Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Vecrīgā plāno ieviest no maija 6

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 26.marts 2024 19:43

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Rīgā plāno ieviest no maija, šodien preses konferencē informēja Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētājs Olafs Pulks (JV).

Politiķis atgādināja, ka trešdien Rīgas domes sēdē plānots pieņemt jaunos noteikumus. Pulks informēja ka iesniegs priekšlikumu, lai tie stātos spēkā no 1.maija.

Līdz tam būšot pietiekami ilgs laiks lai ierobežojumiem sagatavotos koplietošanas skrejriteņu kompānijas un arī pašvaldība varētu iezīmēt vietas, kurās būs atļauts novietot braucamrīkus.

Pirmā zona, kuru plānots ieviest no maija, būšot Vecrīgā. Tajā būs noteikts ātruma ierobežojums 20 kilometri stundā. Mikromobilitātes rīkus arī nevarēs atstāt kur pagadās, bet novietot tikai speciāli iezīmētās vietās.

No jūnija šo zonu plānots paplašināt līdz Elizabetes ielai un ja būs nepieciešams, tad laika gaitā arī vēl tālāk.

Rīgas pašvaldības policija (RPP) norāda, ka policijas darbs jauno ierobežojumu kontrolē galvenokārt būs vērsts uz sadarbību ar komersantiem, nevis to formālu sodīšanu. RPP preventīvi kontrolēs saistošo noteikumu izpildi, sazinoties ar koplietošanas pakalpojuma sniedzējiem un pārliecinoties par to veiktajiem pasākumiem atbilstoši saistošajiem noteikumiem.

Ņemot vērā, ka komersantiem ir iespējas savlaicīgi sagatavoties saistošajos noteikumos noteiktajām prasībām, no 1.maija par konstatētajiem pārkāpumiem tiks piemērota administratīvā atbildība. Administratīvā atbildība par noteikumu neievērošanu tiks piemērota komersantam, nevis koplietošanas transportlīdzekļa vadītājam.

Ja policija konstatēs, ka koplietošanas transportlīdzeklis ir atstāts to novietošanas aizlieguma zonā, policija informēs komersantu par konstatēto pārkāpumu. Ja pārkāpums netiks novērsts trīs stundu laikā no tā konstatēšanas, policija izņems konkrēto transportlīdzekli.

Rīgas pašvaldība plāno noteikt koplietošanas elektroskrejriteņu un velosipēdu ātruma ierobežošanas un novietošanas zonas. Koplietošanas transportlīdzekļu izmantošanas saistošie noteikumi izstrādāti ar mērķi palielināt visu ceļu satiksmes dalībnieku drošību.

Jaunie noteikumi paredzēs, ka pašvaldība publicēs koplietošanas transportlīdzekļu ātruma ierobežojuma zonas un novietošanas aizlieguma zonas pašvaldības datu publiskošanas portāla "Geo Rīga" tīmekļvietnes sadaļā "Satiksme un mobilitāte".

Ātruma ierobežojuma zonā koplietošanas transportlīdzekļa ātrums nedrīkstēs pārsniegt 20 kilometrus stundā.

Koplietošanas transportlīdzekļu pakalpojumu sniegšanai būs atļauts izmantot tikai tādus koplietošanas transportlīdzekļus, kas aprīkoti ar tādu sistēmu, kas regulē ātrumu un novietošanu, pielāgojot to kartē norādītajām koplietošanas transportlīdzekļu ātruma ierobežojuma zonām un novietošanas aizlieguma zonām.

Koplietošanas transportlīdzekļu pakalpojumu sniedzējam būs jānodrošina transportlīdzekļu, kas novietoti stāvēšanai novietošanas aizlieguma zonā, pārvietošanu nekavējoties, bet ne vēlāk kā trīs stundu laikā pēc administratīvā akta spēkā stāšanās brīža.
 

 
Visi komentāri
 
0pis 26.marts 2024 20:49
0 1 Atbildēt

Marta beigas un aprīli - pārkāpjam uz nebēdu!

650 26.marts 2024 21:48
3 0 Atbildēt

Aprīlis jāizmanto lieddderīgi.Katram loham ir jādod izvēles iespēja.Nosisties,apgāzties,tapt/sabrauktam, etc,utte.

Onsis 27.marts 2024 9:15
2 1 Atbildēt

Tie stāvdrāži ir pilsētas sērgas!

hue 27.marts 2024 10:40
0 0 Atbildēt

Lielākā daļa eiropas pilsētu jau izgājušas cauri šīm elektroskrejriteņu problēmām, bet Latvijā, tā vietā lai mācītos no citu kļūdām, izvēlējās uzkāpt uz tiem pašiem grābekļiem.

Intersanti cik līķi un invalīdi bija nepieciešami, lai pamostos?

Vai arī Olafs paklupa aiz viena?

650 27.marts 2024 19:20
0 1 Atbildēt

Olafs gadu gaitā kļūst arvien skarbāks (vārdiski bezkaunīgāks..). Viņam (līdzīgi kā savulaik vēl neaizturētajam ārtelpas Jānim un beidzamajā laikā maz redzamajai ceļa Annai) tas runasveids ir specifiski orientēts uz sarunu ar Lohiem.

Jau pirmajā vai max pusotrajā amatpersonas izteiktajā teikumā lohiem ir skaidri jāsaklausa norādījums uz viņu patieso vietu un/vai lomu.

Onsis 28.marts 2024 7:50
0 0 Atbildēt

Viļņā , vecpilsētā stāvdrāži ir ar likumu aizliegti!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Volvo lielākais un mazākais krosovers tiekas triecientestos (+ VIDEO)

Volvo sarīkojis drošības testus, savas krosoveru līnijas lielākajam un mazākajam modelim liekot triekties vienam pret otru. Lasīt vairāk

 

Nepilni 60 000 eiro - sākta pasūtījumu pieņemšana jaunās paaudzes Toyota Land Cruiser, izziņotas cenas Latvijā (+ FOTO) 2

Toyota leģendārais Land Cruiser ir piedzīvojis plašas pārmaiņas un ieguvis būtiski labākas spējas braukšanai gan pa bezceļu, gan pa cietu segumu, vienlaikus paliekot uzticīgs savām saknēm un kompānijas DNS. Ražotāja pārstāvji izziņojuši arī leģendārā SUV jaunās paaudzes cenu, un pirmie auto pie īpašniekiem nonāks šajā rudenī. Lasīt vairāk

 

Elektrokabeļu zagļu dēļ traucēta vilcienu satiksme Vācijas rietumos 6

Elektrokabeļu zagļi aizvadītajā naktī paralizēja vilcienu satiksmi Vācijas rietumos. Lasīt vairāk

 

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 11

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti