Iedzīvotājus aicina vairāk pārvietoties ar velosipēdiem; policija atgādina par drošību 14

 

Foto: Publicitātes attēls

Valsts Policija | 26.marts 2020 8:38

Saistībā ar izsludināto ārkārtējo situāciju valstī, iedzīvotāji ir aicināti sabiedriskā transporta vietā izvēlēties alternatīvus pārvietošanās līdzekļus, piemēram, velosipēdu. Arī šī brīža laikapstākļi ir atbilstoši un labvēlīgi tam, lai pārvietotos ar riteni.

Tādēļ Valsts policija atgādina – visiem satiksmes dalībniekiem ir jābūt gataviem, ka ceļu satiksmē palielināsies velosipēdistu skaits. Līdz ar to gan autovadītājiem, gan gājējiem un arī velosipēdistiem ir jābūt modriem un vērīgiem, lai neapdraudētu viens otru.

Gan pilsētās, gan ārpus tām riteņbraucēju aktivitāte ar katru dienu palielinās, tāpēc Valsts policija aicina ne tikai autobraucējus un gājējus būt vērīgiem, bet arī pašus velosipēdistus būt uzmanīgiem un parūpēties par savu drošību, piedaloties ceļu satiksmē. Šogad līdz 22. martam fiksēti 64 ceļu satiksmes negadījumi, kuros iesaistīti riteņbraucēji, šajos negadījumos cietuši 42, bet bojā gājuši divi velosipēdisti.

Valsts policija vērš uzmanību, ka gan riteņbraucējam, gan autovadītājam ir jāievēro drošs intervāls un distance vienam no otra. Velosipēdistam ir jāpārvietojas pēc iespējas tuvāk brauktuves labajai malai un, ja satiksmē pārvietojas vairāki riteņbraucēji, tad tiem ir jābrauc vienam aiz otra, nevis blakus. Velosipēdistam ir jāatceras, ka braucot pa gājēju ceļu vai ietvi, priekšroka ir gājējam.  Piedaloties satiksmē ar velosipēdu, nedrīkst aizmirst par pareizi aprīkotu velosipēdu ar gaismu atstarojošiem elementiem un ķiveri savai drošībai!

Tāpat Valsts policija atgādina, ka ne tikai pieaugušajam ir jārūpējas par savu drošību, bet arī mazajiem satiksmes dalībniekiem. Aicinām vecākus pārrunāt ar saviem bērniem ceļu satiksmes noteikumus un atgādināt par satiksmes drošību, pārvietojoties ar velosipēdu.

Būtiski ir arī parūpēties par sava velosipēda drošību – lai nenokļūtu nepatīkamā situācijā un braucamrīks nenonāktu zagļa rokās, ir jāievēro vairāki drošības ieteikumi: velosipēds jāpieslēdz ar kvalitatīvu drošības saslēgu, ja iespējams tas jānovieto videonovērošanas kameru tuvumā, uz velosipēda vai tā groziņā nedrīkst atstāt vērtīgas mantas un velosipēds jāpieslēdz pie droša statīva!

Saistībā ar ārkārtējo situāciju valstī, policija aicina iedzīvotājus būt atbildīgiem par savu un apkārtējo veselību – ievērot fizisko distancēšanos, bez liekas vajadzības nedoties uz publiskām vietām, ievērot mediķu dotos norādījumus un bieži mazgāt rokas!

 
Visi komentāri
 
uupis 26.marts 2020 10:14
12 3 Atbildēt

Kāpēc iAuto redakcija turpina izplatīt melīgu informāciju un veicina cietušo un bojā gājušo velosipēdistu skaitu?

KRUSTOJUMĀ veloceliņam ir tieši tādas pašas privilēģijas kā jebkurai citai brauktuvei!!!

KRUSTOJUMĀ darbojas kā labā roka tā arī 124. punkts un autobvadītājs nogriežoties dod ceļu velosipēdistam!!!

Lūdzu izņemiet maldinošo bildi, jo vadītājs redzot šo bildi sāks tīšām braukt virsū velosipēdistiem uz veloceliņa krustojumos!!!

Vernons 26.marts 2020 14:09
4 14 Atbildēt

Elizabetes iela. Velo celiņš uz brauktuves! Nedrīkts būt tāda situācija, kad velosipēdists krustā, pa labo pusi velk garām taisni, bet auto griež ar atkāpi no malas pa labi! Zviedrijā velosipēdistam tāda iespēja netiek dota. Tas ir pretrunā ar CSL 19. P. 3. Punktu! "Cita persona" kaut ko apzināti salaida dēlī!

uupis 26.marts 2020 14:52
33 3 Atbildēt

Uz priekšu – ej uz RDSD ar rakstisku iesniegumu un apstāsti viņiem kā pareizi zīmēt strīpiņas un izvietot ceļa zīmes!

hdyen 27.marts 2020 15:48
2 0 Atbildēt

Nav spoguļu? Vai acu? Vai auto bremzes nedarbojas?

Nu tak palaid to, kas brauc taisni un griez. Tikai negriez apzināti priekšā, kā tā vecene kuras tarataikai uz pakaļējā stikla palika plaisa.

Dīvāna komentari 26.marts 2020 10:49
3 15 Atbildēt

Ei uupi vispār viss ir pareizi. Palasi noteikumus velreiz

uupis 26.marts 2020 14:51
17 2 Atbildēt

Nu nocitē man CSN punktu kur tas ir rakstīts, ka KRUSTOJUMĀ veloceliņam nav priekšroka un kur ir minēts ka 124. punkts un labā roka nedarbojas ja ir veloceliņš.

uupis 26.marts 2020 14:58
22 3 Atbildēt

Nāksies ka tev pašam pārlasīt noteikumus un nereklamēt to ka tu viņus nezini, citādāk vēl nāksies nest uz CSDD vadītāja apliecību ar tekstu: analfabētiem nedrīkst izsniegt vadītāja apliecību…

uupis 27.marts 2020 6:44
15 0 Atbildēt

Tavu neražu - Valsts policija atzinusi ka ir kļūda un izņēmusi bildi, bet tu atzinies ka nezini noteikumus un atsakies labot savu kļūdu! twitter.com/marisjonovs/s...720891904?s=19

djdnei 26.marts 2020 11:07
5 0 Atbildēt

No tās bildītes neko nevar saprast, viss sīks un miglains.

Kā velosipēdisti šķērso krustojumus?

Ja velosipēdists brauc pa brauktuvi (velo joslu), un nolēmis braukt taisni vai nogriezties pa labi - velosipēdists brauc pēc iespējas tuvāk brauktuves malai un, nosakot krustojuma šķērsošanas priekšrocības, kopā ar pārējiem transportlīdzekļiem veic šo manevru.

njjakqq 26.marts 2020 11:12
14 0 Atbildēt

124. Nogriežoties pa labi vai pa kreisi, bet, ja pretējos virzienos braucošu transportlīdzekļu plūsmas atdala sadalošā josla, – arī apgriežoties braukšanai pretējā virzienā, transportlīdzekļa vadītājam jādod ceļš gājējiem un velosipēdu vadītājiem, kas šķērso to brauktuvi, kurā viņš nogriežas.

uupis 26.marts 2020 14:52
17 2 Atbildēt

Par to arī ir stāsts – bet bildē šis punkts ir izstrīpots un nedrbojas!

Tims 26.marts 2020 22:26
4 0 Atbildēt

Galvenais, varēja uzsvērt, ka gājējiem nav jāklīst kā aļņiem pa veloceliņiem. Un jāblenž vēl dusmīgi virsū riteņbraucējam, kurš brauc pa SAVU joslu. Jā- es braucu ātri, bet tādēļ jau es pārvietojos ar velo pa veloceliņu. Ātrāk, lētāk, veselīgāk!

uupis 27.marts 2020 6:45
14 0 Atbildēt

Valsts policija atzīst ka ir kļūdījušies un bilde izņemta. iAuto vēl turpina publicēt attēlu! twitter.com/marisjonovs/s...720891904?s=19

iAuto 27.marts 2020 10:47
0 4 Atbildēt

Lai paliek kopā ar autoru!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Mazda 6 pēctecis: Mazda ar diviem jaunumiem Auto China 2024 izstādē (+ FOTO)

Pekinas autoizstādē Japānas autobūves uzņēmums Mazda nodemonstrējis divus jaunumus: sedanu EZ-6 un krosoveru Arata. Lasīt vairāk

 

Unikālais 48 cilindru motocikls pārdots par 107 000 eiro 1

Noslēgusies Bonhams izsole, kurā tika pārdots pasaulē vienīgais 48 cilindru motocikls. Lasīt vairāk

 

Sestdien, 27.aprīlī, Rīgā ar motociklu parādi atklās motosezonu. 8

27.aprīlī pie t/c „Mols” Krasta iela 46. sākot no plkst. 10.00 pulcēsies ap Latvijas motobraucēji, lai kopīgi atklātu ikgadējo motosezonu. Pulcēšanās laiks no plkst. 10.00-12.59. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 16

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti