"Rail Baltica" vilcienu krāsu gammā būs dzeltens, zils un balts 16

 

Foto: Ekrānbilde no Youtube.com

Nozare.lv | 23.aprīlis 2021 11:15

Dzelzceļa projekta "Rail Baltica" vilcienu krāsu gammā būs dzeltens, zils un balts, aģentūrai LETA atklāja Baltijas valstu kopuzņēmuma AS "RB Rail" pārstāvji.

Kā pauda "RB Rail", iedvesma konceptam rasta no elementa, kas savieno visas trīs Baltijas valstis - Baltijas jūras. Saule, jūra un smiltis ir atspoguļotas vilciena modeļa krāsu gammā. Virtuālais dizaina koncepta modelis radīts, iedvesmojoties no modernākajiem ātrgaitas vilcieniem Eiropā un citviet pasaulē.

Vienlaikus "RB Rail" skaidroja, ka publiskotajiem attēliem ir ilustratīva nozīme, un vilciena dizains realitātē var atšķirties. "Rail Baltica" ritošā sastāva iepirkumi vēl tiks organizēti, un šie attēli neataino nevienu no esošo vilcienuražotāju modeļiem.

Uzņēmumā norādīja, ka standarta klasē vilcienu veidos astoņi vagoni, katrā no tiem paredzot 70 sēdvietas. Vilcienibūs aprīkoti ar bezvadu internetu, USB pieslēgvietu, uzlādes punktiem un ekrāniem, kuros tiks atspoguļota aktuālā brauciena informācija.

Savukārt pirmās klases vagoni, līdzīgi kā lidmašīnās, sniegs pasažieriem lielāku komforta līmeni, tajos, piemēram, paredzēta lielāka personiskā telpa, mazāks pasažieru skaits un papildu vieta kājām. Biznesa ceļotājiem būs iespēja izmantot telekonferenču iespējas īpaši aprīkotā sapulču telpā ar prezentācijas ekrāniem. Kafejnīca, kas atradīsies starp standarta un pirmo klasi, būs pieejama visiem pasažieriem, lai ceļojuma laikā iegādātos dzērienus un uzkodas.

"RB Rail" atzīmēja, ka, lai nodrošinātu ērtu pārvietošanās iespēju ar vilcienu visiem neatkarīgi no ceļojuma mērķa, plānoti arī atsevišķi velo un bagāžas nodalījumi, savukārt, lai ceļošana būtu vēl ērtāka darījumu un atpūtas braucieniem, pasažieriem būs iespēja reģistrēt bagāžu savienojumos ar lidostām.

Tāpat "Rail Baltica" ātrvilcienos būs paredzēta īpaša vieta cilvēkiem ar kustību traucējumiem, kā arī izveidota ratiņkrēsliem domāta ieeja un prioritāšu sēdvietas senioriem. Vilcienu labierīcības tiks aprīkotas ar bērnu pārtinamo galdu. Arī mājdzīvnieki varēs ceļot kopā ar saimniekiem visos "Rail Baltica" maršrutos.

Kopuzņēmuma pārstāvji pauda, ka dzelzceļš tiek uzskatīts ne tikai par vienu no drošākajiem transporta veidiem, bet arī zaļāko - elektrificēta dzelzceļa līnija emitē mazāk ogļskābās gāzes izmešu nekā gaisa vai sauszemes transports.

Ņemot vērā, ka "Rail Baltica" būs pirmais ātrgaitas vilciens Baltijas valstīs, drošības aspekts ir īpaši svarīgs. "Vilcienstiks aprīkots ar ugunsdrošības sistēmām, tostarp dūmu detektoriem, ugunsdzēšanas ierīcēm, videonovērošanas sistēmu, vadītāju uzraudzības sistēmu, kā arī ārkārtas izsaukuma pogu, kuru pasažieri varēs izmantot, lai sazinātos arvilciena darbiniekiem. Mēs plānojam vilcienu dizainu konceptu atbilstoši augstākajiem ergonomikas un komforta standartiem," atklāja "RB Rail" Sistēmu un operāciju departamenta vadītājs Žans-Marks Bedmārs.

Jau ziņots, ka "Rail Baltica" projekts paredz izveidot Eiropas standarta sliežu platuma dzelzceļa līniju no Tallinas līdz Lietuvas un Polijas robežai, lai tālāk ar dzelzceļu Baltijas valstis būtu iespējams savienot ar citām Eiropas valstīm. Baltijas valstīs plānots izbūvēt jaunu, 870 kilometru garu Eiropas sliežu platuma (1435 milimetru) dzelzceļa līniju arvilcienu maksimālo ātrumu 240 kilometri stundā.

Paredzēts, ka "Rail Baltica" izmaksas sasniegs 5,8 miljardus eiro, ieskaitot atzaru, ko nolemts izbūvēt starp Kauņu un Viļņu. Daļa izmaksu tiks segtas no Eiropas Savienības līdzekļiem. Plānots, ka "Rail Baltica" dzelzceļa līnija būs gatava satiksmei 2026.gadā.
 

 
Visi komentāri
 
reku 23.aprīlis 2021 12:16
4 0 Atbildēt

Braucot uz Berlīni no Tallinas vai Rīgas, kur tad es gulēšu - uz bērnu pārtinamā galda? Ja tas gabals būs jāsēž, tad vai nebūs vienkāršāk un lētāk aizlidot? Izskatās ka tas RB tāds app..šnāciens vien būs.

imzz 23.aprīlis 2021 12:30
0 0 Atbildēt

Nu, tā kā pēc apraksta spriežot, ar 1/3 vilciena vadās tukšu gaisu, tad priekš tevis būs cietie beņķi:

www.tvnet.lv/7231213/foto-...aitas-vilcieni

Krotow 23.aprīlis 2021 12:43
0 0 Atbildēt

Un lai tevi smukas vagona pavadones pārtin? Ko vēl negribēsi? Gulēsi turpat zem krēsla.

aizejošais 23.aprīlis 2021 14:26
0 0 Atbildēt

vēl jau nav zināms, vai bez pārsēšanās būs vilciens uz Belīni. Varbūt būs jāpārsēžas poļu vagonā?

kā 90jos 23.aprīlis 2021 16:01
0 0 Atbildēt

Rīga - Suwalki - Warszaw - tālāk kur vajag

Jumu 23.aprīlis 2021 15:24
0 0 Atbildēt

Ja nebūs guļamvagonu, tad šādu ceļa gabalu ... , atvainojiet !!!

Nelabojams 23.aprīlis 2021 16:00
3 0 Atbildēt

No Rīgas ar 240 km/h līdz Berlīnei 4,5h. Nu labi, 6 h, jo visu laiku jau nemizos ar 240. Kakova skuja tev guļamvagons vajadzīgs?

aizejošais 23.aprīlis 2021 16:16
0 0 Atbildēt

www.google.com/maps/dir/Berl...52.2296756!3e3

Pirms sapņo, aizver acis. varšava berlīne iet 6 stundas

aigi 23.aprīlis 2021 21:19
0 0 Atbildēt

Klau tur pa vidam ir tur pat 30 pieturas. RB starptautiskajam reisam būs labi ja 10 ieskaitot Baltijas 5.

Jumu 23.aprīlis 2021 19:14
1 0 Atbildēt

Nelabojamais!

Tu normālā vilcienā neesi braucis nekad, varbūt tikai no Rīgas uz Jūrmalu, nu ne tālāk. Ir maksimālais ātrums un ir vidējais ātrums, kas būs labi ka kādu 150 km/h. Tā ka, ja līdz Berlīnei tiksi par kādām 12-15 stundām būs labi, un uz šādiem krēsliem pabraucis pus stundu nāksies izlocīt muguru, ja tā vispār lieksies

iciks 23.aprīlis 2021 16:47
5 0 Atbildēt

Ir bišķi darīšana bijusi ar RB darbiem un tur ir vairāk runu, mazāk darbu, tā ka es uz to skatos diezgan skeptiski. Lai sākumā kaut vienu sliedi ieliek un tad runā par dzeltenu, zilu un kādu tur vēl.

felix65 23.aprīlis 2021 21:12
2 0 Atbildēt

Manis pē kaut vai rozā. Tā pat no tā politprojekta nekas nesanāks. Vienas runas un zagšana. Kad kase būs tukša, paziņos ka kravu pārvadājumu ziemeļu- dienvidu virzienā nav, bet ar iztukšoto valstu pasažieru plūsmu izdevumus nosegt nevar. Kā parasti daži būs kļuvuši turīgi bet pārējie ausis nokāruši izklīdīs.

msh 24.aprīlis 2021 0:25
0 0 Atbildēt

Diezgan pareizi. Tā pasāciena uzstādījums ir šausmīgi muļķīgs - būtu labāk esošās līnijas dubultojuši, pielāgojuši lielākiem ātrumiem, elektrificējuši un kaut kādos Suwalkos uztaisījuši platuma maiņas punktu - nē, jātaisa pāri visām Baltijas valstīm dzelzceļa līnija kuru pa esošajām līnijām kursējošie esošie vilcieni nevarēs izmantot...

Latvijā pirms kara bija diezgan liela normālplatuma kilometrāža - bet tikai tāpēc ka dienvidu kaimiņiem tas bija standarta platums.

Krotow 24.aprīlis 2021 22:28
0 0 Atbildēt

Starpkaru periodā bija abi platumi - gan krievu gan Eiropas standarta. Un vēl no 1. Pasaules kara palikušie šaursliežu posmi. Pēc otrā kara gan esošos Eiropas platuma posmus pārtaisīja savā platumā. Šaursliežu posmiem "paveicās" vairāk.

Brauksim visi, bet žiguļi paliks garāžā 24.aprīlis 2021 10:51
5 0 Atbildēt

Eiropas ietvaros jau pamazam top ideja par īso avioreisu bloķēšanu.

Gan jau ka arī nebūs atļauti garāki braucieni smagajiem auto, ja ir iespejama preces piegade pa sliedem.

Linkaitis teicās ka nesponsorēs Nordekas autubusus, ja būs iespēja cilvekiem aizbraukt ar vilcienu.

Ta kā šim vilcienam ir labāka nākotne nekā kādam varētu šķist.

Franči būs pirmie kas pamazam sāks ierobežot lidojumus

www.bbc.com/news/world-europe-56716708

Atceros par utopiju šķita ideja ka vares zvanit ar mobilo pa visu EU pa vienādām cenām, bet tagad ši utopija jau ir realitate.

EU 27.aprīlis 2021 15:25
0 0 Atbildēt

Piem. Rīga-Rūjiena. Linkaits atļaus subsidēt busa reisus Valmiera-Rūjiena, sak, lai ar vilcienu brauc līdz Valmierai un tālāk ar busu?

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ieķeras “gāzes” pedālis - Tesla aptur Cybertruck piegādes

Tesla uz vairākām nedēļām apturējusi Cybertruck pikapu piegādes klientiem, kamēr tiks novērsts ārkārtīgi bīstams defekts. Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO)

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 

Atvadas no 10 cilindru motora - Lamborghini Huracan STJ desmit vienībās (+ FOTO)

Lamborghini izgatavos desmit ekskluzīvā superauto Huracan STJ eksemplārus, veltot tos atvadām no V10 motora, kas bija pamatā Huracan saimes panākumiem desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

LTAB brīdina: izveidota viltus mājas lapa un sociālo tīklu profili, lai vāktu personu datus! 2

Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju birojs (turpmāk – LTAB) brīdina, ka izveidota viltus interneta vietne, rīkojot konkursus un aicinot iedzīvotājus atstāt savus personas datus. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti