Četri auto cieš, taču gājējs paliek neskarts (+ VIDEO) 207

 
iAuto | 16.jūlijs 2019 16:47

Četras automašīnas cieš sadursmē pie gājēju pārejas, taču nepatīkamā starpgadījuma netiešais izraisītājs tiek cauri sveikā tikai ar izbīli.

 
Visi komentāri
 
WALA 16.jūlijs 2019 16:59
4 1 Atbildēt

Šis ir viens no tie stulbajiem gadījumiem kad tiem kas brauca aizmugurē ar muguras smadzenēm bija jājūt ka briest ziepes. Un kur tur tas netiešais izraisītājs kurš tika cauri sveikā, tiešām kāds domā ka bija baiga labā tā busa doma vilkt garām Mikrai pie gājēju pārejas kaut distance lai apstātos vairāk kā vajag ???

Sākās pasākums ar busiņu, kurš domāja ka baigi labā doma ir iestiept blakus joslā, tā varbūt pat apsteidzot gājēju un aizvelkot neapstājoties. Gan jau ka aiz busa bija kāds kurš tupa neredzēja un neparedzēja ka beigās tomēr priekšā kāds ir pilnībā apstājies … pie gājēju pārejas.

+ Žēl ka par katru šādu krašu pie šādi veidotām gājēju pārejām prejektētāju nenosūta uz šo vietu lai piespiedu kārtā šķērso šo pāreju kādas 1000 reizes !

solaris 16.jūlijs 2019 18:35
0 0 Atbildēt

Ko tu uzprojektētu savādāk?

Vernons 16.jūlijs 2019 19:27
1 5 Atbildēt

Izraktu tuneli.

Palaidniex 17.jūlijs 2019 12:49
1 1 Atbildēt

Naudas tev pietiks?

Pļurkt 17.jūlijs 2019 8:14
3 1 Atbildēt

WALA, ko tu pīpē???

Aizej pie okulista - buss apstājās, bet tam ielika pakaļā!

WALA 17.jūlijs 2019 13:50
1 0 Atbildēt

Tātad nesaprati ko uzrakstīju. :P

Bet ja domā ka zāle - nu tad jau baigi labā ja izpelnās šādu atzinību. ;)

Vernons 16.jūlijs 2019 17:47
0 5 Atbildēt

Filmētājs varēja, bet negribēja glābt situāciju! Par to arī viņš dabū ciest.

Vai kādam ir cits variants?

WALA 16.jūlijs 2019 18:00
5 0 Atbildēt

Ticamāk ka filmētājs vairs neredzēja kas aizmugurē notiek pēc tam kad buss spraucās iekšā un jams bija izdomājis to notaurēt … kaut gan iespējams ar tieši tādu risinājumu izglāba gājējam dzīvību.

imzz 16.jūlijs 2019 22:26
4 0 Atbildēt

Kādā veidā tad ? Atļaujot busam iespraukties ? Tas jau neglābtu situāciju, pēc rezultāta spriežot, tas, kurš uztriecās virsū, nesās pieklājīgā ātrumā.

Palaidniex 16.jūlijs 2019 21:04
3 1 Atbildēt

Interesanti - visi vadītāji līdzīgi rīkotos pie krustojuma ar galveno ceļu, pirms kura uzstādīta zīme “dodiet ceļu”?

Un kāpēc?

Palaidniex 16.jūlijs 2019 21:04
0 1 Atbildēt

Interesanti - visi vadītāji līdzīgi rīkotos pie krustojuma ar galveno ceļu, pirms kura uzstādīta zīme “dodiet ceļu”?

Un kāpēc?

Palaidniex 16.jūlijs 2019 21:05
4 1 Atbildēt

Interesanti - visi vadītāji līdzīgi rīkotos pie krustojuma ar galveno ceļu, pirms kura uzstādīta zīme “dodiet ceļu”?

Un kāpēc?

Palaidniex 16.jūlijs 2019 21:05
0 1 Atbildēt

Interesanti - visi vadītāji līdzīgi rīkotos pie krustojuma ar galveno ceļu, pirms kura uzstādīta zīme “dodiet ceļu”?

Un kāpēc?

Vernons 16.jūlijs 2019 21:59
2 15 Atbildēt

Ja ir iespēja nelaist gājēju, tad tā arī jādara!

Ja kāds ir kļūdījies, tad jāpalīdz viņa kļūdu labot, ne vis taurēt un piedot "gāzi"!

To ka briest reāli sūdi varēja 100 punkti redzēt spogulī! Katra vēlme sariebt otram vainagojās ar panākumiem. Pēc brūnās svītras uz asfalta varēs noteikt kurp aizgāja gājējs!

Un Tava vēlme par katru cenu sačakarēt braukšanu ir piepildījusies.

Tu nesalīdzini nesalīdzināmas lietas.

Un kam domāta rezerves josla?

reku 16.jūlijs 2019 23:26
2 4 Atbildēt

Par to brūno svītru labi teikts.Labāk brūna svītra nekā balts palags un koka ancuks.

Palaidniex 17.jūlijs 2019 8:26
8 4 Atbildēt

Manuprāt, Tu esi pilnīgi aptaurēts!

Atceries - cilvēki bez mašīnām kaut kā nebūt iztiks, mašīnas bez cilvēkim - nu nekādi.

Vēl pastāsti ka nevajadzētu bremzēt pie sarkanā, ja tā būtu regulējama gājēju pāreja ar luksoforu, jo gājēju tak nevajag laist ne pa kam, un luksoforu, kas domāts tikai gājējiem arī var neņemt vērā, jo tie maitas gājēji to vien dara, kā aptaurētajam kundziņam traucē satiksmi...

Es tev ieteiktu ar savu Setru nevis uzņemt salonā tos pieturā stāvošos nelietīgos, satiksmi traucējošos gājējus, bet iebraukt tajā ar pilnu pedāli un nospiest tos maziem bariņiem (vēlams lai pieturā stāvētu tavi radi), jo viņi ir tak tik traucējoši tavai braukšanas mānijai... Šādi ātrāk tiksi cietumā!

Un tad atkārtošu jautājumu, kuru tu neredzi, negribi redzēt vai nesaproti - stāsti kā tieši šī situācija mainītos, ja gājēju pārejas vietā būtu galvenais ceļš pirms kura uzstādīta zīme - dot ceļu tikai nevis zila kantaina ar gājēju uz balta trijstūra, vet otrādi apgriezts trijstūris?

Bradypus 17.jūlijs 2019 11:14
3 3 Atbildēt

Aptaurēts esi tu. Palaidis garām faktu, ka pienākums dot ceļu ir noteikts CILVĒKAM, nevis mašīnai. Vadītājam, attiecībā pret gājēju. Tavs uzskats, ka cilvēks-gājējs ir dieva vietā, bet tas pats cilvēks, iekāpjot automašīnā, automātiski kļūst par noziedznieku un ne-cilvēku ir visnotaļ slims.

Tieši tāpat neesi aptvēris, ka Vernona pienākums ir ne tikai par katru cenu aizsargāt vienu cilvēku-gājēju uz pārejas, bet 40 cilvēkus-pasažierus autobusa salonā.

Palaidniex 17.jūlijs 2019 11:20
5 3 Atbildēt

Iekāpjot auto un stūrējot tādu pilnu ar 40 citiem rumpīšiem nunekādi neatceļ prasību dot ceļu izlases kārtībā!

Manuprāt, tikai automatizētās, bezcilvēka sistēmas varēs teju 100% ievērot tos CSN punktus, kas nosaka kā jātuvojas pārejai un kā jālaiž uz tās gājējs.

Vēlreiz prasu - kā tieši prasība "dot ceļu" pēkšņi zaudē savu jēgu, ja jādod ceļu gājējam, kaut prasība "dot ceļu" citiem transportlīdzekļiem netiek apstrīdēta un tiek izpildīa teju 100%?

Tātad kādam kastes ir svarīgākas par cilvēkiem

Bradypus 17.jūlijs 2019 12:06
1 4 Atbildēt

Tiešām aptaurēts. 40 cilvēkiem sabiedriskajā transportā ir jākavējas viena gājēja ērtību dēļ, nevis "kastes svarīgākas par cilvēkiem". Tikai tavā iedomu pasaulē tajās kastēs ir necilvēki. Jā - pašlaik CSN ir ietverts šāds absurds un es nekādi neaizstāvu Vernona uzskatu ignorēt spēkā esošu CSN regulējumu, lai vai cik tas būtu absurds. Tieši "automatizētas bezcilvēka sistēmas" ir mašīnu svarīguma uzvara pār cilvēkiem, jo pašlaik katra "kaste" ir vismaz viens reāls cilvēks.

Palaidniex 17.jūlijs 2019 12:27
8 1 Atbildēt

Nu davai - pie krustojuma tad arī brauc tas, kam vairāk pasažieru, jo nieies tak kavēties to 7 vieglo dēļ, kam zaļais, jo tajās tikai vadītājs. 40:7 tak ir par labui autobusam!

Kur var būt tik spītīgi stulbs, ka pat raksti pilnīgu murgu, lai tik paoponētu paoponēšanas pēc???

Te tak pasen bija video, kur viens vernons izdomāja, ka satiksme ir sacensības un autobuss ir sacīkšu bolīds un var vilkt pakaļ jebkuram citam ātrumpārkāpējam, kam ir gan cita dinamika, gan citas bremzes. Un gala beigās ielika pakaļā tam, kuru gribēja noskriet, jo tas apstājās pie ietves palaist jau līdz ceļa vidum pārgājušu gājēju, kuru laida abas joslas pretējā virzienā.

Lieki piebilst - autobuss bija satiksmes, aiz pārejas pietura un, visai iespējams, šis gājējs gribēja pagūt uz šo te pašu autobusu, kam nevis cilvēki svarīgi, pasažieru vešana, bet ātrumsacensības... Rezultāts kā vienā krievu anekdotē par trakošanu lidmašīnā - ja nemāki (nespēj) lidot, nav ko trakot lidmašīnā...

Vēlreiz atgādinu - vissvarīgākie ir cilvēki. Kaste bez cilvēkiem vismaz patreiz ir nekustīgi lūžņi. Tas, ka kāds ir iekāpis auto, kādam auto ir dārgāks, kādam auto vairāk pasažieru utt nepadara un nedrīkst padarīt satiksmi pakārtotu tam un vāl jo vairāk par bīstamu citiem, īpaši mazāk aizsargātajiem.

Konkrētā situācijā ir problēma uz ceļa, kur nav skaidrs maksimālais ātrums (kad pēdējo reizi esi bijis Ukrainā un pavērojis, kā tas tiek ievērots), un kur valsts, atbilstoši savam CSN un finansēm ir risinājis iespēju gājējam nokļūt ceļa otrā pusē. Ir speciāli iekārtota vieta, kur tam tas būtu jādara, kur ekzaminēto transportlīdzekļu vadītāju pienākums ir to nodrošināt saskaņā ar CSN.

Jā - bīstami. Cik ilgi gājējam jāgaida kad viņu laidīs visi. Kā viņam pārliecināties ka kā piektais netuvojas vernons ar setru, kam modificētas bremzes un tas var visus četrus laidējus sastumt čupā. Cik ilgi viņam jākavē satiksme? Pāriet naktī, kad jau viss nokavēts? Kur garantija ka satiksmes intensitāte naktī būs mazinājuies? Tātad tas nav risinājums, lai tas būu drošs par iespēju tikt ceļa otrā pusē? Kāpēc metāla kastēs sēdošajiem nu ir lielākas tiesības braukt, kā gājējam iet? Īpaši vietā, kur tas īpaši paredzēts?

Gribi teikt, ka ir foršāk likvidēt gājēju pāreju kā šķiru un būt gatavam izšķaidīt gājēju JEBKUR uz ceļa, nevis iemācīties to palaist speciāli tam paredzētā vietā?

Cilvēka vajadzība pēc tiesībām šķērsot ceļu nav apspriežama! Kaut vai pakaries!

Ja nav naudas būvēt tuneli (moš mašīnas jāliek tunelī), starp citu, tunelis un gājēju pārvads gājējiem nav labākais risinājums daudzu aspektu dēļ, ieskaitot to pašu "vērtību" - maksā kaudzi naudas, ja nav pat naudas luksofotram, tad nu ekzaminētajiem vadītājiem būtu tomēr jāprotās.

Gājēju pāreja ir iestrādāta gan Vīnes konvencijā gan visu man zināmo valstu CSN. Tik vien kā citur vadītāji to prot respektēt, bet mūsu megaskrējienā pret iluzoro ieguvumu daudziem tas sagādā problēmas...

Bradypus 17.jūlijs 2019 13:03
3 12 Atbildēt

Gari uzrakstīji... Gari. Un viss ko pateici - slimu naidu pret cilvēkiem, kas nav gājēji.

Ja neesi pamanījis - ir tāds satiksmes organizācijas elements, kā sabiedriskā transporta joslas - kas paredzētas, lai dotu priekšroku tam, kam vairāk pasažieru. Tātad neesmu vienīgais, kas vajadzību pēc šādas prioritātes saskata, nevis tupi blēj, ka viens gājējs ir absolūta prioritāte pēc būtības, nevis tikai tādēļ, ka neviens nav izdomājis, kā šo problēmu atrisināt.

Vēl neesi pamanījis, ka pie mums drīzāk ir viens no augstākajiem respekta līmeņiem pret gājēju pārejām Eiropā un jo īpaši pasaulē, nekā salīdzinoša problēma.

Palaidniex 17.jūlijs 2019 13:14
5 1 Atbildēt

Man nav naida pret tiem, kas stūrē transportu, man ir nepieņemami tie, kas ir apmācīti, ekzaminēti un saņēmuši apliecību un pielaisti satiksmē vairs neprotās ievērot tos CSN, par kuriem ekzaminēja. Viņi šādi braucot nokārtotu braukšanas eksāmenu CSDD? Pēc noteikumiem jābrauc tikai eksāmenā un pēc tam tos var vairs neievērot?

UN nocitēsi top punktu, kur sabiedriskā transporta josla anulē prasību "DOT CEĻU" gājējam uz gājēju pārejas?

Kaut ko vēl stulbāku nevari izdomāt? Ka gājējam tagad pie pārejas ir jāzīlē kurš ir sabtrans. vai kurš nav? Kurš ved pasažierus un kurš neved? Vai ka uz visas pārejas tam ir priekšroka un transportlīdzekļiem tam ir jādod ceļš, bet uz sabrans joslas šī prasība vairs nav spēkā un autobusam ni ir priekšroka...

Pats maz saprati, ko uzrakstīji?

Palaidniex 17.jūlijs 2019 13:25
6 1 Atbildēt

Un, jā - kāds sakars video redzamajam ar sabiedrisko transportu, sabiedriskā transporta joslu un citu ko te mēģini iepīt?

Un, Jā - pat ja ir kaut tikai viens vienīgs gājējs - tad PILNĪGI VISIEM tas gājējs ir jālaiž, ja tas šķērso ielu pa gājēju pāreju. Vienīghais izņēmums ir tikai Operatīvais transports ar iedegtu mirgojošu zilu bākuguni vai zilu un sarkanu bākuguni un ieslēgtu speciālu skaņas signālu. Ne viena vārda par kaut kādām sabtrans privilēģijām, nekādu izņēmumu sabrans joslām. Gājēju pāreja ir gājēju pāreja, ja esi aizmirsis:

145. Transportlīdzekļa vadītājam, tuvojoties neregulējamai gājēju pārejai, jāsamazina braukšanas ātrums vai jāaptur transportlīdzeklis pirms gājēju pārejas, lai dotu ceļu gājējiem, kas šķērso brauktuvi pa gājēju pāreju vai iziet uz tās, kā arī velosipēdu vadītājiem, kas šķērso brauktuvi pa gājēju pāreju vai izbrauc uz tās, ja tie varētu tikt traucēti vai apdraudēti.

Bradypus 17.jūlijs 2019 22:04
0 0 Atbildēt

"PILNĪGI VISIEM tas gājējs ir jālaiž" - redz cik smuki uzrakstīji prasību, kas izklausās diezgan nesamērīga. Un nesamērīgas prasības ne ar kādiem sodiem nevar piespiest visus ievērot. Ar ko tas gājējs tik īpašs, ka visiem viņa priekšā jā klanās? Spēsi izskaidrot tā, lai tauta saprastu un ievērotu izpratnes, nevis likuma burta dēļ? Nē sūda, jo esi burta kalps, kas jēgu nespēj saprast nekam.

CSN 18.jūlijs 2019 22:56
0 0 Atbildēt

145. Punktā ir rakstīts ka šoferim pie gājēju pārejas ir jāizpilda prasība DOT CEĻU. Šai prasībai ir tikai viens skaidrojums. Izlasi.

Palaidniex 18.jūlijs 2019 9:49
0 0 Atbildēt

Bļāviens - tā ir rakstīts CSN - ir jālaiž pilnīgi visiem, izņemot operatīvo transportu ar bākugunīm un obligāti ieslēgtu skaņas signālu.

Katrs lasa to, kāds apziņās stāvoklis tam ir. Ponti, apbižotība, aizvainojums, pārākums - tās ir TAVAS KATEGORIJAS, ne manas un ne CSN.

Nemēģini izlasīt manos tekstos vai starp manu tekstu rindiņām to, kā tur nav. Kur var būt tāds tiepša? Tiešām nav grūti dzīvot?

Bradypus 19.jūlijs 2019 16:55
0 0 Atbildēt

Jā, tā ir rakstīts CSN. Un? Kādēļ tā ir rakstīts CSN? Burta kalpam pietiek ar to, ka tas ir rakstīts CSN. Domājošam cilvēkam nevajag CSN, bet pietiek saprast to "kādēļ". Un tad ir vēl viena cilvēku grupa - kas ienīst burta kalpus, bet paši domāt nespēj - tie arī ir tie, kas brauc virsū. Un kamēr netiks paskaidrots "kādēļ", bet tiks tupi stumta burta kalpība, turpinās braukt virsū.

Palaidniex 17.jūlijs 2019 11:28
5 1 Atbildēt

Video speciāli Tev - www.youtube.com/watch?v=5BEugKgdrxU

Pastāsti cik dzīvi cilvēki stūrējot picas piegādes auto tik skrupulozi izpildītu CSN? Ātrumu dzīvojamā zonā, "STOP" zīmi - TUKŠĀ krustojumā utt?

Atkal atgādinu, ka NE JAU GĀJĒJS IR PROPBLĒMA, bet dēļ pārprastās steigas, izlaidības, pašsvarīguma, nihilisma, nolaidības, izlaidības kastes stūrējošo galvās - GĀJĒJAM uz ceļa IR PROBLĒMA!

Visi tie šumaheri izkāpjot no kastēm tādi paši vien gājēji ir. Un te vēl vernons ne reizi vien ir nepamatoti blatojis, ka tikko kā kaste apkārt un stūre rokās, tā uzreiz tas pats "nobraucamais" gājējs kļūst nezkāpēc, nez' ar ko, nu nez' par cik "vērtīgāks"...

WALA 17.jūlijs 2019 11:57
0 0 Atbildēt

Skrupulozi izpildot CSN+CSL ar var pietiekoši lielās problēmas iekulties, tas attiecas uz jebko robotizētu kam ir ieprogrammēts kaut kāds galīgs noteikumu kopums. Pie kam ka nesanāk kā ar automatizētām darbinieku meklēšanas sistēmām - tās ir rasistiskas un dzimumnevienlīdzīgas - t.i. tām ir tās pašas problēas kas mums cilvēkiem, kā saka "ābols no zirga tālu nekrīt".

Un vēl piemēram atliks tikai vienai tādai miskastei pārdurt kaut vai riepu uz ātrgaitas šosejas vai kalnu ceļos un jau būs interesanti (šādi auto jau bailes nepazīst !!!).

Vēl ko tās kastes darīs tad ja sastrēgumā brauc pretī ugunsdzēsēji, polcicija utml. Tu taču nedomā ka pašbraucošs ugunsdzēsēju vai policijas auto ir dzīvē iespējams ?

Palaidniex 17.jūlijs 2019 12:07
5 1 Atbildēt

Nenovērtē par zemu tos čaļus, kuri pirms sāka rakstīt algoritmus programmai to visu un vēl simtiem lietu, par kurām ātrumā nebiji iedomājiesm neņēma vērā.

Plīsusi riepa uz ātrgaitas šosejas elektronikai varētu sagādāt kā reizi krietni mazākas sekas, jo riepu spiediena sensori jau tagad ir, kā arī uz anormālām izmaiņām, izmaiņām ratu apgriezienos tā spēs reaģēt daudz ātrāk un precīzāk, kur nu vēl kā pusaizmidzis vernons, kas spaida pogas savā telefonā.

Operatīvā transporta, tāpat kā visneiedomājamāko (lasi jebkuru) šķēršļu, atpazīšana ir paredzēta jau pēc noklusējuma.

Un neredzu nekādu problēmu uztaisīt pašbraucošu ugunsdzēsēju.

p.s.

Ja to teslu būtu taisījuši krievi - tad es gan nebrīnītos un piekristu Tev...

WALA 17.jūlijs 2019 14:20
0 0 Atbildēt

NU par to rakstīšanu - ir divas pieejas autonomiem auto - vieni kas izmanto mašīnapmācību (tagad populāri saīsināt ML) , un otri kuriem ielikts galīgs parametru kopums. Par pirmajiem varu pateikt dažus piemērus kā tas ievades datu dēļ ar laiku saiet dēlī. Viens no nekaitīgākajiem - google translate:

bija kādu labu laiciņu atpakaļ tulkojums no EN => LV:

"I am a hard rock fan" => "Esmu cieto iežu ventilators", tad tauta ņēmās satrenēt uz pareizo tulkojumu, un pēc kāda gada laikam kadam nebija ko darīt - atkal noķēru ka bija "esmu cieto iežu ventilators".

Palaidniex 17.jūlijs 2019 14:50
1 1 Atbildēt

Noteikti tur tiek izmantota googles tulkošanas mašīna un tieši uz latviešu valodu... Kā tad!

Bradypus 17.jūlijs 2019 22:44
0 0 Atbildēt

Tu esi tik tups, ka nespēj pat saprast, kas ir piemērs. Piedevām - ļoti korekts. Google translate tiešām labi demonstrē ML problēmas, nevis ir daļa no autopilota.

Palaidniex 18.jūlijs 2019 8:14
0 0 Atbildēt

Klau, gudriniek. Ja tiek piesaukts gūgles tulkotāja piemērs, tad arī ir jāapspriež gūgles tulkotāja algoritms, kur lielu daļu "inputa" saliek paši lietotāji. Skat Kanibāla komentāru.

Pat ja algoritmi ir attālināti līdzīgi ar tiem, kas vada robotizētos auto - datu "inputs", to darbība un rezultāts var visai būtiski nesakrist...

Citādi skam pēc murga - šodien visi Airbaltic lido uz ziemeļiem, jo kaimiņiene purināja zaļo segu...

Kas tā par modi kā vernonam kā piemērus piesaukt nesaistītas tēmas un pēc tam pašam ielidot uz tās tēmas piesaukšanu nevietā vai nepamatoti.

Labāk pastāsti kurš CSN punkts nosaka ka Sabtransam vai sabtransam uz sabtransporta joslas nebūtu jādod ceļš gājējam?

Visādi citādi izklausās, ka piesauc piemērus no Tadžikistānas vai Kirgīzijas, kur uz ceļa priekšroka mēdz būt tam, kurš vecāks, bagātāks, kam lielāka mašīna, vai kā tavā piemērā - kam vairāk rumpīši salonā... Nebūs,i par visu varīti mēģinot strīdēties, pats sabraucis auzās?

Bradypus 18.jūlijs 2019 8:47
0 0 Atbildēt

Jā - tieši par algoritmu arī ir runa. Tikai tu nejēdz pat atšķirt "inputu" no "feedbeka", tādēļ nav jēgas ar tevi runāt par ML. Tieši tāpat - esi kaut ko samurgojis par sabiedriskā transporta joslām un gājēju pārejām, ko neviens tev iepriekš nav teicis. Izskatās pēc smagas disleksijas, kuru pats nemitīgi piedēvē Vernonam.

Beigās jau gan pateici, kur aug kājas tavai nostājai - gājēju pāreja tava ieskatā ir nepieciešama, lai nabaga gājējs varētu sajusties pārāks pār bagāto autovadītāju. Tā kā - jā, esi sabraucis pamatīgās auzas, strīda oponentiem pie dēvējot to, kas patiesībā raksturo tevi pašu.

Palaidniex 18.jūlijs 2019 9:00
0 0 Atbildēt

Klau tev viss labi?

Kāds sakars kādam kļūt pārākam, ienīst visus autovadītājus? NESPRIED PĒC SEVIS!

Ja gājējam ir jāpalaiž visi, tad gājēju pāreja kā veidojums ir lieka! VIss.

Visā pasaulē to normāli saprot, bet ne tu.

Vajadzība tikt ceļa otrā pusē ir jānodrošina gājējam lai vai kā tev varētu šķist. To var risināt dažādi - "mežonīgā kapitālisma formā" - bez gājēju pārejas - spēlējot kurš veiklāks, vai arī gaidot kamēt satiksme apsīks vai arī stumjot pa priekšu labi saskatāmu sprāgstvielu tačkiņu ...

Var risināt civilizēti - ar speciālu veidojumu gājēju pāreja - kur sakoncentrēt visus pāri tikt gribētājus un kur uzlikt autovadīājiem pienākumu tos palaist. Pat video redzamajā vietā automašīnu ir vismaz simtiem reižu lielākaun kustība ir intensīvāka kā gājējuem. Palaižot tos dažus gājējus neviens autovadītājs absolūti nekur nenokavēs. KUR PROBLĒMA PALAIST TO GĀJĒJU UZ PĀREJAS? TIksi kastrēts, visi tevi apsmies, zaudēsi vīrišķību, tiksi pazemots, vai kādas tur savas "vērtības" esi iedomājies? Un pajāt - kaut vai garais divstāvīgais autobuss ar 137 pasažieriem - - palaid gājēju un brauc tālāk.

Šitie aizskartie pašlepnumi, kam absolūti normāli un citās valstīs pašsaprotami CSN un to prasības šķiet aizvainojums. Mois pie daktera jāiet, ne mašīna jāstūŗē, ja izpildīt prasību palaist gājēju ir tik pazemojoša.

Kanibaals 17.jūlijs 2019 22:01
0 0 Atbildēt

To cieto iežu ventilatoru un ka Kalvītis ir cūka kā reiz satrenē speciāli.

Aldis 16.jūlijs 2019 21:16
1 0 Atbildēt

Labi ka gājējs necieta, pārejiem metāla bundžas apkārt. Arī laika reaģēt bija pietiekoši, gājējs jau 2vas joslas bija šķērsojis.

Bradypus 17.jūlijs 2019 8:40
1 0 Atbildēt

Dva debila, eto sila. Busam vajadzēja debili izpildīties, bet filmētājs debili izdomāja, ka vajag audzināt. Lūk arī rezultāts.

Jūrmalnieks 17.jūlijs 2019 8:47
0 0 Atbildēt

Baigi man nepatīk tās gājēju pārejas uz šosejām, pāri vairākām joslām. Ja aizmugurējie pusiemiguši, tad tas ir baigi bīstami pilnīgi visiem, gan tiem kas apstājas, gan tiem, kas iet pāri. Labāk tad tuneļi vai tiltiņi pāri šosejām.

Vernons 17.jūlijs 2019 8:51
7 12 Atbildēt

"Palaidniex" ar putām uz lūpām producē muļķības!

Ko tad mēs redzam video? Autobuss velk pa rezerves joslu un stājas! Vieglais 2. rindā apstājies pirms pārejas, kad 1. josla brīva! Buss, kuram nepārtraukta līnija nav svēta un apsteigt kādu pa labopusi ir cēla rīcība! Filmētājās no "Palaidniex" kategorijas, taurēšu un nelaidīšu, spogulī lūkojas tikai vārguļi!!!, ar savu "ego" piespieda sarkano busu strauji bremzēt. Gala rezultāts tāds kādam tam jābūt pie kolektīvi veikta nozieguma!

Visi pieci auto braucēji kaut ko pārkāpj, sākot ar balto autobusu!

Nevajag gājēju celt debesīs, viņš var pagaidīt! Kad auto aizbrauks, ceļu varēs šķērsot kaut uz vēdera lienot!

Katram, priekšā esošam, vienkārši jāpilda CSN! Un gājēju pārejai tur nav jābūt!

Es ceru ka palaidniekam arī "pieleks".

Palaidniex 17.jūlijs 2019 9:30
11 7 Atbildēt

Ja uz ceļa ir pārkāpēji un muļķi, paši svarīgākie un reāli "avosj proskoču", CSN nezinātāji, "akujimieki" un indivīti ar individuāliem CSN tad problēma nav gājējs, bet visi iepriekš uzskaitītie ar tevi priekšgalā. Gājējs NAV problēma, tad problēma ir gājējam.

Un ja tagad kā situācijas risinājumu ir jāamputē gājējs, nevis pa kamerām jāsasēdina šādi varoņi, no dzelzs kastītēm, tad tā ir ne tikai situācijas risināšana caur pakaļu, bet debilisma eskalācija.

Tas ir kā uzņēmumā ar vienu strādnieku uzrīkot pilnu administrāciju - Direktoru, vietnieku, sekretutkas, grāmatvedi, marketinga "meiteni" un visādus padomniekus, bet sliktās finanšu situācijas risinājumam atlaist no darba vienīgo reālo pelnītāju - strādnieku!

Palaidniex 17.jūlijs 2019 12:37
3 3 Atbildēt

Lasu un skatos - vislielākais pārkāpējs uz ceļa izrādās ir gājējs, kurš izmanto savas tiesības šķērsot ceļu pa CSN noteikto īpašo vietu uz ceļa - gājēju pāreju, kur viņu pat automašīnas laiž. Bet, kas skrien kā sadeguši nu ir aizstāvāmi un nelietis gājējs nošaujams, tam jāaizliedz pārvietoties utt., jo nelietīgi patraucēja satiksmi vvz kurp lidoņiem...

Nu nebrīnieties ka esam tādā valstī, kādā esam, jo gana daudzi vēljoprojām jebkurā sfērā uzskata ka var izpildīties kā viņam ērti, kaut arī ne pēc noteikumiem vai klaji nelikumīgi, uz 5 minūēm, es jau tik drusciņ, un, ignorējot citu tiesības un vēlmes, pat ja tās noteiktas likumā, rīkoties kā pašam ienāk prātā.

Nu nekurniet tad par nodokļu naudas izsaimniekošanu un pārstājiet apskaust - jā tieši apskaust, ne nosodīt - tos, kas pie tās naudas tikuši, jo ne jau likumu pārkāpumu un korupcijas apkarošana ir jūsu kurnēšanas pamatā, bet tas, ka jūs neesat apskaužamās personas vietā un jūs "neesat pie šprices" tā rīkoties.

Kamēr būš bardaks galvās - tikām bardaka uz ielas, valstī un uz ceļa - nesagaidīt.

Palaidniex 17.jūlijs 2019 12:39
0 1 Atbildēt

Kamēr būs šāds bardaks galvās - tikām bardaka izskaušanu uz ielas, valstī un uz ceļa - nesagaidīt!

650 17.jūlijs 2019 13:56
1 0 Atbildēt

Problēma ir (pirmkārt!) ceļa konstrukcijā un satiksmes organizācijā.Un tajos morālajos neizglītotajos neprofesionāli zaglīgajos kropļos, kuri par visu to "atbild" (drošvien saņemot brangas algas) un kuriem vēl līdz pat šodienai nav "pielecis", ka pie šādas te pāreju un kreiso pagriezienu organizēšanas starpgadījumi tur radīsies pie vistuvākās iespējas un vismazākās apstākļu sakritības.

Palaidniex 17.jūlijs 2019 14:56
0 1 Atbildēt

Daļēji piekrītu.

Luksofors tur ir lētākais no cik necik drošajiem risinājumiem, bet tādu pāreju Ukrainā ir desmitiem tūkstoši, Lielākoties padumjijas mantojums. Lai to varētu sakārtot ir vajadzīgi simtiem miljoni EUR pat neko nenozogot. Simtiem miljonu kuru vai nu nav vai kurus vairāk vajag prioritārāku valsts mērķu sasniegšanai...

Un arī tad būs kāds vernons, kurš uzskatīs, ka sarkano uz regulējamas gājēju pārejas var neievērot kā zīmi dot ceļu gājējam, jo gājējs jau pagaidīs, jo kādam vernonam skriešanas nesaturēšana un grafiks ir pāri līķiem...

Rakt vernona piedāvātos tuneļus - dārgi. Nodrošināt ratiņkrēslā sēdošajiem iespēju tos normāli izmantot - sadārdzinās vēl vairāk. Vai tunelis likvidēs skrējējus pāri ceļam pa brauktuvi - nebūsim naivi...

Lielālo daļu problēmu varētu novērst ar bardaka sakārtošanu galvās. Jo ir valstis, kur tas =/- strādā daudzus gadus un ir valstis, kur tas varbūt tā arī nekad, vismaz ne apjaušamā nākotnē, nestrādās...

Tāds nu ir tas sausais atlikums. Un viss tikai tāpēc ka daži negrib pildīt CSN prasības, jo zīmes un tiem neaatiecas vai tās nav jāpilda, tās attiecas uz visiem citiem, tik ne pašiem utt...

Vernons 17.jūlijs 2019 14:32
0 21 Atbildēt

Autobuss apstājās un nobloķēja krustojumu! Tur nav pietura.

Baltais varēja apstāties maksimāli pa kreisi kreisās joslas pusē. To nemāca, tas arī nepielec.

Filmētājs jutās abižots un pazemots, bija Dieva vietā zemes virsū, bet varēja aiziet pa labi rezerves joslā!

Nu un tas, kurš sastūma visus čupā, varēja gan aptaurēt, gan nobremzēt, bet vieta nepietika.

Tā arī dzīvojam!

650 17.jūlijs 2019 14:46
14 0 Atbildēt

Šis viss mudina uz secinājumu, ka vislielāko starpgadījumu skaitu izveido nevis kaut kādi iesācēji/nemākuļi, bet tieši kaut cik tie "mākošie".Tieši viņi ir tie, kas sāk savā starpā mērīties un cenšas par katru cenu viens otru pārspēt veiklībā un po-ujismā.Agresija ir visur un pa visiem galiem lien ārā,arī pie mums.Pamēģini tu kaut vai nakts melnumā pilsētā pa tukšu ielu tādos kulturālos savstarpējo attiecību ietvaros pabraukt.Tas nav iespējams.Es bieži braucu naktī pa tukšu pilsētu,bet tur vienmēr un katrreiz vērojams ir viens un tas pats.

Palaidniex 17.jūlijs 2019 14:59
0 0 Atbildēt

Šim piekrītu!

Ja tik daudziem galvā ir čuras, nekādi administratīvi, konstruktīvi vai organizatoriski uzlabojumi neko būtiski nemainīs. Diemžēl!

Neviens no tiem, kuram galvā ir čuras, to nekad neatzīs, iespējams ka pat nespēs apjaust, tāpēc nesaskatīs problēmu savā rīcībā un tāpēc neuzskatīs par nepieciešamu kaut ko sevī mainīt... Viss cits būš slikti, visi citi būs nelieši, tik ne pats. Bet situācija kā nemainīsies - tā nemainīsies...

650 17.jūlijs 2019 15:40
2 0 Atbildēt

Tu kādureiz esi kkur lasījis, kā "būtu" kulturāli jāuzvedas tiem "mākošajiem" savā starpā? Es nee.Beidzamais, kas mums to piepminēja- varrrbūt kkāds tur Jansons savos "ziedulaikos" pirms 20g. Vismaz jau 2 paaudzes to nav dzirdējušas, viss ir noticis pašmācības ceļā.Fufelis ir sanācis.

Piem,tu kad pa nakti brauc nevienu netraucējot pa labo joslu un vēro- bet reku viens konstanti to pašu dara pa kreiso.Tev zb, tu redzi, ka tā labā bedraina,viņš arī neko, it kā garām nebrauc,bet,-tikko paņemsi kreiso- tak pēc 20sek tas tev iebrauks demonstratīvi dibengalā,tipa ko tu te atļaujies...

Apstājas piem naktī divi krustā uz srakano.Ja tu stāvēsi labajā joslā- 99%, ka piebraukušais ieņems kreiso un acīmredzami tevi uzskatīs par lohu.Ja tu no viņa vnk aizbrauksi puskilometru prom- jau nākamajā krustā viss turpināsies tieši tāpat.Aizbrauksi arī tur prom- viņš tevi vajās visu tālāko ceļu, cikvien jums vienāds virziens būs.Tu brauksi pa labo, viņs visu laiku demonstratīvi pa kreiso.Jo tu viņa acīs esi Lohs.Kāpēc tā- figzin, bet tā ir acīmredzami viņa attieksme un pārliecība..

Ja tu mierīgi brauc un kulturāli noskaņots esi- redzi, viens pie gpārejas apstājies- nu nafigam tev būtu par katru cenu jāizrāda, ka viņš ir lohs? Nevari pieklājības pēc piebremzēt, obligāti vajag turpat uz pārejas to apsteigt? Es saprotu tā- cilvēks apstājies, palaidis gājēju- nu tak izrādi viņam kaut minimālu koleģialitāti,pabalsti viņa attieksmi,lieki nekaitini, nepazemo, norij to savu "es".Atļauj vismaz viņam "pirmajam" izkustēties, kā pieklājības iniciatoram.Bet nee, es...

Tas pats pie tā krustojuma naktī- nu ko tu lec no vietas pie knapa dzeltenā, ja tu negribi kkur iesaistīties? Ja tevi tavs tipa oponents jau vienureiz pie iepriekšējā krustojuma acīmredzami pazemo- nu ko tu visu to pašu atkārto pie nākamā'? Negribi iesaistīties- tak tad lieki neizrādi sevi.Atļauj, lai tas, kurš tur minūti pirms tevis piestājis- lai viņš arī pirmais uzsāk.Jauks žests,nebūs nekādu konfliktu.Cilvēks brauca, dzeltenais nomirgoja- viņš negrib uzrauties ,apstājās,iespējams, drusku saērcināts ko tas suuds naktī braukt nedo utt.Ar ko Tu pārāks, ka piebrauci pēc 20sek? Apsteigsi viņu vēlāk, ja viņš izrādīsies lēnāks.Ja nē- brauc aiz viņa un nelien spogulī, ļauj tam cilvēkam braukt bez lieka stresa.Ko jums ir dalīt nakts visū uz tukšas ielas?

Kanibaals 17.jūlijs 2019 22:12
1 0 Atbildēt

Tas cilvēkiem ir pats grūtākais noturēties pret citu provokācijām, vairs uz tādām nereaģēju, ja taurē lai taurē, ja rāda fakuci nu un, pat priekšā bremzējošie audzinātāji neizraisa dižas emocijas, pat uzjautrinoši, ka nupat lielajam skrējējam pēkšņi nekur nav jāskrien. Patiesībā kā pēc Freida, visas problēmas rodas bērnībā. Tā ir viens no svarīgākajām lietām ko bērnībā neiemācās, kontrolēt savas emocijas un pielietot atbilstoši. Citādi ir pilns ar kivičveidīgajiem, kurus nepārtraukti kāds aizskar un nevar palikt atbildi parādā.

650 18.jūlijs 2019 1:10
0 0 Atbildēt

Visvieglāk "notur" paša tas iekšējais/dvēseles stāvoklis.Es, piem, kad tālāk izbraucu, vienmēr esmu sevī kā tāds drusku "lohs".Es nelienu,neuzbāžos,drusku baidos,"nemācu" vietējos un smagos.Uz "pāridarījumu" atbildu retos gadījumos,apzināti un centīgi cenšos izsargāties no visa tā sliktā. Pa lielam, kaut kur diži vairāk par kādu tādu tīri puicisku sacensību iepīties ir tīšām un tiešām "jāmāk".Bet,ar vienu piebildi- tas viss sāk "nedarboties" aptuveni Panevēžas rajonā un tad tālāk uz šo pusi.Simtreiz novērots.Kāpēc tas tā ir?Kā tas nākas, ka tuvojoties "mūsu" teritorijai, par to pieklājību uzreiz aizmirst pat daudzi ne-mūsējie?Mums ir kaut kāds starptautiski atzīts papuasu imidžs, vai kā?

Palaidniex 18.jūlijs 2019 9:10
0 0 Atbildēt

Nu re kur mums ir viens - Bradypus.

Tas pēc sevis spriežot uzskata, ka es kādam gribu ieriebt, ka ka gribu, lai gājēji var "izrādīt pārākumu" vai "pazemot" auto vadīājus un ko tik vēl man te nepiedēvē...

Nu grūti ar tādiem kompleksiem dzīvot...

Mums daudz tādu... Ļoti daudz... Lūk arī neiecietība un neargumentēta agresija uz ceļa un visās citās dzīves jomās...

Priekš kam tas viss? Kādu mērķu vārdā? Ko, izņemot gastrītu, kuņģa čūlu, beigtus nervus un, iespējams, arī pa muti (no tāda pat neapmierinātā ar visu) var dabūt, dzīvojot ar šādu nostāju pret visu?

Bradypus 18.jūlijs 2019 13:27
0 0 Atbildēt

Spriežot pēc taviem žutlainajiem izteikumiem par mašīnām un bleķa kastēm un nespējas atzīt, ka autovadītāji un pasažieri arī ir cilvēki. Tu nepārtraukti tikai mal pa riņķi, ka cilvēks ir tikai gājējs. Un mierīgi pasaki, ka pareizi ir ka jākavējas "divstāvīgajam autobusam ar 137 pasažieriem", nevis vienam gājējam. Manā skatījumā - tieši pretēji tavam - visi ir cilvēki un priekšroka pienāktos vairākumam pret vienu, neatkarīgi no viņa mantiskā stāvokļa, kas acīmredzami izraisa tavu naidu.

Palaidniex 18.jūlijs 2019 14:11
0 0 Atbildēt

Klau, tiepša - kamēr CSN pastāvēs punkti, kas norāda situācijas, kam un kad ir priekšroka - tie ir jāievēro neatkarīgi no tā, kā tev šķiet un kas tev šķiet.

Ne jau es apgalvoju, ka stājoties pie zīmes dot ceļu tu tiec pazemots no to puses kam tas jādod.

Neredzu būtisku atšķirtību starp vārdu automašīna vai dzelzs kaste! Jo tā tik un tā ir tikai un vienīgi manta, lieta, izstrādājums. Nekas vairāk. Nekas to nepadara par cilvēku, un nekad nevar manta būt vērtīgāka par cilvēku.

Un - kāpēc sēdēšana dajebkādā automašīnā pēkšņi ļauj nedot ceļu, vai negribēt dot ceļu, kurt to prasa CSN?

Patiešām tik slikti?

Gan privātais gan sabiedriskais transports ir parasta dzelzs kaste (manta, lieta, izstrādājums, transportlīdzeklis). Atrašanās tajā nepadara par svarīgāku. Atrašanās tajā lielā grupā arī nepadara par svarīgāku CSN priekšā un nedod nerakstītus izņēmumus. Ja CSN noteikts, ka jādod ceļš, tad jādod. Kas te nesaprotams vai pazemojošs?

Tāpēc arī prasu - kāpēc ceļa zīmi dot ceļu citiem auto, vilcienam, operatīvajam transportam vari saprast, neskatoties uz to, ka lielam pilnam ar cilvēkiem autobusam reizēm jādod ceļš vienai mašīnai ar tikai vienu cilvēku -vadītāju tajā, bet tāda pat CSN noteikta prasība dot ceļu gājējam (cilvēkam bez dzelzs kastītes) pēkšņi ir ignorējama? Un pēkšņi tas uzskatāms par "pazemojumu" autobusā esošajiem un dod gājējam apliecināt "pārākumu"? Šinīs kategorijās tikai tu murgo. Tie ir noteikumi un nekāda pārākuma vai pazemojuma te nav.

Tie ir vienkārši ceļu satiksmes noteikumi, kuri jāievēro visiem. Tiklīdz kaut ko sāc neievērot - proti kā vernons sāc radī savus personiskos CSN - un kā attaisnojumu tos neievērot mini cilvēku skaitu vai atrašanos metāla kastē, tā ir kā ir...

Bradypus 18.jūlijs 2019 15:53
0 0 Atbildēt

Pamuļķi - tiec vaļā no savas disleksijas un izlasi rakstīto.

1) prasība dot ceļu NAV noteikta automašīnai. Tādēļ tās piesaukšana, lai atņemtu cilvēka statusu tās vadītājam un pasažieriem, ir kretīnisms un naids pret šo cilvēku salīdzinošo "bagātību".

2) sekojoši - vienīgais arguments piešķirt gājējam (cilvēkam) priekšroku attiecībā pret vadītāju (cilvēku!) ir nespēja izdomāt, kā savādāk dabūt viņu pāri ceļam, nevis gājēja "dieva statuss" un pārākums pār tiem, kas sēž "dzelzs kastēs". Izprotot šo, ir daudz vieglāk pieņemt un samierināties ar neizbēgamo ļaunumu, nekā dzīvojot ar uzstādījumu, kuru sludini tu - gājējs ir cilvēks, bet vadītājs ne. Tātad - tieši TU esi tas, kas sludina (netieši), ka ceļa došana gājējam ir pazemojoša.

3) ne reizi neesmu teicis, ka iepriekšminētie argumenti ir attaisnojums neievērot šobrīd spēkā esošos CSN. Problēma ir tikai tavā nespējā atšķirt viedokli, ka CSN norma savā būtībā ir slikta, no aicinājuma to neievērot.

Palaidniex 18.jūlijs 2019 17:39
0 0 Atbildēt

P.S.

Kad beidzot apjēgsi, ka bieži vien sociālekonomiski tas ir vienīgais veids kā dabū pāri brauktuvei gājējus, īpaši ja tur ir gana intensīva kustība, nav naudas tunelim, luksoforam vai tas radīš lielāku traucējumu plūsmai (to laikam nevari iedomāties un saprast) visu risina vienu cvilvēku (to kuri dzelzs kastēs) pienācīga CSN p[rasību izpilde. VISS!

Bet tev jau nesaprast. neceru!

Bradypus 18.jūlijs 2019 20:22
0 0 Atbildēt

Pusceļā uz apjēgt jau esi. Pats atzīsti, ka gājēja priekšroka ir "vienīgais veids kā dabūt pāri brauktuvei gājējus". Tad arī atzīsti, ka tas ir sūdīgs risinājums, ar ko jāsamierinās, nevis pļūtī, ka gājējs ir svarīgs cilvēks, bet autobuss ar 137 pasažieriem tikai dzelzs kaste.

Palaidniex 18.jūlijs 2019 17:36
0 0 Atbildēt

Izlasi CSN 145., punktu.

Lasi kamēr pielec, kas tur rakstīts.

Vai arī tev ir disleksija?

Vernons 18.jūlijs 2019 21:40
0 0 Atbildēt

Izlasi arī CSN 100. punktu! Tam seko daudz nianses, kuras jāpilda. Pie zināmiem apstākļiem tas nedarbojas un nav izpildāms. Arī CSN 15. punkts!

650 18.jūlijs 2019 14:35
0 0 Atbildēt

Te nesenais piemērs- gatavojas koncerts, viss sastrēdzis,aplis stāv jau trijos dienā.Kāpēc- izrādās,reku gājēji iet pāri 4 joslām ,pretim remontējamajai maximai.Alusbundžas rokā, ausis ausīs,pofig,iet un iet,daudz viņu.Ments kāds kaut viens būtu nolikts lai viss līdzeni notiek,kaut vai menta mulāža- nee, nafig,visi tak aizņemti ar iepirkumiem,kam to vajag.No apļa nogriezušies pēkšņi "pieklājīg" kļuvušie āksti domā, ka palaišanu (neparedzētā vietā!) ir pelnījis individuāli ikkatrs no tiem pārgājējiem.Nu ne tā, nu ka vismaz pa 5-6 salasās un tad "palūdz" to palaišanu,nee.Tas ir pofig, ka apļa piebrauktuvē rinda jau pirms mūsamotora stāv.Tur vēl var atļauties ka pagaidīt lai priekšāstāvošais uzsāk un nobrauc metrus 30, un tad tikai sākt grābstīties gar savām padibenes svirām un utt.Tāda lūk mums ir tā iecietības,nenervozitātes un prātīguma izpausme.Sapratne un cieņa pret pārējiem, ieguldījums kopīgajā lielajā Lietā un utt.

Palaidniex 18.jūlijs 2019 15:36
0 0 Atbildēt

Par ko stāsts - ja gājējs brien jebkur pāri ceļam tikai ne pa pāreju - priekšrocības nav. Ja tas škērso ceļu pa pāreju - CSN nosaka tam dot ceļu. Viss Kas te nesaprotams.

Ja gājējs vienojas ar vadītāju - viena lieta, bet nekas nedod tiesības gājējam pārsetigt vadītāju ar savu klātbūtni neparedzētā vietā un otrādi nekas neļauj vadīājam biedēt gājēju vietā, kur tam paredzēts dot ceļu...

Bradypus 18.jūlijs 2019 15:55
0 0 Atbildēt

"nekas neļauj vadīājam biedēt gājēju "

No šīs vietas precīzāk - kas ir "biedēt"? Ir gājēji, kas baidās no savas ēnas un ir gājēji, kas slāj, kur pagadās, nebaidoties vispār (zīmigi, ka parasti nobrauc tieši pirmos). Lūdzu precīzu definīciju ar visu kontroles mehānismu.

Palaidniex 18.jūlijs 2019 17:40
0 0 Atbildēt

Piesiešanās vārdiem liecina par sakarīgu argumentu trūkumu. Turpini vien. Novēlu tev kādu dienu kļūt par tik pat neiecietīgu gājēju bez tiesībām vadīt transportlīdekli.

650 18.jūlijs 2019 15:47
0 0 Atbildēt

Interesanti, ka Mūku apļa apkārtnē to pār-gājēj-vietu nav kā tādu un principā nē.Plazā mašīnu nolikušais Lohs taj Lucavsalā nokļūt nevar nekādi.Pats interesantākais, ka "atbildīgajiem" p-lānotājiem uz šo vispārzināmo faktu ir pilnīgi pajāt.Tāpat kā tiem tur J-pils dalbaēbiem.

WALA 18.jūlijs 2019 18:08
1 0 Atbildēt

Un kamdēļ vajag ??? Nogriežoties no apļa ir jādod ceļš tāpat kā jebkurā citā krsutojumā pagriežoties pa labi vai pa kreisi! Uz nobrauktuvēm savukārt bija pārejas cik atceros. Bet arī bez tā visa tur ja kārtīgi padomā viss kas vajadzīgs gājējiem un riteņbraucējiem jau sen ir - pašā Lucavsalā jau ir tilts zem kura var brīvi vazāties visos virzienos kā ienāk prātā , bet nu tāpat. Tik cilvēki jau nezina un netic ka ir normāls risinājums ( tagad tur zemākajā līmenī ir pašaura apfinierēta eja un tilta gājēju eju līmenī - lielākas ejas) kā citādi to darīt ...

650 18.jūlijs 2019 19:00
0 0 Atbildēt

Pag, tu gribi teikt, ka nogriežoties no apļa Bauskas virzienā, ir skatienā jāmeklē gājēji un jāapstājas, lai viņi var šķērsot tās 4 joslas? Tikpat kā pie jebkuras apzīmēti/noformētas g-pārejas, vai tā?

Te ir drīzāk kā tajā jūrmalas dzintaru gadījumā- kāds vienmēr par kaut ko "domā".Katram indivīdam milici klāt nepiešūsi- cik gan skaists un universāli pielietojams ir šis formulējums.Dabiskajā atlasē jaukties nevajag- ja lapsa nes kaķi, tātad dablaēbs ir tieši kaķis.

Palaidniex 18.jūlijs 2019 20:04
0 0 Atbildēt

Nogriežoties vienmēr ir jālaiž gājējs

650 18.jūlijs 2019 21:15
0 0 Atbildēt

Šis gan būtu jānoskaidro.Kā tas ir- vienmēr...Griežamies no Mūku apļa uz Bausku.Tur ir pārdesmit metrus no apļa tāda vieta, pa kuru bieži lien gājēji.No tikko apļa nobraukušais nupat savu dienas lielāko stresu pārcietušais X pēkšņi ierauga šai nekādi neapzīmētajai vietai tuvojošos gājēju.Vai riteņbraucēju.Vai tumsā tumšu siluetu,mulāžu.

Ja jālaiž- ar KO atšķiras "šis" aplis no "tā" apļa, kur burtiski dažus m no apļa diametra ir Apzīmēta g-pāreja? Par ko tad vispār te klaigājam- ka reku te mums nodilis marķējums,tur mums iztālēm bija redzams maģiski zilais 535/536 izmēra info kvadrāts ar balto skeletu virsū,šur mums bija slikts pārejas apgaismojums un utt? Priekš kam tad vispār kādas zīmes un drošības atribūti- vnk visu laiku esi jebkam gatavs un viss štokos.

Ok, nobraucam no mūku apļa jūrmalas virzienā.Tur lien ārā Plazas klientu auto, tur tagd remonts, tur pa tiltapakšu skrien pārkāpēji un bomži no maximas, tur jau tā stress un sazin vel kas.Visiem jāliek pa mēmajiem pašā nobrauktuves vai ieskriešanās joslas kritiskākajā p-tā un Jālaiž? Tur jau tā tie ieskrējiēji nejēdz, ka viņiem speciāli iedota josla un iespēja.Šķērsošanai un gājējiem aizliegtā vietā tiem tagad ir pienākums respektēt un klanīties katram uz brauktuves uzkāpušajam rupj-pārkāpējam?

Jopcik, kaut man piemaksātu P-rēmiju, es nestātos ne pa kam, man mana pakaļa svarīgāka.Būtu viens vai kādā brīvā situācijā- iespējams palaistu.Bet neba jau ka to uzlikt par pienākumu. Kurš vidēji statistiskais ēzelis mums spēj vienlaicīgi izpildīt nogriešanos ar skatienu spogulī,sānuredzi uz varbūtējo gājēj/šķērsotāju (pārkāpēju!) un vēl laikus pareizo pedāli sataustīt? Te kaut kas nav labi.Pilnīgs sviests starp pienākumiem un tiesībām.

Bradypus 18.jūlijs 2019 20:24
0 0 Atbildēt

Cik ilgi (tālu) pēc nogriešanās? Neierobežoti?

Palaidniex 18.jūlijs 2019 20:31
0 0 Atbildēt

Proporcionāli Tavam stulbumam. Jo kasies kasīšanās pēc.

Ja ir jautājumi vai neskaidrības - palasi CSN. Ja arī tad nav skaidrs - ej pie savas latviešu valodas skolotājas un lasiet kopā, ja, protams, nebūs kauns, vai pie kāda filologa.

Bradypus 18.jūlijs 2019 20:48
0 0 Atbildēt

Protams, ka uz jautājumu atbildēt nespēj, jo atbilde uz to nav definēta tupam burta kalpam saprotamā veidā. Tādēļ arī spēj par konkrēto situāciju uzrakstīt tik tupu komentāru.

Palaidniex 18.jūlijs 2019 21:19
0 0 Atbildēt

Skaidrs, pats atrast nevari. Grūti...

Pateikšu priekšā - Izlasi kā un kur gājējam jāšķērso iela krustojumā. Ja spēj, protams, atrast. Ar karoti mutē neliešu. Tas arī tad būs tas, kur jālaiž gājējs. Ja galva pašam nestrādā - palīdzēt nevaru.

Bradypus 18.jūlijs 2019 23:54
0 0 Atbildēt

Pamuļķi, izlasi, kas ir krustojums un kur tas beidzas. Minētā neapzīmētā gājēju "pāreja", kurā, saskaņā ar tavu debilismu, ir jālaiž gājēji nogriežoties, atrodas 50m attālumā no krustojuma!

Palaidniex 19.jūlijs 2019 6:30
0 0 Atbildēt

50 metrus no apļa ielu var šķērsot kā grib, tikai tur vairs nav jādod ceļš gājējam. Viss. Kas tādā gadījumā nav saprotams?

Paskaidrojums par to, kas 650-tajam un vēl cik metrus pēc manevra, skitās nogriešanās sekoja jau pēc mana komentāra.

šmigisons 17.jūlijs 2019 16:34
2 0 Atbildēt

Trūkst citātu no Šopenhauera un Bergsona,tāda prasta lamāšanās sanākusi.

Vernons 18.jūlijs 2019 14:46
0 0 Atbildēt

"Palaidnieks", kam un kad ir priekšroka! No šīs vietas tā sīki un visās detaļās.

Palaidniex 18.jūlijs 2019 17:41
0 0 Atbildēt

Izlasi teminu ko nozīmē dot ceļu. Un nejauc terminus!

Un tad pastāsti ar ko pēkšņ atšķitras šīs prasības izpilde pret gājēju uz pārejas vai pret transportlīdzekli uz galvenā ceļa...

Kad sapratīsi - ieraksti atbildi

Vernons 18.jūlijs 2019 18:56
0 0 Atbildēt

Izlasi, kā jāsamazina ātrums, kad un kā jāieslēdz brīdinājuma signāli, un kā par savu rīcību jāpārliecinās spoguļos!

Tie visi punkti ir savstarpēji saistīti! Mēģinājums iztapt gājējam pretēji loģikai, fizikas Likumiem un veselam saprātam ir novedis pie gājēja regulāras bojā ejas! Tam jādara gals. Gājējs pagaidīs, līdz kāds veselā saprāta robežās apstāsies. Tas ir kultūras jautājums, ne vis kāda ambīciju iegriba!

Par to, ko sākumā minēju, visi izliekas nedzirdam. Tas ir galvenais klupšanas akmens.

Palaidniex 18.jūlijs 2019 19:48
0 0 Atbildēt

Tiem, kas tankā - vēlreiz jautàju - ko nozīmē prasība “DOT CEĻU”?

Papildinfo - ceļa zīmes, kuras nosaka prasību “DOT CEĻU” uz ceļa neparādās pēkšņi. Tās visai bieži ir redzamas simtiem metrus!

Vernon / speciàli Tev vēlreiz - ko nozīmē prasība “DOT CEĻU”?

Palaidniex 18.jūlijs 2019 19:50
0 0 Atbildēt

Tiem, kas tankā - vēlreiz jautàju - ko nozīmē prasība “DOT CEĻU”?

Papildinfo - ceļa zīmes, kuras nosaka prasību “DOT CEĻU” uz ceļa neparādās pēkšņi. Tās visai bieži ir redzamas simtiem metrus!

Vernon / speciàli Tev vēlreiz - ko nozīmē prasība “DOT CEĻU”?

Papildjautājums - automašīnas uz galvenā ceļa arī pagaidīs, kad kāds beidzot izlems “DOT CEĻU”?

Palaidniex 18.jūlijs 2019 20:03
0 0 Atbildēt

Tu visu šito ten penteri par to kā tev saprātīgi stāties, par savu individuālo stāšanās kārtību un secību ko un kā ar paceltu roku vai kādiem specsignāliem tu signalizēsi, ej pastāsti tiem pa galveno ceļu braucošajiem. Un stājies tiki tad ja tev ērti.

Es gribēšu apskatīt to “saskaņoto” paziņojumu, kuru neparakstīs pa galveno ceļu braucošais, kam bija JĀDOD CEĻŠ, ko tu rakstīsi policijas protokola paskaidrojumā, kāds būs policijas lēmums, ko rakstīsi iesniegumā tiesai par Tevis nelietīgo atzīšanu par vainīgu un kāds būs tiesas lēmums visās instancēs kurās sūdzēsies vai pārsūdzēsi...

Vernons 18.jūlijs 2019 21:33
1 0 Atbildēt

Kuru tiesāsim, ka saķere neatbilst nekādam drošības standartam?

Kuru tiesāsim, kad Tukumā gājējs no šķēršla (mājas) izskrēja uz šīs sasodītās gājēju pārejas tieši priekšā auto un gāja bojā? Gājēju pāreju pārcēla 5 metrus tālāk un uzlika sētu!!!

Man ir jādod ceļs gājējam, bet viņam nav priekšroka!

Un kuru tiesāsim, kad kāds ar savu kravas auto aizsedzis ceļa zīmi, ceļš apsnidzis, sadursme ar gājēju uz pārejas?

Un tagad atgriežamies pie CSL 19. p. 3.p.: "Katram sat. dal. jārīkojas tā, lai neradītu bīstamu situāciju"!

Un Tu par katru cenu gājēju vēlie dabūt zem riteņiem, es tam esmu pretinieks!

Gājējam AIZLIEGTS iziet uz brauktuves, ja tuvojas transports, tādam jābūt risināumam.

Gājējs jātiesā par sadursmes izraisīšanu starp automašīnām un citim braucamrīkiem arī izejot uz gājēju pārejas! Gājējs ir vainīgs!

Palaidniex 18.jūlijs 2019 21:46
0 0 Atbildēt

Tu galīgi tups vai kā? Es Tev jautāju ko citu - ko nozīmē termins “dot ceļu”!

Es neprasīju par sētu, saķeri, aizsegu vai Tukumu! Arī neprasīju par to kā Tev jātuvojas nepārskatāmiem ceļa posmiem. Jo tik sarežģītus teikumus kā 145. CSN punktu Tu nespēj izprast. Man ir tikai viens konkrēts jautājums - ko nozīmē dot ceļu? Pilnīgi neko citu! Tātad - Ko nozīmē “dot ceļu”?

Tu jautājumu nesaproti vai kas ar tevi?

Vernons 18.jūlijs 2019 22:01
0 0 Atbildēt

Tu nomierinies, es gājējiem "Dodu ceļu" jebkurā vietā, arī tur kur viņiem 100 punkti nebūtu jābūt!

"Dodot ceļu" gājējam nedrīkst izraisīt sadursmi!

Bet tas Tev šķiet ir mazsvarīgi!

Palaidniex 18.jūlijs 2019 22:44
0 0 Atbildēt

Avāriju pie gājēju pārejas izraisa nevis gāgējs, bet paši auto vadītāji. Tas kurš gājēju uz pārejas notriec rupji ir pārkāpis CSN 145. Tas kurš ieliek pakaļā tam, kurš ir laidis gājēju ir pārkāpis 145., punktu par distanci, par izvēlēto ātrumu un ir izraisījis avāriju.

Gājējs uz pārejas pat tehniski nevar pakļūt zem auto, ja auto vadītāji skrupulozi izpilda 145. prasības. Viss!

Kāpēc? Tāpēc ka auto vadītāji pie parastas zīmes “dot ceļu” neradot bīstamību satiksmei tiek galā ar uzdevumu “dot ceļu” teju bezierunu kārtībā, un dara to ar labi uztrennētu eleganci. To pašu - “dot ceļu” - gana daudzi vadītāji attiecībā pret daudz redzamāku un lēnāk kustīgu objektu pēkšņi nevis neprot vai nespēj, bet vienkārši bezkaunīgi, nihilistiski vai par neaizdomājoties negrib. Lūk arī viss sausais atlikums.

Pilnīgi visi, kas nonākuši uz gājēju pārejas avārijas situācijā tieši tādus pat pigorus teju nekad neizstrādā krustojumā ar galveno ceļu. Visi zina cik slīd, laicīgi sabremzējas, nebrīnās kāpēc pa priekšu braucēji samazina ātrumu... tiek galā droši ar visu Tavu nevarēšanu, kas pēkšņi parādās pirms pārejas...

Palasi Vīnes konvenciju arī tos pantus, kas ir par par gājējiem to aizsardzību, par vadītāja spēju vienmēr kontrolēt savu lamatu un to apturēt un par prasību gājējiem dot ceļu - 21. Pantu ar visiem punktiem un atsaucēm. Tev patiks!

Vai arī nu jau Vīnes konvencijā ir uz vienu roku ar “nelietīgo” un “krimināli bīstamo” Latvijas CSDD?

Bradypus 19.jūlijs 2019 0:05
0 0 Atbildēt

Tukšpļutis esi. Ar trijstūri netiek galā tieši tāpat, kā ar gājēju pārejām. Bet tev protams ir jānoliedz acīmredzamo (LV CEĻU melnie punkti un apļu izbūve) lai stumtu savu demagoģiju, ka ļaunie autovadītāji ienīst svētos gājējus. Lai gan patiesība ir tāda, ka jebkurā satiksmes dalībnieku grupa ir nejēgas, kas savstarpēji satiekoties izraisa negadījumu. Un varneši laimē berzē rokas, ienesīgi pielāgojot pasauli nejēgām. Un tādā pēc tam nākas dzīvot normālajiem.

Palaidniex 19.jūlijs 2019 6:54
0 0 Atbildēt

Mani novērojumi un aplūkojamie video liecina, ka ceļa nedošana. “pakaļā likšana” un “vilcieniņi” ir daudz raksturīgāki gājeju pārejai un luksoforam, ne parastai zīmei “dot ceļu” braucošajiem pa galveno ceļu.

Bet Tu jau protams strīdēsies kā aizsvilies un mēģināsi apgalvot, ka mani novērojumi ir savādāki...

Bradypus 19.jūlijs 2019 8:18
0 0 Atbildēt

Nešaubīgi. Būs jāsaka LVC, ka viņi kļūdās, atzīmējot savā kartē cietušos, jo nav pakonsultejušies ar tevi. Un melnos punktus viņi ar kā lohi ir sabakstījuši neregulējamos krustojumos, nevis uz gājēju pārejām.

Palaidniex 19.jūlijs 2019 9:26
0 0 Atbildēt

Un vēl kāds sīkums - tajā LVC kartē nav pilnīgi neviena melnā punkta, nevienas atzīmes par cietušajiem un bojāgājušajiem... Rīgā!

Tātad, saskaņā ar tevis pieminēto informācijas avotu - valsts visblīvāk apdzivotajā teritorijā, kur ir visvairāk transportlīdzekļu, gājēju, velosipēdistu, gājēju pāreju, krustojumu un vispār - ir vislielākais un sarežģītākais ceļu tīkls, viss ir MEGA DROŠI - Smagu CSNg nav, CSNg ar cietušajiem un bojā gājušajiem - arī nav. Tā teikt Drošības paradīze!

Bradypus 19.jūlijs 2019 9:49
0 0 Atbildēt

Tieši tā - visblīvāk apdzīvotajā teritorijā smagu CSNg iespēja ir mazāka. Paskaties ministrijas statistiku, ja LVC netici: www.sam.gov.lv/images/module...septembris.pdf

Rīgas reģionā, kurā ir vairāk kā puse iedzīvotāju, ir tikai ceturtdaļa bojāgājušo. Cik reizes drošāk par vidējo radītāju tas sanāk? Māki izrēķināt?

Bojāgājušo vadītāju skaits kopumā ir lielāks, nekā gājēju skaits. Kopā ar pasažieriem - ievērojami lielāks! Par spīti visiem NCAP. Kurš beigu beigās ir "mazāk aizsargātais"? Jo īpaši, ņemot vērā, ka gājēji skaitliski ir vairāk, nekā vadītāji. Ak jā - tev taču rūp tikai gājēju dzīvības (reizēm). Tie pārējie ir "dzelzs kastes", kas ir pelnījuši mirt.

Uz jautājumu, cik ir to nepalaisto gājēju, kas ir bijuši uzmanīgi un nav pakļuvuši zem riteņiem, man nav atbildes. Tieši tāpat - kā tev nav par to, cik braucēji pa galveno ceļu ir bijuši pietiekami uzmanīgi, lai neizraisītu sadursmi ar aklajiem no mazāksvarīgā tajos melnajos punktos.

Palaidniex 19.jūlijs 2019 9:18
0 0 Atbildēt

CSN ar ciuetušajiem, CSN un CSN bez cietušajiem nav viens un tas pats.

Situācijas - nepalaists gājējs, jo tam ir pašsaglabāšanās instingts, pret ņeķerpilām vispār netiek nekur uzskaitīts. Jo tas nav CSNg, kā arī ir iztikts bez cietušajiem.

Esi bijis kādā civilizētā valstī? Esi papvērojis kā atšķiras braukšanas kultūrta pie gājēju pārejām te un tur? Laikam neesi. Vot i mēģini, minēšu, savu kompleksaino ego te tagad spoidrināt...

Bradypus 19.jūlijs 2019 10:15
0 0 Atbildēt

Jā, esmu bijis ļoti daudz un dažādās valstīs un lielākajā daļā no tām, gan kā gājējs, gan kā autovadītājs. Kultūra ir ļoti atšķirīga. Tieši attiecībā uz gājēju pārejām - Latvija ir ļoti AUGSTU attiecībā uz gājēju laišanu. Tikai Skandināvijā, Vācijā un Austrijā laiž vairāk. Toties attiecībā uz braukšanas kultūru kopumā - tikai Somijā esmu pieredzējis tupāku braukšanas kopējo kultūru. Visur citur savstarpējā cieņa ir augstāka kā Latvijā - un tā ir iespējam tikai tad, ja brauc ar sapratni, nevis tupi pēc likuma burta.

Ja vēlies redzēt izcilu kontrastu pie gājēju pārejam - aizbrauc uz Monako. Tur 50/50 ir vietējie un franču auto. Un gandrīz bez izņēmumiem kā gājējs vari pie pārejas zināt, kurš laidīs un kurš (demonstratīvi) brauks virsū, tikai paskatoties uz auto numura zīmi.

Palaidniex 18.jūlijs 2019 22:14
0 0 Atbildēt

Dot ceļu mašīnai arī nedrīkstētu izraisīt sadursmi...

tātad ja brauc pa mazāk svarīgu ceļu un Tev seko citi, tuvojies nepārskatāmam galvenajam ceļam, pa kuru kustas mašīnas ar 50+ km/h tad dot tām ceļu nevajag, jo tie nelieši var izraisīt sadursmi ar tevi, jo pēkšņi tur “nez no kurienes”, no sētas vai ēkas aizsega var uzrasties, bet Tev slikta saķere roka pa logu neiet ārā un seko vēl četri tādi kā Tu?

Maita tas braucējs pa galveno ceļu, jo izmantojot savas nelietīgās tiesības var izraisīt sadursmi...

650 18.jūlijs 2019 22:34
0 0 Atbildēt

2 nianses - 1)pa sānceļu vienmēr/vaig tīšām pietuvoties tādā ātrumā, lai pa galveno braucošie (pie pilla prāta esošie) nokļūtu neizpratnē,- tas p apstāsies vai nē; 2)bet ja pilsētā vajag izbraukt uz galvenā un ja aiz muguras žokli atkāruši stāv vēl kādi tādi 5 bēdubrāļi un pa galveno brauc ar 42km/h tupa rinda bez gala un malas- ir ok, vajag vnk tupi stāvēt.Tāds liktenis.Nekādā gadījumā ne uzņemties iniciatīvu- bikli paripināties kaut ar 0,33km/h ,vienlaikus cenšoties nodibināt telepātiski lūdzošu vizuālu kontaktu ar kādu no saprātīgākajiem Galvenbraucējiem.

650 18.jūlijs 2019 19:14
0 0 Atbildēt

Pirms pusstundas swh ziņoja- avārija uz j-šosejas, aPbraukt varot caur Eleju un utt.Es no turienes iezagos pirms 2h.Kustība diezgan, bet pie lidostas viadukta visas rindas kustās.Pēkšņi (kā ierasts šajā laikā) stāv korķis.Pa visām trim.Bet,-- pirmās labējās "gals" ir pa kādām 10 mašīnām garāks.Izskaidrojiet man Lūdzu- kapc tur ir jālien pa katru cenu tajā labajā rindā jau puskilo iepriekš?? Tur tūlīt ir Lidostas izbrauktuve- cilvēki jau tā knapi tiek ārā.

OK, labi, lai lien.BET- kapc ir jānoliek bezmaz pa mēmajiem uz vidusjoslas,demonstratīvi jāiestum purnu un uz 20 sek savs dzelzsgabals jāatstāj šķērsām pa pusotru joslu??? Tu,plet,ar kuru Galu domā? Nevari izmantot tajā vietā brīvo vidusjoslu un to līšanu producēt vēlāk un citiem saprotamāk un savam dibenam potenciāli maigāk? Ko,vai ne?

CSN 18.jūlijs 2019 23:04
7 0 Atbildēt

Vernonam dubultmorāle atkal rullē!

Izlasi ko nozīmē prasība DOT CEĻU!

Un tad izlasi 145. punktu un pastāsti ar ko viens Dot ceļu atšķiras no cita Dot ceļu?

Palaidniex 19.jūlijs 2019 6:31
0 0 Atbildēt

50 metrus no apļa ielu var šķērsot kā grib, tikai tur vairs nav jādod ceļš gājējam. Viss. Kas tādā gadījumā nav saprotams?

Paskaidrojums par to, kas 650-tajam un vēl cik metrus pēc manevra, skitās nogriešanās sekoja jau pēc mana komentāra.

Bradypus 19.jūlijs 2019 8:30
0 0 Atbildēt

Tad kādēļ tu ka pimpis aizrādīji man, ka lasīt jāmācās un CSN jālasa? Tagad tomēr izrādās, ka ir CSN nerakstīts attāluma ierobežojums no krustojuma, kas tev pirms tam bija piemirsies. Cik tad tas ir tavā izpratnē? Tā precīzi - metros un ar pamatojumu. Lai nevarētu pēc tam atkal teikt, ka kāds ne cilvēks ar metāla kasti mēģina speciāli nogalināt pārcilvēku gājēju, kurš izmanto savas tiesības uz to, ka krustojumā nogriežoties ir jādod ceļu. Jo redz problēma ir tā, ka minētajā vietā daudzi gājēji ceļu šķērso tieši saskaņā ar tavu debilismu - iedvesto pārliecību, ka viņiem ir priekšroka arī tajā 50m attālumā. Jo saprāts ar aizstāts ar gājēja-dieva konceptu.

Palaidniex 19.jūlijs 2019 8:56
0 0 Atbildēt

Klau stūrgalvīgais tiepša - varu noicitēt:

--------------

650

18.jūlijs 2019 19:00

Pag, tu gribi teikt, ka nogriežoties no apļa Bauskas virzienā, ir skatienā jāmeklē gājēji un jāapstājas, lai viņi var šķērsot tās 4 joslas?...

------------------

Kur te ir kaut viena frāze par 20 metriem, 50 metriem?

Nogriežoties IR JĀLAIŽ, ja tu jau brauc taisni kaut 10 metrus - tu sen vairs "nenogriezies", jo brauc jau taisni. Par kādu attālumu no krustojkuma es runāju?

Varu arī nocitēt:

----------------

Palaidniex

18.jūlijs 2019 21:19

Pateikšu priekšā - Izlasi kā un kur gājējam jāšķērso iela krustojumā.

-------------------

Nogriezties var tikai krustojumā, es runāju par nogriešanos krustojumā. Par to kas notiek PĒC krustojuma es nekur neko nerakstīju!

Tiešām esi CIRVĪGS TIEPŠA?

Vernona sindroms piemeties?

Vai kas ar tevi?

#$%&*$! (CENZĒTS) kā var pamanīties spītīgi izlasīt manot tekstos to, ko neesmu rakstījis!

Palasi cikos bija rakstīts 650 precizējums par to cik tālu no krustojuma ir vieta, kur gājēji var šķērsot ielu, kur tiem nav jādod ceļš, jo tur nav gājēju pāreja.

Pateikšu priekšā:

---------------

650

18.jūlijs 2019 21:15

Šis gan būtu jānoskaidro.Kā tas ir- vienmēr...Griežamies no Mūku apļa uz Bausku.Tur ir pārdesmit metrus no apļa tāda vieta, pa kuru bieži.....

------------------

Un pilnīgiam nesaprašām atkārtošu ar vārdu nogriešanās es nevaru saprast un nevienam CSN izpratnē nav jāsaprot vieta kas ir uz taisna ceļa posma norādītos metrus pēc krustojuma.

Mana replika bija tieši par nogriešanās brīdi - nevis par rīcību vai prasību kad nohgriešanās kā mavnevs ir beidzies un sen izbraukts no krustojuma.

Tā kā trāda bāba, goda vārds - centies lasīt ne to ko raktu, bet brīvā fantāzijas lidojumā murgo par tēŗmu, ko es ar to biju domājis, bet savā vājprātā. Ko es domāju es rakstu tieši. Un toi ko tu izlasi starp rindām ir tavs personīgais murgojums, kam nav sakara ar to ko es domāju!!! Kad tas tev pieleks? Kad pieleks, ja pieleks, tad pārstāsi piešūt citiem savas domas par to, ko tavuprāt kāds varētu būt bijis domājis, jo nezinu nevienu, kurš to spētu izdarīt.

Bradypus 19.jūlijs 2019 9:20
0 0 Atbildēt

Gari, bet tupi.

Neesi pat papūlējies iedziļināties, tikai pļūtī. Konkrētajā vietā gājēju ietve "šķērso" brauktuvi 50m no krustojuma - tieši tāda ir asfaltā iekaltā satiksmes organizācija. Tieši uz šo organizāciju, piesaucot konkrētu vietu, tika norādīts. Bet tu, protams kārtējo reizi ar pārliecību pakomentēji savu vispārīgo teoriju. Pajāt, ka tur ir reāli līķi. Pajāt, ka tur ir 50m faktiski krustojumā (iebūvēti, nevis CSN ierakstīti). Galvenais, ka saskaņā ar tavu teoriju viss ir pareizi. Par to jau ir runa, ka tu esi mēsls, kuram burtkalpība ir svarīgāka par dzīvību.

Palaidniex 19.jūlijs 2019 9:32
0 0 Atbildēt

To, ka pienāk asfaltēts gājēju ceļš pie kādas ielas, kaut kādā taisnā posmā - nekādi neskar un nav saistīts ar jēdzienu "nogiešanās krustojumā"!

Patiešām nedalec?

Kāpēc jāsapin viss vienā kaltlā?

Jāraksta vienkārši - tainā ceļa posmā pienāk pie ielas gājēju ceļš, kas beidzas ar neko. Satiksmes organizācija nav paredzējus šajā taisnajā ceļa posmā izveidot gājēju pāreju, ne regulētu, ne neregulētu. Gājēju pārkļūšana pāri taisnam ceļam notiek saskaņā ar šiem diviem CSN punktie:

13. Gājējiem brauktuve jāšķērso pa gājēju pārejām (pazemes vai virszemes), bet, ja to nav, – krustojumos pa ietvju vai nomaļu iedomāto turpinājumu. Ja redzamības zonā gājēju pārejas vai krustojuma nav, brauktuvi atļauts šķērsot taisnā leņķī attiecībā pret brauktuves malu vietās, kur ceļš labi pārredzams uz abām pusēm.

16. Ārpus gājēju pārejas vietās, kur satiksme netiek regulēta, gājēji drīkst iziet uz brauktuves tikai pēc tam, kad ir novērtējuši attālumu līdz transport­līdzekļiem, kas tuvojas, kā arī novērtējuši to braukšanas ātrumu un pārlieci­nājušies, ka brauktuves šķērsošana nav bīstama un ka netiks traucēta transport­līdzekļu satiksme.

Kas te nesaprotams?

Ja ir pamats uzskatīt, ka tur vajadzētu izveidot oficiālu gājēju pāreju (regulētu, neregulētu - nav starpības) tad to vajag ierosināt. Kamērt tur nav pārejas - spēkā šie divi punkti, kad ierīkos pāreju - tad tur būš spēkā citas prasības.

KAS TEV NAV SAPROTAMS???

Bradypus 19.jūlijs 2019 10:02
0 0 Atbildēt

Tev tiešām nedalec, ka pateicoties tev līdzīgo gājēja pārākuma sludināšanai, tas "nedalec" gājējiem, nevis man. Gājēji iet tur ar pārliecību, ka šajā vietā IR spēkā nogriešanās nosacījums un rezultātā mirst. Un tu, pamuļķi, esi līdzvainīgs viņu nāvē!

Es apzinos šādas situācijas un tieši tādēļ CSN uzskatu par visnotaļ neizdevušos rekomendējoša rakstura dokumentu un, piedaloties satiksmē, pirmkārt ievēroju drošas braukšanas principus, nevis akli sekoju CSN. Un, kā absolūti lielākā daļa, neesmu uzbraucis nevienam gājējam ne uz, ne ārpus gājēju pārejām. Bet tev derētu padomāt, kādēļ tieši uz gājēju pārejām nobrauc vairāk, nekā tos, kas slāj, kur pagadās.

Palaidniex 19.jūlijs 2019 10:09
0 0 Atbildēt

Bet jau sen esmu sapratis pašu galveno - tev ir daļēja disleksija apvienojumā ar pilnīgi brīvu fantāzijas lidojumu, iespaidota atbilstoši tavām "vērtībām" un pārpiecību, par to ko citi raksta vai domā.

Nu neizdodas tev saprast ka daudzi, pamatā vīrieši, raksta tieši un domā to ko raksta, nevis dod mājienus (vernons tā dara) vai liek lasīt starp rindām. Tā parasti dara sievietes. Pašās kaut ko sadomājas, pašas sadusmojas un pašas apvainojas, tikai uz citiem. Cilvēks parasti pat nav lietas kursā par to ko nu pēkšņi, saskaņā ar sievietes pašsafantazēto, tikko tiko ir nodarījis ļaunu...

Palaidniex 19.jūlijs 2019 10:05
0 0 Atbildēt

Kur es esmu sludinājis gājēja - kā tu saki "pārākumu" vietā kur nav gājēju pārejas vai neizpildās citi punkti, kas tam to varētu piešķirt?

Kāpēc tur nobrauc vairāk - jo kādam kastē šķiet, ka viņa laiks svarīģākjs, ka viņa breemzēšana būš viņā kavēšana.

Rēbusu, kuru uzdevu vernonam iesaku atbildēt arī tev, redzēsim vai spēsi atrast svarīgāko atsķirību, par kuru pats esi piemirsis?

Bradypus 19.jūlijs 2019 10:22
0 0 Atbildēt

Cik reizes tu šajā diskusijā vien esi uzrakstījis, ka cilvēkam ir priekšroka attiecībā pret dzelzs kasti? Diemžēl tu pat nespēj aptvert šādas nostājas reālo nozīmi.

Tajā rēbusā man nav ko risināt - tur ir DIVAS atšķirības, no kurām es neesmu "piemirsis" nevienu. Pamēģini pats atrisināt savu rēbusu. Atrodi to atšķirību, kuru esi "piemirsis" TU, jo nav nekādu šaubu, kura ir tā otra, kuru vēlies iebāzt acīs Vernonam (piekrītu, ka viņš to IR "piemirsis").

Palaidniex 19.jūlijs 2019 10:51
0 0 Atbildēt

Klau - nu jau man rodas pārliecība, ka esi reāla bāba!

Atrodio un nocitē kur un kādos apstākļos es to esmu rakstījis?

Nu vari nocitēt? NEVARI - ja nav ko citēt!

Tu arī nesaproti ka vārdi "dot ceļu" gājējam nav vārds "priekšrocība".

Kā arī es rakstīju, ka uz gājēju pārejas transportlīdekļiem ir pienākums "DOT CEĻU" gājējam. vēlreiz atkārtoju 145. CSN punkts arī to paredz - transportlīdzekļu varītājam ir pienākums "DOT ceCEĻU" gājējam uz gājēju pārejas.

Tu tiešām neproti saskaitīt 2+2?

Jautājumu uzdevu es - Vernons arkal izgāzās un apliecināja, ka nesaprot ko tam jautā un atbildēja to, ko tam nejautā.

Tava kārta atbildēt. Kāpēc prasīju vernonam, jo viņam ir viens uzskats, kurš nekādi neiet kopā ar CSN un tur noteikto. Par ko tas vecais dislektiķis-demagogs stresso. Jo tas tam nav pieņemami... Sabrūk visa viņā demagoģija...

Bradypus 19.jūlijs 2019 11:11
0 0 Atbildēt

Varu - lūk citāts, kurā kārtējo reizi esi "piemirsis", ka dzelzs kastē iekšā ir vismaz vadītājs (cilvēks), jo to par cilvēku neuzskati: "Neredzu būtisku atšķirtību starp vārdu automašīna vai dzelzs kaste! Jo tā tik un tā ir tikai un vienīgi manta, lieta, izstrādājums. Nekas vairāk. Nekas to nepadara par cilvēku, un nekad nevar manta būt vērtīgāka par cilvēku." (c) Palaidniex 18.jūlijs 2019 14:11

Nākamais citāts jau pat šajā jautājumā: "transportlīdekļiem ir pienākums "DOT CEĻU" gājējam". Tu tik ļoti esi aizmirsis, ka vadītājs arī ir cilvēks, ka pat teikumu formulējumā to izlaid.

15. punktā nav un 16. punktā ir teikuma daļa "un ka netiks traucēta transport­līdzekļu satiksme" - atšķirība, ko gribēji norādīt Vernonam un nez kādēļ iedomājies, ka es esmu piemirsis, ir CSN ierakstītas gājēja tiesības traucēt transportlīdzekļu satiksmi uz gājēju pārejas. Tagad tava kārta pateikt otru būtisko atšķirību.

Un gaidu arī tavu skaidrojumu, kādēļ uz gājēju pārejām cilvēkus nobrauc biežāk, nekā rupjos CSN pārkāpējus, kas slāj, kur pagadās. Vajadzētu taču būt otrādi, vai ne?

Palaidniex 19.jūlijs 2019 11:30
0 0 Atbildēt

Pats saproti ko tu man vispirms pārmeti un, ka tas, ko pārmeti, neiet kopā ar citātiem.

Sen neesmu tā rēcis!

Tu tiešām burtus neatšķir. Lasi vienu - saproti citu?

Un jau sāc pievilkt aiz matiem dajebko...

Vēlreiz ar citātu:

Bradypus

19.jūlijs 2019 10:22

Cik reizes tu šajā diskusijā vien esi uzrakstījis, ka CILVĒKAM IR PRIEKŠROKA attiecībā pret dzelzs kasti? Diemžēl tu pat nespēj aptvert šādas nostājas reālo nozīmi.

------------------

Kas ir kārtējā aizvainojuma sakne - vārds "priekšroka" vai vārdi "dzelzs kaste"?

----

Nu kur ir citāts, ka es saku ka cilvēkam ir "priekšroka". Es saku ka transportlīdzeklim ("dzelzs kastei") uz gājēju pārejas ir pienākums "dot ceļu".

Ja tu piesienies pie formulējuma, ka es atļāvos piemirst pieminēt, ka "transportlīdzekļa vadītājam" nevis "vienkārīs "gājējam" ir pienākums - tad būsi sacepies un skaldi matus pa tukšo, jo gribi lai nevis 100% būtu izgāzies ar savu stulbumu, bet tikai uz 95%.

Es speciāli ieliku video ar picas piegādi. Nu - kas tur ievēroja ātruma likitu dzīvojamāzonā, apstājās pie stop zīmes un būtu laidis arī gājēju pie pārejas? Tieši tā - "dzelzs kaste", kura pat nav vadītāja.

Es nauzskatu par baigu kļūdu, ka garā speciāli priekš vājajiem nerakstīju pilnu penteri "transportlīdzekļu vadītājam ir pienākums, saskaņā ar CSN, CSL un Vīnes konvenciju pilnībā kontrolēt savu dzelzs kasti un to novaldīt tā, lai "dotu ceļu" gājējam". Tā vietā uzrakstot nu jau daļēju faktu, kas ietver arī autopilotētos auto - "dzelzs kastei" "jādod ceļš" uz gājēju pārejas gājējam.

Nekur es nerakstīju ka uz pārejas gājējam ir priekšroka. Es rakstīju ka transportlīdzeklim ir pienākums dot ceļu.

Lasi kamēr pielec!

Bradypus 19.jūlijs 2019 11:57
0 0 Atbildēt

Pamuļķi, kā vēl tev pasakidrot? Aizvainojumu rada vadītāja nosaukšana par dzelzs kasti. Lasi kamēr nelabi paliek - pienākums dot ceļu ir VADĪTĀJAM, nevis dzelzs kastei. CILVĒKAM. Kamēr neaptversi, kas attiecības uz gājēju pārejas ir starp diviem CILVĒKIEM, nevis starp dzelzs kasti un cilvēku, turpināsi kurināt naidu, neuzskatot vadītāju par cilvēku. Un nav nozīmes tam, vai formulējumā ir "prasība dot ceļu" vai "tiesības izmantot priekšroku".

Citāts: "Es rakstīju ka transportlīdzeklim ir pienākums dot ceļu.". Tieši un precīzi. Tavā ieskatā vadītājs nav cilvēks.

Vernons 19.jūlijs 2019 10:20
0 0 Atbildēt

Arī es esmu gājējs! Eju pāri ielai pēdējais, kā vissliktākais! Nevienam netraucējot un bez lieka stresa. Nevajag dzīt fufeli! Tādi kā Tu visu sačakarē.

uupis 19.jūlijs 2019 12:15
0 0 Atbildēt

Tātad tev ir 2 izpratnes par prasību DOT CEĻU!

Vienā gadījumā DOT CEĻU strādā!

Otrā gadījumā DOT CEĻU or tukša skaņa!

Palaidniex 19.jūlijs 2019 10:53
0 0 Atbildēt

Vēlreiz jautāju kāpēc visu man zināmo valstu CSN pastāv tāds jēdziens kā Gājēju pāreja? Kāda ir šāda veidojuma jēga?

Ko saka Vīnes konvencijas 21. pants?

Kāpēc tikai tu to gribi svītrot? Vai izlikties nemanot?

Jo nepatīk? Mezmaz tāda sajūta ka pašam ar savu muskuļu spēju ir gan jāapstādina autobus, gan pēc tam jāiestumj. Bruku neesi dabūjis?

Bradypus 19.jūlijs 2019 10:52
0 0 Atbildēt

Pastāstīšu "noslēpumu" - vai nu esi melis vai arī pats nesaproti, ka čakarē. Arī pie mums jau vadītāji ir sākuši stāties ļoti laicīgi - vēl tikai gājējam tuvojoties pārejai. Un tad, kad sāc tēlot pieklājīgo gājēju, rādot jau stāvošam vadītājam, lai tomēr brauc pirmais, reāli satiksmi kavē vairāk, nekā pēc iespējas ātrāk un bez kavēšanās izmantojot savu priekšroku.

Palaidniex 19.jūlijs 2019 10:57
0 0 Atbildēt

Ko tu savā stresainajā, nemitīgo "pzarmojumu" un "gājēju pārākuma" pilnajā dzīvītē esi nokavējis dēļ gājējiem?

Es nekad neesmu sastapies ar vairāk kā vienu "lieku" piebremzēšanu pie pārejas mēnesī, ja ne divos. P{ilnīgi NEKO tas manā dzīvē nav mainījis. Neesmu neko nokavējis vai kas cits tamdēļ slikts noticis.

Bet gan kā vadītājs, gan kā gājēs, gan kā no malas vērotājs ikdienā redzu un sastopos ar 145. punkta pārkāpumiem. Mazāk, bet sastopos DIENDIENĀ! Arī ar cietušajiem un mirušajiem, arī ar sasistiem bleķiem, kur gājējs nav cietis.

Bet tev nesaprast. jo lūk vajadzēja piebremzēt.... Nabadziņš...

Bradypus 19.jūlijs 2019 11:16
0 0 Atbildēt

Es neko neesmu nokavējis un man neviens virsū nebrauc. Bet man nav vienalga, ka tavu uzskatu dēļ iet bojā cilvēki. Bet tu, protams, spēj iedomāties, ka es runāju par tik šauru skatījumu uz problēmu, kā savu personīgo. Ko apliecini no savas puses: "sastopos DIENDIENĀ". Padomā par atšķirību - es saredzu vispārīgu problēmu ar kuru pats nebūt nesastopos savā dzīvē, bet tieši tev tā ir ikdienas problēma.

Palaidniex 19.jūlijs 2019 11:37
0 0 Atbildēt

Cilvēki pašnāvībās mūsu valstī iet bojā daudz vairāk kā CSNg. Kur nu vēl ja rēķina tikai gājējus.

Un kas tieši liedz iemācīties vai vēlēties, lai visi iemācās tomēr bezierunu kārtībā izpildīt 145. punkta prasību?

Gluži kā 90-to gados neviens pie zaļā nogriežoties nelaida gājējus, bet tagad ar šo sarežģīto kalambūtu kaut kā ir tikuši skaidrībā?

Es nelieku nevienam skriet zem riteņiem, es nesaprotu, kāds aizvainojums vai kāda, kā saki "pārākuma" sajūa, nevīžība, nolaidība traucē izpildīt 145 punktu tik pat skrupulozi kā to mierīgi un bez aizvainojuma spēj redzot 206. ceļa zīmi? Šitāds penteris, šitāda gaušanās, pieziešanās vārdiem, spēja izlasī to, ko neesmu rakstījis, šķībi apgalvojumi par tēmu, ko es ar to esmu domājis, kaut rakstīts ir kas cits, tikai, lai ko? Nezaudētu strīdā un ar "godu izietu" no situācijas, tomēr pierādot ka melns ir balts? Nespēja atzīt strīdā vai diskusijā, ka esi kļūdījies?

Ja es kļūdos - es to atzīstu - ne reizi vien te ir nācies to darīt un esmu arī uzrakstījis. Man tas godam kantes nesit.

Bērnudārzs!

Bradypus 19.jūlijs 2019 11:49
0 0 Atbildēt

Pats joprojām turpini muldēt nevis atzīt kļūdas. Jau teicu un pamatoju ar konkrētiem statistikas datiem - 206. ceļa zīmi skrupulozi ievēro tikai tavās iedomās. Statistika rāda, ka tā ir tāda pat problēma, kā gājēju pārejas ar kopumā smagākām sekām.

Uz tev uzdotajiem jautājumiem neatbildi, pieprasot, lai citi atbild uz tavējiem.

Bernudārzs! Vismaz par to tev ir taisnība.

Palaidniex 19.jūlijs 2019 12:09
0 0 Atbildēt

Te būs tas, kas nav vidējiem prātiem:

Lielākoties CSNg uz pārejas nenotiek vienkārša iemesla dēļ, jo gājējs absolūti saprotama pašsaglabāšanās instinkta dēļ noraustās iet, jo saprot, ka būs beigts.

Tāds nu ir sausais atlikums.

Vēlme dzīvot ir iegansts kāpēc 145. punkts bieži ir butaforija...

Palaidniex 19.jūlijs 2019 12:06
0 0 Atbildēt

Te būs tas, kas nav vidējiem prātiem:

Lielākoties CSNg uz pārejas nenotiek vienkārša iemesla dēļ, jo gājējs absolūti saprotama pašsaglabāšanās instinkta dēļ noraustās iet, jo saprot, ka būs beigts.

Tāds nu ir sausais atlikums.

Vēlme dzīvot ir iegansts kāpēc 145. punkts bieži ir butaforija...

Palaidniex 19.jūlijs 2019 12:05
0 0 Atbildēt

Te būs tas, kas nav vidējiem prātiem:

Lielākoties CSNg uz pārejas nenotiek vienkārša iemesla dēļ, jo gājējs absolūti saprotama pašsaglabāšanās instinkta dēļ noraustās iet, jo saprot, ka būs beigts.

Tāds nu ir sausais atlikums.

Vēlme dzīvot ir iegansts kāpēc 145. punkts bieži ir butaforija...

Bradypus 19.jūlijs 2019 12:10
0 0 Atbildēt

Jautājumu vispār spēj izlasīt? Paskaidro kādēļ CSNg ar gājēja notriekšanu uz pārejas notiek biežāk, nekā ar gājējiem, kas slāj, kur pagadās, piedevām, pat neskatoties. Pēc tavas "vidējo prātu" loģikas, šiem jau sen bija jābūt nobrauktiem - jo viņiem nav pašsaglabāsanās instinkta un viņi neraustās iet.

Palaidniex 19.jūlijs 2019 12:21
0 0 Atbildēt

Jo tie kas slāj, kur pagadās, ievēro ievēro CSN 16. punktu, tos kurus nones vadītāji uz gājēju pārejas kļūst par 145. punkta rupja pārkāpuma upuriem.

Secinājums - gājējiem bīstamāka ir gan savu gan autovadītājiem domāto noteikumu neievērošana. Auto vadītājiem - noteikumus neievērojoši gājēji nerada lielas problēmas. Lūk arī vissw.

TIkai nejaukt bīstamību, un atbilstību noteikumiem. Tas nav iens un tas pats. Kaut gan nojaušu - to arī neatšķir, gluži kā terminus "dot ceļu" un "priekšroka"

Bet tev nesaprast.

Tēma jau aizgājusi prom no apgalvojumiem, kurus man piesēji un kur mani saukāji par meli.

Lai tev mūžam kājāmgājēja statuss. Sāksi vairāk domāt.

Bērnudārzs, kas bērnudārzs...

Bradypus 19.jūlijs 2019 12:31
0 0 Atbildēt

Nē. Slājēji neievēro 16. punktu. Vienkārši slāj. Un viņiem visū neviens nebrauc, lai gan CSN tieši to neaizliedz. Arī 145. punkta pārkāpēji šos palaiž... Bet uz gājēju pārejas nobrauc... Kādēļ?

Tēma nekur nav "aizgājusi". Tu pagaidām gluzī vienkārši esi iestrēdzis nespējā atbildēt tikai uz vienu no tev uzdotajiem jautājumiem. Pacenties tikt galā ar šo, pēc tam varēsi pievērsties pārējiem.

Par manu satiksmes dalībnieka statusu nesatraucies, piedalos satiksmē pietiekami daudz visos populārākajos veidos (izņemot jaunumu - elektroskūteri) un tieši pateicosties spējai domāt, neredzu būtiskas problēmas nevienā no tiem. Vienīgais ko redzu - apbrīnojamu vidusmēra tupumu, kuru pārstāvi un demonstrē tu, salīdzinājumā ar citām valstīm. Kā jau teicu - lielāku tupumu esmu novērojis tikai Somijā.

Palaidniex 19.jūlijs 2019 13:47
0 0 Atbildēt

To atbildi, kuru zini, vai gribi dzirdēt tu un kuru uzskati par “vienīgo pareizo” nezinu. Neuzminēšu!

Tāpēc droši vari to te rakstīt.

Es braucu arī at ļoti daudz ko, ieskaitot krietni paātru elektroskūteri. Un? Ko ts maina? Izņemot tukšu lielību?

Tu nesaproti pašu galveno ka “dot ceļu”, “reāli iet”, “priekšroka”, CSN/CSL/Vīnes konvencijas par satiksmi prasības, “bīstami”, “ceļu satiksmes negadījums” ir atšķirīgi jēdzieni.

Vernons man piesien, ka ar prasību “dot ceļu” es dzenot gājēju zem riteņiem. Kā var ko tādu tik debilā veidā saprast vai izfantazēt, ja neko vairāk par tiesībām un pienākumiem es neapspriežu. CSN izpilde būtu tad, kad pie pārejas pienākušais gājējs 15. punktā norādītajā kārtībā tikai pārliecinās par notiekošu faktu - viņam tiks “dots” ceļš, jo vadītājs ir izpratīs un izpilda 145. punktu. Ja vadītājs to pārkāpj, tad ir tikai normāli, ka gājējs nemetas zem ratiem.

Tikai kāpēc gājējs var pagaidīt 4, 10, 30 sekundes pie pārejas un ne reti arī gaida, jo viņu nelaiž, bet kastē sēdētāja nevarētu pagaidīt un izpildīt tā punkta prasības. Ar ko vadītāja nevēlme/nepieciešamība gaidīt pie pārejas būtu prioritārāk kā gājēja identiska vēlme?

Kā to maina pasažieru skaits kastē un kurā CSN punktā tas atrakstīts?

Ja ir tādi noteikumi, tā tie ir uzrakstīti, tad taču no ekzaminētajiem būtu visai pašsaprotami prasīt noteikumu izpildi. Un spēju to darīt. Vai ne tā?

Kas te nesaprotams?

Ja tas ir tik grūti, tad no noteikumiem, pretēji Vīnes konvencijai par satiksmi jāsvītro gan 145. Punkts, gan viss kas saistīts ar šo “neizlipdāmo” un “nelietīgo” veidojumu...

Vēlu veiksmi!

Vari nepiekrist man, bet, manuprāt, problēma ir nevis noteikumos, bet galvās!

Bradypus 19.jūlijs 2019 14:19
0 0 Atbildēt

Citiem tava ir jāmin, bet tu neminēsi... Dubultmorāle? Vismaz mana atbilde bija pareiza tavā skatījumā?

Es saprotu daudz vairāk par tevi, tādēļ tu mēģini savu neizpratni per jēdzienu būtību "norakstīt" uz manu nespēju atšķirt pašus jēdzienus.

"Ar ko vadītāja nevēlme/nepieciešamība gaidīt pie pārejas būtu prioritārāk kā gājēja identiska vēlme?" Ne ar ko. Tieši tāpat, kā pretējā prioritāte, kura IR piešķirta un kuru tu aizstāvi, sakot, ka vadītājs nav cilvēks. Amorālu prioritāti aizstāvi ar vēl amorālākiem argumentiem un brīnies, ka tas izraisa pretreakciju.

"Ja ir tādi noteikumi, tā tie ir uzrakstīti, tad taču no ekzaminētajiem būtu visai pašsaprotami prasīt noteikumu izpildi. Un spēju to darīt. Vai ne tā?" Nē, ne tā. Prasīt var tikai to, kas ir izpildāms. CSN nav pilnībā izpildāmi, tādēļ tajos ir ietverta selektīva prasību izpilde atbilstoši katra vadītāja subjektīvajai uztverei - un te paveras ļoti plašas iespējas interpretācijai - tieši tā arī nonākot pie problēmas galvās. Un to tikai padara ļaunāku tādi kā tu, kas spītīgi turas pie savas interpretācijas, uzstājot, ka tieši tā ir pareizā un vienīgā, lai ievērotu notiekumus. Bet vajadzētu domāt par saprātīgu, lai uzlabotu satiksmi. Tavam domāsanas veidam atšķiras gan ceļš, gan mērķis. Bet iela ir viena - un saprātīgajiem pa to ir jābrauc kopā ar tevi.

Palaidniex 19.jūlijs 2019 14:54
0 0 Atbildēt

Cenzēts - kā tieši pie 206. ceļa zīmes prasība "Dot ceļu" ir izpildāma, bet pie zīmes 535. un536. pēkšņi vairs nav izpildāma?

Kā tieši tu taisies uzlabot gājēju satiksmi un iespēja pārvietoties ja šī ir tā vienīgā retā reize, kad tas var tikt pāri noslogotam ceļam uz neregulējamas gājēju pārejas?

Visus savus tiltus un tuneļus vari uzreiz ievietot - tie ir dārgi, visur tos neuzcels un tos neizmanto, ja vien ir tāda iespēja. Klasiskais piemērs par tuneli pie Medemciema. Nu? Kā taisies gājējus dabū pāri šosejai? Teleportācija nav izdomāta, luksofors uir vēl vairāk satiksmi traucējošs un tik pat nedrošs kā 535. un 536. ceļa zīme, jo daudziem šajā valstī ir čuras galvā.

Bradypus 19.jūlijs 2019 15:58
0 0 Atbildēt

Pamuļķi - cik reizes tev jāatkārto, ka "pie 206. ceļa zīmes prasība "Dot ceļu" ir izpildāma" tikai tavās iedomās. Statistika liecina pretējo - tieši pie 206. ceļa zīmes ceļa nedošana ir vēl smagāka problēma, nekā pie gājēju pārejām.

Un joprojām neesi pacenties pastāstīt, kā tas nākas ka gājējus pārkāpejus nobrauc mazāk...

Un derētu paskaidrojums, kā tieši "luksofors ir vēl vairāk satiksmi traucējošs".

Palaidniex 19.jūlijs 2019 16:02
0 0 Atbildēt

Kā jau teicu - gājēji "pārkāpēji" droši vien skrupulozāk izpilda 16. punkta prasības, tāpēc gluži par pārkāpējiem tos saukt ir grūtāk.

Ja tie drošāk un ar mazāk letālu iznākumu šķērso ceļu tam neparedzētās vietās, šādi netraucējot tik ļoti svarīgos "kastēs dirnētājus", kur,i izkāpjot no savām svarīgajām kastītēm, pārvēršas par parastiem kājām gājējiem...

Bradypus 19.jūlijs 2019 16:33
0 0 Atbildēt

Nepareizi teici. Piedrāž 16. punkta prasības un brien pāri, neskatoties, traucējot "tik ļoti svarīgos kastēs dirnētājus". Un tāpat tie kastēs dirnētāji viņiem virsū nebrauc, bet gan dod ceļu, pat nepāstāvot šādai likumiskai prasībai.

Un tikmēr vietās, kur pastāv prasība dot ceļu, tie paši braucēji to neievēro un brauc virsū likumpaklausīgiem gājējiem.

Kādēļ?

Domā vēl... Domāšana ir labākās zāles pret tupumu.

Palaidniex 20.jūlijs 2019 12:53
0 0 Atbildēt

Tad nu stāsti - kas kalpo par pierādījumu un skaidrojumu tam, ka uz pārejas gājēju pamana sliktāk un laiž negribīgāk kā 16 punkta pārkāpēju...

pagaidām tikai fļurkstinka tā ir, ne pierādījuma ne skaidrojumu...

Palaidniex 19.jūlijs 2019 9:36
0 0 Atbildēt

Tīri tā - megarēbuss vernonam:

vernon, pastāsti, kāda būtiska atšķirība, es teiktu visbūtiskākā ir starp šiem diviem CSN punktiem:

15. Pirms brauktuves šķērsošanas pa gājēju pāreju vietās, kur satiksme netiek regulēta, gājējiem jānovērtē attālums līdz transportlīdzekļiem, kas tuvojas, kā arī jānovērtē to braukšanas ātrums un jāpārliecinās par drošību.

16. Ārpus gājēju pārejas vietās, kur satiksme netiek regulēta, gājēji drīkst iziet uz brauktuves tikai pēc tam, kad ir novērtējuši attālumu līdz transport­līdzekļiem, kas tuvojas, kā arī novērtējuši to braukšanas ātrumu un pārlieci­nājušies, ka brauktuves šķērsošana nav bīstama un ka netiks traucēta transport­līdzekļu satiksme.

Vernons 19.jūlijs 2019 10:16
0 0 Atbildēt

Nekāda! Abos gadījumos gājējs nobraucams "kā spainis", ja ir pamuļķis, vai šoferis gadās atkarīgs no telefona!

CSL 19. pants "Pienākumi un tiesības" ir tik pat svarīgi gājējam kā man!

Lai samazinātu negadījumu skaitu braukšanas joslas jāatdala ar drošības saliņām, kā tas ir krastmalā pie Akmens tilta.

Palaidniex 19.jūlijs 2019 10:25
0 0 Atbildēt

Ceru, ka tavai latviešu valodas skolotājai nav kauns un ka jau nodevi savu vadītāja apliecību garīgās veselības problēmu dēļ tuvākajā CSDD.

Neredzi atšķirību vai nevēlies rakstīn to acīmredzamo atšķirību? Jo tā negribas atzīt ka viss ir melns uz balta ierakstīts, tikai tev nepatīk un neiet kopā ar tavu trešo kosmisko ātrumu sapni par satiksmi...

Nav tāpat kā Ušakovam ar vārda "okupācia" lietošanu?

Ja jau nav atšķirības, tad ko tu kviec ka noteikumos kaut kas trūkst? Visiem ir skaidrs kas ir bremžu signāllukturi, kā bez tiem var vaiu drīkst piedalīties satiksmē, ka nu ierakstot tos CSN pēkšņi kas būtiski mainiīsies uz ceļa (nevis tisu kabinetos), ja jau esošo punktu ir gana, lai tajos tiesu kabinetos tevi uzvarētu pa visām fronmtēm un "trūkstošo" punktu iekļāušana to tikai atvieglos?

uupis 19.jūlijs 2019 12:19
5 0 Atbildēt

Tātad Vernons attaisno Šofera pārkāpumus, (lietot viedierīci pie stūres, nedod ceļu, neizpildīt pienākumu 25.3 un pārējos), bet rupji vēršas pret upuriem.

Vai tā nav dubultmorāle?

Bradypus 19.jūlijs 2019 12:25
0 0 Atbildēt

Jā, Vernons cenšas pārlikt lielāku atbildību par dzīvības pasargāšanu no vadītāja uz gājēju. Man šāda nostāja neliekas gluži pareiza. Bet Palaidieniex un Ūpis ir gatavi nogalināt gājēju, lai pierādītu likuma burta taisnību. Un šāda nostāja jau manā skatījumā ir absolūti amorāla un nepieņemama.

uupis 19.jūlijs 2019 13:00
2 0 Atbildēt

Ko jūs pīpējat? Kur es esmu apgalvojis ka 145. punkts atļauj nogalināt gājēju? Tev visi mājās?

Es tev prasu kaut vienu argumentu, kurš tev atļauj pārkāpt 145. punktu un prasību DOT CEĻU???

Bradypus 19.jūlijs 2019 13:48
0 0 Atbildēt

Domājam, nevis pīpējam, kamēr tu burto CSN.

Tātad vēlreiz - neviens neapgalvo, ka 145. punktu ir atļauts pārkāpt. Atļauts nav, bet līķi ir. Tātad 145. punkts NAV risinājums, lai glābtu gājēju dzīvības. Tu turpini apgalvot, ka ir jācīnās par 145. punkta ievērošanu, nevis jādomā, kā glābt dzīvības.

Es norādu uz to, ka tajā pat laikā, kamēr 145.punkta darbības sfērā cilvēki iet bojā, regulāri un rupji CSN pārkapēji (gājēji) netiek nobraukti, un secinu, ka risinājumu, kā glābt dzīvības, ir drīzāk jāmeklē pie šiem dzīvajiem pārkāpējiem, nevis spītīgi jāturas pie asiņainā 145.punkta.

Palaidniex 19.jūlijs 2019 14:48
0 0 Atbildēt

Tad kur problēma? Gājējos vai 145. un 146. punktu neievērotājos?

Kād ir drošāks, sociālekonomiski realizējams, prakstiskāks un reāli lietojams dīvē rizsinājums bez liekas kavēšanās gājējus nogādāt ielas otrā pusē?

Un - jā, kāpēc vienās valstīs Vīnes Konvencijas par ceļu satiskmi 21. pants strādā, bet te nestrādā?

Problēma gājējos vai braucējos?

Bradypus 19.jūlijs 2019 14:55
0 0 Atbildēt

Problēma ir tavā domāšanā. Padomā vēl - kādēļ 145.punkta darbības vietās ir līķi, bet tur, kur šis punkts nav spēkā, gājēji saprotas ar autovadītājiem bez CSN iejaukšanās. Salīdzinoši par valstīm - nekas nav mainījies kopš maniem iepriekšējiem komentāriem par šo tēmu, kurus acīmredzot ignorē - nekur VK 21. pants nestrādā perfekti, bet visur strādā daļēji un salīdzinoši Latvija noteikti ir tā ievērošanas augšgalā. Problēma ir šajā pantā, nevis gājējos vai braucējos - saproti to un, iespējams, sapratīsi, kā ar šo pantu sadzīvot, nevis to slavēt.

Palaidniex 19.jūlijs 2019 15:04
0 0 Atbildēt

Klau - trad nu vienreiz nosauc labāku (reāli realizējamu un labāk strādājošu) risinājumu dabūt cilvēkus pāri ceļam lai netiktu vbiņi kavēti, jo kādam ir dzelzs kastes un visur citur uz brauktuves tāpat ir priekšrocības pret gājējiem?

Ar demokrātiju ir tā - tā ir sūdīga, bet nekā labāka mums nav. Tāpēc demokrātija ir jāaizstāv, jārūpējas lai tā strādātu, nevis jākritizē un jāspļauj tai virsū.

Pilnīgi nevienu reālu , realizējamu un labāk strādājošu risinājumu, kas neliktu kavēties gājējam - tā arī neesi spējīgs piedāvāt... NOŽĒLOJAMI!

Kritiķis atradies, bet kā pie risinājumiem tikt - tā aizkrāsnē.

Bradypus 19.jūlijs 2019 15:47
0 0 Atbildēt

NOŽĒLOJAMI ir tas, ka ATKAL iepini gājēja absolūto prioritāti. Vajagot risinājumu, "kas neliktu kavēties gājējam". Kādēļ gājējam nedrīkst likt kavēties, bet autobusam ar pasažieriem drīkst?

Par labāku risinājumu sāksim runāt tad, kad atzīsi, ka šis ir slikts, spējot atturēties no piebildes, ka gājējs tomēr ir svarīgāks par braucēju. Kamēr tu esi tik smagi iegrimis braucēju nīšanā, par risinājumiem nav jēga pat runāt.

Palaidniex 19.jūlijs 2019 16:07
0 0 Atbildēt

Kāda vēl absolūtā prioritāte. Gājējam doties savās gaitās ir tik pat lielas tiesības kā kastēs dirnētājam.

Iespēja likumīgi šķērsot ceļu un "netraucēt svarīgo bradypusu" pie stūres ir krieni limitēta.

Līdz ar to, tu nabadziņš esi aizvainots par to, ka kādu reizi nāksies piebremzēt dēļ gājēja. Neuzsprāgs pašlepnums?

CIk ilgi gājējam visur citur uz ceļa ir jāgaida dēļ tādiem kā tu?

Megalieu liekulību un dubultmorālīti savā nostājā nespēj samanīt?

Cik % no visu brauktuvju kopgaruma ir dzīojamās zonas vai gājēju pārejas? NU? Apjauti cik niecīgā kopīgi lietojamā ceļu infrastruktūrā gājējam ir jādod ceļš? Un cik milzīgā apjomā tas dod ceļu pabadziņām kastītē. TIpa tev ne visos 100% brauktuves vet tikai 99,99994% brauktuvku (aptuvens minējums) ir tiesības nedot ceļu gājējam... Reāli ierobežotas tiesības... Taisni vai apraudājos kāda netaisnība

Bradypus 19.jūlijs 2019 16:24
0 0 Atbildēt

Megalielu liekulību un dubultmorālīti spēju saskatīt tikai tavā nostājā. Jo tu nepārtraukti mēģini visu pārvērst manā personīgajā problēmā, kura neeksistē. Bet absolūti ignorē norādes uz to, ka vajadzētu domāt, kā pasargāt gājējus, nevis piespiest braucējus ievērot likuma burtu.

Palaidniex 19.jūlijs 2019 22:01
0 0 Atbildēt

Es tak tev prasīju vismaz 3 reizes, varu atkārtot - kā realāk un praktiski realizējami taisies tos pasargāt vairāk?

Nu tā uz pirkstiem. Tu taču mums zini, tikai nezkāpec nenāc klajā ar savu ģeniālo plānu.

Nu, drošak!

Reiz klāj vaļā!

Bradypus 19.jūlijs 2019 12:51
0 0 Atbildēt

P.S. pievienoju citātu no Palaidniex, kas raksturo viņa salīdzinošo dzīvības un likuma burta vērtību:

"Cilvēki pašnāvībās mūsu valstī iet bojā daudz vairāk kā CSNg. Kur nu vēl ja rēķina tikai gājējus.

Un kas tieši liedz iemācīties vai vēlēties, lai visi iemācās tomēr bezierunu kārtībā izpildīt 145. punkta prasību?"

Skaidri un nepārprotami. Bojāgājušo gājēju dzīvības ir salīdzinoši nesvarīgas. Būtiskais ir "bezierunu kārtībā izpildīt 145. punkta prasību".

Palaidniex 19.jūlijs 2019 14:55
0 0 Atbildēt

Kā 145. punkta ievērošana un izpilde apdraud gājēju!

Eju pēc popkorna!

Sāva debilisma izmisumā esi reāli sācis pīpēt ko stipru...

Bradypus 19.jūlijs 2019 14:59
0 0 Atbildēt

Ievērošana un izpilde nekā neapdraud. Esi atkal kaut ko savā prātiņā piedomājis klāt disleksijas dēļ.

Palaidniex 19.jūlijs 2019 14:57
0 0 Atbildēt

P.S. un kā no mana citāta var izpīpēt ka dīvības ir nesvarīgas?

No vienkārša fakta, ka pāsnāvībās dzīvību Latvijā zaudē daudz vairāk cvilvēku - apmēram viens diennaktī, var izdomāt, ka es vēlējos pateikt ka dzīvības ir nesvarīgas?

Cenzēts, cenzēts, cenzēts... KO TU PĪPĒ un kāpēc to murgu pēc tam piesien man?

Vernons 19.jūlijs 2019 10:33
0 0 Atbildēt

CSN sastādītāju jāsavāra ziepēs! Kārtību un secību, kā tam visam jābūt definē CSL 19. PANTS! Es ceru, kad to neizkropļos.

Palaidniex 19.jūlijs 2019 10:45
0 0 Atbildēt

Kārtība un secība ir tāda, ka tu te reāli dzen tupu demagoģiju.

Jo visiem ir skaidrs, kas ar to pantu ir domāts, tikai tev, savā šķībajā uztverītē tur izlasās kaut kād greizo spoguļu koaraļvalsts un paša nepamanīta dubultmorālīte...

Vernons 19.jūlijs 2019 11:04
0 0 Atbildēt

Nu kurš par to runātu! Aiz letes stāvot labāk redzams.

Palaidniex 19.jūlijs 2019 11:40
0 0 Atbildēt

Ja tu neredzi atšķirību starp punktiem, pie kādas letes pats stāvi?

uupis 19.jūlijs 2019 12:21
0 0 Atbildēt

Ir tāda lieta kā morāle un likuma ievērošana!

Ceļu satiksmes likums nosaka ka TEV būs izpildīt noteikumu prasības un tev būs dot ceļu pirms jekuras gājēju pārejas!

Bradypus 19.jūlijs 2019 12:39
0 0 Atbildēt

Lai veicas. Es nebraukšu virsū gājējam ne jau tādēļ, ka tas ir ierakstīts likumā. Bet ja tevi no šādas rīcības attur tikai likums - tas ir tavs morāles līmenis.

uupis 19.jūlijs 2019 12:58
0 0 Atbildēt

Likums ir jāpilda vai nav jāpilda?

Kā sauc likuma nepildīšanu?

LIKUMPĀRKĀPUMS!

Un kā sauc cilvēku, kurš neievēro likumu?

LIKUMPĀRKĀPĒJS!

Tātad likumu ievērošana ir amoralā vai morāla?

Bradypus 19.jūlijs 2019 13:51
0 0 Atbildēt

Likums ir jāpilda vai nav jāpilda? ir jāpilda - bet to nosaka likums, nevis morāle.

Kā sauc likuma nepildīšanu?

LIKUMPĀRKĀPUMS! - pareizi

Un kā sauc cilvēku, kurš neievēro likumu?

LIKUMPĀRKĀPĒJS! - pareizi

Tātad likumu ievērošana ir amoralā vai morāla? - nekāda sakara ar iepriekšminēto, jo pats likums var būt amorāls. Un amorāla likuma neievērošana būs morāla - t.i. pretēja.

Palaidniex 19.jūlijs 2019 15:00
0 0 Atbildēt

Kā tieši Ceļu satiksmes noteikumu pinkti 145. un 146 ir amorāli? Jo nabaga dzelzs kastēs dirnētājam nu uzliikts nelietīgs pieprasījums atsevišķos ceļu posmos dot kādam vcitam ceļu? Interesanti šo prasību pret līdzīgiem nav amorāli pildīt, pret lielākiem vēl mazāk, bet dot ceļu gājējam - amorāli...

Kā tieši Vīnes konvencijā par satiksmi esošais 21. pants ir amorāls?

Bradypus 19.jūlijs 2019 15:41
0 0 Atbildēt

Šis pants ir minimāli amorāls. Bez tev līdzīgo radītā konteksta, tā pat nebūtu problēma. To tu joprojām izsakies nievājoši par braucējiem: "nabaga dzelzs kastēs dirnētājam". Kādēļ? Kur rodas tavs slimais naids pret cilvēkiem, kas neiet ar kājām? Vai autobusa šoferis, kas strādā diezgan smagu darbu, ir nicināms "dzelzs kastē dirnētājs", kam jālaiž apbrīnojami svarīgo un cienījamo gājēju, kas iet uz krogu dzert, morāla pienākuma dēļ?

Palaidniex 19.jūlijs 2019 15:59
0 0 Atbildēt

Un pri čom te krogs? Tā kā tu pats turp - uz krogu - regulāri nedotois, spriežot pēc tekstiem...

Katrs jau spriež pēc sevis...

Bradypus 19.jūlijs 2019 16:10
0 0 Atbildēt

"Pri čom"? Piemērs, kā šī norma piešķir prioritāti dīkdienim pret smaga darba darītāju, lai ilustrētu, ka ne jau morāle ir šīs normas pamatā. Uz krogu dodos ļoti reti, kam gan nav tieši nekāda nozīme šajā kontekstā, tikai tavs ad hominem mēģinājums.

Palaidniex 19.jūlijs 2019 15:57
0 0 Atbildēt

Naidu mācos no tevis, cenšos komunicēt ar tevi tev saprotamās kategorijās. Uzreiz labāk sāc saprast, vismaz tā ceru.

Kā tieši uz tūkstošiem km garu ceļa posmu kopgaruma dažas neregulējamās pārejās varētu radīt nesamērīgiu tiesību aizskārumu? Ar nenozīmīgu apjomu brauktuvju kopgaruma kur cilvēkiem kastēs būtu jādod kādam citam ceļš? Kas tur amorāls?

Kājāmgājējam nekur uz visa ceļa, izņemot gājēju pārejas nav kādas tiesības. Kā ar viņu tiesību (ne)aizskārumu? Kāpēc tieši tiek mega aizskartas kastītēs esošo tiesības, bet ne gājēju tiesības ar beztiesiskumu pārējā ceļa infrastruktūrā? jo gājēju tiesības uz visa pārējā ceļa nemaz nav aizskartas un ierobežotas...

Nebūsi kaut ko sajaucis proporcijās un "aizskārumu/ierobežojumu attiecībā"

Aptuveni sajēdz

Bradypus 19.jūlijs 2019 15:59
0 0 Atbildēt

Pamuļķi, izlasi ceļa definīciju CSN. Varēsi izsvītrot visu, ko te samurgoji un pārdomāt proporcijas.

Palaidniex 19.jūlijs 2019 16:09
0 0 Atbildēt

Da kaut pierēķini visu daudzstāvu māju pagrabus pie ceļa definīcijas, tāpat vairāk par 1% brauktuvju kopgaruma nebūs "nolādēti" ar aiskarošo nepieciešamībi dot ceļu gājējam...

Bradypus 19.jūlijs 2019 16:15
0 0 Atbildēt

Izlasi CSN, ja tava disleksija atļauj, un sarēķini ietvju (ceļa daļa) kopgaruma pret brauktuvju (arī ceļa daļa) kopgrarumu proprciju. Tikai ir viens bet... Šai proporcijai ir nozīme tikai tavā slimajā braucēja/gājēja pretnostatījuma gadījumā. Normāli cilvēki ir gan gājēji, gan braucēji un izmanto visas ceļa daļas savā ikdienā.

Un vēlreiz - aizskaroša ir nevis nepieciešamība dot ceļu gājējam, bet tava braucēju neuzskatīšana par cilvēkiem.

Palaidniex 19.jūlijs 2019 20:18
0 0 Atbildēt

Galīgslimiņš?

No kurines rāvi ka es ienīstu (visus) auto vadītājus?

Es esmu neiecietīgs pret likumpārkāpejiem, gan ar, gan bez kastītes. Bet tev nesaprast, jo nepielec. Tikai kastīte var nodarīt lieākus sūdus nekā vienkārši gājējs. Tāpec arī tiek ekzaminēti. Tikko eksāmens nolikts, tā dažiem piemirstas noteikumi un to pildīšana. Kāpec man būtu jāizrāda nezkāda mīlestība pret kretīniem ar tiesībām rīkoties ar paaugstikātas bīstamības objektiem?

Bradypus 19.jūlijs 2019 21:53
0 0 Atbildēt

No kurienes rāvu? No tavas nepārtrauktās autovadītāju gānīšanas un neatzīšanas par cilvēkiem. Tava mīlestība pret noteikumiem arī ir skaidra. Bet nekādi netiec galā ar smago jautājumu - kādēļ tie paši, kas, pārkāpjot noteikumus, brauc virsū likumpaklausīgiem gājējiem, bez nekādiem noteikumiem dod ceļu likumus ignorējošiem gājējiem? Atrisini šo mīklu, varbūt tad sāksi domāt par kripatiņu savādāk.

Palaidniex 19.jūlijs 2019 22:04
0 0 Atbildēt

Tas ir tavs pieņēmums. Paskatoties LVC karti man zināmās vietās uz pārejas uzbraukšanu nav, bet ir citās vietās uz brauktuves - ārpus pārjas - ir!

Kā skaidrosi savu pieņemumu par nesabraukšanu ārpus pārejas?

Bradypus 20.jūlijs 2019 0:45
0 0 Atbildēt

Nesabraukšana ārpus pārejas nav pieņēmums. Tas ir fakts. Paņem to un izdari secinājumus, ja spēj. Pirmais un vienkāršākais - vadītāji nav ļaunprātīgi slepkavas, par kādiem tu tos uzskati. Atliek tikai izdomāt, kādēļ tieši uz gājēju pārejām tomēr brauc virsū, pretēji iecerētajai drošībai.

CSN 21.jūlijs 2019 12:13
0 0 Atbildēt

Šito pasaki pie Lilastes sabrauktā pasaules slavenā veloceļotāja radiem. Nokāp realitātē.

Palaidniex 20.jūlijs 2019 12:52
0 0 Atbildēt

Nu, nu, parādi to statistiku, ka uz neregulējamas pārejas no rauc biežāk kā ārpus ceļa šķērsošanainparedzētām vietām...

Man ir vēl piedāvājums - guļošie policisti pirms JEBKURAS neregulējamas gājēju pāreja.

Bet tā par sabrauktiem gājējiem uz pārejas- slepkavība aiz nolaidības izklausās vēl noželojmāk...

Palaidniex 19.jūlijs 2019 17:48
0 0 Atbildēt

Autovadītāji nedod ceļu un nav prasība dot ceļu jebkur uz brauktuves.

Kājāmgājējiem savukārt visur uz brauktuves ir jādod ceļš transportlīdzekļiem. Gājēji nemitīgi noslogo ielas un brauktuves visā platumā un garumā.. nu, nu...be par ceļu infrastruktūru maksā visi, arī tie, kam sava tranportlīdzekļa nav... bet lielāka prioritāte ir tikai vienai daļai - dzelzs kastītēm...

Tā kā ja transportlīdzekļu ir daudz, kustība intensīva- cerību sagaidīt palaišanu var nākties ilgi. Ko par ceļu arī maksājušas gājējs tādu nodarījis ka tam vienmēr jāgaida?

Tāpēc ir speciālas vietas, kas zināmas gan vieniem, gan otriem, lai visi zinātu, kur gājējam vajdzētu tikt pāri salīdzinoši droši. Kur problēma? Problēma ceļa došanā. Lūk arī visa sals. Dažiem ir tik grūti valdīt pār transportlīdzekli atbilstoši noteikumiem, kas paredzēti kopējam labumam, tad būtu jāatņem uz laiku šī uzticība.

Vēlreiz prasu - kā citādi droši, reāli, realizējami un praktiski tikt pāri intensīvas satiksmes noslogotai brauktuvei?

Nu, davai - stāsti kā!

Vernons 19.jūlijs 2019 18:14
0 0 Atbildēt

Tikai un strikti ar luksofora palīdzību!

Par morāli kad tā tiek amorāli pielietota. Ceļš ar sadalošo joslu pa vidu, gājējam šķērsot aizliegts! Bet zīmējam gājēju pāreju!? Neatdalam joslas ar drošības salām! Veidojam šķērsli, auto izskatā, un stāstam ka CSN 145. tagad būs panaceja. Jums veči kauns ir zudis, veselā saprāta ne tik cik melns aiz naga!

Es vēl visas nianses šeit neminēju. Uz galerām Jūs jāsūta, lai vadot smago vai autobusu Jūs izbaudītu savas sastrādātās muļķības augļus.

Palaidniex 19.jūlijs 2019 19:55
1 0 Atbildēt

Pastāsti - kāda starpība ko ignorēt, luksoforu vai zīmi dot ceļu? Ja tu neredzi vienu, kur garantija, ka redzēsi otru?

146. CSN punktu esi lasījis, vai tas kārtējais ignorējaais?

Un tagad padomā - cik reāli uz sitiena ir vienā Ukrainā - tevis padumjijas laikā ekonomiski aktīvās paaudzes laikā - sabūvētos šādus šedevrus akut 10 gados pārbūvet var? Tak tu un tādi kā tu to visu radīji!

Ja tu zīmi neredzi, stāvošus auto neredzi, kas tev pēkšni liks ieraudzīt luksoforu un vel vairāk - ievērot tā prasības? Nu tā uz pirkstiem?

Bradypus 19.jūlijs 2019 18:19
1 0 Atbildēt

Šitam pamuļķim uz ceļa visi ir tikai personīgo ērtību baudītāji, ne tur maizītes piegādātāji, ne sabiedriskā transporta vadītāji un pasažieri, kam sava transporta nav. Neizmērojams naids pret necilvēkiem "kastītēs" un pārliecība, ka gājējs ir kaut kāda pilnīgi nodalīta elitāra šķira.

Vernons 19.jūlijs 2019 18:28
0 0 Atbildēt

Padomju milicija stāstīja, ka gājējam uzgājēju pārejas ir priekšroka! Nu šī "priekšroka" mirst biezā slānī! Pievienoja velosipēdistus, jo ar gājējiem par maz! Tūlīt biezā slānī elektriskie skūteri brauks pa visām spraugām! Un brauc, bez skatīšanās!

Palaidniex 19.jūlijs 2019 20:01
1 0 Atbildēt

Laikam Vīnes konvencijas par satiksi autori tad bija padomju miliči... bet arī tu neproti lasīt un atšķirt terminus “dot ceļu” un “priekšroka”. Bet tev piedodami, dislektiķiem ar stāšu tas ir par grūtu.

Izlasi to “padomju miliču veidoto” Vīnes konvencijas par satiksmi 21. Pantu. Iepostē to šeit ar visām pirmā pinkta atsaucēm. Un tad parunāsim par padomju miličiem.

Pat tajā konvencijā tev ir paraugpunkti un punkti kurus izliecies neredzam. Divkosība, dubultstandarti un dislektija ir baiss kokteilis...

Palaidniex 19.jūlijs 2019 19:59
0 0 Atbildēt

Maizītes piegādatāju māte dzemdeja ar visu gazeli. Uzreiz pie stūres. Ar to gazeli viņi iet gulēt, gazelē mostas un nekad neiet kājām? Atceries, ka vieni, kas ir kastītēs aizmirst, ka paši, kad izkāpj ir tādi paši, kurus citi kastītēs atļaujas ignorēt. Tāpec saku - kasīte traucē veselīgi un likumam atbisltoši rīkoties. Nevienam nekad nevajag šķērsot ielu, lai kļūtu par autobusa pasažieri vai lai aizkļūtu līdz savai darba vietai, kaut vai tam pašam autobusu parkam.

Tikai tu savos murgos esi iedomajies, ka es gājejus lieku par pārākiem. Kas ir jāpīpē, jāšņauc un jāspricē reizē, lai ko tādu izmurgotu???

Palaist gājēju uz pārejas - reals pazemojums un gājējam uzreiz pārākums. Cik slimai psihei jābūt, lai ko tādu izsecinātu?

Vernons 19.jūlijs 2019 20:53
0 0 Atbildēt

Tev tika paskaidrots, ka gājēju palaiž jebkur! Bet lai Tavs gājējs izdzīvotu, viņam jāpārlicinās pie katra sava spertā soļa! Un savā bojā ejā vainīgs gājējs pats! Neglābs viņu nekādi Likuma panti, ja viņš ir tik pat ietiepīgs kā Tu.

Palaidniex 19.jūlijs 2019 22:11
0 0 Atbildēt

Varu tev dažās vietās apliecināt, ka gājeju nelaiž jebkur un vēl trakāk uz labu gabalu un laicīgi redzamām gājeju pārejām...

CSN 21.jūlijs 2019 12:21
0 0 Atbildēt

Tev arī paskaidrošu taviem vārdiem, tā lai tu saprastu labāk!

Lai meitene netiktu izvarota viņai jāģērbjas melnā maisā ar izgriezumiem priekš acīm un jāpārliecinās ka tuvumā nav puišu. Neglābs viņu no izvarošanas nekādi likuma panti ja viņa ietiepīgi ģērbsies džinsās un rādīsies uz ielas.

Kas nav tā šajā stāstā?

Bradypus 19.jūlijs 2019 21:56
1 0 Atbildēt

Ielu vajag šķērsot, to neviens nenoliedz. Noliedz tavu naidu pret autovadītājiem un tavus murgus par to, ka veselīgi rīkoties traucē kastīte. Problēma ir citur.

Palaidniex 19.jūlijs 2019 22:10
0 0 Atbildēt

Tad kur?

Muldi par cituresošu problēmu, bet tā arī to neesi nosaucis un to ģeniālo risinājumu neesi publicējis. Muldoņa bez seguma, jo tev tāda nav. Vienīgais, kas ir slimiga vēlme paoponet man par jebkuru cenu, pat tad, ja jāmuld pretēji loģika...

Ne pirmā reize!

Bradypus 20.jūlijs 2019 0:47
0 0 Atbildēt

Pa pāreju. Problēma nav pārejā. Problēma ir galvās - sākot ar tavējo. Ne velti saku, ka esi līdzvainīgs bojāgājušo gājēju nāvē. Tikai mazliet, bet tomēr esi.

Palaidniex 20.jūlijs 2019 12:55
0 0 Atbildēt

Savu tukšpļūša apgalvojumu par manu galvu vari arī pierādīt, vai tikai te plātnes bez seguma?

Bradypus 20.jūlijs 2019 13:43
0 0 Atbildēt

Jā varu. Tu savā trulumā pateici, ka brauksi virsū gājējam, kuram IR priekšroka. Jo esi spējīgs tikai tupi iekalt vienu 145. pantu. Bet ir arī citi, saskaņā ar kuriem CSN nosaka priekšroku gājējam. Un gājējs, kas ies saskaņā ar tavu sludināto pārākuma pārliecību būs MIRIS - TAVAS rīcības un pamudinājuma rezultātā.

Palaidniex 20.jūlijs 2019 16:53
0 0 Atbildēt

Ooo, turpini vien izdomāt pilnīgu fufeli, ko nu es esmu domājis. Tavai interpretācijai nav nekāda sakara ar mani un ar to, ko es domāju. Melis un šķībdemagogs!

650 19.jūlijs 2019 22:56
0 0 Atbildēt

Nu gan jūs te dodiet vaļā..Tad kur ir tas iztiesājums- ir vai nav jālaiž,ja es griežos uz bausku vai uz TA, bet viņš šķērso manu nobrauktuvi teiksim, 2m attālumā no apļa? Tur reku zālājs, nav nekādu iepriekšēju aizdomu, ka viņš tieši tur kāps man virsū.Viņš vispār drīkst tur būt? Bet idejiskā situācija ir tieši kā te teikts- "nogriežoties no apļa".Ja es viņu drusciņ pastumju uz bauskas pusi,kā tas kvalificējas?

Es šodn braucu, domāju, nu, tagd "apzināti" mērīšu, cik tad tālu no apļa ir tā asfaltētā pieeja ielai. Fig tur.Kamēr es prātoju,tomēr bija jāskatās apkārtējā situācija un rezultātā es savu to gaišo "nodomu" turpināju jau spogulī žēli noskatoties.Kādi nu 4-5-6 mašīnu korpusi, mošk kādi 30/40/50m,figzin.Bieži tur braucu,rindā lienu,figzin vēl ko daru- bet šādas detaļas ievērot tādā situācijā ir grūti jebkuram un ja pat ar iepriekšēju nodomu.Būs jāprasa Vernonam vai jāmēra tumsā.

Bradypus 20.jūlijs 2019 0:51
0 0 Atbildēt

Gogles karte var izmērīt attālumu, neeksperimentējot ar drošību uz ceļa. Tur ir 50 m.

650 20.jūlijs 2019 2:58
0 0 Atbildēt

Tik rūpnieciski nebiju iedomājies.Es par to,ka papildu uzmanību prasošā vietā pastāv orientācijas grūtību kopums un nedrīkstētu ļaut ikkatram papuasam tur uzrīkot vēl lielāku jezgu.Ja mērīt formāli no paša apļa,iespējams būs vairāk par 50.Ja orientēties no pretējās joslas,būs mazāk.Lielajam vairumam tur radīsies izbrīns,ka tas aplis vispār nav apaļš.

Es nupat braucu nesodāmā ātrumā pa labo joslu starp dzintariem majoriem,kur pāreja ar to varonīgi nozāģēto priedi.Pa šķirbu kko ieraudzīju, apstājos 2m pirms.Var 6× minēt,ko izdarīja tas pirdars ar x6,kurš 2km garumā man brauca 70m no muguras konstanti pa kreiso joslu.Un tas tā notiek pusdivos naktī, uz praktiski tukšas ielas.

Bradypus 20.jūlijs 2019 11:09
0 0 Atbildēt

Par mūkusalas apli - situācija patiesībā ļoti pamācoša. Sanāk, ka tas, kurš bridīs pa zālīti 2m attālumā ir jālaiž, bet viņš visticamāk bridīs ar pārliecību, ka nav. Toties vadītāji uzskatīs, ka tie 50m attālumā ejošie nav jālaiž, bet viņi iet ar pārliecību, ka ir jālaiž.

Un no tā ieriet otra problēma, kuru pamuļķie burta kalpi nespēj saprast. Ļoti daudz neapzīmēto pāreju ir tālāk par ierasto - piemēram šī: goo.gl/maps/gLKCnTsxSESyB6u39 (23m pēc Google). Bet šajā vietā tomēr vadītājiem liekas, ka IR jādod ceļš. Kur ir tā robeža, kurā nerodas pārpratumi ar upuriem? 23,1 vai 49,9m, ja reiz pie 23 jālaiž, bet pie 50 vairs ne. Vienkāršākais ir nosaukt par muļķi to, kas šo jautājumu uzdod un pēc tam brīnīties, ka nobrauc.

Protams, var piesaukt krustojuma definīciju un naktī lietu skatīties vai pāreja ir ierīkota pirms vai pēc pirmā taisnā apmales elementa (krustojums beidzas reizē ar noapaļojumu). Būs drošāk? Visi vienādi sapratīs, kurš akmentiņš ir mazliet apaļāks par taisno?

Lūk vēl viens kalambūrs ar aicinājumu burta kalpiem iezīmēt gājēja, kas šķērso Kurzemes prospektu, krustojumā ar Skandu ielu, pareizo trajektoriju. Auto, kas nogriežas, bildē jau ir... goo.gl/maps/JNLG2NTyrHVBD9K37

Bradypus 20.jūlijs 2019 11:16
0 0 Atbildēt

Vai šeit ir vai nav jādod ceļš gājējiem? goo.gl/maps/aBLSpTCcoE7VvgSH8

Izcils divdomību maisījums pēc CSN.

Palaidniex 20.jūlijs 2019 12:57
0 0 Atbildēt

Palasi cik liels ir krustojums. Izrādīsies, ka tas ir ārpus krustojuma. Secinājums - nav jālaiž.

Bradypus 20.jūlijs 2019 13:22
0 0 Atbildēt

Dislektiķi - vai vispār nespēji izlasīt, ko rakstīju par krustojuma piesaukšanu? Iespējams būsi vēl pārsteigtāks, uzzinot, ka šis VISPĀR nav krustojums. Toties tur ir divas divvirzienu brauktuves ar dažādiem atļautajiem ātrumiem.

Palaidniex 20.jūlijs 2019 16:55
0 0 Atbildēt

Tas tāpat neuzliek par pienākumu dot ceļu gājējiem.

Krustojuma nav. Gājēju pārejas arī nav.

Palaidniex 20.jūlijs 2019 16:58
0 0 Atbildēt

Vienīgais kas tur var uzlikt gājējam priekšroku, un pie kam pilnīgi visā laukumā, ir ja tā tiek uzskatīta par blakusteritoriju.

Bradypus 20.jūlijs 2019 17:37
0 0 Atbildēt

Tā IR blakusteritorija, pamuļķi. Un gājēju tu jau esi nobraucis - pie stūres netiek dota iespēja pārdomāt un mainīt atbildi vēlāk. Un kur tava ieskatā rodas priekšroka gājējam "visā teritorijā"?" Ekzaminēts " mēsls tu esi, nekas vairāk. Citiem prasa skrupulozu viena punkta ievērošanu, bet pats neko nejēdz.

Palaidniex 20.jūlijs 2019 19:29
0 0 Atbildēt

Protams protams. Nobraucis fļurkstēt vajag mazā. Zīme 20 un pagrieziens māju ātrumu ir uzrāvisnlīdznorrajam kosmiskajam. Es protams pieļāvu liktenīgu kļūdu un neizpētīju kas tas ir un kur tas ir. Pavirši tikai aplūkoju bildi. Braucot pa Kurzemes prospektu man nerastos šaubas kur es iegriežos. Bet Tu vari svinēt uzvaru. Ieliet ģīmī no laimes kārtējo litru žults un šņabja!

Un tātad - pirms kādu sauc par pamuļķi - kāds ir Tavs neapšaubāmi ģeniālais, un neapstrīdami labākus gājēju aizsardzības risinājums? Vai arī ti mēs nesagaidīsim kā dažas atbildes no marasma ģēnija - vernona?

Bradypus 21.jūlijs 2019 0:55
1 0 Atbildēt

Neapstrīdami labākais un drošākais risinājums gājējiem būtu atturēt tev līdzīgus pamuļķus no autovadīšanas. Jo vēl neesi sapratis, ka problēma ir tava ideoloģijā, nevis gājēju pārejās.

Palaidniex 21.jūlijs 2019 8:24
0 0 Atbildēt

Nu izstāsti visiem, pats galvenais arī man - kāda nu man ir tā ideoloģija, par kuras eksistenci man pat nojausmas nav..

Mēs visi kopā paņirgsim, ko tik tu neesi sadomājies un nemēģini citiem piešūt...

Palaidniex 21.jūlijs 2019 8:22
0 0 Atbildēt

Nu re - neko labāku neesi izdomājis, bet esošais esot slikti. TUKŠFĻŪTIS! Nekas vairāk. Parasts oponēt kārs tukšfļutis,!

Kritizēt proti, saprast neproti, kad tiec vaicāts pēc labāka risinājuma - tādu nespēj izdvest.

Malacis, tā teikt! Īsts, tukšfļūtīšanas tīrradnis!

Bradypus 21.jūlijs 2019 11:17
0 0 Atbildēt

Atņemt tev tiesības par uzbraukšanu gājējam "ekzāmenā". Tīrradnis esi tu - pļūtīt par citu nespēju kaut ko pamanīt un pašam pie pirmās iespējas izdarīt tieši to pašu. Tieši dēļ tādiem, kā tu nav pieļaujama ideoloģija, ka gājēja drošība uz pārejas ir tikai vadītāja atbildība. Tādu mēslu, kā tu, reālā atbildība ir par mazu, lai pamanītu gājēja priekšroku pat sēžot pie datora, kur nu vēl reālas satiksmes apstākļos, kur apgrūtināta redzamība un nav laika domāt.

CSN 21.jūlijs 2019 12:27
0 0 Atbildēt

Wow! Uzlēji sūdus uz ventilatora? Sāc mētāties ar personīgiem apvaonojumiem?

Bradypus 21.jūlijs 2019 13:07
0 0 Atbildēt

Pamuļķis, kurš šajā diskusijā atzinās, ka pats vismaz divās konkrētās situācijās ir gatavs "nobraukt gājēju kā spaini", jo nejēdz to, par ko pats ir "ekzaminēts", pārgāja uz personīgiem apvainojumiem pašā diskusijas sākumā, kad norādīju, ka viņam nav taisnība. Turpinājumā - pamuļķis vadītājus neuzskata par cilvēkiem, gājējiem ir gatavs likt mirt iedomātas taisnības pierādīšanas vārdā un no citiem pieprasa to, ko pats nav spējīgs pildīt. Citādi kā par mēslu, šādu pamuļki saukt nevar,

Palaidniex 21.jūlijs 2019 12:04
0 0 Atbildēt

Tātad tukšļūtis un bez pamata uzcitiemtirdis pilnīgi neko jēdzīgu ieteikt nevar.

Lasa citu tekstos ne to, kas tur rakstīts, bet brīvā fantāzijas lidojumā visu ko citu, tik ne to, ko citi raksta.

Bravo mister megasvarīgais pļūtīzer!

Tā turpini!

Vernons nebūs vientuļš!

Alleluja!

????????????

Nu tīri tā ziņkārības apmierināšanai - kā tam gājējam, kas ir šīs diskusijas iniciators, bija iedomāties/pārliecināties ka neparādīdies kāds, kurš ar tik lielu ātrumu un teju bez bremzēm ieliks pakaļā, tam busam, kurš gribēja klasiskajā krievu metodē -“avosj proskoču” - apbraukt laidēju? Cik ilgi un cik tālu tam jāskatās? Ar cik tupu vernonu jārēķinās cik lielā attālumā?

Vernons 21.jūlijs 2019 14:47
0 0 Atbildēt

???

CSN 21.jūlijs 2019 12:32
1 0 Atbildēt

Jā un vadītāja atbildība par gājēju drošību uz gājēju pārejas ir tikai vadītāja atbildība. Tieši tāpat kā vadītāja atbildība izbraucot no dodiet ceļu zīmes vai vārtrūmes ir tikai izbraucošā vadītāja atbildība.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Unikālais 48 cilindru motocikls pārdots par 107 000 eiro

Noslēgusies Bonhams izsole, kurā tika pārdots pasaulē vienīgais 48 cilindru motocikls. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO)

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

Līdz 1400 eiro - deputāti spriedīs par sodu pastiprināšanu ceļu satiksmē 22

Saeimas Juridiskajā komisijā šodien plānots spriest par sodu pastiprināšanu par pārkāpumiem ceļu satiksmes jomā. Lasīt vairāk

 

Japāņu Bavārija. Pirmais ieskats Mazda CX-80 salonā (+VIDEO)

Vai atminaties, kad pēdējo reizi sastapāties ar pa īstam lielu Mazda markas automašīnu? Līdz šim lielākais japāņu ražotāja modelis Eiropā saucas CX-80, un TV Autoziņām radās unikāla iespēja iepazīties ar septiņvietīgo krosoveru Mazda R&D centrā Vācijā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti