Taatad staasts par to ka man vakar noblokjeejaas droshiibas un nepakam nenaak araa kaadas idejas ieteikumi???
Crash[addsig]
Taatad staasts par to ka man vakar noblokjeejaas droshiibas un nepakam nenaak araa kaadas idejas ieteikumi???
Crash[addsig]
siamriP rakstīja:
viktors1961 rakstīja: Māti piesaucot :angry: , nu negribu es neko vairs zināt par zobsiksnām, man durvis aiztaisot lampočka nedziest : : : ...ņegramatnije, vai????
kur problēma???
aizsien tās durvis ar pasažiera drošības jostu un vālē tālāk....
Ja ar to varētu lampiņas degšanu apturēt, nebūtu problēmas. A man liekot mašīnu stāvvietā salona uguņi (tas nu tā, var manuāli izslēgt) un kāju gaismu lampiņa (vot to laikam tikai ar "izskrūvēšanu"
) negrib dzist nost. Tā bez akumulatora var palikt
A te visi tikai jokus plēst
Neviena pieredzējuša Volvista
viktors1961 rakstīja:
siamriP rakstīja:
viktors1961 rakstīja: Māti piesaucot :angry: , nu negribu es neko vairs zināt par zobsiksnām, man durvis aiztaisot lampočka nedziest : : : ...ņegramatnije, vai????
kur problēma???
Ja ar to varētu lampiņas degšanu apturēt, nebūtu problēmas. A man liekot mašīnu stāvvietā salona uguņi (tas nu tā, var manuāli izslēgt) un kāju gaismu lampiņa (vot to laikam tikai ar "izskrūvēšanu" ) negrib dzist nost. Tā bez akumulatora var palikt A te visi tikai jokus plēst Neviena pieredzējuša Volvista
Vai tad tās lampiņas nenodziest pēc 10-20sek?
viktors1961 rakstīja:
siamriP rakstīja:
kur problēma???
Ja ar to varētu lampiņas degšanu apturēt, nebūtu problēmas. A man liekot mašīnu stāvvietā salona uguņi (tas nu tā, var manuāli izslēgt) un kāju gaismu lampiņa (vot to laikam tikai ar "izskrūvēšanu" ) negrib dzist nost. Tā bez akumulatora var palikt A te visi tikai jokus plēst Neviena pieredzējuša Volvista
tak jau manā 91 gada audī ir šitā fīča.... lampiņas nodziest arī kad aizslēdz kasti
nevar būt, ka volvo nav tik tālu aizdomājies....
vol rakstīja:
viktors1961 rakstīja:
siamriP rakstīja:
kur problēma???
Vai tad tās lampiņas nenodziest pēc 10-20sek?
Vot nenodziest gan un deg līdz sausam aķim
Stulbākais, ka to kājlampu nevar atslēgt manuāli nekādīgi. Nu mož kāds tomēr zina, kur tas mikroslēdzis noslēpts????
Centis_Nuudele rakstīja: Jābūt taimerim. Ja neizslēdzas - salipuši kontakti relejam, vai kāds pirms tevis ir padarbojies pa elektroshēmu.
Sapratu
viktors1961 rakstīja: Stulbākais, ka to kājlampu nevar atslēgt manuāli nekādīgi.
Tādas lampas, kuras nevarētu atslēgt manuāli, vēl nav izgudrotas.
![]()
Centis_Nuudele rakstīja:
viktors1961 rakstīja: Stulbākais, ka to kājlampu nevar atslēgt manuāli nekādīgi.
Tādas lampas, kuras nevarētu atslēgt manuāli, vēl nav izgudrotas.
Vispār jau laikam būs jāizčakarē tā spuldzīte. Drošs paliek nedrošs... Pārējās salona lampas vienmēr pamanāmas un ir izslēdzamas, bet šī sterva ....
Piekare bija iekš KEMI iztestēta - priekšējiem amortiņiem bija ap 70%, aizmugurejiem ap 66%.... ņemot vērā ka aizmugurē stāv samērā svaigi amortizātori no KONI ( < 1 gads) pirms tām drošvien pusgadu bez jebkāda diskamforta nobraucu ar beigtiem amortiņiem - tika nejauši atklājās ka tie jau bija nekādīgi.... atsperes ļoti labi pildija savas funkcijas....
Tagad ir aizdomas ka priekš;ejas atsperes navsliktākas par aizmugurējām...
Pēc neliela paceluma pārbraukšanas auto kaut kā aizdomīgi vairāk palecas nekā pirms tam....
PS. Varbūt kādam ir info par to cik ticama ir KEMI piekares pārbaude? ( vismaz sliktu diagnozi par labo lodveida balstu un stures pirkstu ne MM ne Kantoru ielas servisā neapstiprināja....)
modena rakstīja: Jautājums spečukiem.... kaut kā aizdomīgi augsti izskatās priekšēja daļa..... tipo aizmugure auto zemāk "sež".... cik pēc jūsu domam ir varbutība ka priekšējiem amortiņiem ir kirdik un atsperes guva virsroku paceļot auto priekšpusi?
Piekare bija iekš KEMI iztestēta - priekšējiem amortiņiem bija ap 70%, aizmugurejiem ap 66%.... ņemot vērā ka aizmugurē stāv samērā svaigi amortizātori no KONI ( < 1 gads) pirms tām drošvien pusgadu bez jebkāda diskamforta nobraucu ar beigtiem amortiņiem - tika nejauši atklājās ka tie jau bija nekādīgi.... atsperes ļoti labi pildija savas funkcijas....
Tagad ir aizdomas ka priekš;ejas atsperes navsliktākas par aizmugurējām... Pēc neliela paceluma pārbraukšanas auto kaut kā aizdomīgi vairāk palecas nekā pirms tam....
PS. Varbūt kādam ir info par to cik ticama ir KEMI piekares pārbaude? ( vismaz sliktu diagnozi par labo lodveida balstu un stures pirkstu ne MM ne Kantoru ielas servisā neapstiprināja....)
Auto joprojam Volvo 940 sedans... ![]()
modena rakstīja:
modena rakstīja: Jautājums spečukiem.... kaut kā aizdomīgi augsti izskatās priekšēja daļa..... tipo aizmugure auto zemāk "sež".... cik pēc jūsu domam ir varbutība ka priekšējiem amortiņiem ir kirdik un atsperes guva virsroku paceļot auto priekšpusi?
Tagad ir aizdomas ka priekš;ejas atsperes navsliktākas par aizmugurējām... Pēc neliela paceluma pārbraukšanas auto kaut kā aizdomīgi vairāk palecas nekā pirms tam....
Auto joprojam Volvo 940 sedans...
Shada "pakaljas noseshanas" ir noverojama ari vienam otram 850 modelim. Sava laika Autostar un arii MM apstipriņaaja, ka pakajejas atseperes ir pietiekami mikstas shiem modeljiem, ka pec laika ir shads efekts.
Palidz divas lietas - jaunas atsperes (bat patiesham jaunas, nevis no shrota) vai ari ir specials gumijas paliktnis zem atsperes (pareizak sakot ietin pedejos vijumos). Es zinu divus gadijumus, kad atsperes mainitas aizmugure un viss nostajas sava vieta. Atsperem esot ari vairakas cietibas pakapes, tieshi ta pat ka amortizatoriem.
Pedeja laika redzu, ka ari vienam otram S80 paklja pa zemi velkas - atgadina kadu vecu FORD SCORPIO. Tikai tam ritenji izgazas uz arpusi, bet VOLVO atsperes netur.
par to gumijas suudu- nu nezin, pie TA var arii izmodereet...
it iipasi ja inspektors ir losis...
savaadi, man ir bijusas masiinas ar beigtiem priekseejiem amartiem, bet purns nekad taam nav ceelies augsaa..
paarbaudiit var sameeraa vienkaarsi-uzspied uz haubes/bagaaznieka ar visu svaru un tad strauji palaid valjaa....ja tas purns/pokolja lec augsaa un žvangojas-amarti beigti....kustiibai jaabuut pludenai un bez lielas žvangosanaas
bet driizaak es domaaju pakaljeejaas atsperes ir noseedushaas....
vai arii-masiina staaveeja ar pakaljeejiem ritenjiem taadaa kaa bedree...tad tas skats ir taads jokains...
Žetons autoram.
![]()
Centis_Nuudele rakstīja: Pirmo reizi dzirdu "teoriju" par to, ka zemas pakaļas vaininieki ir priekšējie amortizatori.
Žetons autoram.
Nu protams,ka auto augstumu nosaka tikai un vienīgi atsperes,amortiņi tikai slāpē šūpošanos.Vēl gan ir variants ar aizmugures pašlīmeņojošiem amortiņiem,kuri tad gan augstumu regulē,bet sedana gadījumā laikam tādi nebija.
Par atsperem domāju MM noteikti atzīmētu pie pārbaudes..... vienreiz jau piekasījas pie kaut kādam lielām buksēm.... ir podlā idēja otru reizi pie šiem uz pārbaudi aizvest.... ja sarakstā bukses nebūs- bišķ aprunāties par liekiem 100Ls uz 4 buksu rēķinā....
jebkura gadījumā ienāca domā salidzināt šī brīzā auto izskatu ar pirmām bildēm.... tad jau būs redzams kas un kā.... ![]()
Ozz rakstīja: Bet varbuut autors ir aizmirsis bagaazniekaa sievasmaates liikji
reālāk kādi 200 litri soļaras...
sievasmātes vel nav un ja būs - tas noteikti to uzglabāšu sievastēvā auto.... ![]()
Autiņš joprojām S70.
pie nodilusa sajuuga gan nekaadai vibraacijai nevajadzeetu imho buut....ja vien tur neiet blekjis pret blekji, bet tad Tu dzirdeetu....
Veel ir spararats...nezinu, vai šitam ir dempferis vai nav...bet to taapataas var uzzinaat tikai nonjemot kaarbu...
Zoo rakstīja: pie nodilusa sajuuga gan nekaadai vibraacijai nevajadzeetu imho buut....
..ja vien nav nosēdušās demferējošās atsperes.
![]()
Centis_Nuudele rakstīja:
Zoo rakstīja: pie nodilusa sajuuga gan nekaadai vibraacijai nevajadzeetu imho buut....
..ja vien nav nosēdušās demferējošās atsperes.
izlasi vienu teikumu taalaak
man liekas ka muusdienaas neviens normaals cilveeks sajuuga diskus vairs nepaarkniedee...
Cik autinjam nobraukums
sitiem sajuugam pie normaalas apiesnaas vajadzeeja mainiit ik pa 120-150 kkm...
Centis_Nuudele rakstīja: Manai ķerrai sajūga disks nav vēl nodilis pie apmēram pusmiljona nobraukuma, bet atsperes ir vaļīgas - tobiš nosēdušās. Tāpēc no vietas iet ar palecienu vai vibrāciju, sauc kā gribi. Un kāds tam sakars ar diska pārkniedēšanu vai nepārkniedēšanu?
apmeeram taads, ka lai iefistu feninju vecam diskam uzkniedee jaunas uzlikas, bet pederes ta vecaas....