Arī «Peugeot» aktīvi iekaro elektromobiļu tirgu 1

 
22.janvāris 2010 9:05

Briseles auto izstādē "Peugeot" parakstīja sadarbības līgumus ar Eiropā strādājošiem uzņēmumiem Veolia un Greenwheels par elektromobiļu pārdošanu un transporta pakalpojumu izstrādi.

<seesam>Tika arī noslēgts sadarbības līgums, lai pievienotos European EVA projektam - konsorcijam, kas apvieno vairāk nekā 20 Eiropas pilsētas, vairāku valstu auto ražotājus un elektroenerģijas piedāvātājus, kā arī zinātnes iestādes.

Šie līgumi parāda Peugeot vēlmi būt lielākajam transporta iespēju piedāvātājam un iegūt lielu daļu elektromobiļu tirgus, kam Peugeot vērtējumā 2015. gadā būtu jāveido 1.5-3 procenti no Eiropas vieglo automobiļu kopējā tirgus.

Veolija (Francija), Greenwheels (Holande) un EVA projekts ir dažādos tirgos strādājoši uzņēmumi, kas parāda elektromobiļu daudzveidīgo potenciālu un spēju pielāgoties dažādiem izmantošanas veidiem.

Ar Veolia noslēgtā sadarbības līguma saturs:
- Peugeot i0n piegāde un iespēja izteikt piedāvājumu Autolib apvienībai,
- kombinēti pētījumi elektromobiļu uzlādes optimizēšanai.

Līdz šodienai ir iesniegti jau vairāk nekā 2000 elektromobiļa Peugeot i0n, kas nonāks pārdošanā šī gada oktobrī, pasūtījumi.

Ar Greenwheels noslēgtais līgums, kas ir saistīts ar Peugeot dalību EVA projektā, balstās uz Greenwheels un Peugeot vēsturiskajām saitēm – kādu laiku atpakaļ šim uzņēmumam Holandē bija piegādāti vairāk nekā 1000 automobiļu. Elektromobiļu attīstība un ar moderno pārvietošanās iespēju izstrādi saistītie izaicinājumi iedrošināja Greenwheels uzticēties Peugeot profesionalitātei un pasūtīt Peugeot i0n modeļus savam auto nomas (car-sharing) projektam. Līgums ir noslēgts par vairākiem simtiem automobiļu, vispirms Holandē, kur atrodas uzņēmuma galvenais birojs, un vēlāk arī Vācijā un Lielbritānijā.

"Ar dažādiem līgumiem un pastiprināti koncentrējoties uz B2B klientu loku, pēdējo mēnešu laikā Peugeot strauji startē aizvien augošajā elektromobiļu tirgū un tur nodrošina savam i0n līdera pozīciju," apstiprināja Automobiles Peugeot ģenerāldirektors Jean-Marc Gales.

 
Visi komentāri
 
274200. viesis 25.janvāris 2010 9:21
0 0 Atbildēt

nav jau nekur tas tirgus, ko iekarot. Tik vien ir kā mērīšanas ar citiek konceptiem izstādēs.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 6

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 

Īlons Masks veic optimizāciju: "Tesla" plāno likvidēt vairāk nekā 10% darbavietu 1

ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmums "Tesla Motors" pasaulē plāno likvidēt vairāk nekā 10% darbavietu, pirmdien ziņoja interneta vietne "Electrek", kas publiskojusi kompānijas vadītāja Īlona Maska e-pasta vēstuli. Lasīt vairāk

 

Geely Panda tagad stilīgajā Go Kart Edition versijā 5

Ķīnas autobūves koncerns Geely nodemonstrējis elektriskā Panda Mini EV Go Kart Edition versiju, uzsverot, ka šāds modelis paredzēts gados jaunākiem pircējiem. Lasīt vairāk

 

Ford parādījis perfektāko hot hatch zīmola vēsturē (+ FOTO) 8

Ražotājs uzskata, ka jaunākais Focus ST Edition ir noslīpēts līdz pilnībai. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti