvadītajā naktī paralizēja vilcienu satiksmi Vācijas rietumos. Lasīt vairāk

 

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 11

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO) 1

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti