1) Ja tev tā ir problēma, tad tev vajag sodu par agresīvo braukšanu nekavējoties. Es visdrīzāk nesaprastu kāpēc šī ir problēma, ja nebūtu biki pabraukājis pa dižo pilsētu - pēc liepājas ir diezgan savādi dižajā pilsētā redzēt ka tur viena daļa brauc kā no ķēdes norāvušies lopi, kam tik kaut kur ielīst un visādus tamlīdzīgus gājienus - tu acīmredzot esi viens no viņiem. Normālam braucējam pietiek ar to, ka pilna jauda atrodas sekunžu attālumā.
2) Jā, tas ir mīnuss, nevis pluss. Veseli divi, piedevām - pirmais ir tas, ka tajā mašīnītē nav ko darīt - protams, cilvēkiem kam labā roka ir amputēta labi, pārējiem ne - otrais - kā jau mēs zinām no diskusijām blakus tofikā - elektromobīlim ir mehāniskā ātrumkārba, bet tikai ar vienu pārnesumu, bet elektromotora efektīvais apgriezienu diapazons nav bezgalīgs, lasīt - ir parastas mašīnas jaudas zudumi kārbā, bet kompensēt motora spēju trūkumus nevar, nav kloķa ar ko ieslēgt vienu vai divus garākus pārnesumus - rezultātā "supermašīnu slepkava" tesla uz bāņa ir gurdenāka par trīslitrīgu dīzeli, bet ja BMW i3 taisnē manu golfu spēj izpogāt, tad uz šosejas mans golfs tādu i3 apēd brokastīs, jo zemo spēju dēļ tur ir ierobežotājs pie 150 kmph.
3) Manam golfam arī bremzes dilst maz - pirms nedēļas paskatījos priekšā klučus - pa nepilniem diviem gadiem un 35 štukām nodilusi trešā daļa no dilstošās daļas, tātad kādas 80 štukas noies. Par braukšanu ar vienu pedāli - ir tāda burvju māka - spēja bremzēt ar motoru - man tiešām liekas ka es esmu vienīgais, kas to māk, jo vienmēr braucot iekšā apdzīvotās vietās, priekšējajam deg bremžu lukturi... Vēl par to "super mazo bremžu nodilumu" - kamēr elektriskā mašīnīte ir jauna, forši - baidos ka paliekot bik vecākām šis pluss pārvērtīsies par mīnusu - nelietotas bremzes rūsē un sprūst...

4) Kā, ja nemaldos, WALA paskaidroja vienam ekofanam, kurš šādi kaifoja par savu i3 - tāda fīča ir visiem jaunajiem BMW, nevis tikai elektriskajiem. Tu tikai iedomājies - spēja sasildīt mašīnas salonu neatkarīgi no motora pastāv vairākus desmitus gadu - to sauc par autonomo apkuri, un pamatprincips ir tieši tas pats, kas elektriskajai mašīnītei - tiek patērēta degviela [elektrība] lai sasildītu salonu. Par atdzesēšanu - iespēja no ārpuses atvērt visus elektriskos logus pastāv jau mk3 golfam.
5) Nevajag pirkt dīzeli. Klusums salonā vispār ir slikta lieta, nevis laba - ne par velti visādām jaunajām emkām un līdzīgām mašīnām pārāk klusu motoru dēļ nu jau motora skaņu salonā atskaņo skaņas iekārta :D Tie ir četru katlu belarusnieku braucēji, kam gribas tikt vaļā no skaņas un vibrācijām - es varētu vienīgi vēlēties lai salonā būtu dzirdama V8 benzīnnieka burbuļošana, nu vai vismaz piecu vai sešu katlu motora murrāšana...

6) Nu jā - nav jāapmeklē benzīntanks - ir jāapmeklē lādētāji nekurienes vidū un jāgarlaikojas kamēr mašīna lādējas. Ja paveicas, var gadīties gaidīt rindā uz štepseli.
7) Kas tev skaitās uzturēšana? Nav jau obligāti pie dīlera par kosmosu eļļa jāmaina...

Trūkumi:
1) Nevis pilnai laimei, bet normālai lietošanai. Vēl vairāk - es tā īsti nespēju iztēloties tādu situāciju - es aizbraucu pie sievas vecākiem, un tad es šiem papildināšu elektrības rēķinu par smuku summiņu? Vai arī braukšu meklēt kaut kur pilsētas otrā galā kasti, lādēšu pie tās, tikmēr dirnot mašīnā, vai klīstot apkārt - ?
2) Bingo. Tu esi sapratis tieši kam elektriskā mašīnīte neder - tieši tam, kam mašīna ir domāta - lai ātri un ērti pārvarētu lielākus attālumus. Tie, kam mašīna vajadzīga tevis nosauktajiem pielietojumiem, kaut kas nav kārtībā ar dzīves organizāciju, tur vajag kaut ko citu, nevis elektrisko mašīnīti. Latvijas apstākļos vispār ir ļoti komiski - tie, kas šādam nolūkam izmanto elektriskās mašīnītes, močī maršrutos, kuros ir daudz sabiedriskā transporta. Iekš uzlādēts foruma bija kliedzošs piemērs - cilvēks ar i3 braukā no siguldas uz darbu rīgā - maršrutā, kurā pa dienu kursē 68 [!!!] sabiedriskā transporta vienības, vajag mašīnu... Nē, mašīnu ikdienai vajag tur, kur ir tāda situācija kā man - kur dienā kursē 3-4 autobusi katrā virzienā.
Visbeidzot, "Un 200 km jau ir 2020. gadā pārdodamo EV ikdiena" - jā, dārga gala elektrisko mašīnīšu ikdiena, un arī tikai kamēr jaunas.
tu spried pēc sevis, pamēģini iejusties vidējā eiropieša ādā, kas ir megapoles iedzīvotājs ar ģimenes ienākumiem pie 5000/mēnesī, kam dienas nobraukumi ir ap 100 km.
"pēc liepājas ir diezgan savādi dižajā pilsētā redzēt ka tur viena daļa brauc kā no ķēdes norāvušies lopi, kam tik kaut kur ielīst un visādus tamlīdzīgus gājienus"
Tev pašam derētu no savas alas izlīst. Tik gausi, kā Latvijā, t.sk. Rīgā brauc vēl tikai atseviškās Skandināvijas valstīs. Salīdzinot pret pārējo Eiropu pat Rīgas satiksme ir nenormāli gausa un kaitinoši kavējoša. Jā, liepājnieki arī brauc pēc principa, ka nav jau jāsteidzas, jo galā nav nekā interesanta, tādēļ labāk bezjēdzīgi laiku nosist ceļā.
Kopš kura laika gausums, iespējams, iedomāts, attaisno visādus dzimumlocekļu gājienus? Pēdējajā dižās pilsētas apmeklējuma reizē es, piemēram, iemācījos jaunu dzimumlocekļu gājienu, uz matīsa ielas - man ir pieņemts ka uz tādām ielām, ja vieta atļauj, pie krusta pie sarkanā izveidojas divas joslas, labā pa labi un kreisā taisni un uz priekšu - izrādās ka dižajā pilsētā atrodas asi, kuri var izdomāt nostāties labajā pusē lai apsteigtu to, kurš brauc taisni - es to vienā braucienā pat piedzīvoju divreiz - viens bija bulkuvāģis kurš brauca PH zonā - tā gājiens vēl bija puslīdz saprotams - bet bija arī viens bembists, ar E39 braucošs, kurš vienkārši izdomāja tā izdarīt, jo, lūk, šis ir bembists, un priekšā stāv mk2, tāds noteikti brauks lēnāk - bet pēc tam pats sāka uz bruģa dročīt uz 30, un es dabūju to pimpi apdzīt...

Tev tas šķiet normāli; tevis piesauktajās eiropas valstīs tā dara?
P.N. Liepājnieki brauc normāli, jo liepājā ir normāla satiksme - tas ja kādā no dzīvajiem krustiem dzīvajā laikā var nākties divas sarkanās gaismas pagaidīt, ir kaut kas īpašs... Atšķirībā no dižās pilsētas, liepājā nerodas vēlme pēc velosipēda, jo zini ka visur un vienmēr var ērti un ātri aizbraukt.
Interesanti, ka piemini tieši Matīsa ielu un apsteigšanu pa labo joslu. Šo manevru es izveicu regulāri un, atkarībā no krustojuma, var būt divi iemesli. Rupjākais - mudaki neskatās zīmes, ka liedz krustojumu šķērsot pa tramvaja sliedēm (kreiso joslu) Tērbatas ielas krustojumā. Ierastākais - Satekles, Barona, Čaka krustojumos - kreisajā joslā vienmēr atrodas kāds, kurš kreiso pagriezienu nesteidzīgi ieslēdz tikai PĒC iebraukšanas krustojumā. Ja tu, kā nezinošs iebraucējs, dīvainā kārtā tomēr brauc taisni un vēl normāli paātrinoties, rodas minētā situācija. Tās autori ilgtermiņā ir kreisajā joslā guļošie, kas ir pieradinājuši normālus braucējus braukt pa labo joslu.
Vēl situāciju saasina dažu gulētāju vēlme mainīt joslu krustojumā - no kreisās pirms krustojuma uz labo pēc, vai otrādi.
Manis piesauktajās eiropas valstīs tā nedara - nav gulētāju un attiecīgi nerodas vēlme veikt dīvainus manevrus, lai tādus apbrauktu.
Es neko neteiktu par situāciju, kur šāda apsteigšana notiek pēc fakta - tu nostājies kreisajā joslā, priekšējais rodas braucam pa kreisi un pa labi braucošo nav, un tu apbrauc pa labo pusi - tas būtu pilnīgi normāli. Bet ja tu jau uzreiz nostājies labajā pusē lai brauktu taisni, ar domu "viņš noteikti griezīsies pa kreisi, tik nav ieslēdzis virzienrādītāju", tur kaut kas nav kārtībā ar tevi.
Mans attiecīgais brauciens notika no čakenes līdz pārbrauktuvei - pieņemu ka to salīdzinoši mazo ielu krustojumi satur jūtami mazāk pagriezties pa kreisi gribētājus.
Un tagad lūdzu ļoti saņemies un paskaidro, kādēļ taisni būtu jābrauc tikai no kreisās joslas... Kuros slapjajos sapnīšos esi izsapņojis šo noteikumu un kā tas iet kopā ar vispārējo principu turēties iespējami tuvu brauktuves labajai malai? Noklusēti divu joslu gadījumā braukšanas virziens joslās atbilst šādai zīmei:https://imgur.com/a/V1rFwla