Kā izvēlēties ziemas riepas? (+ VIDEO) 10

 

Foto: Ekrānbilde no Youtube.com

LTV Ziņu dienests | 21.novembris 2022 11:24

Kā jau katru gadu ierasts, liela daļa autovadītāju savus spēkratus ar ziemas riepām aprīko pēdējā brīdī. Pie riepu maiņas punktiem vērojamas rindas. Kā izvēlēties saviem braukšanas paradumiem un Latvijas klimata apstākļiem atbilstošākās ziemas riepas?

 
Visi komentāri
 
Opis 21.novembris 2022 15:44
1 1 Atbildēt

Kā izvēlēties ziemas riepas? Elementāri, - pērk tādas, kuras var atļauties!

R(8) 21.novembris 2022 16:01
5 1 Atbildēt

Pareizak ir japerk tads auto kuram tu vari atlauties uzlikt jaunas ziemas un vasaras riepas

ZZZZ 21.novembris 2022 16:13
5 1 Atbildēt

Jāvadā piekabē līdz ar radzēm, bez radzēm, sniegam, apledojušam, sausam asfaltam , slapjam asfaltam, vai skandināvijas, rEiropai domātus riteņus. Tad 4min pit stops maiņai, pēc apstākļiem vai iebrauc pilsētā vai laukos un uzliec atiecīgos ripuļus

650 21.novembris 2022 16:53
3 1 Atbildēt

Principipiāls jautājums- vai rūpīgi apsvērt un "izvēlēties" akurāt šodien.Jeb ne tik rūpīgi, bet izdarīt TO jau oktobrī.

SEN jau ir acīmredzami tas, ka "mums" tas Z-riepu datums ir jāpārceļ no 1.dec uz 1.nov , taču dežurējošie/lemjošie "lohspeciālisti" izliekas to neredzam.

KATRU gadu ir problēmas ar šiem te ākstiem, kuri līdz pirmajai kritiskajai sniegadienai nav passpējuši "izvēlēties" pilnīgi neko.Acīmredzama 90% iespējamība, ka tā 1.kritiskā diena (vai vismaz nakts/rīts) būs tieši Novembrī.

Oficiāls datums būtu 1.nov,- līdz 10.nov klusa tolerance bez kādām pārbaudēm, no 10. līdz 20.nov apturēšana ar (oficiālu) Brīdinājumu, no 21.nov sods vispārējā kārtībā.Skaidri un saprotami, taču ne priekš lohiem un ne lohdemagogiem.

Kanibaals 24.novembris 2022 0:13
0 0 Atbildēt

Bembisti savus ziemsišus eleganti ieliek kokā ar visām ziemenēm.

Tukums 19. Nov.

kasinsh79 21.novembris 2022 21:57
1 0 Atbildēt

Lietuvā ziemas riepas obligātas jau no 10.novembra. Tā kā braukāju Lietuvā arī - esmu spiests mainīt riepas ātrāk (pirms panikas servisos)

Pļurkt 22.novembris 2022 8:07
0 0 Atbildēt

Pietiekoši daudz reizes esmu redzējis gan bodēs, gan servisos krutkas! Riepai ziemas zīmējums, bļamba kā ziemenei vai M+S, bet gumijas sastāvs ciets kā vecai vasarenei!

Tas nav Maxima vai kāda cita lēto galu bode.

Tā ka nevis brends vai reklāmpublikācija, bet reāli pabružā ar pirkstu pa protektoru. Ja nav šmurgulis un galvā ir vismaz kaut kādas smadzeņu paliekas, tad ļoti labi var noteikt gumijas saderību ar ziemas apstākļiem gan jaunām rip'epām, gan vecām.

Opis 22.novembris 2022 8:55
1 0 Atbildēt

Tā nav krutka, bet visticamāk centrāleiropai (dienvidiem) paredzēta ziemene, kas domāta tām 2-3 dienām, kad nokrīt balta pūka. Diemžēl, pie mums ir izmanīgi tirgoņi, kas iztirgo riepu atlikumus, kas domāti citam tirgum.

650 23.novembris 2022 0:57
0 0 Atbildēt

Tas, ka kāda riepa ir "mīksta" mahimas depposenukaja plauktā, nekādi nenozīmē to, ka pēc pirmās (sāls vannā pavadītās) pussezonas tā saglabās savas šitās mīksti brīnumainās īpašības.

Vēl jo vairāk neviens nezin, kādas šīs te "īpašības" būs pie 6mm atlikuma.Un kur nu vēl attiecībā uz tādu "nosaukumu", kuru pirmo un vienlaikus arī beidzamo reizi te redzam.

Dkurs 23.novembris 2022 6:07
0 0 Atbildēt

Un nopērkot tādu pašu riepu ārpus depoksenukajas viņa būs labāka?

Servisos lētais gals tieši tāds pats, kā depo piedāvātais, tikai pa 10 eiro gabalā dārgāk.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti