«Nissan» Ženēvas starptautiskajā autoizstādē 1

 
18.februāris 2010 9:01

Piedāvājam iepazīties ar jaunumiem, ko 80.Ženēvas starptautiskajā autoizstādē piedāvās Nissan.

Globālais kompaktauto

Ženēvas starptautiskajā autoizstādē paredzēta Nissan jaunā globālā kompaktauto – Micra pēcteča – pasaules pirmizrāde. Šis ir pirmais jaunais modelis, kas tiks izstrādāts uz pilnībā jaunās Nissan V platformas pamata.

Īpaša uzmanība pievērsta jaunās V platformas svara samazināšanai līdz minimumam, kas saistīta ar attiecīgām degvielas ekonomijas un izmešu daudzuma priekšrocībām. Jaunā auto pārdošana sāksies aprīlī Taizemē, bet Eiropā tas nonāks rudenī.

Juke

Šis auto iecerēts kā svaiga vēsma B segmentā, kur pircējiem sen jau pietrūkst interesantu piedāvājumu. Juke pārliecinoši apvieno sporta apvidus auto (SUV) izturību un sporta auto stilu kompaktauto modelī.

Juke būs jau trešais Nissan krosoveru saimes pārstāvis, kas ļaus vēl vairāk nostiprināt uzņēmuma novatorisma līderpozīcijas šīs arvien populārākās auto konfigurācijas jomā.
Visjaudīgākais Juke modelis būs aprīkots ar jaunu tiešās iesmidzes benzīna motoru ar turbolādētāju, kas attīsta 140 kW un 240 Nm. 1,6 litru tiešās iesmidzes turbomotors ir pieejams ar Nissan ALL-MODE 4x4-i sistēmu, kas atjaunināta un papildināta ar vilcējspēka sadales tehnoloģiju. Tagad iespējams ne tikai sadalīt vilcējspēku starp priekšējiem un aizmugures riteņiem – līdz pat maksimumam 50:50, bet arī aizmugures ass robežās starp abu pušu riteņiem, uzlabojot manevrētspēju un samazinot stūres nepietiekamas pagriešanas efektu, braucot pagriezienos. Šī inovācija pirmoreiz iekļauta mazo automobiļu segmentā.

Pārējie piedāvātie motori ir Nissan 1,6 litru 16 vārstu motors, kas tagad aprīkots ar unikālu duālās iesmidzes sistēmu un attīsta 86 kW un 157 Nm griezes momentu, un 1,5 litru dCI common rail dīzeļmotors ar 81 kW jaudu un 240 Nm griezes momentu.

Eiropas tirgū Juke parādīsies rudenī. Tas tiks pārdots arī Japānā un Ziemeļamerikā.

Leaf

LEAF ir Nissan C segmenta ģimenes elektromobilis. Tas ir pirmais speciāli masveida tirgum izstrādātais un izgatavotais elektromobilis visu lielāko autoražotāju vidū. LEAF ir pirmais modelis Nissan un tā sadarbības partnera Renault paredzētajā elektromobiļu sērijā.

Uz pilnībā jaunās, individuāli izstrādātās EV platformas pamata izveidotajam LEAF ir iespaidīga 2700 mm riteņu bāze. Tas ir 4445 mm garš, 1770 mm plats un 1550 mm augsts. Jaudu tam ražo Nissan izstrādāts kompakts elektriskais motors, kas atrodas automobiļa priekšgalā un darbina velkošos priekšējos riteņus. Šis maiņstrāvas motors attīsta 80 kW jaudu un 280 Nm griezes momentu, kas ļauj sasniegt maksimālo ātrumu vairāk nekā 140 km/h. Ar pilnībā uzlādētu akumulatoru var sasniegt ap 160 km/h ātrumu.

Elektrisko motoru „baro" Nissan izstrādāts laminēts litija jonu akumulators ar vairāk nekā 90 kW jaudu. 48 moduļu akumulators ir uzstādīts zem LEAF sēdekļiem un grīdas. Reģeneratīvā enerģija, kas tiek atgūta bremzējot un braucot lejā no kalna, tiek tieši pievadīta akumulatoram.

Ar DC 50 kW ātro lādētāju akumulatoru var uzlādēt līdz apmēram 80 procentiem nepilnu 30 minūšu laikā. Tomēr pagaidām, kamēr ātrās uzlādes punkti nav plaši izplatīti, vairākumam īpašnieku savu auto akumulatori būs jāuzlādē mājās vai darbā ar parasto 220~240V sistēmu. Šādos apstākļos uzlādei no 0 līdz 100 procentiem nepieciešamas apmēram astoņas stundas. Uzlādes kontaktligzda parastajai un ātrajai uzlādei ērti novietota LEAF priekšgalā.

Jaunā elektromobiļa pasūtījumu pieņemšana sāksies vasarā atsevišķos Eiropas tirgos, bet pirmā auto partija – visi paredzēti braukšanai pa ceļa labo pusi – parādīsies šā gada beigās.

Atjauninātais Qashqai

Nissan vidējā izmēra krosoveram Qashqai veikti plaši pārveidojumi, lai nostiprinātu tā līderpozīciju savā klasē kā novatoriskai alternatīvai tradicionālajam hečbekam Eiropas tirgū.

Ievērojamākās vizuālās Qashqai izmaiņas redzamas automobiļa priekšgalā. Pilnībā jauns motora pārsegs, priekšējie buferi, spārni, radiatora reste un priekšējie lukturi apvienojumā piešķir Qashqai vēl lielāku izsmalcinātību, iespaidīgumu un kvalitāti. Jaunais priekšgala izskats ir kopīgs ar Qashqai+2. Salona atjauninājumi piešķir tam augstākās klases eleganci un lielāku praktiskumu.

Qashqai zemgrīdas daļas pārveidojumi palīdzējuši optimizēt gaisa plūsmu un veicinājuši aerodinamiskās pretestības samazināšanu no 0,34 līdz 0,33. Izmantojot atjauninātā Qashqai aerodinamikas uzlabojumus, tiks izlaista jauna Qashqai Eco versija ar samazinātu CO2 izmešu daudzumu. Uzstādot jaunos aerodinamiskos riteņu dekoratīvos diskus, apvienojumā ar miglas lukturu ligzdu noslēgšanu, zemas rites pretestības riepām un reduktora pārnesuma skaitļa palielināšanu, izdevies samazināt Qashqai CO2 daudzumu no 137 līdz 129 g/km.

nissan pathfinder 2010

Atjauninātie Pathfinder un Navara

Izstādes apmeklētājiem tiks parādīti arī ievērojami atjauninātie Pathfinder un Navara. Ženēvas autoizstādē debitēs ar 3,0 litru V6 dīzeļmotoru aprīkotie modeļi. Tie ir līderi savā klasē ar 175 kW jaudu un 550 Nm griezes momentu. Būtiski atjaunināts 2,5 dCI motors, ļaujot panākt gan jaudas un griezes momenta palielinājumu, gan izmešu daudzuma un degvielas patēriņa samazinājumu. Jauda pieaugusi līdz 140 kW – par 14 kW (19 PS), bet griezes moments pieaudzis par veseliem 47 Nm līdz 450 Nm.

Kombinētā cikla braukšanā versijām ar manuālo ātrumkārbu degvielas patēriņš ir 8,4 l/100 km – uzlabojums par 1,4 l/100 km –, bet CO2 izmešu daudzums samazinājies par 40 g/km līdz 224 g/km. Abi šie skaitļi ir konkurētspējīgi savā klasē. Dažos tirgos pieejama arī motora versija ar dīzeļa daļiņu filtru (DPF).

Atjauninājumi veikti arī salonā, lai uzlabotu kvalitāti, komfortu un izsmalcinātību. Piegādes klientiem sāksies martā.

Nissan 370z Roadster

370Z Roadster

Nissan leģendārā Z automobiļa kabrioleta versija Ženēvas autoizstādē piedzīvos savu Eiropas pirmizrādi. Tāpat kā kupejas versiju, arī Roadster darbina Nissan 3,7 litru V6 motors, kas attīsta 241 kW un 363 Nm ar aizmugures riteņu piedziņu. Roadster pieejams arī ar Nissan unikālo Syncro Rev Control manuālo ātrumkārbu, kas „uzgāzējot" nodrošina ikreiz precīzi vienmērīgu ātrumu pārslēgšanu, kā arī ar septiņu pakāpju automātisko ātrumkārbu ar pārslēgšanas lāpstiņām pie stūres.

Nolokāmo jumtu var nolaist 20 sekundēs, neatvienojot stiprinājuma punktus uz vējstikla. Jumtu var arī nolaist no ārpuses, nospiežot un trīs sekundes turot nospiestu durvju slēgšanas pogu. Piegādes klientiem sāksies martā.

 

 
Visi komentāri
 
275898. viesis 30.marts 2010 10:14
0 0 Atbildēt

Nissan auto īpašnieki! Izmanotjiet iespēju un vecat bezmaksas auto mazgāšanu un salona tīrīšanu BEZMAKSAS pie jaunā Nissan dīlera Skandi Motors! Piesakies: Tālr.: 67300120

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti