Elektroskrejriteņu un velorikšu reģistrācija Latvijā būs obligāta 20

 
Nozare.lv | 25.maijs 2023 18:20

Saeima šodien otrajā lasījumā atbalstīja grozījumus Ceļu satiksmes likumā, kas cita starpā paredz lielākus sodus vai jaunus pienākumus elektroskrejriteņu, velosipēdu un velorikšu lietotājiem.

Par grozījumiem parlamentam vēl būs jālemj galīgajā lasījumā.

 

Iepriekš Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisija atbalstīja priekšlikumu, ka elektroskrejriteņiem jābūt valsts reģistrācijas numura zīmei, bet Saeima to noraidīja.

Vienlaikus grozījumi paredz noteikt, ka elektroskrejriteņu un velorikšu reģistrācija ir obligāta, savukārt velosipēdu reģistrāciju plānots noteikt kā brīvprātīgu.

 

Elektroskrejriteņu vadītājiem arī plānots palielināt sodu par braukšanu alkohola reibumā, ja alkohola koncentrācija asinīs ir robežās no 0,5 līdz vienai promilei. Paredzēts arī palielināt maksimālo iespējamo soda apmēru velosipēdistiem un elektroskrejriteņu vadītājiem par citiem pārkāpumiem.

 

 

Tāpat paredzēts noteikt, ka velorikšu drīkstēs vadīt personas, kuras sasniegušas 18 gadu vecumu un saņēmušas velosipēda vai jebkuras kategorijas transportlīdzekļa vadīšanas tiesības. Par velorikšas vadīšanu bez tiesībām plānots piemērot sodu piecu naudas soda vienību apmērā. 
 

 

 
Visi komentāri
 
Iautofans 25.maijs 2023 18:49
6 11 Atbildēt

Dalbajobi.  Kada vel registracija stavdrazim. Tas tak ir spelmantina berniem. Galigi saspiesusies

0pis 25.maijs 2023 20:26
4 4 Atbildēt

Lielāki par tevi.

Salvis 29.maijs 2023 14:32
1 0 Atbildēt

Bet kàdas sekas rada spéléjoties ar Tevis dévéto spélmantiñu esi padomàjis?

Slinkais 26.maijs 2023 17:03
1 1 Atbildēt

Spēļmanta kura ir bīstama

Iautofans 26.maijs 2023 17:08
1 1 Atbildēt

Nekas tur nav bīstams. Nopirku gan sev, gan 9gadīgajam puikam. Zini Slinkais tu noteikti esi īsts tizlenis ja tavuprāt stāvdrāzis ir kaut kas bīstams. Bīstami ir vazāties pavasarī pa kluso centru jo var dabūt ar leduskgabala  pa galvu,.

0pis 26.maijs 2023 18:10
1 2 Atbildēt

Bišku nolohojies. Puikam vajadzēja ņemt kvadraciklu, kā īstie vīri. Lai rūdās, jopta. A to kā izstīdzējis skuķis ar skūteri dricelēs.

Iautofans 26.maijs 2023 20:03
0 0 Atbildēt

Viņam ir kvadracikls arī. Tas ir reāls fail no tavas puses ka nevari savam sīkajam atlauties nopirkt visu ko vajag, impotent

0pis 26.maijs 2023 23:35
1 2 Atbildēt

Nu, tu tā žēlīgi rakstīji par tiem dranduļetiem ka es jau padomāju, ka esi no tiem gaudenajiem. Bet re, tomēr ir tas kvadracikls. Nu, tas labi. Pat ja tas izrādītos iedomu kvadracikls. Par impotentu pavaicā savai sievai, viņa gan tā nedomā.

lauris 25.maijs 2023 18:59
9 1 Atbildēt

Atkal bezjedzigi likumi, panem bolt skuteri un brauc... Tieshi kam savs tas zin ka vadit. A tie berni kas bezs tiesibam registres uz vecakiem un miers. galigi lieki izmests laiks un nauda, bet risinajums nekads nav atrasts '((

Krotow 25.maijs 2023 19:15
4 2 Atbildēt

Labāk būtu pieprasījuši A/B/... tiesības elektrovelo un elektroskūteru braukšanai. Tad vienreiz būtu miers un jautājums par bērniem uz nomas skūteriem automātiski atceltos.

0pis 25.maijs 2023 20:27
2 1 Atbildēt

Piedāvā nogriezt būtisku lietotāju segmentu? Gribu redzēt, cik tiek iemaksāts valdeniekiem lai šādas izmaiņas netiktu kustinātas.

Krotow 25.maijs 2023 23:18
3 0 Atbildēt

Ja citādi nevar berzpreģelu novērst.

LOHS2ū 26.maijs 2023 0:10
4 0 Atbildēt

Lielisks risinājums,nu riktīgi koloassāls.Jezga sacelta, darbības imitācija acīmredzami saredzama.Lomas ir sadalītas.Sezona var turpināties iepriekšējajā garā.Lietotājiem un dažiem privātīpašniekiem (lohiem) sodi, bet visiem pārējiem vieni vienīgi ienākumi.

Un ne vārda par to, ka citu valstu "citās" pilsētās ierobežo gan lietošanu naktīs, gan lietošanu vispār. Pa trotuāriem un apstādījumiem izmētātie hlami var droši turpināt tur mētāties.Laiks pierast, jo to skaits vēl augs.

Braukt drīkst pa jebkurieni un jebkurā virzienā.Tai skaitā, ar nenoregulētiem žilbinošiem lukturiem un (iespējams) arī bez stopsignāla un jebkādas dr.med.psih.dispansera izziņas.Tādi sīkumi neietilpst cssd direkcijas direktoru kompetencē, te lai lohi paši tiek skaidrībā un galā.

0pis 26.maijs 2023 7:56
1 1 Atbildēt

Skūteristi ir vitāla satiksmes dalībnieku daļa. Motoristi nīst velosipēdistus un otrādi, bet skūteristus nīst motoristi, velosipēdisti un arī gājēji. Bingo. Punkts. Točka(-U). Pa to vietu, kas laiž ielās ņipro ķēmu karja-pūli.

Iautofans 26.maijs 2023 8:23
0 0 Atbildēt

5dienas tevi var syikt klubā "Skapis"?

LOHS2ū 26.maijs 2023 15:22
1 0 Atbildēt

Kāds diez ir %centuālais skūteristu īpatsvars "satiksmes dalībnieku" vidū? Kāds diez ir viņu tas īpatnējais vidējais vecums un individuālais pienesums (mūsu) ekonomikai, demogrāfijai,morālei un/vai (mūsu) Valsts pastāvēšanai pašā pirmārajā princicepā.Jā.

Kāpēc "citās" valstīs šo te jautājumu tā kārtīgi "ņem priekšā".Kā piemēram, Oslo lohi jau pirms gada pusotra nebij mierā ar šo te dzelzsgabalu lietošanu nakts stundās un Parīzes ākstiem tas nepatika globāli vispār.Nupat ir ziņa, ka Tallinā tiek ieviesti speciāli nakts autobusi iesilušo ķērmeņu nogādei no centra uz guļvietām.

Un kurš mums "izsertificēs" skrejamriteņu vizuālās signalizācijas un skaņas signālierīču atbilstību ceļu satiksmei un izvērtēs pašu to lietotāju fiziski mentālo stāvokli.Līdz cik gadiem (un ar kādām slimībām sirgstot) šo te drīkst lietot.

Nebūs 27.maijs 2023 23:49
2 1 Atbildēt

Nav problēma atrisināta, tikai jauna taksācija 6 eiro par reģistrāciju un viss. Tēmēta pret skūteru īpašniekiem, kuriem ir savs skūteris, jo tie brauc taupīgāk un saprātīgāk nekā tie uz zaļa nomas skūtera par ko pašiem nospļauties

Sīkie turpinās lietot vecāku un citu radinieku kontus viņiem vienalga, zaļie skūteri uzvedīsies agresīvi viņiem vienalga, bet īpašnieki tiek sodīti tāpat. Dzērāji paliks dzērāji, palielināsiet sodu, viņiem būs izdevīgāk sēsties pie auto stūres un izveidot negadījumu plus  viņiem vienalga.

Ja grib drošākas, tīrakas, klusākas, ātrākas, efektīvākas pilsētas un samazinātu letālu negadījumu skaitu aizliedziet bezjēdzīgo automašīnu skaitu Rīgā (1 cilvēks pie stūres brauc no piepilsētas 1 stāva 1 ģimenes mājas un uz Rīgu strādāt ofisā). Autovadītājem no piepilsētām, kas piepilda ielas ar savu skaļo smirdmobīli vajadzētu sākt maksāt nodokli par veselības aprūpi Rīgas iedzīvotājiem, kuriem ir jāelpo tā huińa katru dienu deļ viņiem, nodoklis par katru sabiedrisko transportu ko aizkavē, nodoklis par troksni, nodoklis par to ka kavē attīstību, nodoklis par to ka ļauj Nīderlandei (tiem  zivju galvu rijējiem) apsteigt mūs pilsētas infrastruktūras ziņā, nodoklis par lielo vietas aizņemšanu, nodoklis par stāvvietām, kuras izveidotas speciāli viņiem, nodoklis par namu bojājumiem no vibrācijām, ko izraisa braucot garām.

Ja esam kretīni esam kretīni pret visiem, lai nevienam nebūtu labi. Nevis esam kretīni uz citu cilvēku rēķina

iJuris 29.maijs 2023 7:57
1 1 Atbildēt

Tev laikam nav auto, jo nezini ka par to ir jāmaksā nodoklis. Un jo lielāks CO, jo vairāk maksā.

Un tev laikam ir tik daudz naudas, lai visiem apmaksātu dzīvi centrā.

Un ko darīt tiem, kuriem darbs paredz braukt pie klientiem?

Kā visiem citiem saku, skaties plašāk, problēma nav tik viennozīmīga, kā tev liekas.

Nebūs 29.maijs 2023 8:17
2 1 Atbildēt

Nepatīk ka uzbrūk autovadītājiem vai ne?

Man nepatīk ka uzbrūk elektro skrejriteņu īpašniekiem.

Viss ko es nosaucu ir īsta problēma, kas mūs visus skar 

Un nezinu kāpēc tu domā, ka es ienīstu DARBA mašīnas vadītājus, pret tiem man nav problēmas tie dara savu darbu, viņiem nav citas izvēles, jo ir tāds pieprasījums pēc tāda darba.

Paskaties un izlasi visu manu komentāru un atradīsi pret kuriem autovadītājiem man īstenībā ir pretenzijas un kāpēc. Palīdzību iedošu pret ofisā sēdētājiem 

Tas nav tikai CO2 ir daudz problēmas, ko autovadītāji izraisa tieši un netieši. Atkal izlasi manu komentāru.

Kā visiem saku izlasi līdz galam un pārstāj diŗst virsū

Ivars. 29.maijs 2023 9:28
0 0 Atbildēt

Ejiet dirst.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Mazda 6 pēctecis: Mazda ar diviem jaunumiem Auto China 2024 izstādē (+ FOTO)

Pekinas autoizstādē Japānas autobūves uzņēmums Mazda nodemonstrējis divus jaunumus: sedanu EZ-6 un krosoveru Arata. Lasīt vairāk

 

Unikālais 48 cilindru motocikls pārdots par 107 000 eiro 1

Noslēgusies Bonhams izsole, kurā tika pārdots pasaulē vienīgais 48 cilindru motocikls. Lasīt vairāk

 

Sestdien, 27.aprīlī, Rīgā ar motociklu parādi atklās motosezonu. 8

27.aprīlī pie t/c „Mols” Krasta iela 46. sākot no plkst. 10.00 pulcēsies ap Latvijas motobraucēji, lai kopīgi atklātu ikgadējo motosezonu. Pulcēšanās laiks no plkst. 10.00-12.59. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 16

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti