Jānim Vorobjovam šosezon būs divi stūrmaņi 6

 
22.janvāris 2009 12:19

SEB līzinga rallija pilots Jānis Vorobjovs šosezon sacensībās piedalīsies ar diviem stūrmaņiem. Latvijas rallija čempionāta posmos Jāņa stūrmanis būs Audrius Šošas, bet rallijsprinta čempionātā - Guntars Zicāns.

Audrius Šošas ir Lietuvas autosporta Meistars, kurš stūrmaņa gaitas rallijā uzsācis 1985.gadā. Piecas reizes Audrius ir kļuvis par Lietuvas rallija vicečempionu, piecas reizes ieguvis trešo vietu, bet 1996.gadā un 2002.gadā izcīnījis Lietuvas rallija čempiona titulu. 2002.gadā Audrius pirmo reizi piedalījās Pasaules rallija čempionāta Austrālijas posmā, bet pēc tam dažādos WRČ posmos startējis katru gadu. Līdz šim labākais sasniegums – pirmā vieta N4 klasē WRČ Turcijas posmā.

Par savu lēmumu braukt SEB līzinga rallija ekipāžā Audrius Šošas stāsta: “Es pazīstu Jāni Vorobjovu vairākus gadus, viņš ir ātrs braucējs un mēs esam sacentušies Latvijā, Lietuvā un Igaunijā. Doma par mūsu sadarbību radās aizvadītā gada nogalē, un pēc dažām tikšanās reizēm nolēmām startēt vienā ekipāžā. Mūsu prioritāte ir Latvijas čempionāts un es ar nepacietīgu gaidu sezonas sākumu. Es darīšu visu iespējamo, lai palīdzētu Jānim sasniegt vislabākos rezultātus.”

Guntars Zicāns ir Latvijas autosporta Meistars un kā stūrmanis rallijā piedalās kopš 2002.gada, kad sēdās blakus Jurim Dambim Vecpils rallijsprintā. Latvijas rallija čempionātā Guntars kopā ar Ivaru Norbertu R<1600 klasē 2003.gadā izcīnīja 2.vietu, bet 2004.gadā – 1.vietu, savukārt 2007.gadā un 2008.gadā – 6.vietu 2WD+ klasē. 

“Šī man ir lieliska iespēja startēt kopā ar vienu no Latvijas labākajiem rallija pilotiem,” saka Guntars Zicāns. “Līdz šim rallijos esmu piedalījies kā aizmugures piedziņas ekipāžas stūrmanis, šogad izmēģināšu ko jaunu - gribas izjust augstākas starta vietas priekšrocības un neizbojātu trasi. No šīs sezonas es sagaidu ilgstošus treniņus un darbu pie stenogrammas, lai trasē ekipāža būtu kā viens vesels. Ja viss plānotais tiks veiksmīgi īstenots, es nešaubos, ka labi rezultāti neizpaliks!”

Savu izvēli šogad braukt ar diviem stūrmaņiem pamato Jānis Vorobjovs: “Man patīk braukt rallijā, un pateicoties atbalstītājiem – SEB līzingam, BTV, Vidzemes Betons – arī šogad varēšu to darīt daudz, sacensību kalendārs ir ļoti blīvs. Ar lielu gandarījumu saņēmu Audrius Šoša piekrišanu braukt kopā ar mani Latvijas rallija čempionātā, kas būs interesanta sadarbības pieredze mums abiem. Savukārt ar Guntaru Zicānu plānojam aktīvu dalību Latvijas rallijsprintos, kā arī – atzīmēšanos vairākās kaimiņvalstu sacensībās.”

Pirmais starts ekipāžai Jānis Vorobjovs/Audrius Šošas paredzēts Lietuvā, pirmajā Latvijas rallija čempionātā posmā “Winter rally 2009”, 31.janvārī. Plašāk par SEB līzinga rallija ekipāžas braucējiem un šī gada sacensību kalendārs – www.seb.lv/rallijs
 
Visi komentāri
 
266107. viesis 22.janvāris 2009 15:01
0 0 Atbildēt

Saprotu, ka Meistars ir kautkāda sporta klase (starp citu kāda ir gradācija - Amatieris, Meistars, Vecmeistars (=Šimkus?), Profesionālis vai kā?), bet lasot vienalga lec acīs un šķiet, ka Vicečempions, Stūrmanis un Pilots arī būtu jāraksta ar Lielo Burtu:)

Katrā ziņā, lai abiem Stūrmaņiem un Pilotam veicas!

266117. viesis 22.janvāris 2009 16:14
0 0 Atbildēt

Nez, vai ta viņš lietuviski Jānim steķeni lasīs? :D

P.S. Kas tas par WRČ? :D

266140. viesis 23.janvāris 2009 10:36
0 0 Atbildēt

WRČ ir labs :D

Un links uz SEB lapu, kurš aived uz www.iauto.lv/www.seb.lv/rallijs arī ir labs :D

266148. viesis 23.janvāris 2009 16:11
0 0 Atbildēt

Ir Sporta meistars, kas ir oficiāls nosaukums, kas apliecina, ka sportists ir sasniedzis zināmus rezultātus un kļūst par Sporta meistaru. Rallijā ir konkrētas prasības, kas jāizpilda (cik tur uzvaras, čempiona tituls utt.).

vecmeistars ir cieņas izrādīšana, tā nosaucot kādu no braucējiem/stūrmaņiem ar ilgu gadu pieredzi, tas NAV Sporta meistarat grādācija.

Pēc latviešu valodas noteikumiem, ar lielo burtu ir jāraksta tikai personvārdi un oficiālie nosaukumi (kā Sporta meistarst), bet čempioni (pasaules vai Eiropas, vai Latvijas) un pārējie ir rakstāmi ar mazo burtu. Nevajag ķēmoties pakaļ angļu valodai :-)

266171. viesis 25.janvāris 2009 8:28
0 0 Atbildēt

266117- gan jau krieviski... unnekas jauns tas nebuus- te daudzi vecie taa ar dara( abi LV bet stenis krieviski )

266213. viesis 27.janvāris 2009 16:01
0 0 Atbildēt

Kindzulis [?] 25.01.2009 08:28

266117- gan jau krieviski... unnekas jauns tas nebuus- te daudzi vecie taa ar dara (abi LV bet stenis krieviski)

--------------------------------------------

Mees savulaik arii lasiijaam krieviski - liekas , ka aatraak vareeja palasiit :-) Bez tam stenogrammas izgudroja Krievijaa, un taa tas aizgaaja ...

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Jaunā Škoda Octavia stājas uz konveijera

Pagājušajā nedēļā Čehijā tika uzsākta modernizētās Škoda Octavia ražošanu. Modelis būs pieejams ar plašu dzinēju klāstu, ieskaitot elektrificētās mild-hybrid versijas. Lasīt vairāk

 

Vidzemes šosejas un Ķekavas apvedceļa posmos palielinās maksimālo atļauto ātrumu 8

No šodienas atsevišķos Vidzemes šosejas (A2) un Bauskas šosejas Ķekavas apvedceļa (A7) posmos tiks palielināts maksimālais atļautais ātrums, aģentūru LETA informēja VAS "Latvijas valsts ceļi" (LVC). Lasīt vairāk

 

Ķīnas autotirgus – 2024. gada marta rezultāti un ražīgāko zīmolu TOP-10 2

2024.gada martā Ķīnā pārdoti 1,690 miljoni automobiļu, ar lielu atrāvienu dominējot vienam pašmāju zīmolam. Lasīt vairāk

 

Par smagas avārijas izraisīšanu dzērumā piespriež četrus gadus cietumā 2

Kurzemes rajona tiesa kādam autovadītājam piespriedusi četrus gadus cietumā par bez tiesībām dzērumā izraisītu avāriju ar smagi cietušu pasažieri, aģentūra LETA uzzināja prokuratūrā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti