"Bolt" samazinājis skrejriteņu ātrumu visos Rīgas parkos 6

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 20.septembris 2021 14:46

Transporta platforma "Bolt" no pirmdienas ierobežojusi maksimālo elektrisko skrejriteņu ātrumu no 25 kilometriem stundā līdz 15 kilometriem stundā visos Rīgas parkos, dārzos un skvēros, aģentūrai LETA pavēstīja "Bolt" pārstāvji.

Automātiskais ātruma ierobežojums ieviests Esplanādē, Vērmanes dārzā, Grīziņkalnā, Ķengaraga parkā, Ziemeļblāzmas parkā, Mārupītes parkā un Skulptūru dārzā, kā arī vēl 41 Rīgas dārzā, parkā un skvērā.

"Lai iedzīvotājiem un pilsētas viesiem pārvietošanās pa pilsētas parkiem un dārziem būtu draudzīgāka un drošāka, "Bolt" lietotnes GP sistēmā esam atzīmējuši vietas, kurās skrejriteņi automātiski samazinās ātrumu," skaidroja "Bolt" reģionālais skrejriteņu pakalpojuma vadītājs Baltijā Eimants Balta.

Braucot caur Rīgas parkiem un skvēriem, "Bolt" aicina braucējus būt uzmanīgiem, vērīgiem un pievērst uzmanību kājāmgājējiem. Tāpat braucēji aicināti neizmantot maksimālo pieejamo skrejriteņa ātrumu, kur tas atļauts, bet gan izvēlēties pārvietošanās ātrumu atbilstoši situācijai.

Pirms brauciena uzsākšanas katram braucējam lietotnē piedāvāts iepazīties ar drošības rīkiem. Lai tiem piekļūtu, lietotājiem jāpārslēdz "Bolt" lietotne uz skrejriteņu režīmu un ekrāna apakšējā labajā pusē jāizvēlas vairoga ikona. Drošības rīkos ietverta informācija ar drošības padomiem, pieejams "iesācēja režīms", kas ļauj ierobežot maksimālo ātrumu, kā arī atrodama informācija par vietējiem noteikumiem, kas saistīti ar mikromobilitāti pilsētā.

"Bolt" elektrisko skrejriteņu maksimālais ātrums ierasti ir 25 kilometri stundā.

Jau vēstīts, ka "Bolt" līdz sezonas beigām ierobežojis arī maksimālo elektrisko skrejriteņu ātrumu līdz 15 kilometriem stundā pie lielākās daļas skolu un bērnudārzu Rīgā un citās pilsētās.

Ziņots arī, ka, lai nodrošinātu visu satiksmes dalībnieku, bet īpaši - bērnu un gājēju, drošību, Rīgā noteiks vietas, kurās nomas elektroskrejriteņiem būs jāsamazina braukšanas ātrums. Plānots, ka ātruma ierobežojumus no 25 kilometriem stundā līdz 15 kilometriem stundā vispirms ieviesīs galvaspilsētas dārzos, parkos un skvēros.

"Bolt" ir starptautisks transporta tīklu uzņēmums, kura galvenā mītne atrodas Tallinā. "Bolt" darbojas 45 valstīs Eiropā un Āfrikā, nodrošinot dažādus mobilitātes pakalpojumus, tostarp kopbraukšanu, koplietošanas automašīnas un skrejriteņus, kā arī ēdiena un pārtikas preču piegādi. Igaunijā reģistrētā kopbraukšanas platforma "Bolt" dibināta 2013.gadā.

 
Visi komentāri
 
ak 20.septembris 2021 15:34
2 2 Atbildēt

Saskāros ar šo. Pretīga lieta. Braocot pa ielu, kur auto ir atļauts braukt uz 30 km/h, un skola atrodas blakus, bet patālu no ielas, tas verķis pats no sevis samazina ātrumu līdz 15 km/h. Liekas diezgan jocīgi, ka pusotru tonnu smags auto tur drīkst braukt uz 30, bet elektriskais šmirģelis tikai uz 15. Pat velosipēds brauc mierīgi uz 20 km/h. Jau tā viņš iet ļoti lēni. Būs jāpameklē kāds cits nākamreiz, kaut kā ļoti nepatika šī piespiedu regulācija.

Krotow 20.septembris 2021 16:16
1 0 Atbildēt

Tā viņi drīz bez klientiem paliks. Manos divriteņu maršrutos apmēram puse no ceļa iet gar strīdīgajām vietām. Gājējus u.tml. sev priekšā ievēroju un dzēris arī nebraucu. Nāksies boltam teikt "atā".

Klients 20.septembris 2021 17:31
1 0 Atbildēt

Pāriesi uz Wolt?

Nja 21.septembris 2021 12:11
0 0 Atbildēt

Ejat kur gribat, Dome noteica šos ierobežojumus, agri vai vēlu visiem nāksies uzlikt! Un sakiet paldies tiem dažiem % kas brauc kā lohi, jau cik negadījumi bijuši, gājēji arī nonāk slimnīcā ka tāds virsū uznesas.

ak 21.septembris 2021 9:58
0 0 Atbildēt

Vismaz jāpamēģina

viencexperc 22.septembris 2021 10:47
1 0 Atbildēt

Es gan, ar savu privāto skūteri maucu pāri parkiem uz 90. Un visus dzenu. Kā īsts latvietis. Jo latvietim gēnos ir būt visiem dirsā, kalpot visiem pēc kārtas - lietuviešiem, vāciešiem, krieviem, zviedriem bet visus dzīt, lai būtu vismaz kaut kur, - pirmais.

Jo ja notiks avārija - vainīga vienmēr būs infrastruktūra un valdība.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Dīzelis beidzot lētāks par benzīnu: Dīzelis 1.637 un 95 benzīns 1.657 EUR -26.03.2024 (+ VIDEO) 16

iAutolv uzpilda degvielu, secina, ka dīzeļdegviela lētāka par benzīnu un aicina aizdomāties par to, vai varam atļauties zaļo politiku šādā formātā un maksāt par degvielu vairāk kā, piemēram, Spānijā. Lasīt vairāk

 

Saskaņotais paziņojums – kā to pareizi aizpildīt 11

Ceļu satiksmes negadījums var notikt ar ikvienu, neatkarīgi no autovadītāja vērības vai braukšanas pieredzes. Pārsvarā notiek nelieli satiksmes negadījumi, un ļoti bieži auto braucējiem nākas pildīt saskaņoto paziņojumu. Lasīt vairāk

 

ASV kravas kuģis daļēji sagrauj 2,5 km garo tiltu Baltimoras pilsētā (+ PAPILDINĀTS 11:45 VIDEO) 25

ASV, Baltimorā kuģim ietriecoties tilta konstrukcijās daļēji sagrauts tilts pār Potapskas upi. Tiek ziņots, ka tajā brīdī pār tiltu braukušas automašīnas un pārvietojušies gājēji, tādēļ iespējami upuri. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti