Stiprinās sadarbību Krievijā

 
15.jūnijs 2010 11:15

Renault-Nissan Alianse un AVTOVAZ paziņojuši par savstarpējās sadarbības stiprināšanu ar mērķi nodrošināt ilgtspējīgu attīstību abu biznesam Krievijā.

<250>•    2008.gada februārī Renault iegādājās 25% + 1 akciju AVTOVAZ kapitāla, un tika izveidota stratēģiskā partnerība. Šobrīd šai partnerībai pievienojies arī Nissan. Darbojoties kopā, šie trīs uzņēmumi, kuru kopējā tirgus daļa Krievijā 2009.gadā sastādīja 30%, izvirzījuši mērķi līdz 2015.gadam palielināt tirgus daļu līdz 40%.
•    Lai ieviestu AVTOVAZ stratēģisko plānu “AVTOVAZ Attīstības programma 2020” un stiprinātu Renault un Nissan darbību Krievijā, turpmākā sadarbība tiks izvērsta šādās jomās: vienotas platformas izmantošana, ražošana, pētniecība un attīstība (R&D), loģistika, iegāde un pārdošana un mārketings.
•    Kopēja organizācija ar nosaukumu «AVTOVAZ – Renault – Nissan Kvalitātes un piegādes attīstība» (ARNQSD) oficiāli tika izveidota 9.martā ar mērķi palielināt vietējā tirgū ražoto rezerves daļu izmantošanu. 

Pieeja platformām

Renault-Nissan Alianse un AVTOVAZ turpmāk būs piekļuve abu uzņēmumu izmantotajām produktu platformām un partneru izstrādātajiem dzinējiem. Visiem trim zīmoliem – Lada, Renault un Nissan – tiks izstrādāts precīzs produkta cikls Krievijas tirgum, kā arī Ladai – tirgiem ārpus Krievijai.

Pētniecība un attīstība

AVTOVAZ Pētniecības un attīstības departaments tiks stiprināts, veicinot aktīvāku sadarbību ar Aliansi šajā jomā. Visas puses sadarbosies, veicinot AVTOVAZ produktu kvalitātes paaugstināšanu, dalot „know-how” un attīstības izmaksas, kā arī veicinot Alianses izstrādāto produktu pielāgošanu Krievijas tirgum, izmantojot AVTOVAZ zināšanas un pieredzi šajā jomā.

Iepirkumi

AVTOVAZ iepirkumu departaments un RNPO Russia ir nolēmuši sadarboties, izsverot piegādātāju kvalitāti un apkopojot piegādātājus zem vienota tīkla Krievijā ar mērķi sasniegt:
-    augstāku piegādātāju kvalitāti Krievijā gan jau esošajiem masu ražošanas projektiem, gan jaunajiem;
-    maksimālu pieejamo resursu sinerģiju un labās prakses piemērošanu;
-    iekšējo procedūru un metožu uzlabošanu;

Saskaņā ar «AVTOVAZ – Renault – Nissan Kvalitātes un piegādes attīstība» (ARNQSD) izveidi mērķis ir palielināt vietējā tirgū ražoto rezerves daļu izmantošanas īpatsvaru.
ARNQSD atrodas Togliatti ar biroju arī Maskavā. Šajā jaunajā organizācijā darbojas aptuveni 100 visu partneru darbinieki. Izveidotās organizācijas vadītājs atskaitīs AVTOVAZ Iepirkumu daļas viceprezidentam un RNPO Russia direktoram.

{page}

Loģistika

Alianse plāno paplašināt sava loģistikas uzņēmuma Krievijā darbību, fokusējoties uz tādiem rādītājiem kā kvalitāte, uzticamība un izmaksu efektivitāte.

Ražošana un kvalitāte

Ar trīs rūpnīcām Krievijā (Togliatti, Maskava un Sanktpēterburga) abi partneri līdz 2012.gadam sasniegs ražošanas kapacitāti 1,3 miljoni vienības. Renault-Nissan Alianses plāns paredz ražošanas jaudas maksimizēšanu, kā arī AVTOVAZ produktu kvalitātes standartu palielināšanu saskaņā ar Alianses starptautiskajiem standartiem.
 
Pārdošana un mārketings

Renault un Lada darbosies kopā, lai izveidotu jaunu tīklu Krievijā, kas veicinās abu zīmolu izaugsmi un attīstību gan jau esošajos, gan jaunos tirgos. Projekts būs veltīts rezerves daļu aprites un apkalpošanas stratēģijas izstrādei starp abiem partneriem.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Unikālais 48 cilindru motocikls pārdots par 107 000 eiro

Noslēgusies Bonhams izsole, kurā tika pārdots pasaulē vienīgais 48 cilindru motocikls. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO)

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

Līdz 1400 eiro - deputāti spriedīs par sodu pastiprināšanu ceļu satiksmē 21

Saeimas Juridiskajā komisijā šodien plānots spriest par sodu pastiprināšanu par pārkāpumiem ceļu satiksmes jomā. Lasīt vairāk

 

Japāņu Bavārija. Pirmais ieskats Mazda CX-80 salonā (+VIDEO)

Vai atminaties, kad pēdējo reizi sastapāties ar pa īstam lielu Mazda markas automašīnu? Līdz šim lielākais japāņu ražotāja modelis Eiropā saucas CX-80, un TV Autoziņām radās unikāla iespēja iepazīties ar septiņvietīgo krosoveru Mazda R&D centrā Vācijā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti