Nepērc zagtu velosipēdu: pārbaudi to pirms iegādes! (+ VIDEO) 14

 
VP | 11.augusts 2021 11:18

Ikdienā var novērot, ka ar katru gadu satiksmes dalībnieki arvien biežāk izvēlas velosipēdu kā pārvietošanās līdzekli. Diemžēl līdz ar to aktīvāki paliek arī velosipēdu zagļi.

Tādēļ, lai iespēju robežās samazinātu zādzību skaitu un zagtu velosipēdu realizēšanu Latvijas tirgū, Valsts policija sadarbībā ar Ceļu satiksmes drošības direkciju (CSDD) uzsāk kustību “nepērc zagtu”.

Lai attīstītu šo kustību, CSDD piedāvā iespēju pirms velosipēda iegādes elektroniski pārliecināties, vai velosipēds nav atzīmēts kā zagts. Valsts policijas reģistrētā informācija liecina, ka ik gadu aug velosipēdu zādzību skaits – ja 2019. gadā tika fiksētas 1616 velosipēdu zādzības, tad 2020. gadā Valsts policija reģistrēja 2678 nozagtus velosipēdus.

Savukārt šogad septiņos mēnešos ir reģistrētas jau 1044 velosipēdu zādzības. Taču aizvien ir daļa divriteņu īpašnieku, kuri neziņo Valsts policijai par nozagšanas faktu. Daļa no zagtajiem velosipēdiem tiek realizēti Latvijas iekšējā tirgū, atkārtoti tos pārdodot. Iegādājoties lietotu velosipēdu no privātpersonas, potenciālajam pircējam līdz šim bija sarežģīti pārbaudīt, vai velosipēds ir zagts, tādēļ radās situācijas, ka zagtu velosipēdu realizēšana bija viegli īstenojama.

Lai iespēju robežās samazinātu zādzību skaitu un zagtu velosipēdu realizēšanu Latvijas tirgū, Valsts policija sadarbībā ar Ceļu satiksmes drošības direkciju ir izveidojusi elektronisku iespēju potenciālajam pircējam pirms velosipēda iegādes pārbaudīt, vai tas nav jau reģistrēts kā zagts.

Lai pārbaudītu, vai velosipēds nav zagts, ir jāveic šādi soļi: • jāautorizējas e-csdd lapā vai CSDD mobilajā aplikācijā; • jāizvēlas darbība “Velosipēda reģistrācija” sadaļā “Darbības ar transportlīdzekļiem”; • jāatzīmē iespēja “Pārbaudīt vai velosipēds nav reģistrēts kā zagts”; • jānorāda velosipēda rāmja numurs un meklēšanas process jāapstiprina, izmantojot darbības pogu “Pārbaudīt”. Valsts policija un CSDD aicina pirms lietota velosipēda iegādes izmantot šo iespēju un pārliecināties, vai noskatītais divritenis nav kādam atņemts nelegālā ceļā un jau reģistrēts kā zagts. Šī funkcija dod iespēju jau laikus novērst zagta velosipēda tālāku realizāciju.

Jaunā iespēja arī ļauj izvairīties no situācijas, kad pēc velosipēda iegādes to konfiscē Valsts policija, lai atdotu to likumīgajam īpašniekam. Tāpat aicinām ikvienu velosipēda īpašnieku savu transportlīdzekli reģistrēt jau savlaicīgi, tādejādi nodrošinoties, ka gadījumos, kad Valsts policija atrod zudušu vai nozagtu velosipēdu, to iespējams atdot likumīgajam īpašniekam. Ja velosipēds ir jau reģistrēts un tiek nodots citas personas īpašumā, velosipēda ieguvējs tiek aicināts pārreģistrēt velosipēda īpašnieka maiņu. Savukārt, lai palīdzētu citiem izvairīties no zagtas mantas iegādes, aicinām visus zagto velosipēdu īpašniekus informēt par zādzības faktu Valsts policiju un reģistrēt atzīmi e-csdd par velosipēda zādzības faktu.

 
Visi komentāri
 
Sods 11.augusts 2021 11:28
8 2 Atbildēt

Ļoti labi, ja ir kāds, kas savāc tos velosipēdus no vietām, kur saimnieki tos ir pametuši nepieskatītus! Nu nav jāmētājas velosipēdiem namu kāpņu telpās un citās vietās, kur tie traucē pārējiem.

Aha 11.augusts 2021 14:00
7 1 Atbildēt

Ar greideri jānotīra ielu malas, kur mētājas musarņiki uz riteņiem

650 11.augusts 2021 13:26
4 1 Atbildēt

-pareizi, priekš kam pirkt. Nozodz pats!

Kritiskā masa 11.augusts 2021 13:38
7 2 Atbildēt

Es sapņoju kā vienu rītu ir nozagti visi Rīgas velosipēdi, visi stabiņi un velojoslas! Kad pamodos, až apraudājos!

11.augusts 2021 13:45
2 7 Atbildēt

Kopēja pamperi jau apmainīja? Jeb tā masa jau ir sakaltusi un veidojas iekaisums, kas liek rakstīt glupiņus komentārus.

Silenieks 11.augusts 2021 16:56
0 0 Atbildēt

Paprasi pats savai māsiņai, bez interneta starpniecības!

Silenieks 11.augusts 2021 18:12
0 1 Atbildēt

no siles hi hi ha ha

Šrotists 11.augusts 2021 15:59
4 1 Atbildēt

Nepērc zagtas auto daļas, pārbaudi to izcelsmi!

gunbox 11.augusts 2021 16:02
4 1 Atbildēt

Tie, kuri saprot tēmu, nekad nepērk lietotu nereģistrētu CSDD velosipēdu. Kuri to neskatās, viņiem ir pie vienas vietas, ka policists varētu pārbaudīt rāmja reģ. numuru, jo mums nav ne policistu, ne ieinteresēto. Tie paši pašvaldībnieki vazājas pa trotuāriem, nevar apturēt jebkuru pretīmbraucošo un pārbaudīt vai nav CSDD piereģistrēts kā nozagts?

Kanibaals 11.augusts 2021 16:28
2 0 Atbildēt

Lemberga rokaspuisis māca kā nevajag zagt.

Elimentāri 12.augusts 2021 9:33
1 0 Atbildēt

Nepērc velosipēdu un tev neviens viņu nevarēs nozagt!

Velosipēds ir transporta līdzeklis un kāpņu telpa nav transportlīdzekļu stāvvieta. Ja tev nav kur glabāt transporta līdzekļi, tev nav vajadzīgs transporta līdzeklis, izmanto sabiedrisko.

gunbox 12.augusts 2021 9:59
0 1 Atbildēt

Kāpēc tev liekas, ka tiem, kuri glabā kāpņutelpām, uztrauc zagšanas faktors? Mums jauna projekta kāpņutelpā notika pirms pāris gadiem masveida zagšana. Aizceļoja kādi 5 velo. Šodien tur atrodas atkal atstāti kādi 4. Cilvēki bagāti. Sūda velo pēc neies raudāt.

Elimentāri 12.augusts 2021 12:03
2 0 Atbildēt

Nu tad nav ko taisīt gaudulīgus sižetus un likt FB postus, lūdzu palīdziet, nozaga riteni, dodiet ziņu, ja kāds ko redzējis. Vai arī tad jāpērk savām iespējām atbilstošs ritenis pa kādiem 30-50 euro, pabriesmōgā paskatā, lai var turēt pie mās stūra nepieslēgtu, nu tā lai pat roka neceļas viņu aiztikt.

Bet nopirkt dārgu riteni un turēt kāpņu telpā, blakus atkritumu stāvvadam ir stulbi.

sētnieks 13.augusts 2021 10:38
1 0 Atbildēt

Ne nozaga, nekā. Vienkārši kaimiņi palūdza tos izstumt pagalmā, kur tie palika pēc tam - nezinu. Kāpņu telpa ir kopīpašums un tās izmantošana ir jāsaskaņo ar pārējiem īpašniekiem, nevis jāizmanto kā sev vienīgajam piederoši kvadrātmetri. Velo jāglabā mantu glabātuvē pagrabstāvā, ja esi nopircis dzīvokli bez tās - tad savā dzīvoklī.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Busiņa šoferis zaudē tiesības (+ VIDEO) 2

Busiņa šoferis brauc pa kreiso malējo joslu un bloķē ātrāk braucošos, bet, kas vēl ļaunāk, vienā brīdī viņš apstājas un iet izskaidroties ar Audi vadītāju. Lasīt vairāk

 

Nissan modernizējis krosoveru Qashqai (+ FOTO) 7

Pēc trim gadiem apritē, modernizāciju piedzīvojis viens no Nissan kompaktās klases modeļiem - krosovers Qashqai. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 5

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 21

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti