Veloentuziasti aicina informēt par ceļu infrastruktūras problēmām 11

 

Ilustratīvs attēls Foto: Ekrānbilde

Nozare.lv | 30.aprīlis 2020 16:33

Velosipēdistu "Kritiskās masas" organizatori šogad aicina vairāk sūtīt iesniegumus par ceļu infrastruktūras problēmām

Veloentuziastu ikgadējā brauciena "Kritiskā masa" organizatori šogad kopīgo izbraucienu pa Rīgas ielām nerīkos, taču savus atbalstītājus aicina maijā atbildīgajām iestādēm pastiprināti sūtīt iesniegumus un norādīt uz ceļu infrastruktūras problēmām, aģentūru LETA informēja organizatoru pārstāvji.

Tradicionāli katru gadu 1.maijā riteņbraucēji rīkoja "Kritiskās masas" braucienu, lai pievērstu sabiedrības, politiķu un ierēdņu uzmanību velo satiksmes problēmām Rīgā. Ik gadu brauciens pulcēja vairākus tūkstošus dalībnieku. 

Taču šogad Covid-19 ierobežojumu dēļ brauciens notikt nevarēs, tādēļ pasākuma organizatori aicina par aktuālajām problēmām atgādināt citā veidā, proti, Rīgas domes Satiksmes departamentam un citām atbildīgajām iestādēm visu maija mēnesi pastiprināti adresēt iesniegumus ar lūgumiem ierīkot veloceļus un velojoslas, jautāt un atgādināt par agrāk solītajiem darbiem, kā arī prasīt veikt tik nelielas lietas kā apmales nolīdzināšana vai bedres aizlāpīšana. 

"Rīgā pēdējos piecos gados jaunuzbūvētās veloinfrastruktūras bilance ir tuva apaļai nullei, pie varas esošo politiķu un ierēdņu solītie projekti gadu no gada tiek atlikti, vai atcelti pavisam, tikmēr ikdienas riteņbraucēju skaits strauji aug un fiziskās distancēšanās laikā kvalitatīvas veloinfrastruktūras trūkums kļuvis vēl akūtāks," atgādina aktīvisti.

Savā "Facebook" kontā pasākuma organizatori arī piedāvā anketu paraugus un palīdzību, kā veiksmīgāk iesniegumus sagatavot. 
 

 
Visi komentāri
 
chgch 30.aprīlis 2020 17:11
1 0 Atbildēt

šķiet, ka šogad Rīgas dome nav algojusi kādu no slavenajiem pilsētplānotājiem, lai neieklausītos viņa padomos kā padarīt pilsētu ērtāku gājējiem un velospēdistiem.

WALA 30.aprīlis 2020 20:03
4 0 Atbildēt

Ja tie domnieki prasti sakot beigtu daudz sēdēt un prasti sakot drist, tad pavadot paris dienas kājāmgājejos vai velosipedistos ātri saprastu kas Rīgā sūkā pie šāda tipa pārvietošanās.

Velosipēdists 2.maijs 2020 18:44
0 0 Atbildēt

Braucot pa trotuāru un spaidot telefonu es iebraucu ceļa zīmes stabā! Nu kurš aunapiere rok stabus uz trotuāriem! Lūdzu nekavējoties labot.

Gjgeyh 2.maijs 2020 19:22
0 0 Atbildēt

Tu esi velopisēdists, bet ja saņemsies, vari kļūt par normālu riteņbraucēju))

Velosipēdists 3.maijs 2020 15:34
0 0 Atbildēt

Beidz apsaukāties! Domā man nav jūtu!?

Opis 3.maijs 2020 15:38
0 0 Atbildēt

Tā vien izskatās, ka jaunā paaudze nemāk braukt! Es visur varu ar ričuku gan aizbraukt, gan atbraukt. Ja bail braukt, tad varbūt sēdiet mājās zaļknābji un nelieniet uz ceļa, būs drošāk gan Jums, gan pārējiem.

Jau no agras bērnības laukos visi brauc uz skolu ar ričukiem, gan pa granteni, gan pa pļavu un nečīkst. Pilsētas mīkstmiešiem neesot infrastruktūras, ko lai saka lauku bērni, kam 20 km dien dienā uz skolu un atpakaļ jāminas pa bezceļu?

Ūpis 3.maijs 2020 15:59
0 0 Atbildēt

Braukt pa bezceļu ir daudz mierīgāk, kā pa pilsētu - nav ne gājēju kas neskatoties šķērso veloceliņu, ne mašīnu kas brauc garām 20cm attālumā no velobraucējiem.

Opis 3.maijs 2020 20:23
0 0 Atbildēt

Esi braucis pa granteni, kur lauku rallists tevi nomētā ar akmeņiem un putekļiem!?

Ghhur 3.maijs 2020 23:09
0 0 Atbildēt

Tad pa bezceļu vai tomēr granteni?!?

ssscf 4.maijs 2020 7:57
1 0 Atbildēt

Riteņbraucējs attēlā bezatbildīgi brauc pa celiņa vidu, kaut arī vairumā valstu noteikumi un arī veselais saprāts diktē braukšanu pa vienu no pusēm (atkarībā no braukšanas joslu sistēmas).

Tagad arī sācies siltais laiks, uz veloceliņiem izlīduši pajoli kas brauc pa pāriem vai pat trijatā blakus viens otram, aizņemot celiņu visā platumā. Aizrādi tādiem un sāk vēl smirdēt, sak, vai tad nevari piebremzēt un palaist mūs garām. Vasaras kretīni))

WALA 5.maijs 2020 9:56
1 0 Atbildēt

Sezonālie, un "sniegpulkstenīšu" velo un auto braucēji, visiem nodrošina "jautrību" pāris mēnešu garumā ...

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 18

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 7

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 3

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 

Jaunā Škoda Octavia stājas uz konveijera

Pagājušajā nedēļā Čehijā tika uzsākta modernizētās Škoda Octavia ražošanu. Modelis būs pieejams ar plašu dzinēju klāstu, ieskaitot elektrificētās mild-hybrid versijas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti