Aizvadīts «Enima Auto Ziemas kausa 2009» 2. posms (+ foto) 2

 
12.februāris 2009 12:37

Pagājušajā nedēļas nogalē, 7. februārī, tika dots starts Subaru Power Club organizētajam „Enima Auto Ziemas kausa” 2. posmam. Arī šis posms notika Biķernieku kompleksās sporta bāzes kartodroma trasē, kurā šoreiz tika veiktas izmaiņas tās konfigurācijā, nedaudz iekļaujot arī ovāla trases elementus.

Tāpat kā iepriekšējā posmā, dalībnieki turpināja cīņu par kopvērtējumu 3 dažādās ieskaites klasēs: F-RWD (automašīnas ar vienas ass piedziņu), AWD (automašīnas ar visu riteņu piedziņu bez turbo motoriem) un AWD+ (automašīnas ar visu riteņu piedziņu un turbo motoriem). Lai arī šoreiz skatītāju rindas, pateicoties līdzīgiem pasākumiem šajā dienā, nebija tik kuplas, tomēr uz starta stājās kopā 39 dalībnieki, sastādot viens otram pietiekami lielu konkurenci katrā klasē.

Fotogalerija apskatāma šeit »»
Šoreiz dalībniekiem bija iespēja iepriekšējās dienas vakarā aizvadīt treniņbraucienus pa jau iepriekš izveidotu 2. posma konfigurācijas trasi, ko arī daudzi izmantoja. Diemžēl mūsu klimatisko apstākļu mainīgā un neparedzamā ziema lika par sevi manīt gan treniņos, gan arī sacensību rītā, jo pretēji ledus trasei treniņa laikā, nākošajā rītā sacensības tika aizvadītas jau uz asfalta seguma, kurš tikai vietām mijās ar ledu. Šādos apstākļos un trases konfigurācijā sportistiem atkal bija iespēja pierādīt meistarību, izmantojot savu spēkratu priekšrocību un gūtās iemaņas jau iepriekšējā posmā vai līdzīgos pasākumos.

Par uzvarētāju šajā posmā automašīnu klasē ar vienas ass piedziņu (F-RWD) kļuva Andris Vovers (BMW 325), automašīnām ar visu riteņu piedziņu bez turbo motoriem (AWD) – Mareks Matvejevs (Subaru Impreza), un pilnpiedziņas mašīnām ar turbo motoriem (AWD+) uzvaru savā klasē izcīnīja Daniels Baltais (Audi S2).


Trasē - Andris Vovers, foto – Edijs Pālens.

F-RWD klasē šoreiz brīnumi nenotika un cīņa par pjedestālu risinājās jau pēc iepriekš redzēta scenārija. Pirmo trīs vietu laureāti godīgi sadalīja savas vietas līdzīgi kā iepriekšējā posmā, tikai šoreiz Edgaram Balodim (Opel Astra) nācās piekāpties savam sīvākajam konkurentam Andrim Voveram (BMW 325), kurš šajā posmā uzrādīja stabilu sniegumu, pārliecinoši izcīnot pirmo vietu abos braucienos. E. Balodis ar divām otrajām vietām ierindojās otrajā vietā arī posma kopvērtējumā, bet Ringolds Zanders (Toyota MR2) atkal spēja noturēties 3. vietā. Pēc diviem aizvadītiem posmiem, līderpozīcijas kausa kopvērtējumā ir pārņēmis A. Vovers ar 97 izcīnītiem punktiem.


Trasē – Mareks Matvejevs, foto – Edijs Pālens.

AWD klasē pēc iepriekšējā posma neveiksmes šoreiz pārliecinošu uzvaru izcīnīja Mareks Matvejevs (Subaru Impreza), kurš neatstāja nekādas cerības saviem konkurentiem, izcīnot augstākās vietas abos braucienos. Savstarpējā cīņā, attiecīgi iegūstot vienādu punktu summu pēc diviem braucieniem, atlikušās divas vietas uz pjedestāla sadalīja Harijs Blicavs (Subaru Impreza) un Ralfs Sirmacis (Audi 90 Quattro). Ierindojoties 3. vietā šajā posmā, R. Sirmacis ir saglabājis līderpozīcijas kopvērtējumā pēc diviem aizvadītiem posmiem (kopā 87 punkti).


Trasē – Daniels Baltais, foto – Edijs Pālens.

Arī AWD+ klasē uzvarētājs Daniels Baltais (Audi S2) parādīja izcilu un stabilu sniegumu, uzrādot ātrākos laikus abos braucienos. Uz pārējām divām vietām pēc pirmā brauciena pretendēja 3 dalībnieki, jo pilnīgi vienādus laikus uzrādīja 2 ekipāžas, tādejādi palielinot savas cerības uz godalgotajām vietām. Tomēr stabilāks izrādījās Guntars Bērziņš (Subaru Impreza GT), kurš palika 2. vietā posmā, otrajā braucienā apsteidzot arī Gintu Ērenbotu, kurš jau otro posmu pēc kārtas palika trešajā pozīcijā. Kopvērtējumā ir izvirzījies Daniels Baltais, kurš tuvāko sekotāju apsteidz jau par 11 punktiem.

Pateicoties kausa atbalstītājiem un sponsoriem, arī šoreiz pirmo trīs vietu ieguvējus apbalvojām ar balvām no MOTUL, kā arī diplomiem un kausiem. Dalībnieki arī turpmāk turpinās cīnīties par galveno kopvērtējuma balvu no Enima Auto – vasaras riepu komplektu, kā arī sadarbībā ar Redline Performance ātrākais no Subaru Impreza WRX braucējiem kopvērtējumā iegūs specbalvu 150 LVL vērtībā - dzinēja vadības bloka programmēšana (remapping).

Atkal liels paldies SABI un Motorsprint par iespēju izveidot trasi. Paldies visiem sponsoriem par dāvanām. Paldies visai tiesnešu kolēģijai un komandai, un īpaši Edgaram, Robertam un Jucim par palīdzību.

Enima Auto Ziemas kauss 2009
2. posms

R-FWD
Andris Vovers (BMW 325) – 50 punkti
Edgars Balodis (Opel Astra) – 44 punkti
Ringolds Zanders (MR2 Toyota MR2) – 38 punkti
Mihails Kvetnis (Ford Puma) – 38 punkti
Gatis Klasiņš (Honda Civic) – 30 punkti

AWD
Mareks Matvejevs (Subaru Impreza) – 50 punkti
Harijs Blicavs (Subaru Impreza) – 42 punkti
Ralfs Sirmacis (Audi 90 Quattro) – 42 punkti
Gints Kornets (Subaru Impreza) – 36 punkti
Rihards Baumanis (Audi 90 Quattro) – 31 punkts

AWD+
Daniels Baltais (Audi S2) – 50 punkti
Guntars Bērziņš (Subaru Impreza GT) – 42 punkti
Gints Ērenbots (Mitsubishi Lancer EVO) – 42 punkti
Jānis Lapsiņš (Subaru Impreza Type-RA) – 35 punkti
Dzintars Cālītis (Subaru Impreza Type-RA) – 33 punkti

KOPVĒRTĒJUMS pēc 2 posmiem

R-FWD
Andris Vovers (BMW 325) – 97 punkti
Edgars Balodis (Opel Astra) – 91 punkti
Ringolds Zanders (MR2 Toyota MR2) – 78 punkti

AWD
Ralfs Sirmacis (Audi 90 Quattro) – 87 punkti
Harijs Blicavs (Subaru Impreza) – 84 punkti
Gints Kornets (Subaru Impreza) – 76 punkti

AWD+
Daniels Baltais (Audi S2) – 95 punkti
Gints Ērenbots (Mitsubishi Lancer EVO) – 84 punkti
Guntars Bērziņš (Subaru Impreza GT) – 78 punkti

Kopējie rezultāti apskatāmi šeit.

Piedāvājam Edija Pālena foto galeriju no pasākuma vietas.

Sekojiet līdz informācijai par nākamo posmu norisi forumā www.subarupower.lv, kā arī mūsu informatīvo atbalstītāju lapās – www.iAUTO.lv un www.forsaza.eu.
 
Visi komentāri
 
266735. viesis 12.februāris 2009 14:26
0 0 Atbildēt

Kāds šim visam varētu būt sakars ar Sviestu un 40 latiem? Par ko ir runa?

266737. viesis 12.februāris 2009 14:32
0 0 Atbildēt

Kuru no šiem: MOTUL, Enima Auto vai Redline Performance? Es tādu Sviestu neesmu saticis tādā gadījumā... .

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti