Hītrovas lidostā varēs izmantot elektrotaksometrus bez šofera 3

 
14.augusts 2009 10:16

No nākamā gada Hītrovas lidostā Londonā tiks ieviesta "personīgā ātrā transporta" (Personal Rapid Transport, PRT) sistēma. Lidostas apmeklētāji varēs ātri tikt no autostāvvietas līdz lidostas 5.terminālam ar jaunu taksometru, kurā nebūs šofera.

Divdesmit elektromobiļi pārvadās cilvēkus pa četru kilometru garu trasi ar ātrumu 40 km/stundā. Pārvadājumu apjoms varētu sastādīt līdz 500 tūkst.cilvēku gadā.
 
Jaunās sistēmas automobiļi izmantos datora un lāzera navigāciju, to ietilpība - četri pasažieri un bagāža.

Šis izgudrojums pieder kompānijai Advanced Transport Systems Ltd. un Bristoles universitātei. Izgudrotāji ir pārliecināti, ka jaunā sistēma ir nekaitīga apkārtējai videi, tā ir komfortabla un spējīga atbrīvot cilvēkus no ilgstošas maršruta autobusu gaidīšanas. Sistēmas kopējās izmaksas - 41 miljons ASV dolāru. Jaunais pārvietošanās līdeklis tiks ieviests ekspluatācijā jau nākamgad.

Maksas autostāvvietas lietotājiem brauciens ar elektrisko taksometru būs bez maksas. Cik maksās šis pakalpojums pārējiem, pagaidām nav zināms. PRT automobiļus pasažieri vadīs ar sensoru ekrāna palīdzību, kurā viņi varēs izvēlēties sev vajadzīgo galamērķi.
 
Visi komentāri
 
270398. viesis 14.augusts 2009 10:52
0 0 Atbildēt

eu, šito vaig pateikt šloserim

latvijā šis projekts maksātu 82ļimonus lašu :D:D:D

270407. viesis 14.augusts 2009 22:35
0 0 Atbildēt

Pareizi tur rakstā teikts-tas nav vis automobilis,bet gan "jaunais pārvietošanās LĪDEKLIS",jo lien pa reni :D

270420. viesis 17.augusts 2009 0:43
0 0 Atbildēt

Un kādas vaina ir bez šofera kursējošajiem vilcieniem Parīzes lidostā? Lokveida kustība starp temināļiem un stāvvietām, gaidīšanas laiks kāda 2 min. Priekš kam tādi "taksometri" vajadzīgi?

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ram nāk klajā ar 547 Zs pikapu 1500 RHO (+ FOTO) 3

ASV autobūves uzņēmums Ram pieteicis jaunu modeli – 547 Zs jaudīgo pikapu 1500 RHO, kas nomainīs iepriekšējo jaudas virsotni TRX. Lasīt vairāk

 

Čehu zīmola Škoda dīleris turpmāk arī Pārdaugavā (+VIDEO)

Skandi Motors autocentru Rīgā iepretim tirdzniecības centram Spice pazīst ikviens, kam kaut reizi gadījies braukt pa Lielirbes ielu Jūrmalas virzienā. Pavisam nesen tajā iekārtojies jauns un Latvijā ārkārtīgi pieprasīts zīmols - Škoda. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota Camry hibrīdu (+VIDEO) 1

Toyota Camry ir nepretenciozs vidēja izmēra sedans, ko pie mums pārdod pavisam nelielā skaitā. Turpretim ASV jau 25 gadus tas ir sedans Nr.1. Lai izpētītu šo fenomenu tuvāk, TV Autoziņas devās uz Sandjego Kalifornijā, kur pirmo reizi sastapa jaunāko 11. paaudzes Camry. Lasīt vairāk

 

Kurš izraisīja bīstamu situāciju? (+ VIDEO) 35

Abu vadītāju domas par to, kurš izraisīja bīstamu situāciju, dalās. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti