Miglas lukturu lietošana sniedz maldīgu drošības sajūtu (+ video) 57

 
iAuto.lv | 14.jūlijs 2017 14:55

Ceļu satiksmē regulāri var novērot, ka daļa autovadītāju tuvo vai dienas gaitas gaismu vietā ikdienā lieto priekšējos miglas lukturus, kam ir pavisam cita funkcija. Dažs šādu rīcību pamato ar to, ka “smukāk izskatās”, savukārt cits cenšas pagarināt tuvo gaismu spuldžu mūžu, tās neieslēdzot. Vai jūs vispār zināt, kad lietojami miglas lukturi?

“Dienā vēl nekas – es vienkārši pasmīnu par bezjēdzīgo enerģijas šķiešanu šo ļautiņu izpildījumā. Tumsā gan sāku pukoties un reizēm pat pamirkšķinu šādiem “apgaismotājiem” (signālu viņi, protams, nesaprot), kuri brauc pretim absolūti skaidrā naktī. Skarbi būtu gatavs parunāt ar četrus lukturus ieslēgušajiem sekotājiem, kuri piedevām nekad nav jēguši, ko nozīmē droša distance vispār, par pieklājību tumsā pat nerunājot,” ar šādu ievadu par miglas lukturu lietošanu autožurnālists Atis Jansons iesācis rakstu žurnālā-katalogā “Latvijas Gada auto 2017”. 

Šķiet, teju katram, kurš cenšas iegūt vai ir ieguvis autovadītāja apliecību, problēmas sagādāja jautājums par to, kādās kombinācijās ir slēdzamas automobiļa ārējās apgaismes ierīces. To nu varam novērot arī uz Latvijas ceļiem, kur gaismas bieži vien saslēgtas kā pagadās. 

Pēc Ceļu satiksmes noteikumiem priekšējos miglas lukturus atļauts iedegt vien (p. 167.) nepietiekamas redzamības apstākļos – atsevišķi vai kopā ar tuvās gaismas lukturiem, kā arī diennakts tumšajā laikā neapgaismotos ceļa posmos – kopā ar tuvās gaismas lukturiem. Tātad nekāds “smukums” un tuvo gaismu taupīšana neies cauri!

Atis Jansons žurnālā-katalogā “Latvijas Gada auto 2017” arī skaidro, kādēļ nepamatota miglas lukturu lietošana ir ļoti bīstama un rada maldīgu  priekšstatu, kā arī ir necieņas izrādīšana pret citiem satiksmes dalībniekiem. Miglas gaismu kūlis ir platāks, it kā piepildot tuvāko apkārtni, taču tas ir īss – nepietiekams, lai, braucot pat nelielā ātrumā, spētu reaģēt. Miglas lukturi nav pārējo lukturu papildinājums, bet gan aizvietojums apstākļos, kad augstāk novietotā prožektora tuvo gaismu staru kūlis atduras un atstarojas pret ūdens lāsēm vai sniega pārslām, ceļu neizgaismojot.

Žurnāls-katalogs “Latvijas Gada auto 2017” Foto: Publicitātes attēls

Lai arī miglas lukturi parasti ir novietoti zemu, kas liek domāt, ka pretimbraucošajiem tās traucē mazāk, nekā tuvās gaismas, platais staru kūlis tomēr var būtiski traucēt un žilbināt pretimbraucošos autovadītājus, it īpaši diennakts tumšajā laikā.

Žurnālā-katalogā “Latvijas Gada auto 2017” atradīsiet praktiski noderīgu informāciju par transporta nodokļiem, darba un atpūtas laikiem autovadītājiem, kā arī par alkohola ietekmi uz autovadīšanas spējām. Ekonomiskas braukšanas cienītājiem būs aizraujošs Jura Kreicberga izklāsts par to, ka dinamiska ieskriešanās nepalielina, bet jebkura bremzēšana gan var ievērojami palielināt kopējo degvielas patēriņu.

Beidzot arī tiek noskaidrots mūžīgās cīņas – benzīna dzinējs pret dīzeļdzinēju - uzvarētājs, Oskara Irbīša skarbais vērtējums par to, kas patiesībā panāca bojāgājušo skaita samazinājumu uz Latvijas ceļiem, kā arī autobūves jaunumu un konkursa “Latvijas Gada auto 2017” dalībnieku detalizēti apskati.

Žurnāls-katalogs “Latvijas Gada auto 2017” ir nozīmīgs drukātais automobiļu tematikai veltītais izdevums Latvijā, kura saturu veidojuši vadošie Latvijas autožurnālisti un auto nozares eksperti.

Meklē žurnālu-katalogu “Latvijas Gada auto 2017” lielākajās preses tirdzniecības vietās visā Latvijā, kā “Narvesen”, “Rimi”, “Maxima”, “Latvijas Pasts” uc. 128 lappušu izdevuma cena ir 2,98 EUR.

Foto: iAuto.lv

 
Visi komentāri
 
* 14.jūlijs 2017 15:17
76 2 Atbildēt

CSN 160. Diennakts gaišajā laikā mehāniskajiem transportlīdzekļiem un tramvajiem jābrauc ar iedegtiem dienas gaitas, tuvās gaismas vai priekšējiem miglas lukturiem.

viencexperc 14.jūlijs 2017 15:25
48 1 Atbildēt

Labāk uzrakstītu par tām blāvajām led lampiņām, kuras dienā vispār nav pamanāmas. Neredzu jēgu tādas slēgt dienā.

he 14.jūlijs 2017 23:09
3 6 Atbildēt

ir jāredz t.l,ceļš un viss kas ar to saistīts,nevis jāpēta lampiņas!

k442 15.jūlijs 2017 10:11
7 0 Atbildēt

Parastā situācijā pie normāliem laika apstākļiem ta' vēl nekas, bet stipra lietus vai sniegota ceļa apstākļos, kad priekšā braucējs, it īpaši lielizmēra, velk sev līdzi veselu mākoni, apdzinējam katru reizi jāatceras, ka pretī var braukt kāds gudrelis ar tādos apstākļos vispār nepamanāmām "dienas gaismām"...

dfghgfgf 15.jūlijs 2017 21:56
0 0 Atbildēt

Ir konkrēta grupa kas par visu varu grib braukt ar gabarītiem. Sliktos laika apstākļos un saulainā laikā tie nav pamanāmi vispār.

kaarlisk 14.jūlijs 2017 17:42
9 6 Atbildēt

Piekrītu visam, izņemot teiktajam par dienu.

Pa dienu ar tikai miglas lukturiem braukt var, un tuvo lukturu lampiņas tas patiešām taupa.

Visā pārējā laikā tā tiešām ir apkārtējo žilbināšana un nesaprotu, kāpēc CP tādus neaptur un neskaidro. Tas pats ar blāvajiem LED, hrenoniem, utt...

Bils 15.jūlijs 2017 14:42
5 0 Atbildēt

"Pa dienu ar tikai miglas lukturiem braukt var, un tuvo lukturu lampiņas tas patiešām taupa."

Tu normāls esi vai kapeikpisējs? Cik ta ieekonomēji?

Es 10 gadus braucu ar auto, kuru iegādājos salonā, un tikai pa ~5 gadiem viena tuvo/tālo lampiņa izdega.

Protams, loģiski nomainīju uzreiz abas, lai nav atšķirība staru kūļos.~12eur par pāri OSRAM vai PHPLIPS (neatceros) kuras ir ar +25% gaismu un EU sertificētas.

Neatceros, kkādas tur WHITE vai PLATINIUM versijā bija. Un jā, ir balta, stipra gaisma. SERTIFICĒTA prece EU!

P.S. Reāli besī tas lauku tūnings, kuriem ir tipa LED salikti no Ķīnas, bet knapi redz, ja brauc pretī...

ABC 18.jūlijs 2017 10:01
0 0 Atbildēt

Es piekrītu,ka pa dienu ar ieslēgtiem tikai miglas lukturiem braukt varētu,bet ceļu satiksmes noteikumi to gan neatļauj,jo 160.punkts ir vispārējs,kurš nosaka kādas gaismas vispār drīkst būt ieslēgtas,bet 167.punktā ir konkrēti norādīts,kad kādas gaismas drīkst lietot.

Grupers 15.jūlijs 2017 18:20
0 0 Atbildēt

Nevajag taupit uz lampinam!

ABECEDE95 14.jūlijs 2017 19:15
10 6 Atbildēt

Cien. A.Jansona k-gam varu vien ieteikt pārlapot vairākus gadu desmitus rokās neturēto ceļu satiksmes noteikumu grāmatiņu (CSN atrodami arī vietnē likumi.lv) un atsvaidzināt zināšanas ārējo apgaismes ierīču lietošanā Latvijas Republikā.

P.S. Ieguvums nepārprotami! Ja ne naudas izteiksmē mērams, tad nu juridiski ievērojams gan. Tālredzīgs vadītājs nelietos diennakts gaišajā laikā tuvās gaismas tā vienkāršā iemesla dēļ, ka, izdegot kaut vienai tuvās gaismas lampai, naktī rodas PROBLĒMA - obligāti jālieto avārijas gaismas signalizācija un braukt atļauts vien līdz remontvietai/stāvvietai. Tas viss vēl jāieskaidro ne pārāk zinošam "orgānu" pārstāvim (ja aptur). Miglas lukturi, savukārt, var izdegt kaut abi vai arī var nebūt uzstādīti nemaz - naktī juridisku un tehnisku problēmu nav - lietojam tuvās "fāras", kā Noteikumos nolikts.

Gaisma 15.jūlijs 2017 7:26
2 3 Atbildēt

Avārijas gaismas signalizācija ir jālieto arī dienas laikā, ja ir izdegusi kaut viena tuvās gaismas lampa (ja tu brauc ar vienu tuvo gaismu).

Pļurkt 15.jūlijs 2017 11:16
3 2 Atbildēt

Kurā gadsimtā PĒDĒJO reizi lasīji Latvijas CSN??

GadaAuto 15.jūlijs 2017 7:30
2 1 Atbildēt

Visu rakstu var lasīt žurnālā, te ir saīsinātā versija.

Ali 14.jūlijs 2017 19:34
2 1 Atbildēt

...bet ja uzliksi spozakas kuram nav Eiropas kads tur stadarts nopelnisi sodu

ABECEDE95 14.jūlijs 2017 19:46
3 0 Atbildēt

Spožākas? Neesmu kolhoznieks. A šķūningu nenodarbojos.

Luftwaffe 14.jūlijs 2017 19:50
9 1 Atbildēt

likuma nau aizliegts, ko es velreiz noskaidroju, autoskola liekot smagas am kategoriju.

es drizak uztrauktos par tiem kam ir led dienasgaittas lukturi ar auto finkcijam, kuras am aizmugureja dalja neiedez ne1 lampu, un cik nau nacies noverot shadus vaditajus kreslas stundas, kad no aizmugures jazile vinsh stab vai brauc

Luftwaffe 14.jūlijs 2017 19:57
14 6 Atbildēt

ka miglas lukturis var apzilbinat?

kura vieta? nau nacies vel tikt apzilbinatam, pats lietoju engelacis + miglas. piekritu abc, ko man darit ja nakti izdeg xenons, zviedrija Dus var nopirkt xenon lampas, latvija neesmu redzejis.

moments nakoshais kpc tag Wag grupas auto pie stures grieshanas iesledzas miglas? ja visus zilbinatu shadas funkcijas nebutu

Aģents čaks 14.jūlijs 2017 20:00
50 35 Atbildēt

Cien. A. Jansona kungs, viss būtu ļoti skaisti un jauki, ja vien Jūs nejauktu pr.miglas lukturus ar aizmugurējo miglas lukturi/iem. Tos tik tiešām drīkst ieslēgt tikai intensīva lietus, sniega vai miglas gadījumā. Uz likuma pantu neatsaukšos, jo no galvas katra panta numuru neatceros, bet ja vēlaties- pameklējiet www.likumi.lv. Pēc visa spriežot, Jums derētu pārlasīt CSN... Jauku vakaru :)

Kaspars 14.jūlijs 2017 21:33
8 18 Atbildēt

Tieši tā,autors ir auns,ja interpretē csn kā pašam galvā ienāk,NAV aizliegts diennakts gaišajā laikā braukt ar miglas lukturiem,tie nedrīkst tikt lietoti kopā ar tuvajām gaismām.bet lietojot kopā ar gabarītiem nekādu problēmu nav.

BMW-330 15.jūlijs 2017 18:27
1 2 Atbildēt

Braucu katru dienu ar tuvajiem + migliniekiem un ne reizi menti nepiekasas. Ar migliniekiem visadi auni (pedestrians) labak mani redz un neskrien zem ratiem.

Gints 14.jūlijs 2017 22:11
8 1 Atbildēt

Tiešām .Ja nav ko rakstit lai neraksta.Grib ko jaunu izdomăt. Lielākajā daľâ Eiropā brauc kā brauca.Ja pa§am kas nepatīk tad nevajag to pasniegt valsts mērogā.Likumus tachu neizdevāt Jūs ,vai ne tā?

DALJNOBOJS 14.jūlijs 2017 22:51
4 0 Atbildēt

Man vislabāk naktī pa tukšu ceļu patīk braukt ieslēdzot augšējo lustru no 6 HELLA prožektoriem, priekša kilometri 2-3 gaiši, ka dienā un zvēri uz ceļa nelien.

he 14.jūlijs 2017 23:00
7 2 Atbildēt

interesanti gan,kāpēc man tas nekad nav traucējis???jā,reizēm naktīs ir nācies uzmirkšķināt uz tālajiem (bet nekad neierubīju) piebremzēju,autors pilnīgs,iedomīgs zābaks!!

kaarlisk 14.jūlijs 2017 23:37
3 4 Atbildēt

Nav autors zābaks. Naktī patiešām miglenieki pretīmbraucošajiem traucē. It īpaši tagad kad ir saliktas nereālas LED spuldzes.

Brauca man viens šodien pretī, apžilbilnāja. Ieslēdzu tālos, lai beidz spīdināt. Viņš nevis izslēdza savus miglas, bet ieslēdza tālos... tikai tie tālie bija blāvāki par miglas!

edzis 15.jūlijs 2017 3:30
6 0 Atbildēt

nu re, viens tevi apžilbināja, jo viņam miglās kkādas hņas sabāztas... a ja ir oriģinālās miglas, tad nevienu viņas nevar žilbināt. Pa dienu drīkst lietot, un piekrītu jau iepriekš izteiktajam viedoklim, par tuvo gaismu taupīšanu, pa nakti (nepietiekamas redzamības apstākļos drīkst lietot) protams pa slaisti izgaismotu pilsētu ir stulbi braukt ar dafiga lampiņām (bet arī zinot kā apgaismotas ielas, tad varētu slēgāties ik pēc pārsimts metriem), savukārt pa šoseju tiešām mizoju ar tuviem + miglas, un viss ir labi. un neesmu vēl redzējis nevienu šoseju naktī, kura ir pietiekami apgaismota.... '

nu kkā tā.

pie kam braukšana pa dienu. padomājiet, cik maksās izdegušie reflektori tuvajās gaismās, un cik samainīt (vai sliktākajā gadījumā izmest ārā) miglas lukturus, tāpat arī spuldzes. tieši šī iemesla pēc ar abiem auto pa dienu braucu ar miglām (vienam taupu tuvo gaismu reflektorus, otram ksenona spuldzes). un man arī ir pretenzijas pret tiem ķīniešu lediem, kā arī neesmu sajūsmā par jauno auto automātiskajiem lediem (DRL), nu briesmīga padarīšana, un naktī mani ir apžilbinājuši mazpadsmit nesaregulēti halogēni, pāris 'kreisie' ksenoni, un vnk mega daudz LEDI!

jauku vakaru visiem, un braucam tā kā jūtamies labi, bet atceramies ka bez gaismām braukt gan nav labi!

xxx 15.jūlijs 2017 0:47
4 2 Atbildēt

Njāāā....Liekas ka žurnālista kungs izgāzās kā "veca sēta"....

Jenots 15.jūlijs 2017 1:52
5 2 Atbildēt

Kārtējais žurnālists nepraša, kurš noteikumus nav lasījis un tēlo varoni. Dienas gaišajā laikā notiekumi atļauj braukt ar ieslēgtiem miglas lukturiem, tas ka cienījamam kungam tas nepatīk - jau paša problēma, nav ko jaukt citiem prātu, laiks uz auto skolu

650 15.jūlijs 2017 3:51
4 0 Atbildēt

Te tiek atkal kaut kas no konteksta izrauts un nav skaidrs ko AJ gribējis pateikt kopumā.Žurnālu kādas 6x gribēju pieklājības pēc nopirkt, diemžēl viņu nekur neredzu.Laikam nelabvēļi izpirkuši, ir vien cita galīgā laža nopērkama vai nu vienīgais krievu Avtorevju.

Miglas tumsā masveidā lieto tāpēc, ka galvenie lukturi visiem auto jau pēc 3-4-5g ir ar iekšā nokvēpušu atstarotāju un aizmiglotām lēcām. Itin īpaši ja ir oem xenons, kam pec 5g un 200kkm gaismas ir tikai citu acīm, bet ne redzamībai uz asfalta.Kam nevar piekrist- domai ka naktī miglinieki neko labu nedod.Tumsā Jebkurā gadijumā miglas papildina ainu uz sāniem un degungalā (īpaši sliktu galveno gaismu).Ja kāds tev tuvumā kāpj ārā no grāvja, ar sliktiem tuvajiem to fig redzēsi, bet ar migliniekiem tomēr lielāka ir tā cerība.Jautājums ir par ētiku(ja dzīva kustība un zināms ka katram otrajam pretimbraucējam suudīgi lukturi un redzamība slikta), kā arī regulējumā un spuldžu atbilstībā. Jo tev labāks Nightbreakeris tur ielikts, jo lielāka atbildība pret citiem.Tas pars tuvajos- ieliekot +50% spožas spuldzes, regulējums mainās un rodas lieki parazītstari, kuri pie prastām spuldzēm nevienu netraucē, bet pie spožām traucē pat ļoti.Par nesankcionēta xenona likšanu nerunājot- tur galva nost momentā un sodu pa pilnu programmu, lampas nost un lietotājiem sabāzt dibenā un vel arī mutē (tiem, kuri tur kaut ko domā šļupstēt savas rīcības attaisnojumam)

GadaAuto 15.jūlijs 2017 7:28
2 0 Atbildēt

Žurnāls-katalogs “Latvijas Gada auto 2017” ir pieejams lielākajās preses tirdzniecības vietās visā Latvijā, kā “Narvesen”, “Rimi”, “Maxima”, “Latvijas Pasts” uc. Var gadīties, ka kādā no vietām ir izpirkts, bet drošības labad der pajautāt pārdevējam.

650 15.jūlijs 2017 12:19
0 0 Atbildēt

Nu ja, demagoģija ir pierasta lieta.Man liekas ja kāds ko saka, tad vajadzētu ieklausīties. Ja atbilde ir priekš lohuem, rodas doma ,kam tad pats žurnāls-...Tas kaikam kaut kādā autoostas atejas kasē vai dzelceļa stacijās jums tiek izplatīts, jo normālam autobraucēham pieejamās vietās aka nestes narvesens, statoilcircle, rimi, mahima utt un pat narvesens rīgas centrā- tur viņa nav un nebija jau otrajā dienā pēc jūsu paziņojuma ka esot.

GadaAuto 15.jūlijs 2017 12:33
0 0 Atbildēt

Neste Narvesen stacijās žurnāls tika piegādāts, es pats redzēju to izliktu tirdzniecībai. Var gadīties, ka tas ir izpirkts un nav papildināts. Jāprasa pārdevējam.

Statoil vai Circle K tas nav nopērkams.

Ir gan Rimi, gan Maxima, pirmo arī pats pārbaudīju, ja nav - japrasa pardevējam.

650 16.jūlijs 2017 3:16
0 0 Atbildēt

Jaja, atvaino, es vienkārši idiņš no malas, kurš te vnk kašķi meklē.Tupi kasos un par savu teikto atbildību neizjūtu,visu sacīto izdomāju no zila gaisa un no konteksta izrāvu, sorriii, lai piedod man arī manis aizvainotie rimi un narvesenu opperātori;)))

GadaAuto 16.jūlijs 2017 23:00
0 0 Atbildēt

Ja žurnāls nav pieejams kādā konkrētā tirdzniecibas vietā, tad lūdzu uzrakstīt, kur tieši tas nav pieejams un centīsimies noskaidrot, kāpēc tā.

Labprāt Tev uzdavinātu to, ja vari iebraukt mūsu birojā tam pakaļ, tad raksti uz iauto at iauto . Lv

650 18.jūlijs 2017 15:01
0 0 Atbildēt

Nopirku vakar to žurnālu ziepniekkalna narvesenā,kur nejauši gadījos- 3gab tur bija,vidējo paņēmu...Bet nevienā rimi to neesmu redzējis, vakar iebiju mūkusalas maximā, tur arī nav.

650 16.jūlijs 2017 23:23
0 0 Atbildēt

Ok, savu iespēju robežās pamēģināšu detalizēti no-inspicēt kurirkurnav;)

ezis71 15.jūlijs 2017 6:47
1 2 Atbildēt

Miglinieku cienītāji,pabrauciet ar miglām pa Igauniju tad pirmā policijas ekipāža jūs apturēs un izstāstīs kam tie lukturi ir paredzēti!

ezim71 15.jūlijs 2017 9:10
2 0 Atbildēt

bullshits :)

Igaunijā miglam jabuut ieslēgtām kopa ar tuvajiem arī dienas laikā :-) tā ar vienīgā atšķirība :) par parēj tur neviens neko neaiztiek :)

Pļurkt 15.jūlijs 2017 8:22
2 14 Atbildēt

Kārtējais žurnaļuga, kas nav lasījis pat Latvijas CSN, kur nu vēl kaut kādus reālo esperimentu rezultātus, tēlo no sevis lielo sexspertu. Droši ka ar vienīgo mērķi palielināt žurnālīša metienu!

Totālas muļķības un sen pierādītu faktu sagrozīšana. Katrs kam tik nav slinkums sāk saukt sevi par ekspertiem!!

p.s. a ko darīt ja auto no rūpnīcas nav funkcijas ka ieslēdzot tālās gaismas izslēdzas miglas lukturi??? Mainīt auto elektrisko shēmu??

A ko darīt ja no rūpnīcas el shēma paredz saslēgt lustru, kas sastāv no 4 tāllās gaismas lampiņām, 2 miglas lukturu lampiņām un 2 gaitas lukturu lampiņām?? Pakārties vai kā!!

Zigis 15.jūlijs 2017 10:30
2 11 Atbildēt

Tas ir tāpēc kad LV ir visatļautība uz ceļiem un neviens nesoda pārkāpējus.Pamēģini nakts laikā pabraukt pa Igauniju,Lietuvu ar ieslēgtiem tuvās gaismas un miglas lukturiem apdzīvotā vietā uzreiz apturēs.Tur paskaidro kad šis ir grandiozs pārkāpums un sods ar normāls tur....Protams ar aizmugurējiem migleniekiem ar grēko šeit LV.Dienas gaismas LED lukturi ir tik gaiši kad nedz tuvais nedz miglas nestāv blakus!

Nesaprotu kāpēc LV policija nesoda šos šoferus vai nevajag vairs naudu....

Mocis 15.jūlijs 2017 11:57
0 8 Atbildēt

Tik vīzdegunīgu un iedomīgu skribentu sen nebija nācies lasīt. "Dienā vēl nekas – es vienkārši pasmīnu par bezjēdzīgo enerģijas šķiešanu šo ļautiņu izpildījumā. Tumsā gan sāku pukoties un reizēm pat pamirkšķinu šādiem “apgaismotājiem” (signalu, protams, vini nesaprot". Kas tu kāds energijas taupisanas eksperts esi vai ari zaļais dabas draugs, kas to tik vien dara ka raksta par fosilo degvielu darbinamam iekartam. Palasi CS noteikumus pirms pirms te vāvuļo un izliecies gudrs - citadi tads iedomigs jampampins laikam esu.

650 15.jūlijs 2017 12:30
3 7 Atbildēt

Apgaismotā apdzīvotā vietā normāli cilvēki miglas nelieto. Ētiku vajag ievērot.Tas viss ir LLP, ka tur kāds jaut ko soda uttt, ja būt normāli domājošam un filtrēt savu uzvedību, tad problēmu nav. Man kā pretimbraucējam ir pofig, brauc kaut visu ceļu lidz Liepājai ar tām miglām, bet ja tu viņas nejēdz izslēgt uz šaura un labi apgaismota Lielupes tilta Kalnciema rajonā kad tur pieci auto tev rindā brauc pretim, tad ir redzams vnk ka āksts brauc un ar tādu nav vērts un nav par ko vispār runāt.

Burtnieks 15.jūlijs 2017 18:17
2 9 Atbildēt

Pilnigi stulbs raksts

Juris 15.jūlijs 2017 18:23
0 0 Atbildēt

Beidzot kāds runā par šo tēmu, ZB jau visi šitie, kas brauc ar miglām. Tas tiešām traucē

atrabotka 15.jūlijs 2017 22:25
6 0 Atbildēt

Kad tieši tev traucē? Un kā? Vienīgā situācija, kad miglinieki var traucēt, ir braukšana naktī lietus laikā, kad šis papildus lukturu pāris var vairāk žilbināt, jo gaisma atstarojas uz slapjā ceļa. Pārējā laikā vismaz man galīgi netraucē. Traucē (pat ļoti) kreisais "hrenons" parastajos lukturos un arī migliniekos, kur to visādi asprāši pamanās ielikt. To vajadzētu policijai vairāk skatīties. Tāpat arī tos, kas braukā ar kaut kādiem ķīniešu LEDiem. No tiem gaismas tik daudz, kā es kad ar gabarītiem tikai brauktu - bezjēdzīgi.

Par braukšanu dienā vispār nekādu diskusiju (pats braucu ar migliniekiem), bet naktī ar tiem braukt nav nekādas jēgas - apgaismo tikai kādu 1 - 2 metrus uz katru pusi un kādu metru uz priekšu. Parastā naktī ieguvums būs nekāds. Vajag normālus tālos un viss!

650 16.jūlijs 2017 3:09
0 0 Atbildēt

Jums pašiem kauns nav lasīt šito dezinformāciju , ko te rakstat? Uzgriez tos migliniekus na-uj ar stiklu uz leju, tev vispār ne tik metru bet 30 cm spīdēs uz priekšu und 20 cm uz sāniem, dabiskās vajadzības kārtodams kurpes sausas vismaz paliks, jēga būs vismaz kaut kāda jebkurā gadijumā. Aizej nepažēlo 2eur kādam iedod lai tev pārbauda ,kur tev vispār viņi spīd un lai paskaidro ,kur un kā tiem vispār teorētiski būtu jāspīd..Jeb izvelc 20e un nnomaini tos 20 gadus vecos meeslus pret lietošanai derīgiem un tad publiski klāstīt to Teoriju no kaut kāda sava skatupunkta.

Pilni ceļi ar vienkārši kolhozniekiem un debiliķiem, kuri par gaismu lietošanu kā tādu nupat vairs nejēdz ne no drošības ne no ētikas viedokļa.Pāris naktis sanāk ja izbraukt, pilnīgi jau mati ceļās, kas te notiek...Plus vel jaunākie dauņi aug, kuri , redzot ka kāds uzsācis viņu apdzīšanu , ir pasākuši slēgt ārā savus tālos (un ja vel visiem tie vispār ir,,,) jau pirms vel tas apdzinējs tikko ir pāri viduslīnijai knapi ticis- tādējādi šajā tik svarīgajā brīdī laupot redzamību gan sev ,gan tam nabaga apdzinējam. Tu brauc un nesaproti ko darīt, vai tam kroplim spoguļos ierubīt kaut ko ,vai cienīt viņu un sevi apdraudēt.Vienkārši tupuma un idiotisma kalngals, nupat jau pat daži fūristi pasaakuši šo meesal manieri piekopt.Plus vel pilns ar dauņiem, kuri trīs mašīnu galvgalī lepni brauc uz sotaku pa tumšu vietu bez tālajiem- un tie trīs citi pipuki sēž viņam astē ar pusotru korpusu.Tas ir reku "izglītojošo" forumu rezultāts, kad komentāros trīs kandidāti pa 300 postiem mēnesī sacenšas kurš kuru trāpīgāk apdrisīs par jebkādu tēmu un tad brīnamies ka cilvēki no malas to lasa un "mācās" uzvedību šajā manierē arī uz ceļa.

oskars 16.jūlijs 2017 11:17
0 0 Atbildēt

miglas lukturi ir dzeltena krasa,bet noperkot autinu ar spuldzem bamperi kuru voltaza ir tada pat ka tuvajai gaismai un spilkti deg.

Tas var uzskatit par gaitas lukturiem.

Rupnica ielikusi bamperi h11 spuldzes,skate veci pasi rausta plecus par to vai tie ir Miglinieki vai gaitas lukturi.

Lancelots 16.jūlijs 2017 15:35
0 0 Atbildēt

Daudzām mašīnām priekšējos miglas lukturus var reti pamanīt, tādēļ pa gabalu var šķist, ka konkrētais auto stāv ceļa malā, vai citreiz ir vienkārši grūtāk ievērot.

Citām mašīnām ir pat debīli uztaisīts, ka ieslēdzot priekšējos miglas lukturus aizmugurējie gabarīti nedeg!

Alex 16.jūlijs 2017 16:56
0 0 Atbildēt

Pilniigi bezjeedziigs raksts ...

Dzigits 16.jūlijs 2017 16:57
0 0 Atbildēt

Tiesham jociigs chalis. Gribu brau un braucu. Pie pakaljas tava necienja. Lohs

off Road 16.jūlijs 2017 17:07
8 0 Atbildēt

Vispār jau Aģen Cak....Likumā ir pavisam kas cits.

167. Braucot priekšējos miglas lukturus atļauts iedegt:

167.1. nepietiekamas redzamības apstākļos – atsevišķi vai kopā ar tuvās gaismas lukturiem;

167.2. diennakts tumšajā laikā neapgaismotos ceļa posmos – kopā ar tuvās gaismas lukturiem.

cl7lv 16.jūlijs 2017 23:09
0 0 Atbildēt

Mēdz būt arī ķīnas LED, kuriem gaismas stars ir precīzāks, kā halogēnam. :)

650 16.jūlijs 2017 23:27
0 0 Atbildēt

Vēl ir tādi lāzera zīmuļi ar sarkanu/zaļu punktu, tie ta vispār katram pretimnācēju ir spējīgi kā rentgenā izgaismot- vai tam bikšupriekša ciet/vaļā un tml.Galvenais ir Pareizajā virzienā tos noorientēt utttt

ak 17.jūlijs 2017 8:23
0 0 Atbildēt

Es gan piekrītu rakstā minētajam viedoklim. Esmu novērojis, ka labāk redzami ir auto, kuri brauc ar tuvajām dienas laikā nevis miglām. Ieekonomēt uz miglas lukturu rēķina var tikai varbūt ksenonisti, jo parastais halogēns maksā tik pat tuvajos, cik migliniekos. Un, protams, ja ja gribas, dienas laikā migliniekus ir atļauts lietot, atsevišķi.

msh 17.jūlijs 2017 12:58
0 0 Atbildēt

Protams, ir labāk redzami - bet tikai tāpēc ka miglas parasti ir buferī un tāpēc pirmie pretī braucošā acij parādās tuvie.

Kvatra 17.jūlijs 2017 9:41
0 0 Atbildēt

Piemēram, jaunajiem subāriem (forester, xv) miglas lukturi ir arī dienas gaitas lukturi jau no rūpnīcas, sūdīgākajai komplektācijai.

msh 17.jūlijs 2017 12:59
0 0 Atbildēt

Atliek tikai pasmīnēt par skribenta smīnēšanu par "enerģijas izšķiešanu". Pat ja tiešam tā izvēle būtu starp - 2x55w halogēns pret divām diožu dienasgaitas herņām - kamēr braucam ar tīriem iekšdedzes dzinējiem, šādi tiek izniekoti varbūt 10 grami degvielas uz simtu, varbūt arī mazāk.

650 18.jūlijs 2017 15:29
0 0 Atbildēt

Izlasīju to rakstu Oriģinālā- nekas slikts vai klaji nepareizs tur nav sacīts, A.Jansons "savā stilā" aicina uz pieklājību un padomāšanu.Tas jau parasti daudziem nepatīk. Kas tur ir diskutējams, vai kam es personīgi nepiekrītu- par to bezjēdzīgumu.Tur iet runa par JAUNU (vai vismaz pajaunu) auto lukturiem,bet te taču visi mauc ar veciem auto- kam bieži galvenie lukturi ir jau pilnīgā cūkā un viņi neko neredz.Pat ne dikti vieciem , bet kaut kādiem tur 2005-6-8-9 gada izlaiduma audi,bmw,volvo itin īpaši ar origin xenonu mēdz būt tā, ka gaismas (redzamības..) nav vispār- tie cilvēki neredz neko.Tādā situācijā miglinieki parasti ir mazāk nolietoti un viņu ieslēgšana dramatiski uzlabo to redzamību.Vai vajag cilvēku par to nopelt (ja vien viņam tie nespīd kokos...), domāju ka nav pareizi. Lai lieto visu ko var, bet vismaz lai neiebrauc auzās uz aklo maukdami.Un lai piedomā par pieklājību- varbūt ne visās vietās tie ir jāieslēdz vai truli konstanti jātur ieslēgtus visu diennakti.

Ps.,- man personīgi tas ir pie d, jo manam auto atsevišķi miglinieki nav paredzēti principā

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ieķeras “gāzes” pedālis - Tesla aptur Cybertruck piegādes

Tesla uz vairākām nedēļām apturējusi Cybertruck pikapu piegādes klientiem, kamēr tiks novērsts ārkārtīgi bīstams defekts. Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO)

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 

Atvadas no 10 cilindru motora - Lamborghini Huracan STJ desmit vienībās (+ FOTO)

Lamborghini izgatavos desmit ekskluzīvā superauto Huracan STJ eksemplārus, veltot tos atvadām no V10 motora, kas bija pamatā Huracan saimes panākumiem desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

LTAB brīdina: izveidota viltus mājas lapa un sociālo tīklu profili, lai vāktu personu datus! 2

Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju birojs (turpmāk – LTAB) brīdina, ka izveidota viltus interneta vietne, rīkojot konkursus un aicinot iedzīvotājus atstāt savus personas datus. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti