Elektroskrejriteņu un velorikšu reģistrācija Latvijā būs obligāta 20

 
Nozare.lv | 25.maijs 2023 18:20

Saeima šodien otrajā lasījumā atbalstīja grozījumus Ceļu satiksmes likumā, kas cita starpā paredz lielākus sodus vai jaunus pienākumus elektroskrejriteņu, velosipēdu un velorikšu lietotājiem.

Par grozījumiem parlamentam vēl būs jālemj galīgajā lasījumā.

 

Iepriekš Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisija atbalstīja priekšlikumu, ka elektroskrejriteņiem jābūt valsts reģistrācijas numura zīmei, bet Saeima to noraidīja.

Vienlaikus grozījumi paredz noteikt, ka elektroskrejriteņu un velorikšu reģistrācija ir obligāta, savukārt velosipēdu reģistrāciju plānots noteikt kā brīvprātīgu.

 

Elektroskrejriteņu vadītājiem arī plānots palielināt sodu par braukšanu alkohola reibumā, ja alkohola koncentrācija asinīs ir robežās no 0,5 līdz vienai promilei. Paredzēts arī palielināt maksimālo iespējamo soda apmēru velosipēdistiem un elektroskrejriteņu vadītājiem par citiem pārkāpumiem.

 

 

Tāpat paredzēts noteikt, ka velorikšu drīkstēs vadīt personas, kuras sasniegušas 18 gadu vecumu un saņēmušas velosipēda vai jebkuras kategorijas transportlīdzekļa vadīšanas tiesības. Par velorikšas vadīšanu bez tiesībām plānots piemērot sodu piecu naudas soda vienību apmērā. 
 

 

 
20 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
lauris 25.maijs 2023 18:59
9 1 Atbildēt

Atkal bezjedzigi likumi, panem bolt skuteri un brauc... Tieshi kam savs tas zin ka vadit. A tie berni kas bezs tiesibam registres uz vecakiem un miers. galigi lieki izmests laiks un nauda, bet risinajums nekads nav atrasts '((

Iautofans 25.maijs 2023 18:49
6 11 Atbildēt

Dalbajobi.  Kada vel registracija stavdrazim. Tas tak ir spelmantina berniem. Galigi saspiesusies

Krotow 25.maijs 2023 19:15
4 2 Atbildēt

Labāk būtu pieprasījuši A/B/... tiesības elektrovelo un elektroskūteru braukšanai. Tad vienreiz būtu miers un jautājums par bērniem uz nomas skūteriem automātiski atceltos.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 7

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kurš izraisīja bīstamu situāciju? (+ VIDEO) 34

Abu vadītāju domas par to, kurš izraisīja bīstamu situāciju, dalās. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti