“Rail Baltica” trase: trūkst naudas un izlēmības (+ VIDEO) 12

 
LTV Ziņu dienests | 3.jūnijs 2024 9:54

Kamēr satiksmes ministrs uzstāj, ka Rail Baltica sliedēm jau pirmajā posmā jāved līdz Rīgas Centrālajai stacijai, Eiropas Komisijas atbildīgā amatpersona Katrīna Trautmane norāda - svarīgākais ir uzbūvēt valstis savienojošo dzelzceļa līniju, Un, ja Rīgas loku Latvijas valdība vēlas būvēt tagad, nauda tam jāatrod pašiem. Par to, kā dalīt “Rail Baltica” posmos un kā finansēt, aizvien nav skaidrs, jo informatīvo ziņojumu satiksmes ministrija bez finanšu ministrijas saskaņojuma uz priekšu nevēlas virzīt.

Laika vairs nav daudz, jo jūnijā Baltijas valstu premjeriem plānots parakstīt vienošanos par “Rail Baltica” īstenošanas posmiem. Bet vēl līdz tam gaidāms arī Valsts kontroles ziņojums par projekta pārvaldību. 

 

 

 

 
Visi komentāri
 
Xo 3.jūnijs 2024 10:05
3 0 Atbildēt

Iespējams šoreiz šī būs daudzreiz lielāka afēra par AirBaltic

Opis 3.jūnijs 2024 11:27
0 0 Atbildēt

Airbaltic afēra vēl jau nav beigusies.

Kanibaals 3.jūnijs 2024 17:12
5 0 Atbildēt

Visur kur vārds Baltica ir iekšā, ir urļiku bizness.

0pis 3.jūnijs 2024 10:53
1 0 Atbildēt

Fraud Baltic

Nja 3.jūnijs 2024 11:04
10 1 Atbildēt

Paļāvās ka Eiropa dos naudu, huj, pareizi dara! Absolūti debīls projekts saknē, kurš liedza izbūvēt transporta mezglu salaspilī? Kurš? Cik izmaksātu tas un Salaspili savienot ar Rīgu izmantojot VIVI? Tā pati lidosta, cik maksātu no zolitūdes izbūvēt atzaru VIVI ar RIX? Nu cik? Gribēja pa smuko, tagad būs smuka stroika centrā.

imzz 3.jūnijs 2024 11:06
3 0 Atbildēt

"EK amatpersona  Katrīna Trautmane norāda - svarīgākais ir uzbūvēt valstis savienojošo dzelzceļa līniju,"

Nu, ko es visu laiku rakstīju: dīvaini, ka EK nav pamanījusi, ka mūsējie dzelzceļa būvēšanas vietā faintjūnē staciju. Tagad ir.

Opis 3.jūnijs 2024 11:28
5 0 Atbildēt

Žēl, ka nevienu ierēdni, kas šo parakstīja neieliks cietumā.

imzz 3.jūnijs 2024 11:52
3 0 Atbildēt

Nevajag aizmirst to, ka kopš kara sākuma Ukrainā par nozīmīgu Rail Baltica fukciju ir kļuvusi militārā. Lai varētu atvest tankus no Vācijas. Bet mūsējie joprojām čakarējas ap staciju un nebūvē pamattrasi. To jau gandrīz var uzskatīt par sabotāžu.

BMW 3.jūnijs 2024 13:04
1 0 Atbildēt

Kurš mudaks rakstīja projekta pieteikumu, neiekļaujot trasē Rīgu?

uupis 3.jūnijs 2024 14:53
0 0 Atbildēt
uupis 3.jūnijs 2024 15:28
3 0 Atbildēt

Kur jūs visi bijāt 10 gadus atpakaļ? Čurājāt pampēros un zem galda staigājāt?

Tas 4.jūnijs 2024 0:19
1 0 Atbildēt

ir vnk sviests.  Gan EU gan LV mērogā.  

Kājas nezin ko galva domā,  un galva nezin ko kājās dara  ? A vispār kāds ir aprēķinājis,  kādu pretgaisa aizsardzības sistēmu par to naudu 5 mljr,  var uzbūvēt  ?

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

Izceltie raksti

Pārsteigums no Volkswagen – ID.3 maksās mazāk par 30 000 eiro 3

Vācu medijos parādījusies informācija, ka Volkswagen samazinās elektriskā hečbeka ID.3 cenu, turklāt drīz un visai būtiski. Lasīt vairāk

 

BYD piesaka 1200 Zs jaudīgo Yangwang U8 Parīzes autoizstādei (+ VIDEO) 1

Ķīnas autobūves koncerns BYD gatavojas Parīzes autoizstādei, kas durvis ver 14. oktobrī. Jaunumu skaitā arī luksuss klases apvidus auto Yangwang U8, kas pirmizrādi Ķīnā svinēja 2023. gada novembrī. Lasīt vairāk

 

Ad Rem Auto atklāj jaunu autocentru Pārdaugavā (+VIDEO) 2

Septembra vidū ar vērienīgu sarīkojumu Ulmaņa gatvē tika oficiāli atklāts Ad Rem Auto jaunais autosalons. Lai gan tehniski autocentrs funkcionē jau kopš augusta, Ad Rem Auto vadītājs Māris Īle neslēpa saviļņojumu par projekta īstenošanos. Lasīt vairāk

 

Policija dodas cieņas reidā: luksofora signālu neievērošana un pārgalvīgs ātrums jeb ikdienas rīts Rīgas ielās 57

Lai pārraudzītu visu ceļu satiksmes dalībnieku rīcību, ceļu satiksmes noteikumu ievērošanu un savstarpējo mijiedarbību pilsētvidē, Valsts policija un VAS “Ceļu satiksmes drošības direkcija” (CSDD) kampaņas “Dod ceļu cieņai” ietvaros septembrī ir veikusi uzvedības kultūras kontroles monitoringu Rīgā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti