Fotoreportāža: atklāta jauna infrastruktūra gājējiem un velosipēdistiem no Cēsīm līdz pagriezienam uz Līviem 4

 

Foto: Renārs Koris

LVC | 7.jūnijs 2024 19:51

Cēsu novada Līvos svinīgi atklāta jauna gājēju un velobraucēju infrastruktūra no Cēsīm līdz pagriezienam uz Līvu ciemu gar reģionālo autoceļu Umurga–Cēsis (P14) (39,70.–40,95. km). Jaunā infrastruktūra ir savienota ar pašvaldības gājēju un velo ceļiem Cēsīs un Līvu ciemā. Līdz ar jauno savienojumu tiks būtiski uzlabotas mikromobilitātes iespējas un drošība.

“Šis projekts parāda, cik nozīmīga ir produktīva sadarbībā starp pašvaldībām un valsti. Jaunais infrastruktūras posms savieno jau esošos pašvaldības gājēju un velosipēdistu ceļus un ielu tīklu. Šādām investīcijām mēs dodam augstu prioritāti. Mums ir sagatavoti vairāki projekti, lai tuvākajos gados Latvijā veidotu jaunu velo infrastruktūru vairāk nekā 100 km garumā. Paldies visiem, kas palīdzēja šim ceļam tapt, un paldies arī pašvaldībai par auglīgu sadarbību,” atklāšanā teica satiksmes ministrs Kaspars Briškens.

“Šodien varam pārliecināties par to, kā neliels projekts var būtiski uzlabot mobilitāti un satiksmes drošību apdzīvoto vietu tuvumā. Līdz šim gājēju un velobraucēju infrastruktūra bija pieejama pašvaldības ielu robežās, izbūvējot nelielu trūkstošo posmu gar valsts autoceļu, esam savienojuši divas apdzīvotas vietas un izveidojuši nepārtrauktu maršrutu, kuru jau no pirmās dienas izmanto gan bērni, gan pieaugušie,” pasākumā uzsvēra VSIA Latvijas Valsts ceļi (LVC) valdes priekšsēdētājs Mārtiņš Lazdovskis. 

Cēsu novada domes priekšsēdētāja vietniece Inese Suija-Markova ar prieku pauda, ka Cēsu novadam ir paveicies: “Salīdzinoši īsā laikā tapuši vairāki būtiski satiksmes infrastruktūras objekti. Mūsu mērķis ir būt par izcilu vietu dzīvei, un šāda infrastruktūra ir pamats labākai dzīvei. Savienojums ar Cēsīm ir brīnišķīgs projekts, lai labi kalpo un paldies visiem, kas bija iesaistīti”.

SIA ACBR darbu vadītājs Aldis Šaicāns pastāstīja, ka vietējie iedzīvotāji jau kopš būvniecības sākuma interesējušies par topošo projektu un būvniecības gaitu, un uzņēmumam tagad ir lielas prieks redzēt, kā vietējiem iedzīvotājiem labi kalpo viņu uzbūvētais. “Esam izbūvējuši 1,2 km jaunas velosipēdistu un gājēju infrastruktūras. Tā dod lielākas iespējas pārvietoties un rada ģimenisku sajūtu,” atzīst būvnieks.

Gājēju un velo infrastruktūras būvniecību sāka 2023. gada augustā, tās laikā ir izbūvēts 2,5 m plats asfaltēts, apgaismots gājēju un velosipēdistu ceļš 1,2 km garumā. Krustojuma zonā pie pagrieziena uz Līviem, kā arī pie ūdenstilpes ir uzstādītas aizsargbarjeras. Visā posmā izbūvēts jauns energoefektīvs apgaismojums ar LED gaismekļiem.

Būvdarbus veica SIA ACBR par līgumcenu 519 098,68 (ar PVN). Projekta autors ir SIA Projekts 3, būvuzraudzību nodrošināja AS Ceļuprojekts. Būvdarbu garantijas termiņš ir pieci gadi.

Svinīgajā atklāšanas pasākumā piedalījās satiksmes ministrs Kaspars Briškens, LVC valdes priekšsēdētājs Mārtiņš Lazdovskis, Cēsu novada domes priekšsēdētāja vietniece Inese Suija-Markova, būvnieka SIA ACBR darbu vadītājs Aldis Šaicāns, būvuzraudzības uzņēmuma AS Ceļuprojekts pārstāvis Ivo Pāss, kā arī vietējie iedzīvotāji, tostarp trīnīši Emīls, Artūrs un Kristaps Baueri, Drabešu pamatskolas pirmsskolas izglītības iestādes audzēkņi un citi.

 
4 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
0pis 7.jūnijs 2024 21:41
1 0 Atbildēt

Skatos kartē, bet Līvu ciems ir uz citu pusi, nevis Umurgas virzienā. Tas ir ceļs, kas no Cīrulīšu apkaimes iet uz Valmieras šosejas pusi.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Atrasts pircējs, kas iegādāsies visus 4300 elektriskos Fisker 1

ASV elektromobiļu ražotājam Fisker nav izdevies izvairīties no bankrota – nepatīkamais likvidācijas process ir sācies, taču viena laba ziņa tomēr ir – ir atrasts pircējs, kas gatavs iegādāties visus 4300 vēl nepārdotos Ocean automobiļus. Lasīt vairāk

 

Uz Liepājas šosejas vieglā un kravas auto sadursmē bojā gājuši trīs cilvēki; satiksme bloķēta 16

Šodien smagās un vieglās automašīnas sadursmē Saldus novada Blīdenes pagastā gājuši bojā trīs cilvēki, aģentūru LETA informēja Valsts policijas (VP) Sabiedrisko attiecību nodaļas vecākā speciāliste Madara Šeršņova. Lasīt vairāk

 

Līgo dienā pie stūres pieķerti 20 dzērājšoferi 1

Līgo dienā Latvijā aizturēti 20 dzērājšoferi un viens vadītājs narkotisko vielu iespaidā, aģentūru LETA informēja Valsts policija Lasīt vairāk

 

Beidzot atradu, kur Eiropā degviela dārgāka nekā Latvijā; dīzelis 1.659 un 95 benzīns 1.789 EUR (+ VIDEO) 12

Tad nu vienreiz dārgāk nekā Latvijā! - iAuto uzpilda degvielu Itālijā un piedzīvo pārsteigumu, jo ceļojot pa Eiropu, reti nācies uzpildīt auto ar degvielu, kas maksā dārgāk nekā tas ir Latvijā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti