Slikti braukšanas apstākļi šorīt visā Latvijā 18

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 6.aprīlis 2022 9:57

Sniega un apledojuma dēļ šorīt visā Latvijā ir apgrūtināti braukšanas apstākļi pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem, aģentūru LETA informēja "Latvijas valsts ceļi".

Ceļu stāvokļa karte liecina, ka šorīt pa valsts galvenajiem autoceļiem apmierinoši braukšanas apstākļi ir tikai pa Liepājas - Rucavas šoseju, pa Ventspils šoseju no Usmas līdz Ventspilij un pa Liepājas šoseju no Anneniekiem līdz Blīdenei, savukārt pa visiem citiem svarīgākajiem ceļiem braukšanas apstākļi ir apgrūtināti.

Pa reģionālajiem autoceļiem apgrūtināta braukšana ir visā Latvijā, izņemot Ludzas apkārtni.

Sniegotos un slidenos ceļa posmus tīra un kaisa ar pretslīdes materiāliem. Lai uzlabotu braukšanas apstākļus, ceļu uzturēšanas darbos iesaistītas 122 "Latvijas autoceļu uzturētāja" ziemas dienesta tehnikas vienības.

 
Visi komentāri
 
qwe 6.aprīlis 2022 10:19
11 3 Atbildēt

Nu ko, vasaras riepas jau uzlikāt?

slip 6.aprīlis 2022 15:03
1 0 Atbildēt

Šorīt pa ceļam uz darbu personīgi redzeju divus bembistus(rwd) kapiekpi.ēju gudrīšus kam bija jau vasaras tupeles virsū ar ''super stilīgiem'' diskiem virsū un sametās līkumā, kā tāda pīle uz ledus, jo asfaltu klāja spīdīgs pieblietēts sniegs.

Labi, ka ar laimīgam beigām un bez bleķu salocīšanām...

Nja 6.aprīlis 2022 15:19
2 2 Atbildēt

Tie divi kas ielika mīnusu noteikti uzlikuši. Vajadzētu pieņemt likumu, ja ārā ir sniegs un tu vadi auto ar vasaras riepām, tad sods. Pierādīt to ir vieglāk par vieglu.

qwe 6.aprīlis 2022 15:56
1 0 Atbildēt

Nu, ja ir avārija, tad apdrošinātājs visticamāk pasūtīs 3 mājas tālāk, jo auto nav atbilstošā kārtībā pie šādiem laikapstākļiem.

Nja 6.aprīlis 2022 15:57
1 0 Atbildēt

Tāpēc varbūt izdarām tā, lai līdz avārijai nenonāktu. Jo kādu var tomēr aukstu pataisīt.

Jūrmalnieks 6.aprīlis 2022 14:10
17 0 Atbildēt

Braukšanas apstākļi bija labi, ko nevar teikt par 80% braucēju braukšanas prasmēm un viņu gatavību pielāgoties laikapstākļu maiņai.

uxz 6.aprīlis 2022 14:57
10 0 Atbildēt

+1!

Nesaprotu... ziema it kā ir ik gadu, sniegs ir ik gadu un esam ziemeļnieki.... nav tā kā kādos amīšos, kad visu dzīvi dzīvojis siltajā zonā jeb piemeram miami vai San Francisko un pirmo reizi 'Janvārī' jābrauc ar auto uz Ņujorku, nemaz nerunajot, ka sniegu redzejis tik televīzorā tad tur tādus 'brīnumus' var redzēt, bet arī pie mums uz ceļa aunu pieres netrūkst šādos rītos kur neracionāli brīnumi tiek veikti un apdraudēti citi satiksmes dalībnieki. NESAPROTU....

qwe 6.aprīlis 2022 15:57
1 1 Atbildēt

Nu pirmkārt nebija nekas kaisīts un citur slumi apledojis, bet otrkārt noteikti vesela kaudze jau riepas samainījuši - aprīlis un pavasaris taču.

ewq 7.aprīlis 2022 8:26
4 0 Atbildēt

Nez kā ziemeļvalstīs izdzīvo(zviedrija, somija vai norvēģija), jo tur nečakarē dabu ar nātrija hlorīdu, ka arī saudzē auto bleķi, ceļus gandrīz nekaisot. pārsvarā tur ziemā ceļi ir smuki pieblietēti balti. Un vai negadījumu skaits palielinās?!?? -NĒ! Jo tur cilveki zin, ka ziemā riepas un bremžu sistēmai jābūt ir vislabākajā kārtībā! Tapēc naudu uz to netaupa un principā otrajā vai trešajā sezona pērk jaunas riepas! Vienalga ka vel atlikums ir 6..7mm! Pat viskrutākā riepa pie ~6.5/7mm atlikuma vairs nepildīs uz 100% visas savas drošības funkcijas, ko paredzējis ražotājs. Tapēc joki mazi...

Kā arī pārslēdz tomēr savu autovadītaju domāšanu un ierēķina, ka slīd vairak ne kā uz sausa asflata un DOMĀ LĪDZ....

Pie mums, kā baltums sāk krist uzreiz vajag vilkt ārā visas tehnikas vienības un sals maisījumu bērt uz pilnu klapi!!!! Savādak 'pilsētnieki' ar džipveidīgajiem pabraukt nevarot kā vasarā jo virsū stāv 4-5mm 5+gadīgas eiropas ziemenes(jo riepa tak nemaitājas...) un VAJAG TĪRU NOTĪRĪTU ASFALTU! Nerunājot par ziemas braukšanas izpratni. Un tad kā sniedziņš ar ledu klāj ceļu, tā nez kāds armagedons visos iestājas.

Nelabojams 6.aprīlis 2022 14:58
1 3 Atbildēt

Nebij, nebij labi šorīt. Slidens dažviet bija pat tur, kur ceļš izskatījās pavisam slapjš un pliks nobraukts. Daži, kā izskatījās, ar vasarenēm kūlās ar 40-50; ar normālām ziemenēm tik traki nebija, bet arī virs 80 īpaši iemīt negribējās, varēja just, ka auto sāk "staigāt". Ziemeļvidzemē tas.

X 6.aprīlis 2022 17:07
4 0 Atbildēt

Nekas neparasts, tik cik tas, ka jau ir pavasaris, bet nu tajā pašā laikā, visi kuriem šobrīd ir 18 gadi un ir vadītāja apliecība ir pieredzējuši šādu sniegu aprīlī.

Kas attiecas uz Rīgu un ja ir ziemas riepas tad vispār nekādu problēmu, standarta situācija.

650 6.aprīlis 2022 20:40
1 0 Atbildēt

Nu tāds totāls nekauņa, kā biedrs VaiVads no Rssatiksmes deportamenta,līdz šim vēl nebij redzēts.Katrā publiskās uzstāšanās reizē ikkatrs viņa izpirstais vārds izraisa riebumu un attiecīgū vēlēšanos..LielCeļu Anna te nestāv ne tuvumā....

Nupat šis pa tv3 runāja- par situāciju krasta ielā, kura pl.8 no rīta bija absolūt netīrīta.Tas esot ok.Braukšana ar paceltu slūpi ir likumīga un iepriekš paredzēta. Viss ir štokos un iekļaujass normatīvajos Aktos- vienīgi tā arī nav zināmi to fuflologu vārdi, kuri šos "aktus" šitādus skaistus izstrādāja.Mašīnu pienākums esot izbērto suudasāli izbraukāt un izšķaidīt,jo savādāk tā darbojoties nepilnvērtīgi.Jā..

Kanibaals 6.aprīlis 2022 22:01
1 1 Atbildēt

Pāķi ar liselli vasarenēm pa grāvjiem vien. Atkal jau bailīgi pa ceļa vidu sliedes iebraukā.

ewq 7.aprīlis 2022 8:38
3 0 Atbildēt

A pie mums tādi riepu austri laimīgi brauc uz skandināviju ar busiem pakaļ šīm riepām kuras normālai ziemai ir metamas... Un šeit visi laimīgi pērk šīs lietotās un montē virsū ar 6mm un ja ir 7mm ta jau vispār domā -tā tak gandrīz jauna un visi ir starā!

Tas nekas, ka pēctam šādāos laikapstākļos velkas uz 70/80, jo ātrāk uzspiežot autiņš sāk peldēt...

Es vakar uz jūrmalenes uz 95 normali braucu, mainīju joslas bez problēmām konstantā atrumā, jo visi vilkās kā auni un neredzēju nekādu ceļa seguma vainu! Svaigas šogad pirktas šipinieces.

Vienu brīdi pat uz 110 uzspiedu un apdomīgi mazas asas kustības stūrē uztaisīju un joprojām jutos pilnīgi komfortabli pat ESP nesāka mirgot.

Ta kā, paši taupa santīmus uz sava drošības rēķina un pēctam raud, ka 'celinieki' vainīgi.

imzz 7.aprīlis 2022 14:19
0 1 Atbildēt

"Tas nekas, ka pēctam šādāos laikapstākļos velkas uz 70/80, jo ātrāk uzspiežot autiņš sāk peldēt...Es vakar uz jūrmalenes uz 95 normali braucu,"

1.Auto "nesāk peldēt", vienkārši tie cilvēki negrib nevajadzīgi riskēt

2. Ir tiešām vērts likt jaunas šipenes katrus 3 gadus, lai kādas 10 reizes gadā līdz Jūrmalai tiktu 2,5 minūtes ātrāk par citiem ;)

ewq 8.aprīlis 2022 15:05
0 0 Atbildēt

Šipenes ir vērts likt tikai tāmdēļ, ka melno ledu vai ledu vairs nezināsi.

Bet laikam kamēr neesi tādu noķēris- savu un citu bleķi sasitis, tikmēr laiž garām šo riepu kategoriju jo redz 'skaļas'

Es arī viens no tiem kas bija tāds, bet pagajušā mašīnā noķēru melnīti pierīgā ar svaigām- otro sezonu Nokian WR D4 riepām... Braucot uz atļauto 70, priekšā krustojums, saku jau bremzet laicīgi jo ziema.. vismaz 20,30m ātrak ne kā parasti un figu, abs notarkšķ, pedālis ciets, kā akmens un autiņš slīd. Totāls melnais uzsalis.

Sadzēsties sadzēsās bet no barģūras neizsprukt uz kādiem 20kmh... Rezultāta bampers pušu, kapots un sāna arka uzlocīta, lampa ārā... Labi ka radiators vesals vai airbagus neizsāva, pats aizbraucu.

Kasko nav un kvalitatīva saremontešana man sanāca 800€ no savas kabatas.

Kopš tā laika TIKAI šipenes, un bēdu nezinu! Pat vairākas reizes izglābušas, ka redzu ka pie luksafora aizmugurējais pārak ātri tuvojas, tātad slīd, uzmaucu gāzē- šipi uzreiz paņem un izvaros no liekām galvas sāpēm.

Nerunājot par to, cik droši jūtos lauku ceļos, kur grants posmos ir slidotava, kamēr citi sūdzas beztabū par slikatjiem ceļiem, es braucu un bēdu nezinu.

Zieminieces mainu kad ir min 6mm protekta atlikums sasniegts. Parasti tie ir 3-4 sezonas, atkarīgs no sniega seguma sezonā.

650 7.aprīlis 2022 18:04
1 0 Atbildēt

Nee.Nav neko vērts lieki jaaties, lai gūtu gandarījumu tikai 3reiz gadā.Labāk ir 1reiz 3gados kaut kur iejaat tā pa riktīgo.Jā.

No šejienes kāreiz aug/kājass augsminētajam pablisko attiecību virtuozam missteram VaiVadam un viņa idejiskajai draudzenei AnnaKannai.Viņi ir sen visu jo smalki izpētījuši- ar lohiem ir jārunā vienīgi Lohu valodā.Jā.

Latvietis 8.aprīlis 2022 6:35
0 0 Atbildēt

Jauks rīts Grāvmalās!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

No 10 līdz 80 procentiem 10 minūtēs: Polestar testē super ātru uzlādi 3

Inženieriem izdevies atrast risinājumu īpaši ātram uzlādes procesam, kas ievērojami samazinās laiku, kas šobrīd jāpatērē gaidot kamēr uzlādēsies jūsu elektroautomobiļa akumulators tālākajam ceļam. Lasīt vairāk

 

Gaisa pilis vai reāls plāns? - EM izvirzījusi mērķi līdz 2035.gadam Latvijas IKP palielināt līdz 83 miljardiem eiro 1

Ekonomikas ministrija (EM) ir izvirzījusi mērķi līdz 2035.gadam panākt, lai Latvijas IKP sasniegtu 83 miljardus eiro, teikts Ekonomikas ministrijas (EM) izstrādātajā informatīvajā ziņojumā par Latvijas ekonomikas attīstību, ko otrdien konceptuāli skata valdībā. Lasīt vairāk

 

Prezentēts Zeekr Mix – minivens ar neparastu salonu 6

Ķīnas autoražotājs Zeekr Pekinas autoizstādē iepazīstinājis ar minivenu Mix – ģimenes transportlīdzekli, kam piemīt plašas salona transformēšanas iespējas. Lasīt vairāk

 

Aizsardzības ministrija izdod jaunu bukleta “Kā rīkoties krīzes gadījumā” redakciju

Aizsardzības ministrija informē, ka ziņu portāla “Sargs.lv” sadaļā “72 stundas” ir pieejama bukleta “Kā rīkoties krīzes gadījumā” jaunā redakcija, kas ir papildināta ar sadaļām par krājumu veidošanu, rīcības plānu sagatavošanu ģimenēm, kā arī citu svarīgu un noderīgu informāciju. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti