«Parex līzings Rally Team» ekipāžai 3. vieta Lietuvā

 
25.augusts 2008 15:46

Aizgājušajā nedēļas nogalē, 22. un 23. augustā, „Parex līzings Rally Team” ekipāžas Ivars Caune/ Vladimirs Barinovs un Mārtiņš Būčiņš/ Renārs Francis aizvadīja interesantu Lietuvas autorallija posmu „Aukštaitija 2008 Utena”.

Sacīkste veiksmīgāka izrādījās M. Būčiņa pilotētajai ekipāžai, kas pēc divu dienu sīvas cīņas finišēja trešajā vietā gan kopējā ieskaitē, gan N4 klasē. Tiesa, pēc pirmās dienas M.Būčiņš/ R.Francis atradās vien desmitajā pozīcijā, kamēr otra „Parex līzings Rally Team” ekipāža ar pilotu Ivaru Cauni pie stūres – trešajā.

„Pirmajā dienā veicās ļoti labi, neskatoties uz to, ka ātrumposmi bija sarežģīti, lija lietus un ceļus klāja migla. Bija interesanti pašiem un visu izdarījām kā nākas” – stāsta Ivars Caune.

Otrajā dienā situācija krasi mainījās, kad pēc pirmā posma Caune/ Barinovs noslīdēja uz septīto pozīciju un pēdējos divos ātrumposmos uz starta neizgāja. „Otrā diena gluži vienkārši nebija mūsu diena – iesākumā priekšā braucošā ekipāža avarēja, uz ceļa nogāžot elektrības stabu, pret kuru sasitām priekšējo stiklu. Tas pamatīgi apgrūtināja braukšanu. Vēlāk izvēlējāmies nepareizās riepas, kā rezultātā pilsētas posmā, bīstamā līkumā aizķērām trotuāru, uzsitām disku un padzīvojāmies pat pa siena ķīpām. Šādos apstākļos riskēt vairs negribējām, tādēļ pēdējos divus posmus izlaidām” – tā Ivars Caune, kurš kopumā par sacīksti ir apmierināts, neskatoties uz neveiksmēm.

Kamēr I.Caune/ V.Barinovs cīnījās ar likstām, M.Būčiņš un R.Francis apņēmības pilni kāpa uz augšu, divus posmus pirms sacīkstes beigām atrodoties jau otrajā pozīcijā. Pēdējos divos pilsētas posmos laika apstākļi ieviesa nelielas korekcijas – nepareiza riepu izvēle lika ekipāžai lieki neriskēt uz slapjā un slidenā seguma, kā rezultātā M.Būčiņš/ R.Francis kāpa uz goda pjedestāla kā trešie. „Kā jau paredzējām, trase bija interesanta. Izpildījām visu, ko bijām plānojuši – lieliski veicām grunts ātrumposmus, tiesa pirmajā dienā nedaudz nepaveicās – pēc neveiksmīga līkuma noslāpa mašīna, tādēļ arī pēc pirmās dienas bijām tikai desmitie. Taču otrajā dienā startējām labi, būtu precīzāk paredzējuši laika apstākļus, iespējams, ka rezultāts būtu vēl labāks” – apmierināts ir arī otrs „Parex līzings Rally Team” ekipāžas pilots Mārtiņš Būčiņš.

Autorallijā „Aukštaitija 2008 Utena” uzvaras laurus plūca lietuviešu ekipāža Vytautas Švedas/
Žilvinas Sakalauskas, kas bija par 1,06 min ātrāki par Būčiņa/ Franča ekipāžu.
 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti