Negadījums ar velosipēdu riteņbraucējam var izmaksāt pat vairākus tūkstošus eiro 5

 

Foto: Publicitātes attēls

Ergo | 19.jūnijs 2021 8:07

Negadījumos smagāk cieš mazāk aizsargātie ceļu satiksmes dalībnieki, tomēr atbildību jāuzņemas negadījuma izraisītājam, un tas var būt arī velosipēdists.

Nopietnākos nelaimes gadījumos nodarītie zaudējumi var būt mērāmi pat vairākos tūkstošos eiro. Aicinot riteņbraucējus rūpēties par savu un apkārtējo drošību, apdrošināšanas sabiedrība “ERGO” iesaistās VAS “Ceļu satiksmes drošības direkcija” (CSDD) rīkotajā kampaņā “Brauc ar galvu” un atgādina par velosipēda un skrejriteņa komplekso apdrošināšanu.

Pēc Valsts policijas datiem šī gada pirmajos piecos mēnešos notikuši 194 ceļu satiksmes negadījumi, kuros iesaistīti velosipēdisti, un tajos cietuši 124 cilvēki. Ja negadījuma izraisītājs ir pats velosipēdists, tad, neskatoties uz viņam pašam nodarītajiem bojājumiem, viņam ir jāuzņemas atbildība arī par negadījumā nodarītajiem zaudējumiem tajā iesaistītajām pusēm.

Kā liecina apdrošināšanas sabiedrības “ERGO” dati, vidēji gadā tiek saņemti vairāk nekā 150 nelaimes gadījumu pieteikumi no velosipēdistiem, no kuriem lielākā daļa (vairāk nekā 90) ir par sadursmi ar auto.

“ERGO” aprēķini liecina, ka ja velobraucējs automašīnai nodarījis nelielus bojājumus – skrāpējumus un buktes – velosipēdistam tas izmaksā aptuveni 500 EUR. Savukārt smagākos nelaimes gadījumos, kad velobraucējs pēc sadursmes ar auto, piemēram, piezemējas uz motora pārsega, stikla vai jumta, automašīnai nodarītie zaudējumi var sasniegt pat 2000 EUR, un šī summa ir jāsedz riteņbraucējam, kas izraisījis negadījumu. Uzbraucot gājējam un nodarot viņam vieglus miesas bojājumus – nobrāzumi, sasitumi, nelieli kaulu lūzumi – velosipēdistam jārēķinās ar vidēji 200 EUR kompensāciju.

“Mūsdienās satiksmei paliekot arvien intensīvākai, ir saprotams, ka dažādi negadījumi var skart ikvienu. Diemžēl nereti cilvēki neaizdomājas, ka tas nav tikai izbīlis, nobrāzts celis vai atliekts spogulis mašīnai. Arī pie nelieliem negadījumiem, sekas ir ne tikai emocionālas un fiziskas, bet arī materiālas. Tāpēc, pirmkārt, ir svarīgi ievērot ceļu satiksmes noteikumus un braukt atbildīgi, taču saprātīgs lēmums ir arī nodrošināties pret iespējamiem zaudējumiem, iegādājoties apdrošināšanu, tādējādi kaut nedaudz mazinot negadījuma seku radīto slogu,” uzsver apdrošināšanas sabiedrības “ERGO” Risku parakstīšanas un produktu attīstības departamenta direktors Pēters Kabuns (Peeter Kabbun).

Apdrošināšanas sabiedrība “ERGO” sadarbībā ar CSDD aicina ikvienu satiksmes dalībnieku ne tikai “braukt ar galvu”, bet arī preventīvi pasargāt sevi no iespējamiem zaudējumiem, noformējot komplekso velosipēda vai skrejriteņa apdrošināšanu, kas pasargās no dažādiem finansiāliem zaudējumiem iekļūstot negadījumā, jo tajā ietverta ne tikai mantas un nelaimes gadījumu, bet arī civiltiesiskās atbildības apdrošināšana, tādu zaudējumu segšanai, kas var tikt nodarīti trešās personas mantai vai veselībai.

Lai veicinātu ceļu satiksmes dalībnieku drošību, CSDD īsteno sociālo kampaņu “Brauc ar galvu”. Kampaņā tiek uzrunāti gan velosipēdisti, gan autovadītāji, aicinot satiksmes dalībniekus uz savstarpēju cieņu. “Brauc ar galvu” aktualizē gan rakstītos, gan nerakstītos ceļu satiksmes drošības aspektus, kā arī piedāvā ieteikumus, kā pēc iespējas ērtāk un drošāk izmantot pilsētvidi un ceļus ārpus tās. Informatīvie un izglītojošie kampaņas materiāli pieejami vietnē www.braucargalvu.lv.

 
5 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
koa? 19.jūnijs 2021 8:47
7 1 Atbildēt

auto skramba 500, un gājējam nelieli kaulu lūzumi - tikai 200? Tas vīrs ir apdzēries? Kā minimums 2000, jo gājējam tie ir būtiski zaudējumi un ietekmē nākotni. Ja salauž roku mūziķim, tad to skūterastu vispār vajag dzīvu aprakt.

P.S. Es labprāt par 200 eur salauztu pirktu tam apdrošinātājam, kas tik zemu vērtē gājēju kaulus

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā 1

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Kā taps jaunais Rail Baltica tilts pār Daugavu Rīgā (+ VIDEO)

Ir sākusies jaunā Rail Baltica tilta pār Daugavu būvniecība. Respektējot galvaspilsētas vēsturi, jaunajā tilta konstrukcijā saglabās esošā dzelzceļa tilta ikonisko izskatu. Lasīt vairāk

 

Traģiska nāve, sajaucot ātrumus - miljardiere iet bojā savā Tesla (+ VIDEO) 29

Amerikāņu miljardiere un uzņēmēja, politiķa Miča Makkonela radiniece Andžela Čao noslīkusi savā Tesla pēc tam, kad viņas vadītā automašīna iebrauca dīķī un nogrima. Lasīt vairāk

 

Mercedes-Benz Vision EQXX iztiek ar 7 kWh vidēji un nobrauc 1000 km ar vienu uzlādi (+ FOTO) 12

Mercedes elektriskais prototips Vision EQXX veicis savu trešo tālās distances pārbraucienu ar vienu uzlādi veicot vairāk par 1000 kilometriem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti