Apgriešanās krustojumā - kurš vainīgs? (+ video) 20

 
iAuto | 14.oktobris 2014 17:52

Divi automobiļi saduras krustojuma centrā. Aculiecinieks vaicā, kurš no tiem ir vainīgs?

 
Visi komentāri
 
solaris 14.oktobris 2014 18:17
2 4 Atbildēt

It kā jau jāpiemin labās rokas likums, taču KIA nebija paspējis iebraukt labajā joslā, kur melnajam auto vajadzēja stūrēt. Tātad nebija tam aizšķērsojis ceļu. Izskatās, ka sadursme notika tāpēc, ka melnais auto tika stūrēts uz riņķi - lai brauktu tur pa apli.

auto 14.oktobris 2014 20:39
5 0 Atbildēt

gaišāis ir vainīgs.

krustojumā iebrauca pie aizliedzošā luksafora signāla...(pēc citu a/m kustībām)

tumšā a/m brauca jau taisni un bija šķērslis no labās puses...

gaišais neaizbrauca vismaz līdz krustojuma vidum...

Kanibaals 14.oktobris 2014 21:22
8 2 Atbildēt

Tam nav nekādas nozīmes, ka neaizbrauca līdz vidum, vai ka bija pie aizliedzošā.

Vainu nosaka CSN punkts:

91. Ja transportlīdzekļu braukšanas trajektorijas krustojas, bet braukšanas secība šajos noteikumos nav reglamentēta, ceļu dod transportlīdzekļa vadītājs, kuram transportlīdzeklis tuvojas no labās puses.

Tas ir tas pats, kad ja nogriešanās pa kreisi ir no divām joslām un nav iezīmētas joslas krustojumā tad avārijas gadījumā vainīgs ir tas kas atrodas pa kreisi, tas nekas ka it kā ieņēmis pareizāku stāvokli uz brauktuves, lai grieztos pa kreisi.

Vernons 15.oktobris 2014 9:18
0 8 Atbildēt

Taisnība! Bet klāt japiekabina vēl CSN 10. punkts!

Var jau pāri krustojumam parbraukt, piemēram autobusa gabarītu dēļ, bet tas nenozīmē ka citi varēs viņu čakarēt!

Krustojuma vidu vispar pieņemts atstāt auto labaja pusē, ne viss, kā Rīgā iegājies, apbraukt pa kreiso pusi, piemēram Liepājas ielas krustojumā!

uupis 15.oktobris 2014 16:22
1 0 Atbildēt

Meli: «Tas ir tas pats, kad ja nogriešanās pa kreisi ir no divām joslām un nav iezīmētas joslas krustojumā tad avārijas gadījumā vainīgs ir tas kas atrodas pa kreisi, tas nekas ka it kā ieņēmis pareizāku stāvokli uz brauktuves, lai grieztos pa kreisi.»

Te darbojas cits punkts.

Jo citādāk tavu tekstu var tulkot arī pie pārkārtošanās un pajāt ka 3 joslas brauc taisni.

Nogriežoties pa kreisi pirmais brauc tas kurš ir galējā kreisajā stāvoklī un kaut līdz 1. joslai un trajektorijas nekrustojas. šajā gadījumā darbojas braukšana pa joslām un ja no labās puses mašīna grib nogriezties tad viņai no sākuma ir jāšķērso kresā galējā josla kas ir nevis trajektoriju krustošanās br=et braukšana pa joslām.

uupis 15.oktobris 2014 17:17
0 0 Atbildēt

CSN 96.

Bezsliežu transportlīdzekļu braukšanai paredzēto joslu skaitu norāda attiecīgie ceļa apzīmējumi vai ceļa zīmes, bet, ja to nav, braukšanas joslu skaitu nosaka paši transportlīdzekļu vadītāji, ņemot vērā brauktuves platumu, automobiļu gabarītus un nepieciešamos intervālus starp transportlīdzekļiem.

81. Pārkārtojoties transportlīdzekļa vadītājam jādod ceļš transportlīdzekļiem, kas, nemainot braukšanas virzienu, brauc blakus.

Tātad ja es nogriežos pa kreisi - es braucu taisni līdz 1. joslai pāri visam krustam un tad pa 90° griežu iekšā 1. joslā. sānos man neviens nedrīkst braukt. Ja ir apzīmētas joslas tad jābrauc pa to un nekādas labās rokas.

Kanibaals 15.oktobris 2014 20:45
0 0 Atbildēt

teorija ir labi, praksē tas tiek tulkots citādi. Ja ļauts nogriezties no divām joslām, tad abiem ir vienādas tiesības šo manevru veikt. Ja jau tev vajag pirmo joslu tad jāgriežas no tās joslas kas vairāk pa labi, tāpat ja vēlies apgriezties, tad ieņem kreiso malējo. Bet tas offtopic, nav varbūt gluži pareizais piemērs.

uupis 17.oktobris 2014 9:26
0 0 Atbildēt

Tā ir tava interpretācija.

Policistu interpretācijā par vainīgu tiek atzīts tas kurš manevru NEVEIC no galējā stāvokļa, jo trajektorijas, pa kādām ir jāveic manevrs NAV definētas un tātad ir joslu princips.

Tagad jautājums – kāpēc daudzos krustojumos tiek zīmētas ar joslām nogriešanās trajektorijas?

uupis 17.oktobris 2014 9:33
0 0 Atbildēt

Un par šito «Ja jau tev vajag pirmo joslu tad jāgriežas no tās joslas kas vairāk pa labi» Lūdzu studijā CSN punktu, kur tas rakstīts.

Ja es gribu – es ieņemu malējo kreiso stāvokli un braucu līdz 1. joslai un griešos pa kreisi strauji 90° leņķī.

Nav CSN punkta kas to reglamentē. Ir CSN punkts kas nosaka pārvietošanos pa joslām un tāpēc krustos kur regulāri ir krašungi tiek zīmētas joslas, la vadītās brauktu pa strīpiņām, nevis taisni līdz 1. joslai noķerot sānos kādu indivīdu, kurš domā tā kā jūs.

Šis jautājums jau te tika apspriests – neatceros kurā forumā.

Mnde 14.oktobris 2014 21:01
0 0 Atbildēt

Tik kāpēc tas golfveidīgais nemēģināja iztaisnot savu trajektoriju? Vai arī viņš bija viltīgi izplānojis pagriezienu pa labi no kreisās joslas ar elegantu pieieti?

Kanibaals 14.oktobris 2014 21:19
6 1 Atbildēt

Vienā vārdā - sieviete.

Bet jā juridiski un arī reāli, gaišais vainīgs, jo tāda apgriešanās abiem reizē īsti nav pieļaujama, lai gan grūti saprast vai priekšā braucošais griezīs riņķī vai pa kreisi. Kādreiz kad Pērnavas un Čaka krustā braucot no tilta varēja griezt pa kreisi vai apgriezties arī esmu griezis ripā pirms tiem kas nogriežas pa kreisi, galvenais tad ir manevru izpildīt veikli, tad arī nebūs pārpratumu.

kauls 14.oktobris 2014 21:26
2 0 Atbildēt

Gaišasi taču veic apgriešanos pa pretējo joslu, viņam nepareiza trajektorija.

scope 14.oktobris 2014 21:58
1 0 Atbildēt

Vispār jau CSN nosaka, kā ir veicams apgriešanās manevrs.

Kia nebija iebraucis līdz krustojuma vidum, līdz ar to veica manevru nepareizi.

bum 15.oktobris 2014 3:49
4 2 Atbildēt

Video skaidri redzams, ka vw apzināti vai savas kļūdas pēc, ietriecās parketniekā, izskatās, ka stūri nemaz negrasījās griezt atpakaļ vai iztaisnot . Tā ir apzināta csn izraisīšana. Ja vieglajam bij iespēja izvairīties, tas bija jādara! Tas ir tieši tas pats, ja kāds no Jums atstāj autosu zem zīmes, a cits Jūsos ietriecas un tad saka- Man po, te nevarēja stāvēt!

Video gadījumā par sliktu jau nāktu, ja parketniekam iedotu vainu 50%.

Kanibaals 15.oktobris 2014 20:47
1 0 Atbildēt

tipisks sievietes/iesācēja manevrs, ka nesāk laicīgi stūri griezt atpakaļ līdz ar to pārgrieza par daudz, plus vēl sastresojās.

Ingus 15.oktobris 2014 8:27
3 0 Atbildēt

Dzips jau vainigs ! :) sanaca ka vins apgriezas pa pretejas brauktuves joslu ! Bija dzilak jaiebrauc krustojuma.

uupis 17.oktobris 2014 9:35
0 0 Atbildēt

Šitam ticēt.

Iebraukšana pretējā joslā.

Pigors 17.oktobris 2014 23:02
1 1 Atbildēt

Ja džips grieztos uz kreiso joslu tad nebūtu avārijas, bet par cik viņa kurss (radiuss) bija uz labo malējo viņam bija jāpalaiž (labā roka)+ golfs jau ir uz galvenā ceļa 00:06 sec sekojoši CSN 90p.,140p.. Tas ka džips neaizpirda līdz brauktuves pusei neko nenozīmē viņam tas nebij jādara.

hart 20.oktobris 2014 18:16
0 0 Atbildēt

Apgriešanās ārpus krustojumiem- pa iekšējo malu, bet krustojumos- pa savu joslu, respektīvi, jāaizbrauc līdz krustojuma vidum. Drošāk ir šo pagriezienu veikt pārkāpjot noteikumus, jo citi braucēji var nebūt gatavi tādam manevram.

Chankaishi 21.oktobris 2014 11:57
0 0 Atbildēt

It kaa vainiigs gaishais, bet tumshais faktiski vinjam uzskreeja virsuu, jo nevis nogriezaas pa kreisi, bet raava rinjkjii, lai apsteigtu sastreegumaa staavoshos, kas no taas pashas ielas, pa kuru brauca tumshais, no labaas rindas grieza pa labi. Kaa krievi saka - na xitruju zhopu jestj xui s vintom! Tas baltais tad nu bija tas loceklis, kas apstaadinaaja to mello pakalju:)

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ram nāk klajā ar 547 Zs pikapu 1500 RHO (+ FOTO) 3

ASV autobūves uzņēmums Ram pieteicis jaunu modeli – 547 Zs jaudīgo pikapu 1500 RHO, kas nomainīs iepriekšējo jaudas virsotni TRX. Lasīt vairāk

 

Čehu zīmola Škoda dīleris turpmāk arī Pārdaugavā (+VIDEO)

Skandi Motors autocentru Rīgā iepretim tirdzniecības centram Spice pazīst ikviens, kam kaut reizi gadījies braukt pa Lielirbes ielu Jūrmalas virzienā. Pavisam nesen tajā iekārtojies jauns un Latvijā ārkārtīgi pieprasīts zīmols - Škoda. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota Camry hibrīdu (+VIDEO) 1

Toyota Camry ir nepretenciozs vidēja izmēra sedans, ko pie mums pārdod pavisam nelielā skaitā. Turpretim ASV jau 25 gadus tas ir sedans Nr.1. Lai izpētītu šo fenomenu tuvāk, TV Autoziņas devās uz Sandjego Kalifornijā, kur pirmo reizi sastapa jaunāko 11. paaudzes Camry. Lasīt vairāk

 

Kurš izraisīja bīstamu situāciju? (+ VIDEO) 35

Abu vadītāju domas par to, kurš izraisīja bīstamu situāciju, dalās. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti