Pirmais numurs «Tengtools Rally Madona» – Jānim Vorobjovam

 
26.maijs 2009 10:01

Nedēļas nogalē, 30. un 31.maijā, Madonā un tās apkārtnē notiks Latvijas rallijsprinta čempionāta ceturtais posms – rallijsprints „Tengtools Rally Madona”.

Ar pirmo starta numuru trasē dosies „SEB Rallyemotions.net” ekipāža Jānis Vorobjovs/Guntars Zicāns. Sacīkstē būs jāveic seši ātrumposmi, bet īpašā intriga būs „Tengtools” Izaicinājuma kauss komandām. Sacīkstes oficiālais starts – 30. maijā pl. 18:00 Madonā, Saieta laukumā.

Vorobjovs/Zicāns tradicionāli saņēmuši pirmo starta numuru, kas ir saprotams, ņemot vērā ekipāžas trīs uzvaras visos iepriekšējos Latvijas rallijsprinta posmos ātrākajā 4WD+ klasē. Arī nākamie uz starta pirmajā ātrumposmā stāsies 4WD+ klases braucēji – ekipāžas Rolands Mēnesis/Māris Ziediņš („Rencēnu Autoklubs”) un Arvis Arums/Gatis Balgalvis. Kopumā rallijsprintam „Tengtools Rally Madona” pieteikušās 60 ekipāžas – pietiekami, lai skatītājiem seši ātrumposmi būtu interesanti un aizraujoši.

Gaidāmā trase būs interesanta sportistiem un baudāma skatītājiem. Viltīgajos, ātrajos Madonas apkārtnes ceļos izveidoti seši ātrumposmi. Pirmie divi jau sestdienas vakarā, kad notiks ātrumposmi Kalsnava 1 un Kalsnava 2. To starts, attiecīgi, pl.18:28 un pl. 20:04. Lai arī ātrumposmi ir tikai divi, tie ir garākie visā „Tengtools Rally Madona” – 11:54 km. Svētdien, 31. maijā būs jāveic četri ātrumposmi – pa divām reizēm posmi Lautere (pl.10:22; 12:20) un Bīrāni (pl.10:43; 12:41). Lauteres posma garums ir 7,69 km, bet Bīrānu posms ir 10,06 km garš. Kopējais „Tengtools Rally Madona” garums ir 213,59 kilometri, no kuriem ātrumposmi ir aptuveni ceturtā daļa – 58,58 km.

Pavisam cita dienaskārtība paredzēta Road klasei, kuras rezultātu noteikšanas principi nav atkarīgi no mežonīga ātruma, bet gan no ekipāžu braukšanas precizitātes. Klasei formāli ir tikai divi ātrumposmi (katrs savā dienā), taču abi virs simts kilometriem!

Lai arī Open klases dalībnieki necīnās par Latvijas rallijsprinta čempionāta punktiem, šī kategorija piesaista uzmanību, jo pulcē daudzas Latvijas rallija čempionāta zvaigznes. Madonas rallijsprintā šādas ekipāžas būs deviņas, turklāt ar starptautisku piegaršu – cīņā pret Latvijas sportistiem dosies uzreiz divas krievu ekipāžas Aleksandrs Gorelovs/Igors Skuridins un Aleksandrs Šumskis/Sergejs Larens. No Latvijas sportistiem Open klases pilnpiedziņas mašīnu konkurencē jāatzīmē Jāņa Feldmaņa/Jura Vilmaņa starts. Šī ekipāža Latvijas rallija čempionātā šogad cīnās par N4 klases medaļām. Būs interesanti vērot viņu cīņu ar spēcīgajiem brāļiem Mārtiņu un Andri Skakauskiem un Subaru ekipāžu Andi Grīnbergu/Edgaru Svenci. Open klasē vienas ass piedziņas cīņās dosies trīs ekipāžas, no kurām teorētiski spēcīgākā šķiet Zigurda Kalniņa/Ģirta Dombrovska vienība – līderi lielā rallija 2WD klasē. Taču principiālākās cīņas gaidāmas Latvijas rallijsprinta čempionāta klasēs.

Rīkotāji arī atgādina, ka gaidāma principiāla cīņa par „Tengtools” Izaicinājuma kausu. Par ģenerālsponsora balvu spēkosies komandas, kurās īpaši šim rallijam apvienojušās Latvijas rallijsprinta čempionāta un Latvijas rallija čempionāta ekipāžas. Īpašs izaicinājums konkurentiem varētu būt „Latvijas Rallija čempionāta komanda”, kurā apvienojušās ekipāžas Jānis Vorobjovs/Guntars Zicāns un Jānis Kārkliņš/Jānis Krastiņš. Uzvara pār šo zvaigžņu komandu varētu būt īsts gardums pārējām vienībām!

Uzmanību skatītājiem! Publicētas „Tengtools Rally Madona” ātrumposmu kartes! Ar tām variet iepazīties šeit: http://autosport.lv/?id=10493

Kopā ar „Tengtools Rally Madona 2009” atbalstītāji: ģenerālsponsors „Tengtools”/”B&B Tools”, „AutoStils”, Madonas rajona padome, Kalsnavas pagasta padome, Aronas pagasta padome, Studija „Grafs”, „TB Grupa”. Informācija un oficiālie rallijsprinta „Tengtools Rally Madona 2009” dokumenti: www.autosport.lv, www.4rati.lv.
 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 18

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti