Atklāta «Statoil» tīklā lielākā degvielas uzpildes stacija 3

 
5.februāris 2010 9:20

Ādažos, pie ceļa A1 „Rīga”-„Tallina” atklāta Statoil tīklā lielākā degvielas uzpildes stacija un kravas auto primārās apkopes komplekss. Īpašas ērtības un jauni pakalpojumi paredzēti kravas auto vadītājiem un tūristu autobusiem.

Jaunā Statoil DUS atrašanās vieta (google maps) »»

Pirmoreiz stacijas izbūvē izmantotas mūsdienīgākās iespējas videi draudzīgajām tehnoloģijām: LED diožu lampas stacijas apgaismojumā, plānota zemes siltumsūkņa ierīkošana stacijas apsildei, logu tīrāmā šķidruma sūkņi un citas iekārtas.

„Jauno staciju esam veidojuši ar ilgtermiņa plāniem. Tam pierādījums ir ne tikai DUS izbūvē izmantotās ilglaicīgās, videi draudzīgās tehnoloģijas, bet arī turpat miljons latu lielās investīcijas DUS izbūvē, dodot pienesumu valsts budžetam un cilvēku nodarbinātībai. Latvija Statoil tic valsts spējai panākt ekonomikas atgūšanos. Jauno Ādažu staciju esam aprīkojuši ar vairākiem jaunievedumiem, turklāt līdz ar valsts ekonomikas augšupeju esam plānojuši būtiski papildināt pakalpojumu klāstu,” stāsta Latvija Statoil izpilddirektors Sandis Šteins.

Īpašas ērtības kravas auto un tūristu autobusiem

Jaunā Statoil DUS atrašanās vieta ir līdzās nozīmīgākajam Latvijas transporta koridoram Via Baltica, tāpēc stacijā ierīkotas īpašs kravas auto primārās apkopes komplekss, kas ir piemērots kravas automašīnām ar augstspiediena kompresoru riepām un ar speciālu kravas auto logu mazgāšanas slotiņu. Ierīkots arī AdBlue šķīduma sūknis, kurā var izpildīt speciālu šķīdums kravas automašīnām un autobusiem, kas samazina slāpekļa oksīda daudzumu izplūdes gāzēs un degvielas patēriņu.

Jau šobrīd ir ierīkotas dušas telpas autovadītājiem, bet nākotnē iecerēts izbūvēt plašāku atpūtas telpu kravas auto šoferiem, pirmo Statoil kravas auto mazgātavu, kā arī attīstīt iespējas uzņemt un apkalpot tūristu autobusus.

Jaunievedumi ir arī vieglo auto vadītājiem. Ierīkoti pirmie logu tīrāmā šķidruma sūkņi Statoil DUS tīklā. Tādejādi izdosies ietaupīt vairāk nekā 1000 kg plastmasas kannu gadā. Jaunums ir arī pirmā pašapkalpošanās iekārta auto paklāju mazgāšanai.

Mūsdienīgākās videi draudzīgās tehnoloģijas

Plānojot Statoil DUS izbūvi Ādažos, īpaši tika meklētas iespējas ierīkot mūsdienīgākās videi draudzīgās tehnoloģijas, kas vienlaikus nodrošinātu ekonomiskāku stacijas darbību.  Stacijas teritorijas apgaismošanai izmantotas jaunākās paaudzes LED diožu lampas, kas taupa elektroenerģiju un tām ir vismaz 10 gadus ilgs kalpošanas mūžs.

Savukārt pavasarī tiks pabeigta zemes siltumsūkņa izbūve, līdz ar to stacijas apsildīšanai vairs nevajadzēs izmantot elektroenerģiju.

 
Visi komentāri
 
274584. viesis 5.februāris 2010 11:57
0 0 Atbildēt

Viens iauto lietotājs nesen meklēja kur dabūt AdBlue vai ko tamlīdzīgu. Ne varēs iepildīt :)

274597. viesis 5.februāris 2010 22:12
0 0 Atbildēt

Savukārt pavasarī tiks pabeigta zemes siltumsūkņa izbūve, līdz ar to stacijas apsildīšanai vairs nevajadzēs izmantot elektroenerģiju.

un kā tad tiks darbināts siltumsūknis?

274603. viesis 6.februāris 2010 21:55
0 0 Atbildēt

Jauna,bet drosibas zinjaa taada pati kaa paareejaas Adazos..aptiira fuures naktiis tiktaa..

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Unikālais 48 cilindru motocikls pārdots par 107 000 eiro

Noslēgusies Bonhams izsole, kurā tika pārdots pasaulē vienīgais 48 cilindru motocikls. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO)

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

Līdz 1400 eiro - deputāti spriedīs par sodu pastiprināšanu ceļu satiksmē 21

Saeimas Juridiskajā komisijā šodien plānots spriest par sodu pastiprināšanu par pārkāpumiem ceļu satiksmes jomā. Lasīt vairāk

 

Japāņu Bavārija. Pirmais ieskats Mazda CX-80 salonā (+VIDEO)

Vai atminaties, kad pēdējo reizi sastapāties ar pa īstam lielu Mazda markas automašīnu? Līdz šim lielākais japāņu ražotāja modelis Eiropā saucas CX-80, un TV Autoziņām radās unikāla iespēja iepazīties ar septiņvietīgo krosoveru Mazda R&D centrā Vācijā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti