Autobraucējas rīcība izraisa četru auto sadursmi (+ video) 29

 
iAuto | 15.novembris 2016 16:56

Autobraucēja nolemj apdzīt vairākus automobiļus vietā, kur tas aizliegts un izraisa sadursmi, kurā tiek iesaistīti četri spēkrati.

 
Visi komentāri
 
k442 15.novembris 2016 18:34
47 2 Atbildēt

Nu ko - vēl viens gards gabaliņš kopīgai apspriešanai, vai ne?

Pēc tā, kas redzams video, jāsecina, ka Vernona domubiedru ir gana daudz ne tikai pie mums, bet arī citviet pasaulē, jo, ja tā nebūtu, tad prastu ieturēt atbilstošu distanci un nobremzēt situācijā, kad priekšā braucošais ir spiests strauji bremzēt, lai izvairītos no sadursmes ar traku apdzinēju, nevis sakraut autiņus lūžņu čupā...

a man 16.novembris 2016 1:55
11 0 Atbildēt

"Pakaļā līšāna" priekšā braucošam auto ir tāda pati agresīva uzvedība. Policija noskaidroja galveno vaininieci un tie, kas neieturēja distanci arī saņems savu sodu plus droši vien nedabūs visu apdrošināšanas maksu.

Brumburbaks 15.novembris 2016 19:10
5 0 Atbildēt

Kā rakstīja A.Eglītis-sargies no kadillaka braucējiem platmalēs.

picis 16.novembris 2016 10:45
3 0 Atbildēt

Jā,tādiem dubultā dzeltenā bijusi nebijusi.

Kanibaals 15.novembris 2016 21:37
21 3 Atbildēt

Avārijai bija attāla cēloņsakarība ar apdzīšanas manevru. Tikpat labi jebkurš cits šķērslis uz ceļa būtu izraisījis avāriju, ja ievēro "vilcieniņa" principu. Es tik nezinu kā Vernons šajā situācijā garantētu drošību...

a man 16.novembris 2016 1:52
7 21 Atbildēt

Šajā gadījumā avāriju tieši izraisīja agresīvais apdzinējs un nevis kaut kads teorētiskais šķērslis!!!

Cik esmu novērojis šādus komentārus, aizstāvot agresīvus braucējus, raksta tādi paši agresīvi braucēji. Viņi pēc būtības aizstāv sevi, kaut gan būdami pieauguši cilvēki labi saprot cēloņu un seku sakarības, tomēr apziņa, ka paši pārkāpj nemitīgi noteikumus liek sevi aizstāvēt un sev līdzīgus.

Palaidniex 16.novembris 2016 9:45
17 1 Atbildēt

Pilnīgi vienalga kāds iemesls, jo tas nunekādi nekādi nemaina/nenovērš pārāk mazas distances radīto "vilcieniņu"...

Kanibaals 16.novembris 2016 11:36
8 0 Atbildēt

Es neaizstāvu agresīvo braucēju par avārijas situācijas radīšanu, bet nevar vainot par avārijas izraisīšanu, ja acīmredzami dibenābraucēji "izvairoties" izraisa vēl 4 citas avārijas. Vienīgie divi gadījumi, kad pēc CSN var kādu izdupsēt ir ja tiek nozagta distance un strauji nobremzēts vai ja priekšā braucošais pēkšņi atduras pret šķērsli, video nebija neviens no šiem gadījumiem.

experc 16.novembris 2016 14:14
11 0 Atbildēt

Bet ja tur būtu nevis apdzinējs, bet alnis uz ceļa? Būtu vainīgs alnis? Bet ja pārsprāgtu riepa priekšējajam un tas strauji bremzētu, vai būtu vainīga nagla?

Kaapeec 16.novembris 2016 12:39
0 1 Atbildēt

"Zeme, atveries!" – tāpēc tagad visi līdzīgos gadījumos spiedīs pedāli grīdā un varonīgi mirs frontālā sadursmē, lai izvairītos no šādiem "objektīviem secinājumiem".

Es joprojām redzu tikai vienu vainīgo. Punkts.

Kanibaals 16.novembris 2016 13:04
5 0 Atbildēt

Juridiski pareizi, diemžēl, ir spiest gāzi grīdā. Mēģinot izvairīties, kura rezultātā avarē, jau ir cita nesaistīta avārija. Izvairījies no avārijas(+pārkāpjot CSN) - malacis; izvairījies un pārkāpi CSN, bet uztaisīji citu avāriju-kabacis un sēdi cietumā.

Tas jau tepat iauto ir bijis nreizes apspriests ar video no ekspertiem - www.iauto.lv/forums/topic/...

Palaidniex 16.novembris 2016 13:33
5 0 Atbildēt

Zeme aizveries - Skaidrs ka āvārijas izraisītājs ir apdzinējs vietā, kur nav atļauts iebraukt pretējās kustības joslā un brīdī, kad pārāk tuvu ir pretīm braucošie. Par to vispār nav diskusijas.

Un te sākas pats interesantākais - mirkli vēl tuvāk būtu iebraucis pretējā joslā - būtu frontāla sadursme = būu sodīs paša pārkāpums.

Nebūtu izvairoties no frontālas sadursmes pretīm braucošais spiests bremzēt - nenotiktu avārija dēļ rupji pārkāpta 105 punkta - ta arī visi 4 dibenus ostīt mīlošie turpinātu pārkāpt 105. punktu, bet bez avārijas...

Pārkāpums ne vienmēr nozīmē avāriju. Var notikt ilgstošs pārkāpums - ātruma neievērošana, joslu neievērošana, kura labvēlīgu apstākļu sakritības dēļ nevainagojas ar avāriju. Vai divi vai vairāk vienlacīgi notiekoši atsevišķi ņemot visai nenozīmīgi un nebīstami pārkāpumi var apstākļu sakritības rezultātā beigties ārkārtīgi traģiski.

Šoreiz - avārijas izraisītājs - aizbrauca, bet sekas - 3 rupjie pārkāpēji 105. punkta atrāvās par pārkāpumu.

Tas pats kā ar to poļu fūristu uz Vidzemes šosejas - pēdējie 10 gadi braukšana pārāk īsā distancē čali iemidzināja un radīja pārliecību, ka 105. punkta rupjš un permanents pārkāpums ir maznozīmīgs sīkums un ka NEKAD viņš neieberzīsies.

Kaapeec 16.novembris 2016 13:07
0 4 Atbildēt

Arī juridiski var nopamatot cēloņsakarību virkni, tikai vajag nedaudz labāku advokātu. Avārija ir viena, ja izraisošais faktors ir kopīgs, pārējie ir tikai blakusfaktori...

Kaapeec 16.novembris 2016 13:09
0 0 Atbildēt

Piemēram, analoģija: kāds izgriežas no blakusteritorijas uz ceļa, neņemot vērā, ka kāds strauji tuvojas tajā pašā virzienā. Pa ceļu braucējs, protams, uztriecas tam izgriezējam virsū, taču soda viņu pašu, jo "izgriezējs" sadursmes brīdī jau bija uz ceļa. Pareizi un patīkami?

Palaidniex 16.novembris 2016 14:00
0 0 Atbildēt

Šeit iedrīgs jautājums - ko saprast ar vārdu strauji? Ar +30 pie atļautā?

Un te ir arīõ loģiska atbilde - cik reizes samazinās traucētāju skaits ikdienā uz ceļa, ja tiek mēģināts strikti ievērot un nepārkāpt NEVIENU CSN punktu?

Nav tā, ka pēkšņi neviens Tevi netraucē, bet ir sajūta, ka pats traucē visiem, pat klibai pastniecei ar felleri?

Erix 16.novembris 2016 17:21
0 0 Atbildēt

Traucētāju skaits palielinās, jo bieži traucējumus var novērst, ja pats pārkāp CSN. Piemēram - ja joslas atrast nespējīgais velkas pa abām viena virziena joslām, tas netraucēs tam, kurš apbrauks, šķērsojot dubulto balto, bet CSN ievērotājs būs spiests vilkties astē.

solaris 16.novembris 2016 13:20
5 12 Atbildēt

Tipa, ja kāds izvairoties no sadursmes ar pārkāpumu veikušu auto, griezīs nost no ceļa uz troturāru, tur notriecot gājēju (piemēram, nogalinot zīdani ratiņos), tad viņš nu pilnīgi nemaz nebūs vainīgs?

Viņam taču nebija citas iespējas, jo ja viņš nebūtu uztriecies zīdaiņu ratiņiem uz trotuāra, tad kāds agresīvs braucējs būtu saskrāpējis viņa smuko auto. Par zīdaiņa nāvi cietumā jāsēž tam, kurš ar nepareizu manevru sabiedēja šo vadītāju.

Tava loģika par "vajag labāku advokātu" ļoti nelabi smird (maigi izsakoties).

Kanibaals 16.novembris 2016 20:46
7 0 Atbildēt

32.pants. Galējā nepieciešamība

Galējā nepieciešamība ir darbība, ko persona izdara, lai novērstu kaitējumu, kas apdraud valsts vai sabiedrības intereses, šīs personas vai citas personas tiesības, kā arī šo vai citu personu, ja attiecīgo kaitējumu konkrētos apstākļos nav bijis iespējams novērst ar citiem līdzekļiem un ja radītais kaitējums ir mazāks nekā novērstais. Galējā nepieciešamība izslēdz kriminālatbildību.

uzsvars, ja radītais kaitējums ir mazāks nekā novērstais!

Kaapeec 17.novembris 2016 12:24
0 10 Atbildēt

Varu tikai piekrist, ka lielā mērā daudzās tiesvedībās "smirdīgais" faktors ir advokātu spēja veidot loģiskos secinājumus, pat ja tie ir pretrunā ikdienas loģikai.

Taču ikdienas loģika, varbūt nedaudz uz pierādījumiem vairāk balstitā līmenī, ir arī manas domāšanas pamatā, nevis mētāšanās ar plikiem likumiem pantiem, izrautiem no konteksta

experc 16.novembris 2016 14:17
5 1 Atbildēt

ja aiz tā volvo ( ???) brauktu auto ar autopilotiem, nekas tāds nebūtu.

rt 16.novembris 2016 15:31
7 1 Atbildēt

Mūsu satiksmē tā skaitās normāla apdzīšana. Laicīgi atgriezās joslā, nevienam nečakarējot satiksmi. A tie pretimbraucošie uztaisītu avāriju arī tad, ja uz ceļa uzlektu varde.

tr-r,stāvi velna kleperi 16.novembris 2016 17:23
1 0 Atbildēt

viņu atrašanas uz ceļa jau ir avārija,kavē lidotājus

DidzisKalnietis 17.novembris 2016 11:52
10 0 Atbildēt

Pēc manām domām apdzinējs radīja avārijas situāciju, bet ne pašu avāriju. To nekā citādi nevar nosaukt, kā par agresīvu braukšanu, un to neattaisnoju!

Tomēr pašu avāriju izraisīja distances neievērošana un avārijā iesaistīto autovadītāju nespēju adekvāti reaģēt uz situāciju. Tas raksturīgs daudziem, jo viņi braucot neseko līdzi ceļam, bet tupi "airē" aiz priekšā braucošā, pie kam - mazā distancē. Visvairāk žēl to, kuru "izdupsēja" - viņš ir vienīgais, kurš kaut kā centās novērst sadursmi. Var jau, protams, teikt, ka ceļa platums pietika, lai, paņemot nedaudz pa labi, iztiktu bez bremzēšanas, var jau būt, ka bremzēja par strauju, tomēr vislielākā problēma šeit tomēr bija distances neievērošana un nesekošana līdzi satiksmei!

Kaapeec 17.novembris 2016 12:27
2 0 Atbildēt

Daļēji varu piekrist, bet kopumā man tas atgādina situāciju no pamatskolas, kad kāds vicinās otram ar rokām gar seju un kliedz: "Ko rausties! Gaiss pieder visiem!"

AA 17.novembris 2016 16:47
0 0 Atbildēt

Ja kāds ir idiots,tas arī ir idiots uz visu mūžu.

Vernons 17.novembris 2016 21:48
3 4 Atbildēt

Katram uz ceļa ir jārīkojas "TĀ", lai neradītu bīstamu situāciju! Cēlonis ir divu nepārtrauktu līniju šķērsotājs! Ja Jums netīk, vai uzskatāt par pazemojumu palūkoties spogulī, tad Jūs šo situāciju nekad nespēsiet arī labot. Tam priekšā braucošam bija iespēja un vajadzēja tikai laikus piebremzēt un nekāda sadursme nenotiktu.

Un Jums visiem vienmēr ir "Distance" vismaz puse no ātruma kilometros? Un Jūs nekad un nevienu neapdzenat?

Nevajag tiesāt sekas bet pašu cēloni attaisnot!

Kanibaals 19.novembris 2016 13:01
0 0 Atbildēt

>Un Jūs nekad un nevienu neapdzenat?

Nekad neapdzenu sēžot astē, vienmēr apdzīšanu sāku ar drošu ieskrējienu, pat ja priekšā braucošais pēkšņi bremzētu, es jau tam būtu blakus. Protams apdzīšana ir risks un neko 100% tur garantēt nevar neviens, arī jebkurš ātrums, kas lielāks par 0km/h ir bīstams, cik nav bērni pašu pagalmos nobraukti lēni virzoties atpakaļgaitā.

Vernons 19.novembris 2016 17:29
0 0 Atbildēt

Un Tu nebaidies būt par "kandidātu" manis izraisītai avārijai, man esot pie stūres "Kamazam"? Es varu apzināti sačakarēt Tavu domu gājienu. Tu pat nevari iedomāties, ka "TĀ" "TO" var arī apzināti izdarīt! Nu tas tā Tev pārdomām!

Straujam bremzētājam šķērslis joslā parādījās iespaidīgi "sen"! CSN 100. punkts paredz ātruma samazināšanu, tik pat "sen" varēja pārtraukt akselerāciju un pieskarties bremžu pedālim.

Vēlreiz, "Katram jānes atbildība par savu un citu rīcību"!

Atpakaļgaitu varēji neminēt!

GAZ53 18.novembris 2016 2:44
1 0 Atbildēt

Dubultās līnijas šķērsošana neskaitās?

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Unikālais 48 cilindru motocikls pārdots par 107 000 eiro

Noslēgusies Bonhams izsole, kurā tika pārdots pasaulē vienīgais 48 cilindru motocikls. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO)

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

Līdz 1400 eiro - deputāti spriedīs par sodu pastiprināšanu ceļu satiksmē 19

Saeimas Juridiskajā komisijā šodien plānots spriest par sodu pastiprināšanu par pārkāpumiem ceļu satiksmes jomā. Lasīt vairāk

 

Japāņu Bavārija. Pirmais ieskats Mazda CX-80 salonā (+VIDEO)

Vai atminaties, kad pēdējo reizi sastapāties ar pa īstam lielu Mazda markas automašīnu? Līdz šim lielākais japāņu ražotāja modelis Eiropā saucas CX-80, un TV Autoziņām radās unikāla iespēja iepazīties ar septiņvietīgo krosoveru Mazda R&D centrā Vācijā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti