LVC aicina ievērot pagaidu luksoforu signālus ceļu būvdarbu posmos 21

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 10.jūnijs 2024 9:47

Valsts autoceļu tīklā būvdarbi notiek 71 valsts autoceļu posmā, daudzos ir ieviesta reversā satiksme, ko regulē ar luksoforiem, aģentūru LETA informē VSIA "Latvijas valsts ceļi" (LVC).

Uz Vidzemes šosejas (A2) no pagrieziena uz Cēsīm (P20) līdz Rīdzenei ir jau septiņi pagaidu luksofori. Tur tiek fiksēti gadījumi, kad autovadītāji brauc pie sarkanā luksofora signāla, pārkāpjot ceļu satiksmes noteikumus un apdraudot satiksmes drošību, kā arī tos, kas strādā būvlaukumā.

LVC atgādina, ka, pārkāpjot luksoforu signālus būvdarbu zonā, pārkāpēji iebrauc reversās kustības zonā, kur nav iespējams izmainīties diviem transporta līdzekļiem, tāpēc šāda rīcība var radīt vēl lielākus sastrēgumus. Turklāt būvdarbu zonā strādā ceļu būvnieki un smagā tehnika, pārkāpjot luksoforu signālus tiek apdraudēta strādnieku drošība, kā arī autobraucēji apdraud savu un līdzbraucēju drošību.

Jelgavas šosejas (A8) posmā no Dalbes līdz tiltam pār Vircavas upi ir trīs pagaidu luksofori, posma izbraukšanai jāplāno stunda vai jāizvēlas alternatīvs maršrutus nokļūšanai galamērķī.

Lai iegūtu vai nodotu informāciju par notiekošo uz valsts autoceļiem, iedzīvotāji aicināti zvanīt uz VSIA "Latvijas Valsts ceļi" diennakts informatīvo bezmaksas tālruni 80005555.

 
21 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
uupis 10.jūnijs 2024 10:12
7 2 Atbildēt

Es nesaprotu - kas traucē nolikt kameras pie luksaforiem? Mēneša laikā sarkanās gaismas braucēji kļūtu paklausīgi kā jēriņi!

iJuris 10.jūnijs 2024 10:34
7 1 Atbildēt

Pareizi, jāsoda ir. Par sliktu darbu organizēšanu gan nevienu nesoda. Dara ko un kā grib, pārējie pagaidīs. Viss saskaņots, saplānots un izdomāts. Efektīvai loģiskai un pēc iespējas mazāk traucējošai remontu shēmai vajag domāt, domāt un kritizēt variantus, bet par to nemaksā, ir konkurs ar pārāk gariem termiņiem un galvenias tajos vinnēt un tad lēnām darboties. Konkurā jau nedrīkst likt vairāk punktus par iespējami īsako izpildes laiku, dienakts darbu utt.

Iepriekšējie A8 remonti jau parādīja, kā sajāt satiksmi uz vairākiem mēnēšiem un vienkārši uzlabojumu ieteikumi tiek ignorēti.

WALA 10.jūnijs 2024 10:43
5 0 Atbildēt

Visbiežāk zem sarkanā vilks iekšā kravas auto (arī tiek kas tur veic darbus), un tas notiek gan šeit, gan arī vismaz Polijā. Jamie nereti pa rāciju jau dabon info, ka otrā pusē jau sarkans - un velk ...

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

 

Izceltie raksti

4 miljoni eiro, 300 km/h 10 sekundēs - Bugatti pastāsta par jauno modeli Tourbillon

Francijas hiperauto ražotājs Bugatti atklājis attēlus un informāciju par jauno modeli Tourbillon, kas nomaina Chiron. Molsheimā bāzētais uzņēmums plāno 250 eksemplārus, kas jau ir izpirkti. Lasīt vairāk

 

Modernizētais Audi RS 3 uzstāda jaunu apļa rekordu Nirburgringā 1

Franks Štiplers ir uzstādījis jaunu apļa rekordu kompaktklases automobiļiem Nirburgringas Nordšleifes trasē ar modernizēto RS 3 modeli. Audi Sport sacīkšu un testa pilots uzrādīja iespaidīgu laiku – 7:33,123 minūtes, pašreizējo ātrāko apļa laiku šajā klasē pārspējot par vairāk nekā piecām sekundēm. Lasīt vairāk

 

Aston Martin ir “nenokaujams” – 90% vēl ierindā 4

90 procenti no visiem izgatavotajiem Aston Martin automobiļiem joprojām ir apritē. Lasīt vairāk

 

Elektriskais Alfa Romeo Junior būs jaudīgāks nekā plānots

Alfa Romeo pabeidzis modeļa Junior Veloce dinamiskos testus. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti