Elektro /hibrīd auto jaunumi ,prognozes .

rudens68 Reģ.: 17.04.2006

Manuprāt būtu lietderīgi forumā izveidot atsevišķu adaļu par elekto /hibrīd auto .

Nu jau arvien biežāk ši tēma tiek aizskarta .

Pats pagaidām piederu pie skeptiķiem . Saskatu pseido zaļo ,pseido zinatnieku , sociālistu , CO2 "biznesmeņu " u tt lobiju .Būtu pēc gadiem intresanti paskatīties ko pats teicis .

 
raimondsm Reģ.: 22.05.2004
1 5 Atbildēt

Tam kodam vispirms ir ideja, kas jākodē.

Piemēram, visus ievadītos ciparus reizināt ar 2 vai uzrakstīt apgrieztā secībā..

tādu kodu uzreiz var atkost.

Tāpēc izdomā sazarotu algoritmu.

Saskaitīt ciparu summu. Ja iegūst pāra skaitli, reizina ar 5 un atņem 58, ja nepāra - dala ar 9, atlikumu noraksta un iegūto dalījumu pieskaita 98. Ja iepriekšējā pieprasītā koda ciparu summa bija lielāka par 32, tad vēl pieskaita 45. Saraksta entos nosacījumus, ko var dabūt tajā kodu kalkulatorā un ko tas izpildīs tāpat, kā programma i-bankā.

------

Tehniskai auto vadīšanas programma idejas līmenī - vai ir paredzēti maksimāli daudzi iespējamie varianti. Vai tiek apstrādāti pietiekami daudzu sensoru dati, vai tas devaiss vispār nosaka riteņu izslīdēšanu, buksēšanu, laterālo paātrinājumu, ko dara ar tehniski pretrunīgiem datiem.

------

Grāmatvedības programmai - vai ir pietiekami ērta pārredzamība, visādas iespējas grupēt tos skaitļus, automātiksi aprēķināt summas, starpības, procentus utt. E-veselībai - vai kāds vispār ir tos papīrus, kas jāaizpilda, lasījis, grupējis datus, salīdzinājis ar jau esošam programmām, prasti rēķinajis, kas bus, ka katru no 30-50 receptēem rakstīs 3 vai 5 minūtes, nevis ātri klikšķinot aizpildīs 30 sekunžu laikā.

------

Un tikai pēc tam, kad tas viss ir maksimāli saprasts, kāda vide, kāds lietotājs, kādas prasības, kādas datu plūsmas, laika un citi faktori, tikai tad kāds to sāk programmēt.

Un laiku pa laikam - vai tiešam visi faktori ir ņmeti vera, vai akut ko neesam palaiduši garām. Vaitiešam es labi izprotu šis t eman svešas nzoares fienses un rpasības un talākas attīstības eipsejas un vajadzības.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 0 Atbildēt

pastāsti ar ko vienu un principiālu atšķiras Google authenticator TOTP no Microsoft authenticator TOTP.

Laaciz Reģ.: 01.04.2016
1 0 Atbildēt

Ievirzīšos elektro tematā atpkaļ nedaudz.

Vakar Spicē novēroju, iespējams, pirmo E-Tron LV. Dzīve jau, protams, skaists. Nepiefiksēju vai spoguļu vietās bija tās kameras (ja tas ir legāli uz doto brīdi) vai nē.

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
2 5 Atbildēt

Bradypus rakstīja: pastāsti ar ko vienu un principiālu atšķiras Google authenticator TOTP no Microsoft authenticator TOTP.

Pieļauju, ka tam ir kaut kāds sakars ar tēmu. Cik saprotu no googles pirmajām izmestajām adresēm, ir kaut kāds laika logs, piemēram, 8.01 minūte un pusminute un tas laika logs ir skatlis, kas ar kaut kāda īpaša algoritma palīdzību tiek sarēķināts ar kaut kādu iekšēju skaitli.

Drošībai tas dod to, ka nav vienas pastāvīgas paroles, kuru nozogot, var ar to iekārtu pēc tam darboties.

www.protectimus.com/blog/10-most-popular-2fa-apps-on-google-play/

te kaut kas ir uzskaitīts, minēšu - google autentifikatoram nevajag interneta pieslēgumu.

------------------

Tīri emocionāli, ideja, ka mašīnā ir kaut kas no Windows ........ labāk nē.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 0 Atbildēt

Tev nav atļauts minēt - tu šeit sāki eksaminēt citus par TOTP algoritmu. Ja nevari pateikt precīzi - esi totāls mudaks. KBJ.

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
0 6 Atbildēt

Es pietiekami labi zinu vispārējos principus un kad rakstīju savu komentāru, ne par kādu konkrētu algoritmu nedomāju. Un beidz lamāties.

Visādiem pašvadošiem auto viena no lielākajām problēmām būs tieši cilvēciskais faktors, kuru radīs visādi speciālisti, kas pagrābs kaut ko gatavu no citām sistēmām un bez kārtīgas pārbaudes izmantos to, cerībā, ka būs jau labi.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 0 Atbildēt

Kāda mārrutka pēc tu izvilki vienu bezjēgā pagrābtu principālo blokshēmu, lai mēģinātu uz tās pamata visus atkal eksaminēt? Pēc tam pierādīji, ka pats neko no tā nejēdz un brīnies, ka kāds lamājas. Tev nav pat nojausma ar ko atšķiras TOTP no vispārēja OTP un kadēļ TOTP drošībai dod mazāk, nekā citi OTP risinājumi, kas arī ir iemesls kodu kalulatoru izmiršanai.

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
0 6 Atbildēt

www.microcosm.com/blog/hotp-totp-what-is-the-difference

kam tas interesē, var lasīt.

Kā jau rakstīju, es galveno uzmanību pievērsu jebkuras programmas sākuma nosacījumiem.

Vai vispār kāds dabā to iekārtu ir maksimāli precīzi izpētījis un izdomājis.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Būtiskais šajā tēmā ir nevis OTP nianses un "kam interesē, var lasīt", bet tas, ka tu esi mudaks, kas izdomāja citus "eksaminēt" par tēmu, ko pats nejēdz un iekrita.

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
0 3 Atbildēt

Kur es pieminēju OTP? Norādi. Pats izdomājāt, ka es ko tādu jautāju.

Es rakstīju par vispārējiem principiem, kā vispār skaitļus var apstrādāt. Nekāda OTP nebija.

Pirmajai domai vispār jau būtu jābūt, nevis ko gatavu un jau darbojošos pagrābt un iestellēt tajā pašvadošajā mašīnā, bet gan pēc kādiem prnicipiem tā darbosies.

Šādi domājot var arī Huaveja spiegojošu un attālināti vadāmo proci iestellēt. kas ir, darbojas, funkciajs veic, liksim tiek iekšā gatavu iekārtu, ko tur domāt jaunu.

Vēlreiz - es nekādu OTP un TOTP nepieminēju.

Varbūt intereses pēc paskatīšos, kas tas ir un kā strādā.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 0 Atbildēt

"Nu, bet tiešām, visi tā runā par kodiem - nu taču uzrakstam vienu algoritmu blokshēmiņu, kas no 4 ievadītiem cipariem izveido kodu. Bankas kodu ģeneratoram.

Un tad varēsim turpināt par kodu drošību un tā tālāk."

Prasītā blokshēmiņa ir TOTP pamata algoritms. Nespēja sasaistīt paša prasīto ar šī algoritma nosaukumu ļoti labi liecina par "zināšanām"

"Vēlreiz - es nekādu OTP un TOTP nepieminēju."

OTP un TOTP pieminēji 06.06.2019 9:07, pats nesaprotot par ko runā.

"ir kaut kāds laika logs, piemēram, 8.01 minūte un pusminute un tas laika logs ir skatlis, kas ar kaut kāda īpaša algoritma palīdzību tiek sarēķināts ar kaut kādu iekšēju skaitli." = TOTP

"Drošībai tas dod to, ka nav vienas pastāvīgas paroles, kuru nozogot, var ar to iekārtu pēc tam darboties." = vispārīgs OTP

KBJ.

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
0 5 Atbildēt

Nu tad es to visu izdomāju no jauna. Otrreiz. Tas ir labāk par zināšanām.

Lai gan nevaru galvot, ka nebūtu ko tādu vai līdzīgu uzvedinošu kaut kad ļoti sen kaut kur lasījis un tagad tas kaut kā aktualizējās.

msh Reģ.: 16.04.2007
1 0 Atbildēt

viencexperc rakstīja: 1) ļoti dīvaini cipari. Āfrikas vergus pieskaita pie džihāda! Turklāt, vergus, kurus sūtīja EIROPIEŠI uz Ameriku. Patiešām interesants islama džihāds. Un "saskaitījuši" cik gājuši bojā katrā kaujā. Tas patiešām ir ļoti liels darbs sarēķināt tūkstošiem kauju un katrā kaujā kritušos. Īsts vēsturnieks par ko tādu ierēktu, tāpēc uzreiz redzams, ka domāts kaut kādiem pamuļķiem, kā tu, sevišķi tāpēc, ka:

2) Pietrūkst blakus otras ailes - cik kristieši nomočīja.

Tu ieraudzīji to ciparu 270 miljoni un piemīzi biksēs. Bet es atzīšos, es neesmu saskaitījis, jo to izdarīt ir nereāli, bet var paņemt dažas ailes.

Piemēram - amerika - 50 - 100 miljoni kristiešu džihāda laikā nobendēti,

Austrālijā - virs pusmiljona (līdz 1900 gadam izdzīvoja tikai 50 000 )

Āfrika. Lielkākā daļa ceļoja uz ameriku, nevis tuvajiem austrumiem. Bet vienalga kāds galamērķis, galvenie vergu tirgotāji bija holandieši, angļi, franči, spāņi..

Plus vēl nomošītie koloniālajā periodā. Pat mazie Beļģi, kuriem bija viena kolonija ( Kongo) tur sarīkoja īstu asinspirti. Arī Vācija 2.pasaules karā tīrīja R-Āfrikāņus, angļi... Tā, ka Āfrikā lielais vairakums Eiropas pusē.

Hindi - pēc mākslīgi radīta bada, angļi nobendēja 20 miljonus indiešu, plus vēl nobendēja dažādās kaujās. Ja ticēt tam katolistiskajam fanātiķim, tad šī ir vienīgā aile, kur musulmaņi ir pārspējuši.

Musulmaņi. Sakot ar krusta kariem, beidzot tagad, Sīriju... parēķini.

utt.

Kāpēc nav otras ailes? No kā baidās.

Bet atkārtošos - nav starpība kuram cipars būs lielāks. VISI močī visus, neatkaīgi no reliģijas.

1) Jā, tieši tā - afrikāņus pieskaita pie džihāda. Iekarot, slaktēt, laupīt un paverdzināt ir ļoti islamiski, un tieši to arī musulmaņi āfrikā darīja - tā kā nejauši āfrikas rietumkrastā parādījās pieprasījums pēc vergiem par labu cenu, tad attiecīgi džihāda procesā iegūtie vergi plūda uz turieni, nevis uz arābu pasauli, kā tas notika ar visiem vergiem pirms eiropieši atklāja jauno pasauli - jeb tev šķiet ka laupīšanas un paverdzināšanas reidos, ko musulmaņi viduslaikos rīkoja pret dienvideiropu, tajos sagūstītos vergus arī pārdeva baltajiem? Atgriežoties pie melnādainiem vergiem - neaizmirsti ka vergi ar dažādu krāsu, lielākoties baltas, ādām bijuši tūkstošiem gadu - to ka vergi ir tieši melnie, to izdomāja muhameds - un tāpēc šodien islamā pārgājuši amerikas nēģeri cīnās pret to ka arābi lieto vārdu "abd"; žargona vārdu nēģeru apzīmēšanai kas arābiski nozīmē "vergs".

2) Otras ailes nav tāpēc ka tā ir lapa par, vai, precīzāk sakot, pret islāmu. Jebkurā gadījumā tavi "pierādījumi" ir diezgan komiski, sākot ar "kristiešu džihādu" - "džihāds" ir specifiska musulmaņu padarīšana, bet par tiem "kristiešiem" - tu laikam gribēji teikt "kristīgu nāciju" - paņem jauno derību, izlasi un atrodi tur kādu pantu kas pamato galināt citus - ja izdodas, cepums tev. Krusta karus jau varēji nepiesaukt kaut vai tāpēc vien ka ceturtajā karā izlaupīja konstantinopoli ar bēdīgām sekām.

P.N. Tā kā tu te piesauci krusta karus - mazs, izglītojošs viģiks priekš tādiem kā tu

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 0 Atbildēt

Pagriezīsim šo jautājumu savādāk.

Atbildi uz jautājumu:

Vai kristieši paverdzināja, nogalināja vai izmantoja genocīdu pret kādām citām tautām?

1) Jā

2 Nē

3 Nezinu

...

Labi, es domāju, ka ja atbildēsi ar ciparu 2 vai 3, tad man ir skaidrs tavs izglītības līmenis.

Priekš tevis laikam vajag ieviest ceturto atbilžu variantu:

4) Mazāk kā islamā.

Un ja tu izvēlies 1 un tad 4. tad vēl viens jautājums:

Kuri no šīs reliģijas piekritējiem nogalināja visvairāk cilvēku:

a) Kristieši

b) hinduisti

c) budisti

d sikhisti

e)Baltu reliģija jeb dievestība ( senlatviešu reliģija)

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
1 0 Atbildēt

fbreporter.org/2015/07/07/genocide-the-british-dont-want-you-to-know-about-they-systematically-starved-to-death-over-60-millions-of-eastern-indians/

No malas izskatās dīvaini - es aizstāvu atpalikušos pērtiķus. Pats nespēju noticēt.

Bet visvairak man riebjas, kad cilvēks uzģērbj rozā brilles un redz tikai to, ko grib redzēt.

Pārveidojot uz auto tēmu:

Tu nopirki melnu auto, bt visu laiku sapņoji par zilu. Un cilvēki saka - "tev ir melns auto", tu arī teiksi - "nē, zils".

Tu esi kristietis. Malacis. Tā ir tava izvēle. Bet kāpēc melot pašam sev, citiem, vai neredzēt faktus. Jā, bija kādreiz. Nu un? Es tev sitīšu, ja izrādīsies, ka man taisnība?

msh Reģ.: 16.04.2007
1 0 Atbildēt

Ā, un vēl, attiecībā par britiem - tas, kas, manuprāt, ir lielākais kāsis britu 19. gadsimta vadības pusē, ir tas, ka viņi būtu varējuši nolikvidēt islamu un atbrīvot paverdzinātos kristiešus - bet britu vadībai interesēja politiskās spēlītes, lai tik nemainītos spēku samērs, līdz ar to, ja kristieši tiek atbrīvoti, krieviem atkarojot no turkiem attiecīgo zemes pleķi, tad krievi paliks pārāk ietekmīgi - tam ir jāpretojas. Tu tik iedomājies - 1821. gadā grieķi sacēlās pret turku jūgu - ko dara briti? PIECUS gadus stiepa gumiju, lai dotu laiku turkiem APSPIEST sacelšanos, tā vietā lai uzreiz ietu palīgā - un tikai tad sāka kaut ko šausmīgi negribīgi darīt, jo krievijā pie varas nāca jauns cars kurš varēja izdomāt viens pats iet uzbrukumā turkiem - bet nu tāpat turki noteikti būtu uzvarējuši, ja vien Tas Kungs nebūtu atsaucies uz lūgšanām un nolicis sabiedroto flotei par vadītāju britu admirāli, kurš pretēji sava karaļa vēlmēm, izprovocēja kauju, kurā tika iznīcināta turku flote. Līdzīgs stāsts ar armēniju - kura šodien varētu būt vismaz 4x lielāka - ja ne britu krievu bremzēšana, rezultējoties lielākās daļas turku pusē palikušo armēņu apslaktēšanā. Varētu vēl turpināt diezgan gari...

msh Reģ.: 16.04.2007
1 0 Atbildēt

Atbildēt uz to jautājumu? 1 un 2. To darīja cilvēki, kas nomināli skaitījās kristieši, bet nebija kristieši, tāpēc 1 un 2. Tu man pārmet vienpusību, bet pats iemet rakstu, kurš ir nevis objektīvs, bet spēcīgi vienpusīgs, kurā naids pret britiem lien ārā no katras rindiņas - līdzīga stila tekstus es esmu lasījis padomju laika vēstures grāmatās par, teiksim, ulmaņlaika latviju. Tam rakstam ieraudzīju labu komentāru

intajake January 10, 2017 19:54

Christian? Did you read the same article their religion was free market fundamentalism.

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
1 4 Atbildēt

Bradypus rakstīja: pastāsti ar ko vienu un principiālu atšķiras Google authenticator TOTP no Microsoft authenticator TOTP.

Google authenticator TOTP no Microsoft authenticator TOTP

Bankas kodu kalkulatorā!

Kā tad.

es nekādu OTP un TOTP nepieminēju. Es aprakstīju vispārēju principu, kā vispār var dažādus skaitļus šifrēt.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 0 Atbildēt

Kas kā tad? Nespēj atbildēt un tagad mēģināsi to pasniegt, ka kāds ir apgalvojis, ka Google/Microsoft ir bankas kodu kalkulatorā?!

Nē draudziņ - tu prasīji uzzīmēt tev TOTP algoritmu, kas tiek izmantots kodu kalkulatoros un dabūji pretjautājumu par šī paša algoritma pielietojumu citos autentifikācijas risinājumos, kas pierādīja, ka tu NEKO no tā nejēdz, bet gribēji citus troļļot ar kaut kādu vienu ātrumā Googlē atrastu algoritmu.

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
1 4 Atbildēt

Citējam tekstu, kurš prasa izmantot to algoritmu vai tieši uz to attiecas.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 0 Atbildēt

"Nu, bet tiešām, visi tā runā par kodiem - nu taču uzrakstam vienu algoritmu blokshēmiņu, kas no 4 ievadītiem cipariem izveido kodu. Bankas kodu ģeneratoram."

Prasītā blokshēmiņa ir TOTP pamata algoritms.

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
0 4 Atbildēt

Es to piemēru vienkārši paķēru no tā, kas man tepat tuvumā bija - tas kodu kalkulators.

Vienus ciparus un burtus par citiem šifrē jau desmitiem gadu.

Tā ir elementāra matemātiska un elektroniska funkcija. Pulkstenis nosaka, kā tieši pārveidos skaitli 4832. Reizinās ar 15, atņems 35763 un norakstīs liekos ciparus vai dalīs ar 43 un reizinās ar 7 un nolasīs no otra gala. Apmēram ko tādu es cerēju, ka kāds atbildēs. Ja vēl sazīmētu blokus tam kodu kalkulatoram, kurš neko ar neko nesinhronizē un kā risina pulksteņa precizitātes problēmu, tad būtu pavisam labi.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Tieši to jau arī saku, paķēri kaut ko no zila gaisa, lai izliktos gudrāks par pārējiem un varētu atkal troļļot, bet izrādījās pretējais - esi nejēga kas nespēj atpazīt pat paša prasītā algoritma nosaukumu. Vēl trakāk - nespēj to pat ar Googles palīdzību salikt kopā, kad nosaukums jau ir pateikts priekšā, lai kaut mazliet noslēptu savu muļķību.

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
0 4 Atbildēt

Nu tā nu gan nav. Es saprotu, ka tā iepriekšējā tēma kremt, tāpēc tādi apzīmētāji tiek lietoti.

Es, piemēram, varu tai kodu kalkulatora plāksnei 8 bitu procesoram sarakstīt darbības algoritmu shēmu.

Teiksim, 00000000 ir 0 un 11111111 ir 127, ja sadalīsim 24 stundas ar 128, tad sanāk 5 cikli stundā. Teiksim, ik pa 12 minūtēm mainās tās darbības, kas ar to ievades skaitli jāveic.

(te var būt jebkuri citi sākuma nosacījumi, galvenais ir princips)

Tad vajag kaut kā iedabūt vienā baitā skaitli un komandu. atstāsim 3 bitus komandai 000 nekas, 111 nekas, 010 plus, 110 mīnus, 001 reizināt, 010 dalīt. Skaitlim paliek 5 biti, skaitļi no 00000 līdz 11111 - no nulles līdz 31.

tad nu tas laika faktors ar saviem 128 soļiem secīgi pēc kārtas vai atkal pēc kaut kāda viltīga algoritma, ko man ir slinkums tagad rakstīt, padod komandas mazajam mikrokontorlierim.

001 00011 - reizināt ar 3. 110 11111 - atņemt 31. 010 00010 - dalīt ar 2.

Pārliecināju? Diez vai. Paliec pie savām domām. Neko tālāk pierādīt netaisos.

Pēc tāda apraksta var uztaisīt darbojošos shēmu, kas strādā.

-----------------

Tādas pašas nullītes un vieniniekus var sarakstīt jebkurai funkcijai, ātruma noteicējam, degvielas padevei, impulsa biežuma regulatoram un visam, kam vajag.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Protams, ka kremt. Muļķīgi pavilkos uz tavu provokāciju, domājot, ka beigās vismaz kaut ko sakarīgu pateiksi. Izrādījās, ka ne - tupi piečakarēji. Šeit vismaz uzreiz parādi savu ābeces zināšanu līmeni, saucot par muļķiem cilvēkus, kam gluži vienkārši neienāk prātā ka jādomā tik elementārās kategorijās.

Tas ko uzrakstīji ir apmēram pareizi. Līdz ar to - jā pārliecināji, ka esi ābečnieks. Esi izlaidis būtisku faktoru savā sacerējumā. Pateikšu priekšā - laiks, ko mini, NAV obligāts faktors, bet obligāto esi izlaidis. Ja pateiksi, kāds tas ir, varbūt uzrakstīšu vienkāršāko metodi ka TOTP sinhronizē laiku ierīcēm, kas nekas "nesatiekas".

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Pastāstīsi arī šīs unikālas matemātikas "Teiksim, 00000000 ir 0 un 11111111 ir 127" principus? Kāda ir kārta un kas šādu skaitīšanas veidu izmanto?

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
0 3 Atbildēt

Man nav jāraksta super know-how risinājumi, tas ko es te uzrakstīju, varētu būt saprotams pietiekami tehniski domājošiem.

Tā bija akcija pret melno PR un viss.

Citāti. Ja nevari pateikt precīzi - esi totāls mudaks.

tu esi mudaks, kas izdomāja citus "eksaminēt" par tēmu

--------------------

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Tas, ko tu te uzrakstīji, varetu but saprotams bērnudārzniekeim. Tehniski domājošiem derētu "mazliet" vairāk.

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
0 3 Atbildēt

Man pietiek ar to, ka vismaz 50% publikas var salikt kopā tekstu

Tad vajag kaut kā iedabūt vienā baitā skaitli un komandu. atstāsim 3 bitus komandai 010 plus, 110 mīnus, 001 reizināt, 010 dalīt. Skaitlim paliek 5 biti, skaitļi no 00000 līdz 11111 - no nulles līdz 31.

ar

001 00011 - reizināt ar 3. 110 11111 - atņemt 31. 010 00010 - dalīt ar 2.

Ja viņi to var, tad saprot vismaz tēmas pamatus. Izpausties kaut kādā sarezģītākā skaidrojumā netaisos, tas netiek novērtēts.

--------------------------

Varētu padiskutēt tomēr par pamattēmu.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 0 Atbildēt

Pamattēmu tu piebeidzi ar savu troļļošanu.

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
0 3 Atbildēt

Nu, nu.

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
0 3 Atbildēt

Par tām laika sinhronizācijām lai abi pulksteņi darbojas vienādi un kods arī tur un tur būtu tas pats - ar mājas datoru bija tāda problēma - nevar ne updeitot, ne darboties internetā.

Meklēju, meklēju, kas noticis, atrodu laika iestatījumos ka tie ir pārāk tālu nākotnē, uzlikts/uzlicies kaut kāds 2035.gads.

Uzliku pareizo datumu un laiku un viss notiek.

Cik es sapratu, tas notika ar interneta pārlūku.

Kas būs, ja to auto vadīšanas sistēmu tā sasinhronizēs laikā ar kaut kādu gatavu vindoviskigooglisku, jau gadiem lietotu un noteikti nohakotu sistēmu, kas būs, ja braucošam auto pēkšņi uzstādīs ne to laiku un sistēmas uzstādītajiem plāns B nebūs iestrādāts tajā auto..

Un vēl vienu reizi interetā nomainījās datora valodas uzstādījumi.

Kas var tikt mainīts auto - ej nu sazini. Vēl tik vajag gatavu Huaveja spiegojošo shēmiņu tur ieprojektēt un tad ir laime pilnīga.

Ka tik ko gatavu pagrābt.

jokes.christiansunite.com/Computer/If_Microsoft_Built_Cars.shtml

www.boredpanda.com/funny-microsoft-windows-jokes/?utm_source=google&utm_medium=organic&utm_campaign=organic

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Tik daudz muļķību viena apkopojumā nav vērts pat komentēt. Nevajag līst lauciņā, kurā pat elementāru aritmētiku tālāk par saskaitīšanu neesi apguvis - reizrēķins tev ir tumša bilde.

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
0 3 Atbildēt

Tipa IT nozarē nestrādājošie nemaz nedrīkst komentēt un kritizēt šis nozares sastrādāto un ēnas puses?

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Neko neesmu teicis par darbības nozari. Komentēt un kritizēt drīkst jebkurš. Bet nav vēlams, ja to dara jomas analfabēti, kas paši nesaprot par ko runā. Es norādīju uz tavu zināšanu līmeni, nevis nodarbošanos - bet pat šāda atšķirība priekš tavas saprašanas ir par sarežģītu.

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
0 1 Atbildēt

Un tātad - ciparu pārvēršana par citiem cipariem, burtu pārvēršana par citiem burtiem vai cipariem ir ĻOTI SENA prakse.

To izmanto kam tik vien var iedomāties. Ir kaudzēm algoritmu, KURUS GANDRĪZ JEBKURŠ var sazīmēt uz papīra un nošifrēt ko tik nevajag - telefona numuru, interneta foruma paroli, visu ko.

Uz papīra var sarakstīt visādas teorētiskas kombinācijas un pēc tam saprogrammēt ko tik vien var iedomāties.

----------------

Es pašlaik nevaru pateikt, kur un kā es uzzināju, ka iespējams to pārveidošanas kombināciju savienot ar laiku. Es to tiešām nezinu. Pilnīgi noteikti es neko nemeklēju googlē, es paskatījos uz koda kalkulatoru, kas turpat uz galda vien bija un izvēlējos to par piemēru.

Tāpēc "esi gatavs kaut ko sagrābstītu pozicionēt kā taisnību","gribi padiskutēt ar mani par TOTP, kas ir mana ikdienas darba sastāvdaļa?", "ar ko vienu un principiālu atšķiras Google authenticator TOTP no Microsoft authenticator TOTP. Droši vien nav ne mazākās nojausmas un nespēj pat sagooglēt jo ir par sarežģītu atrast saikni starp paša kaut kur atrasto blokshēmiņu un reālu jautājumu.", "Viņš tak ir atradis vienu bildīti, kuru tagad mēģina "pardot" kā baigās zināšanas, tikai nav ne jausmas pašam kas tas vispār ir.","Tev nav pat nojausma ar ko atšķiras TOTP no vispārēja OTP un kadēļ TOTP drošībai dod mazāk, nekā citi OTP risinājumi", "Būtiskais šajā tēmā ir nevis OTP nianses un "kam interesē, var lasīt", bet tas, ka tu esi mudaks, kas izdomāja citus "eksaminēt" par tēmu, ko pats nejēdz un iekrita.","Prasītā blokshēmiņa ir TOTP pamata algoritms. Nespēja sasaistīt paša prasīto ar šī algoritma nosaukumu ļoti labi liecina par "zināšanām"", "OTP un TOTP pieminēji 06.06.2019 9:07, pats nesaprotot par ko runā.

"ir kaut kāds laika logs, piemēram, 8.01 minūte un pusminute un tas laika logs ir skatlis, kas ar kaut kāda īpaša algoritma palīdzību tiek sarēķināts ar kaut kādu iekšēju skaitli." = TOTP

"Drošībai tas dod to, ka nav vienas pastāvīgas paroles, kuru nozogot, var ar to iekārtu pēc tam darboties." = vispārīgs OTP

Nu tad es to visu izdomāju no jauna. Otrreiz. Tas ir labāk par zināšanām. Lai gan nevaru galvot, ka nebūtu ko tādu vai līdzīgu uzvedinošu kaut kad ļoti sen kaut kur lasījis un tagad tas kaut kā aktualizējās.", "Nē draudziņ - tu prasīji uzzīmēt tev TOTP algoritmu, kas tiek izmantots kodu kalkulatoros un dabūji pretjautājumu par šī paša algoritma pielietojumu citos autentifikācijas risinājumos, kas pierādīja, ka tu NEKO no tā nejēdz, bet gribēji citus troļļot ar kaut kādu vienu ātrumā Googlē atrastu algoritmu.", "Citējam tekstu, kurš prasa izmantot to algoritmu vai tieši uz to attiecas.

"Nu, bet tiešām, visi tā runā par kodiem - nu taču uzrakstam vienu algoritmu blokshēmiņu, kas no 4 ievadītiem cipariem izveido kodu. Bankas kodu ģeneratoram."

Prasītā blokshēmiņa ir TOTP pamata algoritms."

-------------------

Citējam tekstu, kurš prasa izmantot to algoritmu vai tieši uz to attiecas.

"Nu, bet tiešām, visi tā runā par kodiem - nu taču uzrakstam vienu algoritmu blokshēmiņu, kas no 4 ievadītiem cipariem izveido kodu. Bankas kodu ģeneratoram."

Prasītā blokshēmiņa ir TOTP pamata algoritms.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Pašam kauns nav? Tu prasi uzzīmēt algoritmu, kā darbojas bankas kodu kalkulators, un tagad apgalvo, ka neesi prasījis praksē darbojošos algoritmu Pastāstīšu tev noslēpumu - kodu kalkulatori ir īsti. Tie darbojas prkasē. Tie nav tavu delīrija murgu izdomājums.

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
0 1 Atbildēt

Nu tad es esmu vienkārši uzminējis, es tiešām speciāli neko nemeklēju.

-------------------

Ja kādam nav skaidrs, kas te notika. Pārtulkošu auto tehnikas terminos.

Kāds foruma dalībnieks zina ķīmijas un fizikas pamatus. Par motoriem zina darbības pamatprincipus un teorētiskos pamatojumus.

Tad nu forumā aiziet saruna par mazu motoru jaudām, apgriezieniem, griezes momentiem pie noteiktiem apgriezieniem utt. Tad nu viņš uzraksta, ka būtu labi to gaisu saspiest, varētu cilindros dot vairāk gaisa, varētu dot vairāk degvielas un viss process būtu jaudīgāks. Gan jau saspiežot gaiss sasiltu, vajadzētu to gaisu nodzesēt.

Tad pamostas foruma VW Common Rail TDI Intercooler remonta speciālists un uzdod precīzus jautājumus par konkrētās iekārtas uzbūvi un darbību un, ja nevari uzreiz atbildēt un ir slinkums meklēt, tad esi mudaks.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Perfekts apraksts tam, ko tu te pacenties izveikt ar savām akumulatora silšanas formulām. Pēc tam aizrāvies un gribēji pazīmēties vēl kādā tēmā, bet smagi aplauzies, jo izrādās nezini pat minimāli nepieciešamos pamatus. Pēc tava piemēra "pārtulkošu" notikušo - binārajā aritmētika pat kārtu - fizikā tas nozīmētu, ka nespēj atšķirt 1 no 10. Un tieši tas ir arī tavs līmenis.

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
0 1 Atbildēt

Ja par tēmu - manuprāt viss, kas kaut kā saistīts ar lielo monopolistu biznesu - windows, google un arī huawei vai nu nav nekādi izmantojams automātisko auto vadīšanā, vai arī tad ir jābūt noteiktam likumiskam regulējumam, lai monopolisti visu šo sistēmu nesačakarētu. Doma vien, ka auto vada windows.....

Dažas kompānijas

techgenix.com/software-hardware-self-driving-cars/

techgenix.com/self-driving-startups/?li_source=LI&li_medium=tg-afterpost

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 0 Atbildēt

Nu bet tak neliksies mierā, vajag vēl savu tupumu pierādīt. Izslēdz droši visu, kas saistīts ar lielo monopolistu biznesu un vismaz būs te miers no tevis. Doma, ka auto vada Windows patiešām ir baisa... Analfabētiska. Jo Windows ir operētājsistēma un neko nevada.

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
0 0 Atbildēt

www.microsoft.com/en-us/enterprise/automotive/autonomous-vehicle-deployment?activetab=pillars%3aprimaryr12

maikrosofts, protams

ar visu savu komplektu, izstrādātājiem un drošības vēsturi

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 0 Atbildēt

Kas vainas drošības vēsturei? Nespēja atšķirt absolūtos rādītājus no relatīvajiem? Laikam banku drošības eksperti aizmirsa ar tevi pakonsultēties pirms Windows sistēmu izmantošanas.

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
1 0 Atbildēt

Pie viena - pajautāšu speciālistam.

Google meklējam kaut kādus datus.

Kas nosaka, kuri dati parādas pirmajā un otrajā lapā.

Vai var mākslīgi uzģenerēt, lai kaut kādas noteiktas adreses, kas asociējas ar meklējamo vārdu, parādās pirmajā lapā.

Vai var menedžēt informāciju tā, ka uz meklējamo vārdu parādās adreses ar tiem īsajiem divrindu komentiem, kas vispār nav nekādā sakarā ar meklējamo vārdu.

Ja var jaukt un kompilēt tekstus un vārdus, vai to var darīt arī ar citiem datiem. Piemēram, kartēm. Virzieniem. Attālumiem. Pieejamās infrastruktūras aprakstiem.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 0 Atbildēt

To, kas parādās pirmajā un kas otrajā lapa nosaka labošanas algoritms. Pieļauju, ka gribēji jautāt par rezultātu secību, bet nespēji pat noformulēt jautājumu.

Var. Var. Var. Un?

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Lapošanas, nevis labošanas, ko Google labošanas algoritms nelietīgi uzrakstīja manā vietā.

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
1 0 Atbildēt

Nu, pieņemsim, ir kaut kāda biznesa interese parādīt, ka, piemēram, kafija vislabākā ir benzīntankos ABC degviela. Pirmās 5 adreses google pirmajā lapā un vaicājumu kafija iesaka tieši šo ABC Degvielas kafiju. paskaidrojošie teksti, kas blakus adresēm ir pirmajā lapā ir dažādi, bet visi pozitīvi un izskatās jauki. Un nav jau tā, ka par kafiju nekā cita nebūtu, bet ne pirmajās piecās adresēs.

Tādejādi paterētajs tiek ietekmēts izvēlēties kaut ko konkrētu.

Pieņemsim, ka ar šo pašu domu šie te ķeras pie kartēm, maršrutiem, ieteikumiem, kur atpūsties, ko apskatīt, kur uzpildīt degvielu, nakšņot utt. Tā vairs nebūs neitrāla, vispārēja informācija, bet gan kāda apmaksāta un īpaši sakompilēta dezinformācija.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 0 Atbildēt

Muļķīt... Nevajag neko pieņemt. Vajag ieslēgt Google maps vai Waze un izmantot tevis aprakstīto. Ja neesi pat pamanījis, ka tieši tā funkcionē šis programmas, tad nav tev vērts pat stāstīt, kādēļ to nemaz nemēģina slēpt no lietotājiem.

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
0 0 Atbildēt

Nu, pieņemsim, es laiku pa laikam uzrakstu kādu rakstu. Googlē pirmās trīs adreses ir reālas, mani raksti, manu tekstu fragmenti, viss pareizi.

Un tad nāk ceturtā adrese, kur ir kaut kāds manis nekad neteikts, ne rakstīts teksts. Pārprotams, nevietā, nesakarīgs, bet kaut kur līdzīgs, bet nejēdzīgs.

Vārdu sakot, google apsaukājas.

Un tad nu man rodas veselīga skepse, kur tā google mani pasūtīs un ko iestāstīs, ja es braukšu pēc tās padomiem, ja viņa var tekstus tā kompilēt un jaukt.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Uzliec folijas cepurīti un labāk nebrauc nekur. Vai arī samierinies, ka reizēm Google tevi aizvedīs pie reklāmdevēja, ja nebūsi pietiekami specifiski pateicis kur tevi jāved. Kā jau teicu - ir iemesls, kādēļ vari droši ticēt ka tevi nemēģinās apmānīt, bet garantēti ietekmēs izvēli, ja pats nezināsi ko īsti gribi.

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
0 0 Atbildēt

Tā vairs nav reklāma, tā ir tieša maldināšana.

tas būtu tas pats, kas, meklējot Bradypus teica, pirmas trīs adreses ir saprotams teksts un pēc tam nāk kaut kas galīgi neiespējams, kurā ir kariķēti apstiprināts, kaut kur līdzīgs kaut kad rakstītā savārstījums, padarīts komisks, smieklīgs, aplams, muļķīgs.

Nu, piemēram, Bradypus teica, ka nu esmu kļūdījies, nu nepamanīju vai kaut ko tikpat neiespējamu.

Viņš to, protams, nekad neteiks un nerakstīs, bet googlē tā ir rakstīts.

taaneko Reģ.: 30.07.2008
1 0 Atbildēt

kursors.lv/2019/06/10/tesla-ar-programmaturas-labojumu-atslegs-vairakas-letako-model-3-iespejas/

Vai tu redzējies ko? Teslas meistari braukās pa visu pasauli un kuru bāzes versiju noķers tam atslēgs.

Viencexperc-- tu noteikti iebrauktu mežā un nerādītos ārā līdz līdz atslēdzēji ir prom, vai ne?

msh Reģ.: 16.04.2007
2 0 Atbildēt

Atslēgs ķebļu apsildi, kura fiziski tajā mašīnā atrodas... Ahujeķ...

Uggga Reģ.: 04.01.2006
1 0 Atbildēt

Nopērc 0.7l uz akciju, bet, kad atkorķē, 0.2l tev nolej, jo cits ir pircis par pilnu cenu

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
1 0 Atbildēt

Ticēt kaut kādam kursoram.lv var tikai muļķis.

Oficiāla informācija par to klusē.

Jau mēnešus divus atpakaļ bija runa par kaut ko līdzīgu, bet lielā klientu sašutuma dēļ viss tika atcelts. Bet šis aizdomīgais interneta resurss pat nemin no kurienes ir šī informācija.

Varbūt - ja ieraudzīsim tādu informāciju oficialās lapas, tad varēsim aprunāt. Citādi jūs man atgādiniet kaut kādas babkas uz soliņa ar sēmuškām...

Nē. To visu var atcelt ar kārtējo programmas atjaunināšanu. Jābūt stulbam lai domātu, ka kaut kur jābrauc.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 0 Atbildēt

un starp citu, ja tev ir model 3 un tu negribi lai tev kaut ko noņem nost, neslēdz auto pie interneta. Dažreiz cilvēki speciāli neatjaunina, ja zin, ka jaunajam atjauninājumam ir kāds "gļuks".

darklight Reģ.: 29.10.2013
2 0 Atbildēt

-Labrīt, mēs no Sadales Tīkliem!

-Labrīt?

-Pārskatījām jūsu tarifa plānu, tagad ar esošo pieslēgumu jūs vairs nevarēsiet darbināt kafijas automātu. Mēs ienāksim un izrausim štepseli, kā arī rozeti noplombēsim. Ja gribat vārīt kafiju, tad jums nepieciešams Premium pieslēgums.

-Bet kā, es taču visu maksāju, pieslēguma jaudas pietiek, rozete sienā ir...

-Jā, bet citi ir samaksājuši vairāk, tāpēc jums vairs nepienākas! Pārslēgsiet līgumiņu, ieštepselēsim atpakaļ. Uz redzēšanos!

JanJan Reģ.: 07.02.2018
2 0 Atbildēt

Nu ko, tagad warez grupām būs jauns lauciņš, kur darboties. Internetā varēs meklēt crackus teslām

Gluži, kā bērnībā, kad datorspēlēm un programmām meklējām crackus.

taaneko Reģ.: 30.07.2008
1 1 Atbildēt

Nu ko viencexperc? - Tagad tu tici, ka mūsdienās tavs auto nav īsti tikai tavs auto? Un kā pastāv reāla iespējamība, ka pie ātruma 92 km/h tev auto izmet paziņojumu pārskaitīt zināmu summu uz kkurieni, savādāk bremžu darbība neatjaunosies?

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 0 Atbildēt

Neiebāz sim karti un nebūs interneta

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 0 Atbildēt

teslās ir divas sim kartes - viena priekš vadītāja: Google kartes, Slacker, tīmekļa sērfošana un otra sim karte paredzēta tādām lietām, kā transportlīdzekļa telemetrija, attālā piekļuve utt. tas ir, nevis šūnu savienojums.

bet atjaunināšana notiek ar mājas Wifi ( teorētiski var atjaunināt arī ar Sim karti, bet tas būs daudz lēnāk.)

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 0 Atbildēt

Kaut kāda izpratne par interneta ātrumiem un jauninājumu datu apjomiem vispār ir, vai vienkārši gvelz kaut ko bez sajēgas, kā dažiem te pieņemts?

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
0 2 Atbildēt

Šāda veida sarunām ir speciāla tēma.

iauto.lv/forums/topic/40746-ista-informacija-un-sabiedriskie-procesi

Kā tur bija ar tiem siltuma zudumiem, ko katrs definē pa savam?

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 2 Atbildēt

un vai tad tev pieder telefons? Vai dators? Un vai tad tu neesi naudas vergs?

Tā ir globalizācija,tehnoloģiskais progress, nākotne. Var turpināt braukt ar 1994 gada VW, bet nākotne tik un tā agri vai vēlu pienāks.

Iebāzīs taviem bērniem/mazbērniem vai pat tev smadzenēs čipu, tad arī pats kļūsi par vergu.

Tādas tās lietiņas.

Vai otrs variants, kas atrisinās visas problēmas - jauns, globāls karš. Piemēram - ASV pret Eirāziju.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 0 Atbildēt

Bet ja tuvāk īstenībai, vislielakā varbūtība būtu tādam scenārijam ( globālā kara gadījumā), jo tuvākais karš būs RU-BY.

ķīna uzbrūk Krievijai. ASV un Eiropa, protams, Krievijas teritoriju un resursus Ķīnai negribēs atdot, tāpēc ies palīgā Krieviem ( kā tas bija vienmēr, visu laiku).

Tad Ķīna sagribēs arī sev palīgus, un iesaistīs karā citas valstis. Lai būtu lielāks mahačs, varētu iesaistīt Indiju, Irānu, Islama valsti.

Vēl interesanta nato valsts - Turcija. Kura ir ļot apdalīta un pārāk patstāvīga ar savām ambīcijām. Bet tā kā Turcijas armija ir viena no stiprākajām Eiropā, izmantojot vispārēju haosu, tā varētu panakt "vēsturisko taisnīgumu" atjaunot Osmaņu impērijas varenību, vai, vismaz sagrābt daļu Sīrijas, Grieķijas vai Balkānu valstis.

Labs kariņš sanāktu, un atrisinātu visas mūsdienu problēmas.

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
0 2 Atbildēt

Jo attieksme ir - Uzliec folijas cepurīti un labāk nebrauc nekur. Vai arī samierinies, ka reizēm Google tevi aizvedīs pie reklāmdevēja, ja nebūsi pietiekami specifiski pateicis kur tevi jāved. Kā jau teicu - ir iemesls, kādēļ vari droši ticēt ka tevi nemēģinās apmānīt, bet garantēti ietekmēs izvēli, ja pats nezināsi ko īsti gribi. Bradypus.

Braucējs, lietotājs pats vainīgs

 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti