Bams rakstīja: Šeit diskusijā vairākkārt ir izskanējis viedoklis, ka SabTransa biļete ir par dārgu, e-talons neelastīgs un, ka vajag laika biļeti.
Tad visiem ieinteresētajiem jautājums sekojošs:
Cik jūs būtu būtu gatavi maksāt? Piemēram par stundas biļeti.
Pie nosacījuma, ka vienreizējs brauciens maksā Ls 0,50, pie vadītāja - Ls 0,50, bet diennakts (24 stundu) biļete - Ls 1,90 un, ka 12% savāc valsts kā PVN.
Lūdzu Jūsu priekšlikumus.
Arī par tādu variantu, ka ParkRaidiem. Noliec auto, samaksā un ar to čeku brauc. Cik no jums tādu lietotu? Kādās variācijās.
Pirmkārt - daudzu iemeslu dēļ ir grūti pateikt konkrētu ciparu, kādu esmu gatavs maksāt. Ja ļoti vajag kaut kur nokļūt, svarīgs ir laiks - tādēļ pašlaik nākas izvēlēties taksi - attiecīgi sanāk, ka būtu gatavs maksāt krietni lielāku ciparu par 0,50Ls, ja vien man vispār derētu sabiedriskais transports. Tāpat arī patreizējā situācija degvielas tirgū neļauj novilkt kaut kādu konkrētu striktu robežu, cik būtu pieņemami maksāt biļetei ikdienas braukāšanai (kas gan man personīgi nav aktuāli).
Otrkārt - "Park and Ride" stāvvietām būtu jābūt bezmaksas, jo pašvaldībai vajadzētu būt ieinteresētai satiksmes sakārtošanā. Diemžēl te saskaramies ar citu problēmu - nodokļu sistēmu, kur darbaspēka nodokļi tiek maksāti nevis darba, bet dzīves vietā. Sanāk, ka Rīgā
strādājošie, kas dzīvo citur, ienākuma nodokli maksā tur, kur viņiem darbu neviens nespēj nodrošināt, bet ir tieši tie, kas būtu šādu stāvvietu klienti. Ja reiz ir ieviesta sistēma, ka nodokļi tiek maksāti reģionāli, nevis pārdalīti caur valsts kasi, tad piesaistei jābūt loģiskai - darba algas nodokli darba vietā, īpašuma nodokli tur, kur īpašums atrodas u.t.t. Es personīgi šādu stāvvietu pakalpojumu nelietotu, bet priecātos, ja mani nodokļu maksājumi nonāktu šāda risinājuma izveidē, nevis nekvalitatīva sabiedriskā transporta pakalpojumu tīkla uzturēšanā.