Kas ar mums notiek?!

DidzisKalnietis Reģ.: 20.03.2014

Vakar braucu uz Viļņu un atpakaļ. Bija laiks pavērot, kā braucam.

Jāatzīst, ka man bija kauns par to, ka mans auto arī aprīkots ar LV Nr. zīmēm. Mūsējie izceļas, un ir vienīgie, kas pilnīgi ignorē ātruma ierobežojuma zīmes. Vienalga, vai 70, vai 50 - mūsējie "mauc". Apdzen, kur vien ienāk prātā, arī īsi pirms ceļa sašaurinājuma ar gājēju pāreju pie atļautā ātruma 50. Kādas trīs avārijas situācijas tikai posmā starp robežu un Paņevežiem. Kādas piecas ekstrēmas bremzēšanas tikai pateicoties mūsu bāleliņiem.

Atpakaļceļā pie Paņevežiem ceļa pārbūves laikā pirms apbrauktuves uzstādīts luksofors. Pēc 5iem vakarā savācas pagara rinda, jo braucēju daudz, visi steidzas, visi grib mājās, bet... Vienīgais, kurš cēli visai rindai pabrauca garām un nostājās priekšā pasažieru autobusam, bija mūsējais ar V70.

Kas ar mums notiek? Vai tiešām esam zaudējuši elementārās pieklājības jūtas un jebkādu cieņu pret sevi un citiem?!

 
1 2 3
kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
0 0 Atbildēt

Gadās stulbeņi uz ceļa, bet vai ir TIK traki, nedomāju gan.

Katrs pats izvēlas savu riska pakāpi.

Un ir Lt arī netrafarētie CP auto.

Bet autobānis gan arī manā uztverē paredzēts "atvilkšanai" Pilnīgi mierīgi un nestresojot.

Braucu tur izteikti dinamiski vismaz 12 x gadā.

iciks Reģ.: 29.05.2013
2 1 Atbildēt

Sagadīšanās.

Igaunijā - jā, tam es ticētu, bet leiši būtībā uzvedas ne labāk, kā latvieši. Kas vairāk pa leišiem brauc, tie saka, ka pat sliktāk.

Tev nav sanācis redzēt n-tos ātrbraucējus (te es nedomāju +10-20 km/h, bet stipru pārsniegšanu) ar leišu numura zīmēm Latvijā?

DidzisKalnietis Reģ.: 20.03.2014
1 0 Atbildēt

Esmu visu ko redzējis, bet vakar kļuva skumji. Pa to ceļa gabalu auto no puseiropas pārvietojas, tajā skaitā krievi, baltkrievi, ukraiņi. Vakar letiņi rādīja ko māk.

Starp citu - par cik dzīvoju Baldonē, tad leišu auto redzu regulāri gan uz Bauskas šosejas, gan Baldones ceļa - pēdējā laikā mēs viņus reāli "sitam pušu"!

GB12 Reģ.: 29.03.2011
3 2 Atbildēt

Leišiem, pēc maniem novērojumiem, ir 2 izcili tizlas braukšanas īpašības:

1. Ja šams velkas pa ceļu zem atļautā vai, nu, kaut vai 10-20 km pārsniedzot un tu viņam atļausies iet garām, braļukass 90% gadījumu attapsies, ka brauc par lēnu un sāks dot virsū tieši brīdī, kad tu viņam atradīsies blakus;

2. Uz vairākjoslu šosejām šamie laikam spoguļos neskatās un ir bijušas diezgan daudz avārijas situācijas, kad tu pa kreiso joslu apsteidz vairākus auto, a viens tev izlec priekšā... bieži vien smagais. Taisnības labad te gan jānovērtē viens pluss, salīdzinot ar letiņiem - leiši kreisajās joslās ilgi bez iemesla nesēž un, ja tu ar lielāku ātrumu tuvojies, vairumā gadījumu viņi palasās malā. ja arī nepamana uzreiz, pietiek ar vienu īsu uzmirkšķināšanu. Ne kā mūsu kreisās joslas tizleņi...

VWfans Reģ.: 21.02.2004
5 0 Atbildēt

1.maijā braucu uz Viļņu, uz bāņa ar savu Fabija benzīns/gāze pa kreiso joslu pietuvojos kādam 6.sērijas BMW, un kundzīte neparko nepārvietojās uz labo joslu...

ak Reģ.: 13.01.2003
5 0 Atbildēt

Fan, kundzītei Fabija bija par mazu, lai ieraudzītu Joks, protams

msh Reģ.: 16.04.2007
1 0 Atbildēt

Vai tik nebūs tas princips kas ar bembistiem, ne katrs ir atsaldēts, bet katram atsaldenim viens ir. Ir tāda suga, kam patīk visu laiku kaut kur triekties, diezgan bieži tur ir stāsts "man ir dīzelis, tāpēc par ekonomiju nav jāuztraucas", lasīt, motors nevis ekonomijai, bet gan lai izpildītos. Bet nu tos kas izpildās ārzemēs, es tiešām nesaprotu - viena lieta ir ikdienas maršrutā, kur katrs līkums un katra bedre pazīstami, cita lieta svešā zemē - a to pēc tam dažs labs kaut kādā interneta vietnē čīkst "triecos uz 130 lietuvā, apstādināja cepisti, ko tagad darīt?".

Attiecībā par leišu izpildīšanos - jā, viņi tiešām izpildās - bet nu icikam laikam ir darīšana ar kādas citas tautības braucējiem, kas lieto lietuvā reģistrētas mašīnas; var gadīties ka tiem pašiem latviešiem [vienu tādu pazīstu; dažus gadus atpakaļ nakts laikā prikola pēc ar savu A90q sēdēju viņa lietuvā reģistrētajam A80 astē; šis močīja uz 160] - jo leiši parasti izpildās LĒNI. Braucot lietuvā pa kādu nelīdzenu otrās šķiras ceļu, ir jāprāto, kāpēc priekšā braucošais lietuvietis brauc uz 70 - vai šis sabijies no nelīdzenumiem, vai esmu kaut kur palaidis garām ātruma ierobežojuma zīmi... Par karakteriem, kas uz normālām šosejām izpildās uz 70-80, nerunāsim. Šo iemeslu dēļ, ja lietuvā braucot pa kādu lielu ielu/ceļu, tu ievēro ka no muguras tuvojas vismaz pāris mašīnas ar lietuvas numuriem, tad zini ka esi palaidis garām zīmi, kas ļauj braukt ātrāk, nekā tu brauc... Liela daļa nelieto lukturus, lai arī CSN viņiem ir +/- kā mums. Vēl, protams, uzkrītoši ka viņiem nav mūsu ceļu rūdījums un atrunu zīmes "ieteicamais 50" šie mēdz uztvert kā "maksimālais ātrums 50", nevis kā "priekšā pilnīgā ānusā esošs ceļš".

anonimikis Reģ.: 18.10.2002
0 0 Atbildēt

Nākamreiz pie robežas paskaties uz to lielo plakātu, varbūt pamanīsi kāds ir Lietuvā noteiktais ātruma ierobežojums uz grants ceļiem.

msh Reģ.: 16.04.2007
1 0 Atbildēt

Es teicu "nelīdzens", nevis "grants". Pa granti lietuvā sen nav sanācis braukt, ja neskaita piebraucamo ceļu pāris šrotiem - bet pa viļņainiem asfalta ceļiem gan.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
1 0 Atbildēt

Lai nu kā, piekrītu kasiņam par Viļņas bāni. Plats, kvalitaīvs ceļš ar maz mašīnām... arī poličus tikai vienu reizi esmu tur redzējis. Es, kad iegādājos auto, uz tā ceļa parasti braucu izmēģināt, cik tas velk - pasāts B6 gāja līdz divītim, vecais kaškajs ar mehāniku - 190, jaunais ar automātu - 180 (vienā vietā no kalna sanāca 190), saabu līdz galam neiemēģināju - pie 220 palika bail...

iAuto Reģ.: 17.07.2001
4 0 Atbildēt

Vēl jau jāņem vērā, ka LV numuri nav tikai latviešiem.

VWfans Reģ.: 21.02.2004
1 0 Atbildēt

Tas ir abpusēji. Svētdien braucu no Gaujienas uz Jelgavu, un posmā starp Augšlīgatni un Siguldu kādus 6-7 km ir nofrēzēta asfalta virskārta, ātruma ierobežojums 70 km/h. Es tur braucu ar kādiem 72-74 km/h, aiz manis godīgu pilsoņu rinda, taču vienīgais, kas metās apdzīt, bija Lietuvas Hyundai-i40 universāls...

Nortel Reģ.: 16.03.2007
1 0 Atbildēt

Ja paskatās kā pie mums brauc ar EE un LT numuriem, tad viss ir loģiski. Nav pamata satraukumam. Starp citu, tos fotoradaru rekordus arī uzstādīja ar ārzemju numuriem.

100AH Reģ.: 06.07.2016
0 0 Atbildēt

LV numuri izceļas ne tikai leišos un tikai vieglajiem auto. Izgājušajā nedēļā, braucot caur Suwalkiem, gadījās redzēt kā fūre ar LV numuriem pa pilsētu sāka apdzīt otru fūri, strauji ieņemot otro joslu...vieglos auto vienkārši nospiežot uz apmales. Ātrums varēja būt tuvu 80! Poļos LV tiešām pamanāmi, parasti būtiski pārkāpjot ātrumu. Ir arī pa kādam zemu lidojošam igaunim. Nu viņus vēl par saprast, viņiem līdz Tallinai ješčo daļeko...

Jāpiezīmē, ka līdzīgi ir ar PL numuriem Vācijā un ar DE numuriem Francijā. Kaut kā tas viss tā ķēdītē sarindojas.

Visvieglāk un mierīgāk tomēr ir braukt pa Francijas bāņiem - LV numurus neredzu, PL ļooti reti, DE brauc ātri kompakti, bet korekti. Patīkami pavizināties pa France...vienīgi tie Peage mazliet bojā noskaņojumu, bet nu tomēr var arī redzēt par ko tu maksā.

Nortel Reģ.: 16.03.2007
1 0 Atbildēt

Kad vēl nebija izbūvēts Saulkrastu apvedceļš, gadījās izbraukt cauri Saulkrastiem aiz EE benzīnvedēja uz 70-80 km/h. Regulāri tajā pusē igauņi izcēlās. Un smieklīgākais bija tas, ka līz Ainažiem vieglie skrēja uz 120-130 un ātrāk, bet aiz robežas nometa uz 105 un man, ar LV numuriem, nācās viņus sponsorēt.

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
0 0 Atbildēt

Par kaimiņzemēm, man sanāk tur būt bieži, tomēr kaut kādi secinājumi ir radušies.

Lietuva.

- laukos masveidā "taupa" spuldzītes - brauc bez gaismām (spītīgi neslēdzot iekšā, arī pēc brīdinājuma)

- uz ceļiem gadās daudz "ļoti lēno", kuri brauc teju pa apmali ar ātrumu apmēram 60

- uz ceļiem ir daudz arī "psiho" braucēju, kuriem ātruma ierobežojumu nav vispār

- pa autobāni NEDRĪKST ilgstoši bez vajadzības braukt kreisajā joslā. Ir daudz spītīgo, kuriem negribas to saprast. Tiesa, arī daudzi uzreiz mūk malā, ieraugot ātrāku spogulī tuvojamies (bet pēc tam atkal atgriežoties kreisajā joslā ) Tos, kuri to nesaprot, vienmēr apsteidzu ar it kā nepareizu apsteigšanu pa labo joslu, veltīdams arī sirsnīgu taurējienu

- uz Paņevežas - Viļņas bāņa dežūrē tikai viena ekipāža, tiekot tai garām

- diemžēl WAZE tikpat kā neizmanto

Igaunija.

- ārkārtīgi daudz FR visur, bet par tiem brīdina zīmes, ceļa krāsojumi utt.

- lai arī vairākums brauc izteikti mierīgi, ievērojot CSN, arī igauņu vidū ir ne mazums džigitu

- WAZE izmanto visai maz

Latvija.

- besī ārā dudinātāji ārpus pilsētas kreisajā joslā, es reāli gaidu to brīdi, kad par to beidzot CP sāks "iegūt"

- pēdējā laikā izteikts murgs ar krustojuma šķērsošanu pie sarkanās gaismas (arī gaidu CP aktivitātes)

- aizvien biežāk sastopos ar nepareizu apdzīšanu, kad mauc pretī purns purnā (es, protams, pamukšu sāņus, veltīšu dusmīgu skaņas signālu, bet WTF???)

Citādi - braukšanas vaina arī Baltijā

Nortel Reģ.: 16.03.2007
7 4 Atbildēt

Uz dažiem mūsu ceļiem (Rīga - Pleskava) es arī piederu spītīgajiem kreisās joslas braucējiem, jo vietām pirmā josla ir tā nočakarēta, ka labāk braucu kruīzā kreisajā ar ierastajiem 120.

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
0 0 Atbildēt

Es gan nē. Tieši pa Pleskavas šoseju reāli (ātrāk nekā atļauts) braucu labajā joslā, un es tā daru vienmēr.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
3 0 Atbildēt

Nu, un kur problēma pavākties malā, ja kāds brauc ātrāk par tevi?

DidzisKalnietis Reģ.: 20.03.2014
2 0 Atbildēt

Nav jau īsti runa par autobāņiem - brauc, kā vari, vienīgi turies labajā joslā. Mūsējie to ne pārāk saprot arī Vācijā, Austrijā un citur - ieradums visiem "uzlikt"...

Par lēnajiem braucējiem jau esmu iauto lamājies - ja pa normālu šoseju, kaut vai šovakar Rīga - Ķekava, nespēj pārvietoties ar atļauto 90, ej uz drošās braukšanas skolu mācīties braukt - nav ko tev uz ielas darīt.

Runa par to, ka jau pieminētajā posmā LV robeža - Paņeveži plkst 8 līdz 10 no rīta auto ir kaudzēm, tā pat arī 5-6 vakarā. Tad arī aizskriet ne uz kurieni nevar, jo normāli apdzīt vari tikai dažus auto. Pārējais viss ir ekstrēms ar bīstamu avārijas situāciju radīšanu! Ieguvums - labi ja 1 km uz 50 pieveiktajiem, kas laika ziņā ir labi ja 40 sek. Bezjēdzīgi!!! Bīstami!!! Pie kam - tur visu nosaka smagie, kas savus 90 km/h rullē.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
1 0 Atbildēt

Rīga - Ķekava atļautais ātrums pārsvarā ir 70 km/h. Bet par to skolu 100% piekrītu. Protams, var gadīties situācija, kad jāvelkas (tehnisks defekts, uzmanīgi krava jāved vai sazinkas), bet tad esi cilvēks un palaid garām tos, kas grib normāli braukt.

DidzisKalnietis Reģ.: 20.03.2014
0 1 Atbildēt

Rīga - Ķekava bija 70, kad tur ceļu remontēja. Tagad pārsvarā 90 ...

aansis Reģ.: 23.11.2012
1 0 Atbildēt

Es jau esmu pasācis braukt gar Jelgavu un Šauļiem. Ceļš līdz Kauņai par 30km garāks, toties ievērojami lielāks gabals pa bāni un pārējais pa daudz tukšāku šoseju.

aansis Reģ.: 23.11.2012
4 0 Atbildēt

Šodien braucu Tukuma virzienā un piemirsu, ka jābrauc pa Liepājas šoseju. Attiecīgi sanāca pastāvēt pie luksoforiem. Remonta posmā pirms Tukuma-Jelgavas krusta man pa priekšu braucošie aizbrauca jau pie sarkanā - es pat neredzēju, kad zaļais beidzās. Apzinīgi apstājos pie luksofora un mani bez minstināšanās apbrauca vēl kādi 6 vieglie un 2 fūres. Tiešām jājautā, kas notiek!

Nortel Reģ.: 16.03.2007
0 12 Atbildēt

Notiek tas kam jānotiek. Ir profesionālie braucēji, kam auto ir darbam un ir svētdienas braucēji (sēņotāji), kuri var atļauties stāvēt visur. Vajadzēja redzēt kas notika uz Jēkabpils - Rēzekne ceļa, kad 20 km posmā bija 10 luksofori. Ja godīgi, es vairāk kā pie 1 vai 2-viem nestāvēju. Iekļāvos plūsmā.

VWfans Reģ.: 21.02.2004
7 0 Atbildēt

Tev ir bezatbildīga attieksme pret satiksmes drošību...

Nortel Reģ.: 16.03.2007
0 1 Atbildēt

Kas ir droša satiksme? Vai kas ir drošs sekss?

msh Reģ.: 16.04.2007
1 1 Atbildēt

Viens paziņa, nīcas novada autobusa šoferis, kad vēl bija lukši uz klaipēdas šosejas, principa pēc šitādus norteļus, pamatā ar fūrēm vai smagajiem braucošus, spieda nost - nepazīsti krāsas, tad nu tiec galā pats. Šopavasar vienreiz pašam gadījās noskatīties uz šādu gājienu - vienā posmā bija luksis, jo CTBšņiki ar ekskavatoriem grāvjus raka - es pie lukša pirmais, aiz manis šis autobusā un vēl daži, iedegas zaļais, a pretī močī divas fūres - es palieku stāvam, pārējie aizbrauc - fūre dabūja līst ceļa darbu joslā...

Nortel Reģ.: 16.03.2007
2 3 Atbildēt

Tu nemaz nedrīksti uzsākt kustību, kamēr pretīmbraucošais nav pabeidzis manevru.

msh Reģ.: 16.04.2007
0 1 Atbildēt

Nē nu sāksim jau ar to, ka tu nedrīksti turpināt kustību pie aizliedzošā signāla Protams, pēc pagājušās vasaras sarkanās gaismas skolas braucot ar velosipēdu, pārkāpjot uz mašīnu, es arī tur sāku praktizēt braukšanu pie sarkanā, tikai ar vienu mazu starpību - nevis kā tu, ar domu "kaut kāds sarkanais? poksuj, es tankā, gan jau pretī braucošie nomīzīs un neizlīdīs priekšā" - bet ar prātu - pārredzamās vietās, vietās, kur tu zini ka parādoties pretī braucošajam, būs kur pamukt, vai, ja deguna galā nomainās krāsas, iemīt gāzi grīdā un panākt priekšā braucošos. Protams, uz klaipēdas šosejas neapšaubāmi satiksme ir vājāka nekā uz kādas dižās pilsētas apkārtnes šosejas, dodot vairāk iespējas izpildīties, nepaliekot par pimpi

DidzisKalnietis Reģ.: 20.03.2014
10 0 Atbildēt

Tas nav profesionālisms, bet cūcisms un totāla pārējo necienīšana!!! Varbūt Tu vēlies, lai kāds ciena Tevi?

Vernons Reģ.: 18.02.2014
2 7 Atbildēt

ec.europa.eu/transport/road_safety/going_abroad/lithuania/speed_limits_lv.htm

Ar vienvirziena domāšanu Nekas labs nebija gaidāms. Ko auto skolā "iepotēja", to tagad saņemam atpakaļ. Problēma slēpjas "distancē" kura ir jāievēro un kuru var nozagt, nenesot atbildību!

Virzienrādītāji netiek slēgti un ja arī to dara, tad priekš sevis ne viss citiem. Vārdu salikums "garantēt drošību" daudziem uzdzen šermuļus. Vieglāk dzīvot pēc principa - "aiz manis, kaut zāle neaug".

Trīs Baltijas valstis, dažāda pieeja katrā ātrumam. Jūrmalas šoseja, viens ceļš dažādām braucēju kategorijām dažāds ātrums! Ka vārdā? Pievērsiet uzmanību ātrumiem Igaunijā!

DidzisKalnietis Reģ.: 20.03.2014
1 1 Atbildēt

Vernon! Vai bez tās savas "distances zagšanas" kaut ko citu arī vēl zini? Atver acis! Pasaulē ir vēl daudz citu skaistu lietu!

Vernons Reģ.: 18.02.2014
0 1 Atbildēt

Būtu izcili skaiti, ja Tu kopā ar Ati atnāktu pie savam vecumam līdzīgiem, tikai autobusus stūrējošiem vīriem un es ceru, ka viņi Jums abiem atvērs acis uz dzīvi reālo!

Es neatceros kad pēdējo reizi būtu strauji bremzējis, arī uz Viļņu un Kauņu braucot, jo nekas pēkšņi uz ceļa nenotiek, viss pamazām nobriest, ja vēl spēj kontrolēt stāvokli savam auto aizmugurē. Bet no komunikācijas uz ceļa ar savlaicīgiem signāliem, kuru slēgšanai katram sava "norma", rodas smagas sadursmes. Aisbergam redzamā daļa ir - "Ievēro distanci", neredzamā daļa viss pārējais, CSN rakstītais, bet ļoti daudziem nesaprotamais.

Solis pirmais, policija pārtrauc vienā virzienā braucošo sadursmē apvainot tikai aizmugurē esošu, ārpus pilsētas vainīgs viennozīmīgi ir priekšā esošs un tad katrs nākamais solis notiks automātiski. Kā vārdā notiek apdzīšana, tad strauja bremzēšana, bez signāliem manevrs!? Bez vieglajiem pa ceļiem brauc arī smagie un autobusi. Svarīgi panākt, lai katram pietiktu prāta rīkoties "TĀ", lai neradītu bīstamu situāciju. Līdz šim katram otram ir spēkā CSN prasības, kāpēc ne katram.

Nortel Reģ.: 16.03.2007
0 0 Atbildēt

Kam ir vieglāk ieturēt distanci: priekšā braucošajam vai aizmugurē? Esi kādreiz braucis kolonnā? Kurš uztur distanci? Esi redzējis kā pārvietojās LB inkasatori, MP, Saeimas un prezidenta drošības dienests? Kurš veido distanci, kas brīžiem ir pāris metri?

aansis Reģ.: 23.11.2012
4 0 Atbildēt

"ārpus pilsētas vainīgs viennozīmīgi ir priekšā esošs un tad katrs nākamais solis notiks automātiski"

Laikam jau tādēļ vadītāji nestājas pie sarkanās gaismas, jo baidās ka Vernons ar jaunākā modeļa Setru izšķaidīs, jo viņu kavē - profesionāļiem redz tādu nav jāievēro - tikai dīkdieņiem. Ja godīgi, nav skaidrs, kādēļ vajadzīga medicīniskā izziņa, ja psihiski slimiem cilvēkiem ļauj vadāt pasažierus, nevis nosūta uz Tvaika ielu.

DidzisKalnietis Reģ.: 20.03.2014
2 0 Atbildēt

Kurš teica, ka es strauji bremzēju? Strauji bremzēja tie, kam priekšā piebrauc idiņš un noliek "pa mēmajiem".

Autobusu šoferi, starp citu arī nav tas etalons. Katrā gadījumā - lielākā daļa. Māku braukt nenosaka ne autobuss, ne Vernons, kur nu vēl mēs ar Ati.... Tā vai nu ir, vai nav.

Starp citu - ir cilvēki, kam tas vispār nav dots, bet pie stūres viņi sēžas, un bieži vien paši jūtās kā "kingi".

Vernons Reģ.: 18.02.2014
1 1 Atbildēt

"Aansis" laikam nekad nav sniedzis tehnisko palīdzību un striķī nav vilcis citu auto.

Ja nav argumentu un pietrūkst analītisko spēju, tad pēdējā iespēja ir personiski apvainojumi.

Medicīniskā izziņa ir kāda lobēts bizness, jo no tās tāpat nekāda jēga nav! Pensijas vecumu palielināja, bet daudzās valstīs pensijā iet no 57 gadu vecuma.

94 gadu vecumā atteica dot īres auto un vīram tā bija katastrofa, kā tā var.

Vienreiz dzīvē katrs iet pēc izziņas uz tvaika ielu, ka ir pieskaitāms, bet kad atsitās pret priekšā braucošā auto aizmuguri, tad pēkšņi kļūst nepieskaitāms - nav ievērojis distanci! Spriedums visiem, uz emociju pamata, gatavs!

Nortel Reģ.: 16.03.2007
1 0 Atbildēt

Tieši striķī velkot distanci nodrošina velkamais. Velkošais tikai koriģē paātrinājumu un ātrumu atkarībā no velkamā stāvokļa. Mani reiz striķī velkot ziemā sāka konkrēti mētāt pa risēm nu tad velkošais (taksists) izglāba mani no vairākkārtējas atsišanās pret stāvošiem auto tikai ar ātruma palielināšanu vajadzīgajā brīdī.

Konuss Reģ.: 10.02.2015
1 0 Atbildēt

Nortel rakstīja: Notiek tas kam jānotiek. Ir profesionālie braucēji, kam auto ir darbam un ir svētdienas braucēji (sēņotāji), kuri var atļauties stāvēt visur. Vajadzēja redzēt kas notika uz Jēkabpils - Rēzekne ceļa, kad 20 km posmā bija 10 luksofori. Ja godīgi, es vairāk kā pie 1 vai 2-viem nestāvēju. Iekļāvos plūsmā.

Profesionālie braucēji - lielisks attaisnojums sūdu taisīšanai un uzspļaušanai pārējiem

msh Reģ.: 16.04.2007
4 0 Atbildēt

Nē nu tur drīzāk ir jautājums, kāda ir tāda plorpesionālā šlopera vadītāja apliecība - kaut kādas īpašas kategorijas, ar kādu braucot CSN nav aktuāli, vai vienkārši tādas vairs nav, jo ir atņemta Var saprast fūrmaņus, viņiem ir tahogrāfs, bet ja ar vieglo jātriecas pastāvīgā dzemdību režīmā, jo darbs to prasa, tad laikam darbs ir jāmaina...

GB12 Reģ.: 29.03.2011
0 0 Atbildēt

DidzisKalnietis rakstīja: Kurš teica, ka es strauji bremzēju? Strauji bremzēja tie, kam priekšā piebrauc idiņš un noliek "pa mēmajiem".

Autobusu šoferi, starp citu arī nav tas etalons. Katrā gadījumā - lielākā daļa. Māku braukt nenosaka ne autobuss, ne Vernons, kur nu vēl mēs ar Ati.... Tā vai nu ir, vai nav.

Starp citu - ir cilvēki, kam tas vispār nav dots, bet pie stūres viņi sēžas, un bieži vien paši jūtās kā "kingi".

Par autobusa šoferiem runājot - viens Vernona skolnieks pāris dienas atpakaļ uz Ziepniekkalna ielas izcēlās. Pie pagrieziena uz Dienvidu tilta īsu brīdi kustība pa vienu joslu, atrļautais ātrums - 50 km/h. Es braucu ar apm. 60, šams pielien man pie pakaļas un midžina ar gaismām. Tie, kas zina to vietu, zina arī, ka viņam pa to joslu būtu jābrauc maksimāli 10 sekundes, pēc tam pa kreiso varētu iet garām, ja viņaprāt es par lēnu. Nu, uzbraucos uz divjoslu, šams tā arī darīja, tikai auč... kreisā josla pietiekami noslogota un šams tālu netiek, jo tūlīt jau atkal pie A7 veikala ceļš pāriet vienā joslā... Tā kā es viņam negarantēju drošu ielīšanu nagļakā atpakaļ, šams centās mani uz masu paņemt un, nerādot pagriezienus, nostumt malā... vispār jau viņam paveicās, jo man ledusskapis tukšs bija un pēc paikas A7 jāiebrauc.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
0 0 Atbildēt

Patiesība visa problēma ir vienā - es, es un tikai es... un no tā rodas visādi vernonveidīgie, nagļakā priekšā līdēji, kreisās joslas auni utt.

Šodien uz tās pašas Ziepniekkalna ielas, tikai pretējā - Rīgas virzienā pie A7 vietā, kur no vienas joslas kustība pāriet divās, viens blonda @#$%^&*() ar gaišu pelēku pirmās paaudzes VW Touran bremzēja normālu satiksmi iesēžoties kreisajā joslā un ar apm. 55 km/h braucot blakus tādā pašā ātrumā pa 1.joslu braucošam Renault Scenic. Pāris reizes uzmidžināju, bet vai nu šamā neskatās spoguļos, vai arī, līdzīgi kā vairumam šādu kretīnu, ieslēdzas kaut kāds pašlepnums vai sazinkas, un nedomā, ka varētu pavākties malā. Pēc kāda brīža mazliet piedeva gāzi, un, kad jau kāda šķirba bija izveidojusies, pārkārtojos uz labo pusi, lai aizietu tai @!#$%^&*() garām, bet šamā tieši deguna galā atkal pielīda priekšā, nogriežot ceļu. Kad garām braucot uztaurēju, šī ar apaļām teļa acīm bolījās... laikam tā arī nesaprata, par ko. Vot nesaprotu, kā tādas tiek pie tiesībām???

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

Kā tādas tiek pie vadītāja apliecības? Tāpat kā tu vai es - vienkārši nav bijusi vēlme, interese vai vienkārši iespēja aizpildīt autoskolas atstātos robus. Man, piemēram, uz sitienu nāk prātā divi tādi robi, kurus man pirmo pāris braukšanas gadu laikā sanāca aizpildīt - pirmais - negaidīta bremzēšana šosejas ātrumos - dēļ kā pirmajā mēnesī pēc vadītāja apliecības dabūšanas vienu reizi, muterei blakus sēžot, ar viņas golfu iešļūcu biezos krūmos, un citu reizi, viens pats braucot, gandrīz iešļūcu grāvī - otrais - braucot pa šoseju/ielu ar vairāk kā vienu joslu vienā virzienā, turēties pie labās puses - pa tumsu braucu pa palangas - klaipēdas šoseju, vedot tēvu un viņa armijas biedru, apsteidzu kādu lēnāk braucošu, paliekot kreisajā joslā, no aizmugures ātrāk braucošs pielīda man pie pakaļas un uzmirkšķināja, es, dabiski, nesapratu ko viņš grib, kamēr aizmugurē sēdošie man izskaidroja, tas jau mani pa labo pusi apdzina. Kaut kā tā.

VWfans Reģ.: 21.02.2004
4 1 Atbildēt

Tagad nevaru vien beigt brīnīties par kāda opja rīcību. Viņš tikko brauca ar 2015.gada Toyota-Yaris HB8201 1,3 benzīns. Es braucu no Vidzemes un tuvojos Rīgas apvedceļam pirms Berģiem. Taisījos griezties pa kreisi uz apvedceļu, kas tanī vietā nozīmē pagriezties par 270 grādiem pa labi un uzbraukt uz gaisa pārvada pār Vidzemes šoseju. Tātad zem gaisa pārvada ir tāds posms, kur no sākuma ir ieskrējiena josla priekš tiem, kas griež no apvedceļa uz Rīgu un pēc tam ir bremzēšanas posms priekš tiem, kuri griežas no Vidzemes šosejas uz apvedceļu. Bremzēšanas joslu tātad jāieņem precīzi īstajā brīdī un ne par ātru. Bet ko darīja opis? Viņš jau 100-200 metrus pirms vietas, kur Vidzemes šosejai piekļaujas ieskriešanās josla jeb posms, iekārtojās pa labi un brauca reāli pa asfaltēto, iekrāsoto nomali un tālāk pa taisno virsū uz ieskriešanās joslas, kas tur pieder tiem, kas uzbrauc uz Vidzemes šosejas. Rezultātā onka gandrīz dabūja sānos no profesionāla tālbraucēja, kurš meistarīgi izvairījās no sadursmes, bet pēc tam, būdams pamatoti nikns, skaļi notaurēja opi ar Toyota-Yaris.

iciks Reģ.: 29.05.2013
1 0 Atbildēt

Ja nu vēlme parunāt par profesionālajiem sabtrana vadītājiem, varu pastāstīt par pieredzēto "Rīgas Satiksmes" sakarā. Kolēģis bija žēlojies, bet praktiski kādu laiku ievērojis nebiju, līdz vienu reizi trāpījos.

Piemērs - Rīga, Deglava iela. Visai papilna, tauta brauc ap 60-65, bet nu vienam lielajam trolejbusam par maz, tam jāpārmetas uz kreiso joslu un jāiet garām kādam vieglajam. Protams, pēc īsa brīža šim pietura un šis atkal ar masu spiežas labajā joslā, reāli čakarējot visu satiksmi.

VWfans Reģ.: 21.02.2004
0 0 Atbildēt

Neticu, ka posmā starp pieturām var paspēt šādu apsteigšanu izdarīt.

iciks Reģ.: 29.05.2013
1 0 Atbildēt

Protams, es meloju, lai izgāztu niknumu uz RS

Vispār visas pieturas nav TIK tuvu un, kā jau teicu, manevru šis paspēja paveikt, vien kas no tā visa tiek iegūts? Tiec garām vieglajam, kas brauc kādu nieku lēnāk par trolejbusu (jebkurā gadījumā pārsniedzot atļauto ātrumu) un tad brutāli bāzies atpakaļ, jo ir pietura un gribi apstāties. Tas vairāk izskatās pat ne pēc slikti pārdomāta un neracionāla manevra, bet pēc "es liels, es varu, bļe!".

DidzisKalnietis Reģ.: 20.03.2014
6 0 Atbildēt

Savstarpēja necieņa, CSN un nerakstīto braukšanas noteikumu neievērošana, vienkārši elementāro braukšanas prasmju trūkums. Lūk pamata problēmas, bet galvenokārt tā uzspļaušana pārējiem satiksmes dalībniekiem - tas "besī" visvairāk!!!

Mazs komentāriņš par GB12 minētajiem piedzīvojumiem pie A& abos virzienos. Laikam no mūsu ceļu un kustības plānotājiem kaut ko saprātīgu gaidīt nav nekādas jēgas. Gadiem par to runāts - izmaiņu domāšanā tur nemana. izplānot un Izbūvēt tādu "pudeles kaklu", kāds ir pie A7, braucot ārā no Rīgas, vajag mācēt! Gribētos zināt kurā skolā šis plānotājs-būvētājs ir mācījies...

Tomēr - to maršruta autobusu laižu atpakaļ labajā rindā, jo viņš ved cilvēkus gan turp, gan arī atpakaļ. Viņam jātiek grafikā neraugoties uz to murgu, jo pieturā stāv pasažieri, kuriem arī jātiek gan uz mājām, gan darbiem. Es ar savu auto esmu viens, viņu tur mēdz būt vairāki desmiti! Citus gan laižu nelabprāt, jo liela daļa brauc tāpat kā es - no Mūkusalas ielas puses, un tad visiem, kas iesprūduši labajā joslā, garām, jo viņi ir gudrāki, viņiem vairāk vajag!!! Pārēji ir idiņi!

Otrajā gadījumā, Touran Rīgas virzienā - atslēgas vārdi ir "viņš ar apm. 55 km/h....". Atļautais ātrums no Rīgas robežas līdz uzbrauktuvei uz pārvada ir 50. Laikam nav korekti kādam pārmest un mirkšķināt ar uguņiem, taurēt, ka viņš ievēro atļauto ātrumu, pat drusku virs tā. Nerakstītie likumi vienīgi saka, ka nevajadzētu pa divām joslām braukt vienam otram blakus vienādā ātrumā un kustību uz tām bloķēt.

Braucam ar galvu!!!

aansis Reģ.: 23.11.2012
3 0 Atbildēt

Lielisks viedoklis, tomēr vēlos komentēt šo no mazliet cita skatu punkta: "Tomēr - to maršruta autobusu laižu atpakaļ labajā rindā, jo viņš ved cilvēkus gan turp, gan arī atpakaļ. Viņam jātiek grafikā neraugoties uz to murgu, jo pieturā stāv pasažieri, kuriem arī jātiek gan uz mājām, gan darbiem."

No cilvēciskā viedokļa - es viens, bet viņi daudzi - viss ir pareizi. Bet no nodokļu maksātāja viedokļa izskatās tomēr savādāk. Par manu naudu vieni un tie paši cilvēki (RDSD) gan plāno ceļus, gan organizē sabiedrisko transportu. Tad kāda velna pēc man vēl papildus ir jākavē savu laiku, lai dotu ceļu sabiedriskajam transportam, kuru neizmantoju, bet daļēji apmaksāju sabiedriskā labuma vārdā, ja atbildīgie darbinieki, kam šādu problēmu vajadzēja novērst, ir kaut ko safisuši. RS ir vislabākajā pozīcijā, lai objektīvi identificētu problēmu (grafiku kavēšanu) un vērstos pie saviem saimniekiem RD un prasītu risinājumu.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
0 0 Atbildēt

Es arī būtu laidis, ja viņš būtu vienkārši atradies blakus un mēģinātu pārkārtoties vai tml... bet, pirmkārt, distances neievērošana, agresīva spiešanās pakaļā un žilbināšana vietā, kur jau tā tika pārsniegts ātrums... plus vēl centieni nospiest nagļakā mani malā... un tas bez pagrieziena rādīšanas.

Par to otru - man kaut kā stāv prātā, ka tur, kur sākas 2 joslas, ir 70... vismaz agrāk bija. Bet vakarā jāuzmet acs. Enīvei, ceļa nobloķēšana tā, ka neviens netiek garām, ir kretīnisko gājienu topa augšgalā. Tāpat kā pākārtošanās blakus joslā brīdī, kad kāds apsteidz...

DidzisKalnietis Reģ.: 20.03.2014
0 0 Atbildēt

Agrāk bija, nu jau labu laiku nav.

Te jau visa tēma ir pārsvarā par kultūru.

Arī Ansim var piekrist, tomēr visi esam satiksmes plānotāju neprofesionalitātes un stulbuma ķīlnieki!

Savstarpējā cieņa un kultūra!

GB12 Reģ.: 29.03.2011
0 0 Atbildēt

Tad jau man laikam ir dikti paveicies - esmu tur neskaitāmas reizes ar apm. 80 km/h gājis garām pie RĪGA zīmes un pie to jauno tizlo daudzstāveņu iebrauktuves stāvošām CP ekipāžām. Uuuuuups...

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
0 0 Atbildēt

Ziniet, kas ir pilnīgs tu tūūū - tas, ka aizvien vairāk autobraucēju neskatās spoguļos un uzsāk apdzīt kādu tad, kad KĀDS TO JAU NO AIZMUGURES DARA!

Esmu jau gatavs tādam stulbumam, sākot apdzīt rindu, kāds 100% mēģinās izlīst man priekšā (ko darīt nedrīkst).

Kronis visam reiz nesen bija viens LEXUS RX suv, kas ne tikai līda ārā no rindas, bet piedevām mani reāli teju vai taranēja, vienu brīdi mums braucot gandrīz abiem pa pretējo joslu Taurēju, mirkšķināju tālos Ledus, izskatījās, ka cilvēks ir reāli apdaudzījies. Lai arī pēc tam man pateica sorry, ieslēgdams savus avārijas uguņus.

Pats princips gan ārstējams, NEDRĪKST uzsākt apdzīt, ja kāds to jau dara!!!

msh Reģ.: 16.04.2007
1 7 Atbildēt

Šis jau vairāk ož pēc zīmuļu cienīgas izpildīšanās no tavas puses - centiena nokost garu rindu, procesā labi uzņemot ātrumu, un tad besoties, ka kāds rindai pa vidu arī izdomāja apdzīt... Man arī reizēm krīt uz nerviem tie, kas apdzen man priekšā - bet tā kā apdzinējs parasti man ir 1-2 mašīnas priekšā, tad drošības apdraudējums bieži vien rodas no tā, ka tā ir kāda baudāma fabija, prīmuss vai cirvis - un tā nu situācijā, kur es esmu sācis apdzīšanas manevru, jo esmu izrēķinājis ka man laika apdzīt pietiks, tad tā vietā man ir jāgaida, kad kāds gliemezis apdzīs, un vēl pašam jāpagūst apdzīt...

aansis Reģ.: 23.11.2012
1 0 Atbildēt

"zīmuļu cienīgas izpildīšanās no tavas puses - centiena nokost garu rindu, procesā labi uzņemot ātrumu".

Kāda tur zīmuļu izpildīšanās, ja tas ir vienīgais veids, kā tikt galā ar apdzīt nemākošu aunu izveidotiem "vilcieniņiem". Diemžēl pēdējā laikā arvien biežāk nākas redzēt, ka tādas veidojas aiz braukt nejēdzošiem vieglajiem, aiz kā ir iestrēgusi fūre vai autobuss un tad jau katram nākamajam apdzīt kļūst arvien grūtāk, jo visi neapdzinēji brauc blīvā virtenītē, nevis ievērojot tādu distanci, lai būtu apdzenami pa vienam.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
1 0 Atbildēt

Tā vilcieniņos sēdēšana vairāk izskatās pēc auna-style turēšanās astē, lai tikai, pasarg' die's... ja nu kāds ātrāk aiziet garām... tak nedrīkst nekādā gadījumā to pieļaut.

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
0 0 Atbildēt

Par ko Tu te runā?...

Kā bez sajēgas.

Es aprakstīju reālu bīstamu situāciju no ikdienas.

msh Reģ.: 16.04.2007
1 0 Atbildēt

Es arī aprakstīju nedaudz bīstamu, samērā regulāru situāciju. Pēdējoreiz vilcieniņu ar vairāk par piecām mašīnām redzēju pirms gada, uz klaipēdas šosejas, laikā kad vēl bija vismaz pieci lukši starp rucavu un nīcu - principā esmu priecīgs ka tolaik man vēl nebija divlitrīgs golfs, būtu izpildījies tavā stilā, kozdams vismaz pa 10 nost, un tad varbūt arī man būtu bijušas šādas bīstamās situācijas... Bet tā kā es tolaik braucu tikai ar mk3 1.6 vai mk2 1.3, tad tur jau ar prātu sapratu ka šis gājiens nav izveicams, un līdz ar to bīstamas situācijas neveidojās...

anonimikis Reģ.: 18.10.2002
2 2 Atbildēt

ja aizmugurē kāds bez attiecīga signāla parādīšanās sāk iebraukt pretējā joslā, tad es uzskatu, ka viņš kaut kādu sev vien zināmu iemeslu dēļ tā dara. varbūt sīka bedre patraucēja. nav nekādu saprātīgu pazīmju, ka šis vēlētos kaut ko apdzīt.

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
0 0 Atbildēt

Tas gan ir greizi.

Ja kāds apdzen, neradot pagrieziena signālu, tā ir nihilistiska attieksme pret citiem.

Mans piemērs bija per situāciju, kad pagrieziens ieslēgts, ātrums uzņemts un mauc rindai garām, kad kāds, spoguļos neskatīdamies, pēkšņi lēnāk uzlec man priekšā.

aansis Reģ.: 23.11.2012
1 0 Atbildēt

Un tādēļ arī saku, ka avārijai vajag divus. Vispirms vienu šādu ar nihilistisku attieksmi un pēc tam tādu "audzinātāju" kā Anonimikis.

Ceru, ka pareizi sapratu, un tev priekšā izbraukušie neko vairāk par vēlmi izlamāties nav radījuši, jo attiecies piedalīties viņu provocētā avārijā?

Ievērosim visi "dai duraku dorogu" principu un satiksme būs diezgan droša. Paskatīsimies spoguļos vai aizmugurē nebrauc Vernons, bet apdzenot pieņemsim, ka pagrieziena lampiņa ir izdegusi un par to mūs grib sodīt Anonimikis - un sagādāsim viņiem vilšanos!

DidzisKalnietis Reģ.: 20.03.2014
1 0 Atbildēt

Katrs gadījums ir atšķirīgs, tomēr - apdzenot ir jābūt gana uzmanīgam. Vilcieniņu apdzīšana ir īpaši bīstama, jāseko līdzi, vai kāds negrasās uzsākt manevru un jānovērtē, vai nesanāks braukt pa grāvi. Tajā pat laikā jāatzīst, ka spoguļu un pagrieziena rādītāja nelietošana ir pilnīga sērga uz mūsu ceļiem! Viens otrs vēl šādā situācijā manās runāt pa mobilo tālruni... Neredz un nejūt vispār neko!

Tomēr vēl viena piebilde - dažas dienas atpakaļ biju pirmais aiz vilcieniņu veidojošā auto. Jau no aplīša uz HES pusi uz apvedceļa. Pateicoties ceļa remontiem, ātruma un apdzīšanas ierobežojumiem, kā arī pretējai plūsmai, pirmā reālā apdzīšanas iespēja parādījās kādu puskilometru aiz HES uz dambīša. Laicīgi ieslēdzu pagriezienu, lai brīdinātu aiz sevis braucošos, ka tikko pretimbraucošais būs garām, apdzīšu. Kolīdz uzsāku manevru, aizmugurē SUV jau mirkšķina uguņiem, lai gan nebūt neķēpājos un nečamājos. Viņam, šķiet, likās, ka man nav jāapdzen, jo viņš tak ir svarīgāks, mans auto nav tik kruts un dinamisks... Pabruaca man garām un līdz Daugmales aplim brauca tur pat pa priekšu. Vēl varu piebilst, ka to ar 70 km/h braucošo pilsoni, neviens vairs neapdzina ti ilgi, cik redzēju spogulītī, lai gan iespēju bija daudz, jo pretim kustība vairs nebija intensīva. Tas par tiem besījošiem vilcieniņiem un mūsu māku arī korekti apdzīt.

Tiem, kas domās, ka es čamājos uzreiz atbildu - SUV visā iepriekš minētajā ceļa gabalā neatrada iespēju, kaut "krimināli", bet apdzīt mani... Īpaši Vernonam - distanci ieturēju pietiekamu! :-)

kasinsh79 Reģ.: 19.07.2002
0 0 Atbildēt

Starp citu, apdzenot tādu "vilcieniņu", daru visu, lai manevru ātrāk pabeigtu. Un ar jaudīgu auto nereti sanāk beigu beigās kādi 150 vismaz Tad gan CP negribas redzēt tuvumā.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
1 0 Atbildēt

Es vienreiz redzēju... pie 70 atļautā ap 60 braucošai kolonnai uz Ķekava-Rīga ceļa vilku garām, davilku līdz apm. 120 un pamanījos vēl iebraukt zonā, kur nepārtrauktā sākas (tumsā nebija redzams). Pirmā kolonnas mašīna bija trafarēta Opel Insignia...

VWfans Reģ.: 21.02.2004
0 0 Atbildēt

Un tad Tevi sodīja, vai ne?

GB12 Reģ.: 29.03.2011
4 1 Atbildēt

Nē. Apturēja, protams, vispirms sāka kaut ko par agresīvu braukšanu - ķipa nepārtrauktā plus pārsniegts ātrums. Man kaut kā likās, ka viņi bija šokā par tādu gājienu, ka momentā nespēja iedomāties, ko īsti man piešūt. Par nepārtraukto pateicu, ka tad, kad iesāku manevru, bija pārtraukta. Pēc tam apstājāmies pie ātruma... es viņam paskaidroju, ka, tā kā sākās nepārtrauktā līnija, plus tās 5-6 mašīnas cieši kopā brauca, pieņēmu lēmumu neģorgāties un pabeigt manevru - auto jaudīgs (SAAB 9-5 Aero), pretī nākošās mašīnas bija diezgan tālu vēl. Tad sākās jautājumi par bijušajiem sodiem, uz ko atzinos, ka pirms nedēļas viena tikšanās jau bija (biju nokavējis medicīniskās termiņu, bet gandrīz pie pašas mājas sestdienas vakarā bija reids), tad sekoja zelta jautājums: "Nu, Gati, un vai ir vēlēšanās vēl vairāk sabojāt savu biogrāfiju?", mana atbilde bija: "Variet rakstīt protokolu, bet uzreiz saku, ka nepiekritīšu, jo, kaut arī formāli ātrumu pārsniedzu, darīju to satiksmes drošības dēļ, lai pēc iespējas ātrāk atgrieztos savā joslā". Policis mazliet uzvilkās, sāka jautāt: "Parādiet man punktu CSN, kur rakstīts, kādās situācijās drīkst pārsniegt ātrumu." Es: "Nav tāda punkta. Es novērtēju situāciju, distance starp mašīnām bija pārāk maza, lai es vēl vairāk sprauktos iekšā, man auto jaudīgs, man arī mācīja, ka šādos gadījumos, ja esi iesācis manevru un vari droši pabeigt, tad neģorgājies un pabeidz..." CP: "Slikti tev ir mācīts, vajadzēja bremzēt un nostāties tindas aizmugurē, tad nebūtu ne jāpārsniedz ātrums, ne jāšķērso nepārtrauktā līnija". Tad sākās diskusija par kolonnu apdzīšanu, ka tāpēc jau avārijas notiekot utt. Es viņam saku, ka neatceros, ka kaut kur noteikumos būsu rakstīts, ka kolonnas apdzīt ir aizliegts. CP: "Jā, bet tas ir pret drošas braukšanas pamatprincipiem, tā nedrīskt darīt." Es: "Bet vai pie drošas braukšanas pamatprincipiem pieder raustīšanās pretējā joslā bremzēšana lai gandrīz pabeigtu manevru sāktu no jauna?" CP: "Jā, tā vajadzēja darīt." Es: "Nu labi, ja tā uzskatāt, rakstiet to protokolu, kur problēma?" CP: "Bet jūs taču nepiekrītat." Es: "Nu jā, nepiekrītu. Nu un? Man taču ir tiesības nepiekrist.".... un atkal viss sākās no jauna - parādīet, kurš punkts atļauj pārsniegt ātrumu, darīju to, izvērtējot reālo situāciju - pēc gara, nevis burta utt. Tad vēl sekoja replika, ka Džeriņš mūs te visus esot samācījis... beigās es viņam saku: "Policista kungs, ja uzskatiet, ka mani ir jāsoda, es jums trešo reizi saku - nu, rakstiet taču to protokolu." Mirklis klusuma... CP: "Nu ja tu šitā turpināsi, tad drīz bez tiesībām paliksi. Laimīgu ceļu!" Nu tā, kaut kā...

Vernons Reģ.: 18.02.2014
0 0 Atbildēt

Bija un ir Ceļu satiksme Likuma 19. pants! Palasi.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
1 0 Atbildēt

Un?

Vernons Reģ.: 18.02.2014
1 0 Atbildēt

Katram uz ceļa ir jārīkojas "TĀ", lai neradītu bīstamu situāciju!

GB12 Reģ.: 29.03.2011
1 0 Atbildēt

Bīstami kāreiz rīkojās, pirmkārt, cp, lēnāk par atļauto ātrumu braucot, apzināti kavējot satiksmi un provocējot. Otrkārt, pārējie, kas aiz CP - takš varēja ekipāžu dzīt nost - līdz 80 km/h viņus neviens neaiztiktu... un, pat ja raustās, tad ievērot pietiekami distanci... ok, viņiem nav man jāgarantē tikšana atpakaļ, ja nu kas, bet tur bija tā, ka, ja viens uzsistu pa mēmajiem, tad būtu vilcieniņš... Es normāli izvērtēju situāciju - pretī braucošie pietiekami tālu, kolonna velkas zem atļautā, auto jaudīgs, kāpēc veidot lielāku kolonnu...

aizejošais Reģ.: 23.05.2005
0 0 Atbildēt

Slikts piemērs. Ceru ka bērni tev vismaz mašīnā nebija?

DidzisKalnietis Reģ.: 20.03.2014
1 0 Atbildēt

Un tagad parēķini kāds bija Tavs ieguvums?! Cik laika notērēji debatējot ar CP? Nebija ātrāk neapdzīt to vilcieniņu?

GB12 Reģ.: 29.03.2011
2 0 Atbildēt

Kas tur ko rēķināt - nebūtu pirmā bijusi CP, būtu viennozīmīgi ieguvis. Bet, pirmkārt, ciest nevaru vilkšanos un sēņošanu. Otrkārt, to, ka pirmā mašīna ir CP, pamanīju tad, kad manevrs jau bija pie beigām. Neesmu no tiem, kas, ieraugot CP, sāk raustīties. Kā jau teicu, man mācīja, ka, ja esi kaut ko uzsācis uz ceļa, tad pabeidz līdz galam, nevis sāc raustīties. Tā būs drošāk visiem.

aansis Reģ.: 23.11.2012
1 0 Atbildēt

Noteikti, ka neapdzīt konkrētajā situācijā būtu bijis ātrāk. Bet diez vai šī viena tikšanās ar CP kompensētu visas pārējās vilkšanās aiz vilcieņiem. Izvēle jau ir padarīta ļoti vienkārša - satiksme ir sačakarēta tik tālu, ka izvēle ir starp normālu braukšanu atbilstoši apstākļiem, kas ietver reizi reizi pa reizei tikties ar CP un kļūšanu par vēl vienu, kam ceļš ir vieta, kur "uzspēlēt vilcieniņus".

Es apdzenu līdzīgi šeit rakstītajam tikai tādēļ, ka savādāk nevar tikt garām. Un daudz priecīgāks būtu, ja varētu braukt ar savu izvēlēto ātrumu, kas normālā gadījumā ir lielākās daļas ātrums, apdzenot atsevišķus lēnākos un palaižot garām atsevišķus ātrākos. Diemžēl problēma ir tajā, ka tie paši braucēji, kas vēlas braukt ar tādu pašu ātrumu, kā es, "iestrēgst" un veido vilcieniņus, bet uzskata, ka arī man tagad ir jābrauc lēni, jo viņi nemāk apdzīt.

Pieņemu, ka arī GB labprātāk apdzītu vienu atsevišķi braucošu fūri un bez stresa turpinātu savu ceļu ar normālu ātrumu, nevis paātrinātos daudz virs atļautā, lai savā veidā atrisinātu problēmu, ko ir radījuši citi. Nu nav tā, ka visi "agresīvie apdzinēji" ir kompleksu mākti cilvēciņi, kas to dara, lai izrādītos ar saviem jaudīgajiem auto.

msh Reģ.: 16.04.2007
1 0 Atbildēt

Zināmam cilvēkam ejot garām kaut kādai rindai uz 170-180, priekšā viens izrāva un neatlika nekas cits, kā raut pa kreisi uz kaut kāda grantēta laukuma, pa kuru tālāk sekoja gara šķēre ar piecgadīgo kvatru, līdz laukuma beigās pa mata tiesu elektronika un vadītājs to kasti savāca un uz 110 izdevās atgriezties uz ceļa...

Nortel Reģ.: 16.03.2007
0 5 Atbildēt

Vispār jau loģiski būtu aizliegt vienā piegājienā apdzīt vairāk par vienu auto. Tas tiešām apdraud satiksmi. Daudziem tas spogulītis ir par mazu, lai novērtētu kautkur tālu aizmugurē apdzīšanu uzsākušā ātrumu, kas reizēm ir 1,5 - 2 reizes lielāks kā nosacīti kolonnā braucošajiem. Teorētiski šāds apdzinējs ir tāds pat pārkāpējs kā tas, kurš uzsāks apdzīšanu viņam priekšā, nepārliecinoties par to vai netraucēs.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
0 0 Atbildēt

A ja brauc trīs ar, teiksim, 6-7 metru atsarpi uz 70 km/h?

iciks Reģ.: 29.05.2013
0 0 Atbildēt

Teorijā varbūt, bet praksē?

Brauc krievu kravinieks ar ~80km/h, aiz tā pāris baudāmi auto un jau izveidojas pamatīgs sastāvs. Nu un ja pretī arī nāk auto, šis sastāvs tikai aug un aug. Daļa izbauda braucienu, daļa saprot, ka viņi ar savu auto to nespēs apdzīt, bet atrodas kāds, kam auto ļauj un piemērotā brīdī veikts manevrs, manuprāt, nav nekāda nelaime. Savādāk nemaz nevar, jo starp tiem rindas auto jau nav kur līst (apdzinējus, kas sākumā dzen, bet pēc tam pēdējā brīdī domā, kur iebāzties, nevaru ciest).

Ja arī distance būtu normālāka, tie būtu, teiksim, 5 manevri viena vietā un es to uzskatu pat par bīstamāku momentu.

latshon Reģ.: 29.02.2016
2 0 Atbildēt

Ja es apdzenu kolonnu, un kāds izdomā arī sākt apdzīt, un izlien priekšā, tad viņš ir būtiski nokavējis manevra sākumu. Kāpēc jāgaida pus kilometrs pirms uzsākt apdzīšanu. Vajag redzēt un novērtēt situāciju uz ceļa. Jāsāk apdzīt līdzko ir piemērots brīdis, nevis jāšaubās. Ja šaubies un nezini, kas priekšā notiek, tad nebrauc.

aansis Reģ.: 23.11.2012
4 0 Atbildēt

Būtu loģiski sākt bargi sodīt tos, kas brauc vilcieniņā. Ja netaisies apdzīt, tad ievēro tādu distanci, lai citi var apdzīt tavu auto atsevišķi un apdzinējiem nekas nebūs jāaizliedz.

iciks Reģ.: 29.05.2013
1 0 Atbildēt

"106. Ārpus apdzīvotām vietām šo noteikumu 241. un 243. punktā minēto transportlīdzekļu (transportlīdzekļu sastāvu) vadītājiem starp savu un priekšā braucošo transportlīdzekli jāietur tāda distance, lai apdzenošie transportlīdzekļi varētu netraucēti pārkārtoties ceļa labajā pusē.

Šī prasība nav spēkā, ja transport­līdzekļa vadītājs gatavojas apdzīt, kā arī intensīvas ceļu satiksmes apstākļos."

Tātad, kurš tad pateiks, ka mazais Fords Ka netaisījās apdzīt pēc 10 km gatavošanās, kuru laikā īsti iespēja neradās? Ka satiksme nav intensīva?

Pagrūti to lietu nokontrolēt un konstatēt vainu. Idejiski CP var iesēsties astē, pabraukt laiciņu un tad nocelt no ceļa vainīgo, bet šaubos, ka praktiski līdz tam aizietu.

aansis Reģ.: 23.11.2012
1 0 Atbildēt

CP vispār grūti. Neko vairāk, kā fēnot un alkoreidus rīkot neprot. Visu, kas sarežģītāks, atstāj pašplūsmā. Un tad nu propogandas mašīna raujas skalot smadzenes, ka visas problēmas ir tikai ātrumā un dzērājšoferos, lai attaisnotu šādu sistēmu.

Bet vispār atbildēju pēc būtības uz absurdo ideju aizliegt apdzīt vairākus auto. Ne jau uzskatu, ka ir kāda cerība, ka sāks sodīt reāli vainīgos.

DidzisKalnietis Reģ.: 20.03.2014
3 0 Atbildēt

Tur ielikta pretruna, jo apdzīt uzsākšana no tuvas distances ir bīstama. Jāietur normāla distance, tad, novērtējot situāciju, jāieslēdz pagrieziens un jau jāieskrienas, lai tikko pretim braucošais palaists garām, ar lielāku ātruma starpību uzsāktu manevru. Būs ātrāk un drošāk, jo laba pērredzamība un var paspēt sabremzēties, ja pēkšņi kas notiek.

ledus9 Reģ.: 02.08.2004
0 0 Atbildēt

Ļoti nepatīk apdzīšana no tuvas distances, pats tā nekad nedaru. Kaitina tie, kas domā, ka es to distanci esmu atstājis priekš viņa. Vispirms viņš kā Vernons velkas metru aiz manis un man jāgarantē viņa drošība. To fūri, kas brauc pirms manis viņš tāpat nav spējīgs apdzīt, tad apdzen vismaz mani, ko ir krietni vieglāk izdarīt, un velkas metra attālumā aiz fūres. Kad parādās logs, un es ar pietiekamu ātruma starpību jau esmu uzsācis viņu abu apdzīšanas manevru, viņš izlien priekšā, paātrināties nespēj, un beigās fūrei garām netiekam neviens.

aansis Reģ.: 23.11.2012
3 0 Atbildēt

Koks ar diviem galiem. Arī es, braucot ar atbilstošu auto, mēdzu tādiem kā tev ielīst priekšā. Jo zinu, ka fūri spēšu apdzīt ātrāk, nekā tu sadūšosies ieskrieties. Toties tevis ieturētā distance ir par lielu, lai pat ar jaudīgu auto droši apdzītu abus uzreiz. Līdz ar to tava distance faktiski ir abiem nolūkiem - gan tev priekš ieskriešanās, gan kādam citam, kam jaudīgāks auto, lai varētu droši apdzīt. Tā kā braucu ar dažādiem auto, man nav problēma palaist tos, kam jaudīgāki, tad kad pats braucu ar mazjaudīgu. Problēmas sākas tad, kad tie jaudīgākie rada skaudību...

ledus9 Reģ.: 02.08.2004
0 0 Atbildēt

Ja tu man netraucē, iepriekš minētajā veidā - lien! Es runāju par tiem, kas pēc tam to fūri pavisam drošās situācijās desmit reižu mēģina, bet nevar apdzīt, tieši tāpēc, ka sāk apdzīšanu no pārāk mazas distances un novēloti, jo mazās distances dēļ nepārredz situāciju uz ceļa. Ja nav jāsteidzas, ir pat interesanti no aizmugures, pavērot, kas tad viņam tur beigās sanāks.

anonimikis Reģ.: 18.10.2002
0 0 Atbildēt

mums reti kur ir taisni ceļi. Bieži kā reiz šī distance palīdz novērtēt situāciju priekšā fūrei. Tas, kurš osta dūmus, neko neredz aiz līkuma, bet tu 50m aizmugurē smuki pārlūko situāciju un īstajā brīdī vari iet garām.

aansis Reģ.: 23.11.2012
2 0 Atbildēt

Ceļi nav apļveida - viens līkums pa labi, viens pa kreisi... Kreisajam līkumam vai taisnam ceļam maza distance redzamību netraucē. Toties 50m ir distance, kuras pārvarēšanai vajag laiku - līdz ar to ārkārtīgi pagarinot kopējo manevra laikā nobraucamo attālumu un tādējādi nepieciešamo brīvā ceļa posmu. Un visticamāk pārvēršot to par tik garu, kurā tad jau ir vairāki līkumi un vēl kāds krustojums pa vidu. Praksē tas, braucot ar jaudīgu auto nozīmē to, ka vidusmēra satiksmē varu "nokost" tādu vilcieniņu un pēc tam mierīgi braukt ar kruīzkontroli pa tukšu ceļu vairākus desmitus km, netresojot par distanci ne priekšā ne pakaļā, līdz esmu panācis nākamo vilcieniņu. Tad atkal "agresīva apdzīšana" un nākamais mierīga ceļa posms. Kopsavilkumā - laiku, iespējams, esmu ietaupījis nedaudz, toties ceļā neesmu noguris no nepārtrauktās raustīšanās un distances ievērošanas.

ledus9 Reģ.: 02.08.2004
2 0 Atbildēt

Tie 50m ir tajā brīdī, kad apdzīšana nav un tuvākajā laikā nebūs iespējama. Tajā brīdī, kad tuvojas pēdējais auto pretīm braucošajā kolonnā, tu jau spied gāzi, lai brīdī, kad viņš tev būs blakus, tu jau ar pietiekamu ātrumu starpību būtu tuvu aiz apdzenamā. Un tad apdzīšana ir ātra. Ja vien tajā brīdī priekšā neizlien tas, kurš visu laiku, sēdējis apdzenamajam astē.

aansis Reģ.: 23.11.2012
0 0 Atbildēt

Šo daļu varēji nestāstīt, ļoti labi zinu - sanāk braukt ar ļoti dažādiem auto. Bet izlaidi vienu detaļu - šāda manevra sākšanai tev ir jāredz ne vien savus 50m un pēdējo pretimbraucošo, bet arī vēl brīvu gabalu aiz tā, ko tev vajadzēs manevra pabeigšanai - tātad ļoti lielu ceļa gabalu. Man ar jaudīgu auto savukārt pietiks ar mazāku, pat ja sēdēšu fūrei astē - ar to arī rēķinos, ielienot jums pa vidu un šādā situācijā aizbraukšu tev netraucējot, ko pat nepamanīsi un necepsies. Bet atlikušās situācijas ir tās par ko cepies t.i. varianti, ja brīvā vieta un redzamība pietiek mums abiem. Es paskatīšos spoguļos, pamanīšu tavu ieskrējienu un tam netraucēšu, bet tu aizbrauksi ar domu, ka es to darīju tādēļ, ka nemāku apdzīt. Kāds cits tev vienkārši iegriezīsies priekšā... Tas arī viss.

DidzisKalnietis Reģ.: 20.03.2014
1 0 Atbildēt

Jau komentēju, ka pagrieziena ieslēgšana man nedod priekšroku manevra uzsākšanai! Vispirms jāpārliecinās, ka kāds jau neveic apdzīšanu! Tajā pat laikā – nav prāta darbs apdzīt kolonu ar ātruma starpību lielāku par kādiem 15 – 20 km/h. Tas ož pēc nepatikšanām, bet minētā vienmēr atstās iespēju „sakopties”!!! Ticiet – tā ir drošāk!

Par distanci pilnīgi piekrītu – ir jāatstāj vieta tiem, kas vēlas atgiezties savā joslā. Tam paredzēti arī spoguļi, ko, kā mēs zinām, Latvijā lieto tikai retais...

Apdzīšana ir jāmāca autoskolā! Tās iemaņas un izjūtas ir jāuztrenē. Uz mūsu ceļiem braukt māk labi, ja katrs desmitais, pārējiem – kā sanāks. Kurš vispār neriskē, cits neaprēķina ne savas, ne auto spējas. Labi nav ne šā, ne tā.

Man gadījies apdzīt bezgalīgi garus vilcienus gan šeit, gan Polijā un arī citur. Ar savu pieredzi un pārdomām jau dalījos i-auto labu laiku atpakaļ, bet varu atkārtoties, ja kāds vēlas.

DidzisKalnietis Reģ.: 20.03.2014
5 0 Atbildēt

Un vēl tas, kas kaitina ne pa jokam. Tie ir „skumjie riņķotāji”. Laikam visskumjākie riņķo pa Deglava – Lubānas ielu apli. Izbrauc no Depo Lubančikā un tad visu apli pa pirmo joslu, lai tiktu atpakaļ uz Dienvidu tilta pusi. Tas pats Dārzciema ielas aplī, Mūkusalas ielas aplī, apvedceļā pie Ķekavas un, protams, visur citur! Pie kam redzams, ka paši dusmojas, ka netiek izbraukt uz apļa, bet pēc tam „pielīp" labajai bordai.

Nez kāpēc šitie paši, tikko izbrauc uz Krasta ielas, momentā ieņem kreiso rindu, lai tad tur normāli uztusētu.

1 2 3
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti