Ziemas autosprinta čempioni tiks noskaidroti tikai pēdējā posmā 1

 
9.februāris 2009 11:33

Svētdien „Lukstu” trasē pie Ērgļiem risinājās Latvijas ziemas autosprinta čempionāta priekšpēdējais piektais posms. Uzvaras izcīnīja Ritvars Kārkliņš („VAZ 2108”, FWD grupa), Ints Jeršovs („Audi 90 Quattro”, 4WD grupa) un Jānis Gustāns („Toyota MR-2”, RWD grupa).

Komandu vērtējumā pirmā „JNR Cēsis” (Jānis Gustāns, Ritvars Kārkliņš, Normunds Kārkliņš). Nevienā no ieskaitēm nav priekšlaicīgi noskaidroti čempioni, tāpēc medaļu dalīšana atlikta uz pēdējo posmu.



Trasē 4WD klases uzvarētājs Ints Jeršovs („Audi 90 Quattro”). Foto: Aigars Tīdmanis (www.go4speed.lv)

Neraugoties uz atkusni, „Lukstu” trase pie Ērgļiem dalībniekus sagaidīja ar sniega un ledus segu. Segums izrādījās ar ļoti labu saķeri un tika aizvadīta ātrākās sacīkstes šosezon. Jo lielāki ātrumi, jo lielāka iespēja kļūdīties. Tā jau trešā starta numura īpašnieks, iepriekšējā posma FWD grupas uzvarētājs Artūrs Bāriņš pirmā brauciena finišā uzmeta kūleni, diezgan būtiski apskādējot savu „Opel Astra”. Interesanti, ka finiša līniju šķērsojot jau uz automašīnas sāniem, Bāriņš tomēr spēja uzrādīt otro rezultātu.

Aizsteidzoties notikumiem priekšā, jāpiebilst, ka otrajā braucienā, startējot ar no sāncenša aizlienētu automašīnu, Bāriņš uzrādīja ceturto rezultātu, posma kopvērtējumā izcīnot trešo vietu. Par uzvarētāju sīvā cīņā kļuva Ritvars Kārkliņš („VAZ 2108”), bet otrajā pozīcijā Jānis Spīķis („Opel Corsa”). Otrajā braucienā pusass defekta dēļ bija spiests izstāties pirmā brauciena labākā rezultāta īpašnieks Vilmārs Krivads („Opel Astra”). Līdz ar šo neveiksmi pamatīgi iedragātas 2008. gada čempiona izredzes aizstāvēt savu titulu. Pirms pēdējā posma FWD grupā izveidojusies intriģējoša situācija – uz zelta medaļām pretendē septiņi sportisti: Ritvars Kārkliņš, Bāriņš, Zigurds Kalniņš („VAZ 2108”), Krivads, Normunds Kārkliņš („VAZ 2108”), Dāvis Tobiass („Opel Astra”) un Spīķis.

Atmetot sliktākā posma rezultātu (tieši tā tiks noteikts noslēguma kopvērtējums), 11 punktu pārsvars pār tuvāko sekotāju izveidojas Ritvaram Kārkliņam, bet Tobiasa un Spīķa izredzes kļūst vien teorētiskas un praktiski gandrīz nereāli piepildāmas. Interesanti, ka jaunais autosporta talants Tobiass otro braucienu sava „kaujas zirga” defekta dēļ veica ar uzvarētāja Kārkliņa „VAZ 2108”. Pēc finiša juniors bija pārsteigts – kā vispār varot pabraukt ar tādu mašīnu?!
Par atraktīviem skatiem gādāja pilnpiedziņas (4WD) grupas braucēji – sniega kupenas šķīda pa gaisu vai katrā braucienā. Vislielāko punktu summu divu braucienu summā sakrāja Ints Jeršovs („Audi 90 Quattro”). Tā daudzpusīgajam autosportistam ir pirmā uzvara ziemas autosprinta čempionātā. Otrajā pozīcijā ierindojās Elmārs Aukšmuksts („Subaru Impreza”), bet trešais Valts Zvaigzne („Subaru Impreza”).

Pirmajā braucienā ātrākais bija Kārlis Nebars, taču otrā brauciena pēdējā aplī, tobrīd braucot ar labāko grafiku, „Audi 80 Quattro” palika bez priekšējā riteņa... Līdz ar nolauzto riteni aizripoja arī divkārtējā vicečempiona cerības uz čempiona titulu un arī zemākā kaluma medaļām. Interesanti, ka leģendāro Nebara debesu zilo „Audi” iegādājies Aigars Bajārs, kurš līdz šim startēja ar glauno „Subaru Legacy”. Un jau pirmajās sacīkstēs ar jauno auto Bajārs spēja ielauzties labāko sešniekā. Pirms pēdējā posma vairs tikai divi sportisti pretendē uz zelta medaļu – divu iepriekšējo sezonu čempions Aukšmuksts un Zvaigzne. Neliels pārsvars šobrīd ir titulētākā braucēja pusē. Par 98% var apgalvot, ka otro sezonu pēc kārtas bronzas medaļa nonāks Vigo Rubeņa („Subaru Impreza”) īpašumā. Vienīgie, kas teorētiski var apsteigt Rubeni, ir Ints Dimiņš („Audi 90 Quattro”) un Jeršovs.

Aizmugures piedziņas klasē (RWD) abos braucienos ātrākais izrādījās Jānis Gustāns („Toyota MR-2”), apliecinot, ka ir ātro trašu speciālists. Otrajā pozīcijā ierindojās Normunds Orlovs („Toyota MR-2”), bet trešais - Jānis Slišāns („Toyota Corolla”). Kopvērtējuma vadībā pēc piektā posma izvirzījies valdošais čempions Slišāns, kuram seko Kairis un Orlovs. Jebkurš no šī trio var nodrošināt zelta medaļu, pēdējā posmā paļaujoties tikai uz savu sniegumu un necerot uz citu rezultātu sakritību – titulu garantēs uzvara abos braucienos. Uz zemākā kaluma medaļām vēl var pretendēt arī Gustāns.

Komandu vērtējumā pirmo uzvaru šosezon izcīnīja „JNR Cēsis” (Jānis Gustāns, Ritvars Kārkliņš, Normunds Kārkliņš), apsteidzot pirmo četru posmu uzvarētāju „Ice MEN” (Mareks Kairis, Elmārs Aukšmuksts, Normunds Orlovs). Trešā „Stingrs pamats Quattro ledlauži” (Kārlis Nebars, Vilmārs Krivads, Ints Jeršovs). Kopvērtējumā pirmās divas pozīcijas var mainīties tikai neticamu sakritību rezultātā – pirmā „Ice MEN”, bet otrā „Stingrs pamats Quattro ledlauži”. Taču sīva spēkošanās gaidāma par trešo pozīciju – „Gepardus” (Zigurds Kalniņš, Oskars Ezeriņš, Aivars Ezeriņš) un „JNR Cēsis” šķir tikai 11 punkti.

Latvijas ziemas autosprinta čempionāta pēdējā posma norises laiks un vieta tiks noteikta šīs nedēļas laikā. Ticams šķiet variants, ka pēdējais posms varētu risināties 22. februārī. Sekojiet informācijai: www.laf.lv, www.autosport.lv.
 

Latvijas čempionāts ziemas autosprintā
5. posms, „Lukstu” trase
FWD
Ritvars Kārkliņš („VAZ 2108”) 61 punkts (1. braucienā 5. vieta/2. braucienā 1. vieta), Jānis Spīķis („Opel Corsa”) 60 (4./2.), Artūrs Bāriņš („Opel Astra”) 60 (4./2.), Edgars Balodis („Opel Astra”) 55 (6./3.), Zigurds Kalniņš („VAZ 2108”) 48 (7./7.), Juris Spīķis („Opel Corsa”) 47 (9/6.).
4WD
Ints Jeršovs („Audi 90 Quattro”) 65 (3./1.),  Elmārs Aukšmuksts („Subaru Impreza”) 62 (2./3.), Valts Zvaigzne („Subaru Impreza”) 60 (4./2.), Ints Dimiņš („Audi 90 Quattro”) 54 (5./4.), Vigo Rubenis („Subaru Impreza”) 49 (6./7.), Aigars Bajārs („Audi 80 Quattro”) 48 (9./5.).
RWD
Jānis Gustāns („Toyota MR-2”) 70 (1./1.), Normunds Orlovs („Toyota MR-2”) 62 (3./2.), Jānis Slišāns („Toyota Corolla”) 62 (2./3.), Viesturs Tilgass („VAZ 2106”) 54 (4./5.), Modris Cīrulis („Toyota MR-2”) 53 (6./4.), Mareks Kairis („VAZ 21013”) 51 (5./6.).
Komandas
„JNR Cēsis” (Jānis Gustāns, Ritvars Kārkliņš, Normunds Kārkliņš) 178, „Ice MEN” (Mareks Kairis, Elmārs Aukšmuksts, Normunds Orlovs) 175, „Stingrs pamats Quattro ledlauži” (Kārlis Nebars, Vilmārs Krivads, Ints Jeršovs) 135.

Kopvērtējums pēc 5. (no 6) posma
FWD
Ritvars Kārkliņš 274, Artūrs Bāriņš 271, Zigurds Kalniņš 270, Vilmārs Krivads 267, Normunds Kārkliņš 263, Dāvis Tobiass 237.
4WD
Elmārs Aukšmuksts 308, Valts Zvaigzne 302, Vigo Rubenis 284, Ints Dimiņš 263, Kārlis Nebars 241, Ints Jeršovs 239.
RWD
Jānis Slišāns 306, Mareks Kairis 298, Normunds Orlovs 295, Viesturs Tilgass 273, Modris Cīrulis 267, Jānis Gustāns 235.
Komandas
„Ice MEN” 901, „Stingrs pamats Quattro ledlauži” 747, „Gepardi” 651, „JNR Cēsis” 640, „TSR” 572 .

LAF Standartauto komisijas preses dienests
 
Visi komentāri
 
282453. viesis 14.aprīlis 2011 19:14
0 0 Atbildēt

atsuuti savu

r :D

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 18

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti