Kā pašam salabot riepu ar tā saucamo "diegu jeb striķi"? (+ VIDEO) 37

 
iAuto | 2.augusts 2024 9:00

Ja riepā izdurts salīdzinoši neliels caurums, to var vienkārši salabot ar šādu paņēmienu.

 
Visi komentāri
 
rota 2.augusts 2024 10:39
0 0 Atbildēt

Kam nav kur iemērkt tam jātaisa putuballe😜

650 2.augusts 2024 13:16
4 0 Atbildēt

It kā jau izdevās, bet konkrētā duramā adata izskatās par garu attiecībā pret diega garumu.Iedurt nav tik viegli, bet drusku pārcenšoties,var iedurt pārāk dziļi un (varbūt tobrīd vienīgais..) diegs palikt iekšpusē.

Kā arī,tam diegam krājumā būtu jābūt vismaz pāris dažādu resnumu- atkarībā no cauruma lieluma.Resnu diegu tievā caurumiņā diez vai iebāzīsi.Nočakarēsies pamatīgi,jo riepa ir cieta un tīšām ļurināt to caurumu lielāku ir žēl..Plus vēl jābūt skaidrībā,vai konkrētais diegs pirms duršanas ir vai nav jāapsmērē ar līmi.

Ja priekšējā riepā iedurt ir salīdzinoši vienkārši, nu tad aizmugurējajā bez riteņa noskrūvēšanas diez vai.Mašīnai ar kompresor remont komplektu domkrata parasti nav- gadās, ka īpašnieks to iepriecinošo faktu nemaz nezin..

KUR un kādu pirkt domkratu- savas markas oriģinālo,kaut lietotu, bet nekādā gad NE kādu "universālo" lohveikalā pieejamo poļuķiniešu suudu par pacmit eur, jo zem paceltās mašinas svara tas var vienkārši pēkšņi salūzt!!

Kanibaals 2.augusts 2024 14:47
0 0 Atbildēt

>Resnu diegu tievā caurumiņā diez vai iebāzīsi

Metode paredz ļurināt ar to vīli caurumu lielāku un formīgāku. Tievu caurumiņu, kurš nav apaļas formas neaizlāpīsi.

imzz 2.augusts 2024 15:47
1 0 Atbildēt

Kā arī,tam diegam krājumā būtu jābūt vismaz pāris dažādu resnumu- 

Lētajos komplektos ir tikai viens izmērs, tas lielākais. Gan diegam , gan pārējiem verķiem. Dārgajos arī ir tikai 2. Bet nekas jau netraucē to diegu sadalīt uz dēļa tievākos un štopēt iekšā ar piemērotu plakano skrūvgriezi.

650 2.augusts 2024 19:57
1 0 Atbildēt

Nenuzinkā,cohumiņš mazziņš, tu pajem to vīli un sparīgi vīlē, ta ka visa tā riepa tirkšķ,- hernzin cik tur kordus pārvīlēsi.Iespējams,skāde sanāktu vairāk, nekā no tās suuda skrūves. 

Diegu/griezt- nu gan jau var, bet tas suuds (parasti) negrib ne griezties,ne īsti tajā caurumā/līst..Varbūt mazā cohumā vienkārši ieskrūvēt parasto (ne no ēBaja) pašvītņo'jošo samapāl samarēzu.Un tālākbraucot lūgt/Jēzu ;p

Bet varbūt "pareizi" ir tā, ka maza skrūve/nagla vispār nav jākustina.Ja lohs ierauga naglu, viņš to nemaz nerauj,viņš vispirms tai Uzspļauj.Kamēr cits/nelohs tur kko pumpē un dur un pūš, šamais mierīgi nobrauc nedēļu ar visu to naglu- kamēr izbrīvē laiku uz riepu darbnīcu uzbraukt.

Ja skrūve ir liela (10 x12)- nelohs uzreiz stājas malā ,liek ārā 3stūri,skrūvē, maina,p/sās..bet Lohs vienkārši ar saprātīgu ātrumu pa taisno aizbrauc līdz tuvākajai darbnīcai.Kā kurureiz pareizi izvērtēt- ta čorts viņuzin.

Sazin ko vēl varētu te izdrirst, taču pa lielam viss iz dzīves un tā padrirššana savureiz noder.

Vēl ir tā, ka Lohs aizbrauc ārējā zemē,kur pie +35 viņs mauc kādus 350km no vietas ar saviem ierasstajiem 240/Vid. Mīžamvietu apmeklējot,viņam nebij laika apiet ap to hlamu un "pataustīt"- moš kkur drusku būt licies tā kā pa mīkstu vai jau pa karstu.Uz kādi 150 ka pārreiz tā kārtīgi ejbaņņī un uzreiz skrandas pa gaisu,tad tik ir tā skola/rokā.

GTD2 2.augusts 2024 13:33
0 0 Atbildēt

nu nezinu nezinu, ērtāk un ātrāk tomēr uzlikt rezerves riteni, protams pilnizmēra

Kanibaals 2.augusts 2024 14:49
0 0 Atbildēt

Muļķības. Ja priekšējais ritenis un vēl pamana pirms ir nolaidis gaisu,  tad vispār elementāri, izgriež ratus tā lai ērti strādāt, un minūtes laikā riepa kā jauna, atliek tikai piepumpēt. Šādi vienreiz noveicās lietus laikā pamanīt, ka šņāc un nebija jāguļas peļķē.

robchix 2.augusts 2024 16:48
0 0 Atbildēt

bet noteikti ne lētāk. Tagan lielajos riepu servisos pamatā par diega ievēršanu prasa 15 eur. Nelielā darbnīciņā nomalē 10 eur.

650 2.augusts 2024 21:02
0 1 Atbildēt

Man nesen šo vassar kāreiz gadījās gadījums.Par "professonāla" ielāpa uzlikšanu (+montāžu/balaānsēšanu+professonālu pārbaudi/ūdensbaļļā) serviss "paprasīja" precīzi 17,- euro (ieskaitot Valstī noteikto PNV taksi). Maksājums tika veiks ar karti, pretī tika izsniegsts čeks un oficiāla kvīts/par!

robchix 3.augusts 2024 1:39
0 0 Atbildēt

būtu jauki ja padalītos ar kantora nosaukumu vai adresi. Konkrēts piedāvājums par 15 eur bija MMK riepu servisā pie Plazas, Pirmo reizi nācās izmantot jo bija steidzami, otro reizi pasūtīju nakuj, jo biju aizvedis jau noņemtu riteni..

Janka 3.augusts 2024 7:47
0 0 Atbildēt

Pirms 2 gadiem noķerot skrūvi, pa ceļam iebraucu Riepu garāžā. Tur man noplēsa 10€ par šādu pašu diega ielikšanu. Kaut cenrādī tolaik bija 'no 5€'

Prasu vai droši un varu mierīgi braukt, saka ka droši, bet ja vēlos viņi varot ielāpu likt, bet tas būšot 2x dārgāk jo jābortē riepa nost utt. Un parasti ielāpus liek ja caurums ir lielāks.

Pēc šī apmeklējuma nopirku diega komplektu pa 5€(man vel komplektā līme ko uzzieš virsū uz diega) un pfu pfu pfu neesmu noķēris neko pagaidām.

650 3.augusts 2024 14:43
1 1 Atbildēt

Šeit ir tas "riepu serviss", Z-kalna ielā 23a, ne1reiz nav piečakarējis un visi montējamie diski tur ir katrreiz iztikuši bez skrāpējumiem: www.rvt-riepas.lv/

Nu tas 15,- par "diega ievadīšanu" gan izklausās tā samērā Nekaunīgi..

Kanibaals 5.augusts 2024 14:54
0 0 Atbildēt

Tā ir ka uzvalkā brauc. Trennuškās lētāk.

650 2.augusts 2024 13:56
1 1 Atbildēt

Nav tur tā riteņa.Nav vispār tam domātas vietas, kur to varētu ievietot.Nav arī domkrata.Oriģinālajā aprīkojumā nav Nekā.Ir "oriģinālais" sūknis (hern zin vai tas vēl darbojas), 13 gadus vecs origin putu balons (hernzin kā to pievienot un kur to jāpūš).Nau arī 6,-eur ko nopirkt ne-oriģinālo (viegli lietojamo) putu balonu no senukakaja.Te viss ir galīgā dsā.Vēl arī pēlķē/nummuru var padrirst un figsazin kur vispābā tam hlamam ir gaisa ieplūdes hidrocaurums.

GTD2 2.augusts 2024 14:17
0 0 Atbildēt

Kapēc pirkt tādu hlamu ,kam pat nav rezerves ritenim vieta. Man izvēloties auto tā ir viena no obligātajām opcijām ,lai būtu vietas pilnizmēra rezerves ritenim. Parasti arī vidējās klases auto ar to arī nav problēmu. Varbutās ar kaut kadu kompresoru var izlidzeties ja vien pa pilseetu vien  braukā. Bet visastās putas ir pilnīgs fufelis bet diegi lai paliek skroderiem

650 2.augusts 2024 14:31
0 0 Atbildēt

Nu kāpēc pirkt- nu tak Tāpēc ka ir vesela rinda (nezcik daudzi!) šādi auto ,kuriem ieši tā ir (Nav!).Tur ne pie kā nav vainīgs pircējs, jo tie ir pat salīdzinoši labi/dārgi/aprīkoti auto.

Diegs un tā suuda pudele ir vitāli svarīgi, īpaši ja dodoties kādā salīdzinoši tālākā ceļā!! Suudi var sanākt paši tie negadītāki eksotiskākie un pilnīgi uz līdzenas vietas ,un/vai galīgā  nelaikā (naktī,brīvdienā,čuhņā,dsā,jā).

GTD2 2.augusts 2024 18:14
0 0 Atbildēt

Pa lielam tie auto kuriem nav, ražotājs paredzējis tikai pa pilsētu, daudziem vismaz vieta ir bet ražotājs ietaupījis un rezerves riteņa vietā ielicis putoplasta sūdu kurā ir putu balons un vēl šadi tādi s--i. Rezerves riteni piedāvā pa bargu naudu un tad izdevīgāk nopirkt pašam veikalā jaunu metāla disku un uzmontēt jaunu riepu, baloniņš un diegs ne vienmēr glābs, arī nomainīt rezerves riteni pūlk ātrāk un tik daudz arī nenosmērēsies.

Kā tad pircējs nav vainīgs , ja  iņš neskatās, ko pērk, auto tomēr nav būlciņa tapēc parasti cilvēki paskatās aktuālākās lietas un rezerves ritenis ir svarīga pozīcija.

650 2.augusts 2024 21:13
0 0 Atbildēt

Vai tu gribēsi permanenti vazāt bagažniekā kaut kādu svešķermeni? Jebkurā (gumijas) riepa (starp citu) arī gluži vienkārši Smird.

Daudzām mašinām vispār NAV paredzēta vieta pilnizmēra rez ritenim- fiziski tajā "vietā" var būt gan sabvūferis, gan kādi citi agregāti un iebīdīt tur var labi ja tievo rezerves ratu.Tā iedobuma malas nav taisnas un 245/255 ritenis tur ielien labi ja uz pusi sava biezuma.Nostiprināt/pieskrūvēt to nav iespējams.Nišas vāks (vāki-i..) tad arī vairs neštimmē. Pilnpiedziņas auto ar tādu cīsiņa suudu tāpat tālu negribēsies braukt.Turklāt, tu kamēr noskaidrosi "pareizo" iznesumu,riepas platumu un diametru tam 4j diskam un kur tu vēl to štruntu tādu dabūsi.Viss ir slikti un izejass nau.

Janka 3.augusts 2024 8:23
0 0 Atbildēt

Jā jā, jāpērk esot tos pārgudrosvāciešus! Ja konkrēti tad 5 sērijas unītim jeb BMW 2014gada 'F11' facelift itin nekā nav! Nav pat vieta banānam...

Viss tāpēc ka vācu pārgudrie indženieri uzskata, ka cilveki ir pa slinku lai nomainītu riepu un par katru skrūvīti riepā ir jāsauc evakuātors.

Šovasar draugam sanāca šaize ~15km no Dobeles un pat gribot neko citu neizdarīt, kā sauc evakuātoru. Vienīgi kas tur ir ir kompresors un putas, bet ko tās līdz ja uzrāva uz kaut kāda sūda, ko nepamanīja uz šosejas, bet tas uztaisīja caurumu 2pirkstu lielumā... Un liselīni nebija... Knapi paspeja nobraukt droši malā jo momentā gaiss pazuda.

 Kamēr ejakuātors, atbrauca 1.40h pagāja kopš zisaukšanas(it kā nez kādā čuhņā būtu) tad kamēr uzvilka, jo džeks ritīgi nelaipns un neapmierināts- izskatījās ka izvilkts no kādas ballītes...

 Tad kamēr aizbrauca uz riepu servisu Jelgavā jo tur vienīgais kas vēl Svētdienas vēlā pēcpusdienā strādaja... Tad vēl nācās pirkt 2 'mazlietotas' riepas par jaunu riepa cenu, jo bizņess... (uz vienas ass ta jabūt vienādām riepām)

Lieki teikt, ka brauca tieši uz darīšanām, kuras vajadzēja atcelt!

Vot tev pārgudrības etalons! Gribi bembī sev rezerves riteni lai šādos gadījumos 20-30min laikā nomaini un brauc tālāk, ved bagažniekā kopā ar mantām! 😂😂😂 Tā vieta izčakarē sev pus dienu un ta esot labāk!

650 3.augusts 2024 14:55
0 1 Atbildēt

Katram ir iespēja izvēlēties, ko viņš pērk vai ko nepērk.Kā arī, vai taisnīgi salīdzināt kādu "vidējo" pieredzi, jeb tīšām izcelt īpašu ārkārtas sagadīšanos.Katram jāizvērtē, kur un ar ko viņš "ikdienā brauc". Drošs pa visiem 100% tu nevari būt pat nekad ne teorētiski.BMW pieņemtā kontracepcija tāpēc paredz runFlat riepu lietošanu.

Man tajā dobeLess rajonā tumsā ar pusotrkāršu atļauto ātrumu braucot ritenī/pakaļējajā 1reiz bija iedūrusies uzgriežņu atslēga (kuru servisā varēja izvilkt tikai divatā)  -es padomāju ka nu tam hlamam tagad ir pzdāāā,ka nolūzis ir viss pakkakaļējais tilts na/uj nost un ka bOnussā vel arī Partizāni no meža mani apšauda ar lielkalibrrra ložmetēju ;p

Kanibaals 2.augusts 2024 14:50
0 0 Atbildēt

Starp citu alternatīva ir turēt pāris kokskrūves mašīnā, ko ieskrūvēt caurumā, pat ja nav striķis. Sevišķi tiem, kam tikai putu balle bagāžniekā, jo ar tām putām lielāku caurumu neaiztaisīt.

rota 2.augusts 2024 15:14
0 0 Atbildēt

Var Kadiljakam cilindru aiztaisīt ar putām. Pārbaudi, ja netici!

imzz 2.augusts 2024 15:54
0 0 Atbildēt

Ir speciālas skrūves priekš tā, kuras, starp citu, ārkārtīgi atgādina tās skrūves, ar kurām pie desktopa pc korpusiem piestiprina ventilatorus.

Slinķis 2.augusts 2024 20:45
0 0 Atbildēt

Jau gadiem veru diegus pats savām caurajām riepām. Ja visu izdara pareizi tad problēmu nav. Protams to daru savā garāžā kur ir kompresors un noskrūvetai riepai. Uz ceļa vajag likt rezerves riteni.

650 2.augusts 2024 21:22
1 0 Atbildēt

Uz ceļa (pirms Ceļa) vajag reāli nodrošināties tajā situācijā, kura katram individuāli aktuāli ir.Padalīties ar variantiem.Ja nav tā riteņa,tātad nav.Tu 3st pirms izbraukšanas/uz diezin vai skriesi to pirkt.

Ceļā nav garāžas,hernsazin kur (un Kāda) man ir riteņatslēga,cik pierūsējušas ir skrūves vai kādi Lohi beidzamajā Servissā tās tev ir "pievilkuši".

Vecenes spiedz, bērni/brēc,telafonā kkādi lophi zvana,laika nav,lietus līst,putenis 'pūš, tumššš,sljapjš, bagažnieks lidz aizluupai pilns- nu kādu na/uj tur riteni skrūvēt tagad ;p

A 3.augusts 2024 0:09
1 1 Atbildēt

Šī nav droša riepu remonta metode.

robchix 3.augusts 2024 1:36
0 0 Atbildēt

Kādā ziņa, nav droša? Kas nav drošs? Kā diega ievēršana samazina drošibu?  Cik man ir pēdējo aptuveni 10 gadu laikā nācies lāpīt riepas, vienmēr ir vai nu piedāvāts ievērt diegu, vai pats esmu to prasījis. Un nekad nav bijušas kaut kādas problēmas. Pat vienā gadījumā,kad vienā riepu kantorī pateica, ka viņi diegu nevērs, jo esot pārāk tuvu malai. Citā ievēra un bez problēmām braucu jau otro vasaru.

ZZZZ 3.augusts 2024 13:26
1 0 Atbildēt

nO pieredzes, nevajag pirmajā brīdī max P iepūst. Nedaudz pacietības un uzmanīgākas braukšanas, kamēr viņš, diegs tur ieplok savā vietā. Tiem kam rokas ir un laiks, labāk ilgtermiņā drošāk, sk tas pie vietas darāms, atbortēt riepu un plāksterīti no iekšpuses. bet kārtējo 650 reizi precīzi visu noformulēja. Un ir gandrīz vai pareizāk, ja LOHS gar riteņiem negrābstās. Atskrūvēt un ko tur nomainīt uz neceļa ir citreiz neiespējami. Kasko bieži, iespējams ja neēsi F1 braucējs ir labākais variants ar eņģeļiem dzeltenajiem un arī ja beigsies bākā elektrība. Tas bieži bonus free.

650 3.augusts 2024 15:04
0 0 Atbildēt

Priekš "mums" tie briesmustāsti par Diega nedrošibu ir pārspīlēti.Lielākais kas var notikt- ka tas vienkārši sāks laist gaisu. Varbūt miera labad ik pa pāris dienām vaig tur Uzpļaut.Ja riepa jauna- skaidrs ka labak labi aizlīmēt.Ja drīz metama vai ja jābrauc tikai "līdz rudenim", nu tad kkpd.

Ja tu plāno kkur tālu maukt ārpusē uz 199 pie +37 grādiem, nu ta gan var buut dsā.Tad vispār pat riepa ar it kā smuku ielāpu var būt šaubīga ( lietotas ne-sevis pirktas riepas gadījumā vēl sazin kāds lohs to ielāpiņu ir līmējis un/vai pirms tam nav ar nolaistu maucis). 

Ja riepai tas līmetais cohums bijis sānos vai kaut daļēji uz "lokanās" sānu daļas- nu tādu labāk ir jau preventīvi izmest miskasstē un laicīgi sākt meklēt aizvietotāju.

ZZZZ 3.augusts 2024 15:16
0 0 Atbildēt

Jā tas ar citu pāri mazlietotu pāri, pie patreizējās inFintilācijas ir pat pareizākais variants, nekā tur ko remontēt. Var jau saprast servis menus, ir tak ģimene kas arī grib.

A 3.augusts 2024 17:34
0 0 Atbildēt

Slāņiem, kas nav no gumijas, var piekļūt mitrums.

robchix 3.augusts 2024 19:19
1 0 Atbildēt

Tātad ievērts diegs, kurš aizpilda caurumu visā tā apjomā un padara riepu hermētisku pret gaisa noplūdi, pieļauj mitruma piekļūšanu riepas slāņiem, bet ielāps, kuru uzlipina no iekšpuses nekādā veidā nehrmetizējot radušos caurumu no ārpuses, šo mitruma piekļuvi nepieļauj nu nekādā veidā! Mitrums riepai ir iekšpusē. Dažaprāt. Un ja vēl to diegu ar līmi iever caurumā...

A 4.augusts 2024 16:10
0 0 Atbildēt

Runa ir par mitruma piekļuvi "kordam", nevis gaisu riepas iekšpusē. Tas diegs neaizpilda pat pats sevi visā apjomā. Lai padarītu riepu hermētisku pret gaisa noplūdi, pietiktu no iekšpuses uzlīmēt košļājamo gumiju, bet mitrums caurumā tik un tā varēs iekļūt.

robchix 5.augusts 2024 20:25
0 0 Atbildēt

Ielāps no iekšpuses kādā veidā pasargā no mitruma piekļuves kordam?  izskaidro to nevis muldi par košļājamājām gumijām.

Izskatās ka tev ir kaut kādas iemācītas gudrības un vārdi, bez jebkādas apjēgas par praksi.

Vernons 3.augusts 2024 8:55
0 0 Atbildēt

Jā pasūtot jaunu auto ,un neņemot pilnizmēra rezerves riteni ,es būtu ahujenna ietaupījis,veselus 120 eiro. S

ZZZZ 3.augusts 2024 13:42
0 0 Atbildēt

650 3.augusts 2024 19:26
0 0 Atbildēt

Nu smagajam ja ritenis aizripo, varbūt varētu mēģināt saprast.Bet vieglajam gan tas ir jocīgi.

Servisā cilvēku pabrīdina- pēc dažāmdienām luuudzu pārvelc skrūves.Ok,nu labi. Bet, kur ir bijusi kāda kauč vai sadzīves sarunā "norāde" uz TO, ka katrs riteņa disks ir jāskrūvē ar tam atbilstošām skrūvēm, gan pēc veida, gan savureiz ARĪ pēc garuma? 

Piem tur kkādi origin VAGumarkas diski un to skrūves ir ar apaļu sēžas vietu, turpretīm liela daļai "aftermārketa" disku vajadzīgas koniskās skrūves.Ja lietotājs maina sezonas diskus- kurš viņam par to publiski pastāstīs? Vai visi no laba prāta "gribētu" tērēt par kkādām tur suuda skrūvēm tos 2eur/gab x 20gab??

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ceļu būvnieki uzliek zīmi 50, bet paši brauc uz 70 km/h ar smago pa Rīgas Jūrmalas šoseju būvdarbu zonu (+ VIDEO) 9

iAutolv uzfilmē būvnieku transportu, kas brauc ar ātrumu 70 km/h objektā, kur paši būvnieki uzlikuši maksimālā ātruma ierobežojumu 50 km/h. Lasīt vairāk

 

Kur lai tos liek? - Zēbriges osta Beļģijā sāk pārpildīties ar elektromobiļiem 6

Zēbriges osta Beļģijā ir viens no lielākajiem loģistikas centriem Eiropā, taču arī tam ir savas robežas. Lasīt vairāk

 

Sākusies Eiropas ceļu policijas tīkla "Roadpol" akcija "Drošības dienas" (+ VIDEO) 10

“Joprojām kā ikdienā, tā arī šīs akcijas laikā visvairāk konstatēto pārkāpumu skaits ir tieši par ātruma pārkāpšanu, kas ir apmēram puse no visiem pārkāpumiem arī ikdienā,” sarunā par “Drošības dienu” akciju raidījumā “Rīta Panorāma” sacīja Valsts policijas Reaģēšanas pārvaldes priekšnieks Juris Jančevskis. Lasīt vairāk

 

Likumsargi dažu stundu laikā aptur vairākus steidzīgus autovadītājus (+ VIDEO) 5

Aizvadītās nedēļas izskaņā, 14. septembrī, Valsts policijas Satiksmes drošības vadības biroja Speciālo uzdevumu nodaļas darbinieki, veicot ikdienas satiksmes uzraudzību gan Ropažu novadā, gan Smiltenes novadā, fiksēja trīs īpaši steidzīgus autovadītājus – viens no viņiem brauca ar 177 km/h pie atļautajiem 110 km/h, taču vēl viens autovadītājs ne tikai krietni pārsniedza atļauto braukšanas ātrumu, bet brauca arī bez transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām. Minētie autovadītāji tika apturēti un saukti pie atbildības. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti