Izstrādāti trīs risinājumi velo infrastruktūras pārkārtošanai Krišjāņa Barona ielā 15

 
Nozare.lv | 28.augusts 2021 13:03

Izstrādāti trīs risinājumi velo infrastruktūras pārkārtošanai Krišjāņa Barona ielā, Rīgā, aģentūru LETA informēja galvaspilsētas domē.

Satiksmes departamentam ir uzdots līdz 2022.gada 1.aprīlim izstrādāt risinājumu, lai Kr.Barona ielu varētu pārveidot par gājēju un velosipēdistu ielu, vienlaikus piešķirot tramvajam kustības prioritāti. Departaments ir sagatavojis iespējamā risinājuma plānu.

Ņemot vērā izmaksas un realizācijas laiku, ir izstrādāti trīs risinājumi velo infrastruktūras pārkārtošanai uz Kr.Barona ielā, kuri ietvers tranzīta satiksmes ierobežošanu un pastāvīgo velojoslu izveidošanu un nodalīšanu. Tāpat Kr.Barona un Aleksandra Čaka ielās paredzēts veikt novecojušo padomju laikā ražoto luksoforu nomaiņu un to aprīkošanu ar transporta detekcijas iekārtām, kas ļautu paātrināt sabiedriskā transporta kustības ātrumu un vienlaikus regulētusatiksmi atbilstoši velosipēdistu un gājēju kustības intensitātei.

Ja nākamā gada budžetā dome atbalstīs līdzekļu piešķiršanu, jaunos risinājumus varētu ieviest 2022.gada vasaras sezonā. Departaments sola savlaicīgi iesaistīt sabiedrību un sākt sarunas ar sabiedriskajām organizācijām un profesionāļiem par darbiem, kuri jāīsteno izvēlētā risinājuma ieviešanai, kā arī par to, kas vēl būtu jāņem vērā, tos realizējot.

Kā ziņots, saskaņā ar Rīgas dome Satiksmes un transporta lietu komitejā lemto, no 1.septembra Čaka ielā satiksmibija plānots organizēt pa divām autotransporta joslām, vienu sabiedriskā transporta joslu un vienu velojoslu centra virzienā.

Komitejas lēmums arī paredzēja Krišjāņa Barona ielas pārveidi, lai tā kļūtu par pilnvērtīgu ielu gājējiem, velosipēdistiem un tramvaja satiksmei.

Ikdienas uzturēšanas darbu gaitā šovasar ir veikta Kr.Barona ielas bojāto bruģakmeņu nomaiņa.

 
15 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
poh 28.augusts 2021 14:48
9 3 Atbildēt

Čaka ielas gludais asfalts velo ir daudz patīkamāks par Barona tāfelbruģi. Lai Baroniela tiek kundzītēm un woltistiem, mēs pa Čakeni.

?? 28.augusts 2021 19:53
6 2 Atbildēt

Vai projektu izstrādās arī kāds ar minimālu sajēgu par satiksmes organizāciju, vai tikai pedālsmadzenes?

t.i. vai kāds ņems vērā, ka Barona iela ir tā, no kuras daudz kaur ir atļauti kreisie pagriezieni? Jeb tagad būs jāveic lieki 3 -5 km pa nomierinātajām strēgoņielām?

Laimīgu izplūžu ostīšanu!

Krotow 29.augusts 2021 16:57
4 1 Atbildēt

Katrā ielā palaist pa vilcienam. Un pa Brīvības ielu - divus.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

No 46 600 eiro - Peugeot 408 tagad arī pilnībā elektrisks (+ FOTO)

Peugeot pabeidzis savu 408 saimes komplektēšanu 2022. gadā ieviestajam uzlādējamā hibrīda modelim 408 Plug-In Hybrid 225 pievienojot pilnībā elektrisko E-408. Lasīt vairāk

 

Atceļ kravas automobiļu astoņu nedēļu atgriešanās noteikumu 1

Eiropas Savienības Tiesa piektdien nolēma atcelt Mobilitātes pakotnē noteikto prasību, kas uzliek par pienākumu kravas transportlīdzekļiem ik pēc astoņām nedēļām atgriezties transportlīdzekļu reģistrācijas valstī, aģentūru LETA informēja Satiksmes ministrijā (SM). Lasīt vairāk

 

Pasaules pirmizrāde elektroauto Škoda Elroq Prāgā! No 33 000 eur, no 380 km distance (+ VIDEO) 13

iAutolv ir klāt pilnīgi jaunā Škoda Elroq elektriskās piedziņas krosovera prezentācijā. Lasīt vairāk

 

Stellantis milzu problēmas ar jauno auto realizāciju ASV tirgū 9

Pasaules ceturtais lielākais autobūves koncerns saskāries ar nepatīkamu problēmu, jo jaunajam automašīnām arvien grūtāk atrast pircēju. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti