Jūrmalas dome sola sakārtot gājēju pāreju uz Asaru prospekta; "Clean R" tika izteikts aizrādījums (+ VIDEO) 6

 

Gājēju pāreja Asaru prosp. un Stacijas ielas krustojumā Foto: iAuto.lv

Māris Ozoliņš, iAuto redaktors | 13.februāris 2019 15:05

Paldies iAuto lasītājiem, kuri sūta mums uz e-pastu vai informē komentāros pie rakstiem par nebūšanām uz mūsu ceļiem.

iAuto, pēc aculiecinieka saņemtas informācijas pievērsa uzmanību gājēju pārejai Asaru prospekta un Stacijas ielas krustojumā, kur bija sastumts sniega valnis, kurš aizsedza gājēju redzamību. Vairāk var lasīt šeit: "Gājēju pāreja Asaru prospektā Jūrmalā, ko varētu darīt labāk (+ VIDEO)"

Otra problēma šajā vietā ir daudz nopietnāka, proti, ka esošais satiksmes regulējums pēc iAuto redakcijas domām neatbilst satiksmes intensitātei un pat apdraud satiksmes drošību, video:

Lūk, viena iAuto.lv apmeklētāja komentārs no 10.februāris 2019, Krokodils: "Diezgan bieži sanāk braukt garām pa šo konkrēto pāreju un diemžēl ir nācies gan mest pa mēmajiem un reizi pat gandrīz uz "kapota" pacēlu (labi, ka "džeks" pats noreaģēja, ka es neapstāšos un pamuka malā.)

Diemžēl šādos gadījumos cilvēkos izsprūk visdziļākie pārmetumi tieši tev, tas nekas ka neviens nedomā par laika apstākļiem un vai 10m no pārejas mašīna tevi redz un vai vispār tā spēs apstāties - tik dur jo redz pāreja tak! ĪPAŠI ne autovadītājiem ļoti grūti to saprast, ka NU NEREDZ viņus bez nekāda atstarojošā elementa uz mūsu super puper pārejām. Pat tās bezjēdzīgās baltās lampas neko diži nedod. Visi domā spīd ielas apgaismojums - tātad viņu redz, kā dienā. NĒ! Ielu apgaismojums ir domāts lai autovadītāji redzētu joslu robežas uz ceļa...".

Portāla iAuto redakcija 12.02.2019 saņēma no Zanes Leites, Jūrmalas pilsētas domes Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājas sekojošas atbildes par aprakstīto situāciju: "Jau šobrīd ceļu uzturētājam līgumā ir noteiktas stingras prasības sniega tīrīšanai. Jāatzīst, reizēm uzturētāja darbā tiek konstatētas nepilnības, tādos gadījumos pašvaldība ceļu uzturētājam izsaka aizrādījumu un nākas atgādināt par līguma nosacījumiem. Arī konkrētajos gadījumos ceļu uzturētājam tika izteikts aizrādījums. Ikdienas uzturēšanas darbi A klases ielām jāveic:

10.1. atbilstoši A uzturēšanas klases prasībām saskaņā ar Ministru kabineta 2010.gada 9.marta noteikumiem Nr.224 „Noteikumi par valsts un pašvaldību autoceļu ikdienas uzturēšanas prasībām un to izpildes kontroli”.

10.2. atbilstoši „Valsts autoceļu ikdienas uzturēšanas darbu tehniskajām specifikācijām”, kuras apstiprinātas ar 2006.gada 21.decembra VAS „Latvijas Valsts ceļi” rīkojumu Nr.488.

Vietās, kur starp ielas braucamo daļu un ietvi ir zaļā zona, pieļaujama sniega vaļņa veidošanās šajā zonā, neierobežojot redzamību. Vietās, kur ietves robežojas ar ielas braucamo daļu, sniega vaļņi veidojami brauktuvei pretējā ietves pusē.

Ceļu uzturēšanas darbus veic SIA “Clean R”.

Sastumta pamatīga sniega kaudze, kura samazina redzamību jau tā bīstamajā krustojumā. Foto: iAuto.lv

Būvprojekta izstrāde regulējamai gājēju pārejai Asaru prospekta un Stacijas ielas krustojumā jau ir noslēguma stadijā, būvprojekta izstrāde tika uzsākta 2018.gadā. Gājēju pārejas pārbūvi, ierīkojot tur luksoforus, plānots veikt šogad."

Māris Ozoliņš, iAuto redaktors: "Aizrādījums, tas ir labi, taču vēršu Jūrmalas domes uzmanību, ka vairākās pašvaldībās ar "Clean R" uzņēmuma darbību ietvju sakopšanas jomā nav apmierināti. Bija "Latvijas televīzijas" sižets (vairāk informācijas + video šeit>>>) par Rēzeknes iedzīvotāju neapmierinātību, Daugavpils pašvaldība pret uzņēmumu pat iesniegusi prasību tiesā.

Ļoti labi, ka būvprojekta izstrāde regulējamai gājēju pārejai Asaru prospekta un Stacijas ielas krustojumā jau ir noslēguma stadijā, tikai lūdzu nepieļaut tādas pašas kļūdas projektā, kā bija jaunajos luksoforos (2018.gada decembris - 2019.gada janvāris) uz Strēlnieku prospekta krustojumos ar Kļavu un Ceriņu ielām, kā rezultātā vajadzēja iejaukties pat VAS "Latvijas valsts ceļi" pārstāvjiem un izslēgt minētos luksoforus (tagad mirgo dzeltenā gaisma, vairāk informācijas šeit >>>).

Rezultātā ir jauna bīstamība, proti, satiksmes intensitātei neatbilstoša gājēju pāreja, turklāt pie mācību iestādes. Kurš maksās par šiem nekvalitatīvi veiktajiem darbiem un to labošanu? Iedzīvotāji, kuri šīs kompetences ir deleģējuši Jūrmalas pašvaldībai ar Gati Truksni (Zaļo un zemnieku savienība) kā domes priekšsēdētāju."

No iAuto puses mēs jau informējām "Valsts kontroli" par šo situāciju un aicinām arī katru iedzīvotāju būt aktīvam un informēt par iespējamu nesaimniecisku pašvaldības darbību vai nolaidību šeit E-iesniegums iestādei (tas tiešām ir ērti un vienkārši) vai zvanot 67017500

Paldies iAuto lasītājiem, kuri sūta mums informāciju, tikai nosūtiet arī jautājumus vai pretencijas atbildigajai valsts vai pašvaldības iestādei, Latvija.lv tas ir viegli izdarāms un iestādei ir pienakums pārskatāmā laikā atbildēt.

IZZIŅA: Jūrmalas pilsētas attīstības programmas 2014.–2020.gadam 2.daļas „Stratēģiskā daļa un rīcības plāns” II.nodaļas "Rīcības plāns" h) apkšnodaļa, "Jūrmalas pilsētas investīciju plāns 2018.-2020. gadam" (tūkstoši EUR)

Foto: https://www.jurmala.lv/docs/k17/x/k170612-2.pielikums.xlsx

Atsauce*1 2018.gadā veikti būvdarbi luksofora objekta uzstādīšanai Strēlnieku prospekta un Ceriņu ielas krustojumā, izveidota regulējama gājēju pāreja Lienes ielā pie Pliekšāna ielas, Dubultu prospektā pie Ceriņu un Kļavu ielas, izbūvēts apgaismojums pie gājēju pārejas Rīgas un Promenādes ielu krustojumā. 2018.gadā veikti projektēšanas darbi regulējamai gājēju pārejai Lienes ielā pie Pliekšāna ielas, Dubultu prospektā pie Ceriņu un Kļavu ielas, projektēšnas darbi un luksofora izbūve Asaru prospekta un Stacijas ielas krustojumā, projektēšanas darbi regulējamai gājēju pārejai Asaru prospektā pie Valteru prospekta.

Viss dokuments šeit: https://www.jurmala.lv/docs/k17/x/k170612-2.pielikums.xlsx Skatīt 26 aili (N.p.k.).

Lasi vēl par Jūrmalu iAuto:

 

Ierīkota paralēlā stāvvieta pirms gājēju pārejas Foto: iAuto.lv

Gājēju pāreja Asaru prosp. un Stacijas ielas krustojumā Foto: iAuto.lv

 
6 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
iAuto 13.februāris 2019 20:23
3 0 Atbildēt

Piektdien (15.02) mēs tiekamies ar Baibu Birznieci, Jūrmalas pilsētas domes Attīstības pārvaldes Infrastruktūras investīciju projektu nodaļas vadītāja p.i. un pārrunāsim par to, kas un kāpēc notiek Jūrmalā.

Ja ir kādi jautājumi vai ieteikumi, lūdzu droši rakstiet te komentāros vai uz iAuto e-pastu!

iAuto 13.februāris 2019 21:35
3 0 Atbildēt

Dažas tēmas jau ir ieskicētas, tikšanās laikā plānots pārrunāt:

1) luksoforu objektu pilnveides darbus Strēlnieku prospekta un Kļavu ielas/Ceriņu ielas krustojumos;

2) Jūrmalas pilsētas pašvaldības ceļu un ielu horizontālā marķējuma kvalitāti;

3) Jūrmalas pilsētas domes turpmākās rīcības Dubultu satiksmes mezgla pārbūves ieceres īstenošanā jeb būvprojektos - “Satiksmes organizācijas uzlabošana Dubultu prospektā no Slokas ielas līdz Kļavu ielai”, “Regulējamas gājēju pārejas izbūve Dubultu prospektā pie Ceriņu ielas un Kļavu ielas”, “Dubultu satiksmes mezgla pārbūve posmā no Baznīcas ielas līdz dzelzceļa stacijai “Dubulti””, iekļautos risinājumus.

PN 13.februāris 2019 20:15
2 0 Atbildēt

Reāli Labs Darbs ticis paveikts (rakstītāju un filmētāju personā).

Bet tas sia visdrīzāk būs pelnījis Prēmiju.Paskat, trauksmainā un vienīgā šīgada sniega/nedēļa veiksmīgi ir aizvadīta bez itin neviena starpgadījuma.Pat Kaudze no pārdzīvotā stresa un kauna ir uz šodienu saplakusi par 2/3. Teicami.

Cerams, ka tam sia nav itin nekāda sakara ar pusotru nedēļu ilgušo apledojušo kāpņu slidkalniņa atrakciju pie PMLP Jūrmalas nodaļas.Jo visu iespējamo sia visuzticamākais darbinieks uzvārdā Atkusnis jau no šodienas tur ir nodrošinājis itin drošu uzkāpšanu jebkuram Pilsonim vai pat Migrantam, kas būt uzdrošinājies šo iestādi šajā ziemā apmeklēt.Pat nerunājot par Ārsta praksi un Aptieku turpat pie nākamā to kāpņu fragmenta- tos iestādījumus taču veseli indivīdi neapmeklē principā, tad kāda tur nafig vairs kam starpība.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Vācijā uziet pamestu Lada un Kia autosalonu (+ VIDEO) 1

Youtube kanāla Forgotten Buildings autori ierodas Vācijā, lai uzfilmētu materiālu par autosalonu, kas sākotnēji nodarbojies ar Lada, bet vēlāk – ar Kia automobiļu pārdošanu. Lasīt vairāk

 

Latvijas munīcijas ražotne darbu daļēji varētu sākt līdz gada beigām (+ VIDEO) 2

Latvija ir vienīgā no Baltijas valstīm, kas ieguvusi finansējumu no Eiropas Komisijas fonda munīcijas ražošanas atbalstam. Kamēr līgumi vēl nav parakstīti, Aizsardzības ministrijā par summām un termiņiem izsakās piesardzīgi. Tomēr aizsardzības ministrs cer, ka rūpnīca sāks darbu jau šā gada beigās. Lasīt vairāk

 

Traģiska nāve, sajaucot ātrumus - miljardiere iet bojā savā Tesla (+ VIDEO) 29

Amerikāņu miljardiere un uzņēmēja, politiķa Miča Makkonela radiniece Andžela Čao noslīkusi savā Tesla pēc tam, kad viņas vadītā automašīna iebrauca dīķī un nogrima. Lasīt vairāk

 

Mercedes-Benz Vision EQXX iztiek ar 7 kWh vidēji un nobrauc 1000 km ar vienu uzlādi (+ FOTO) 12

Mercedes elektriskais prototips Vision EQXX veicis savu trešo tālās distances pārbraucienu ar vienu uzlādi veicot vairāk par 1000 kilometriem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti