22.septembris - diena bez auto! 5

 
21.septembris 2010 15:54

Eiropas Mobilitātes nedēļas ietvaros trešdien, 22. septembrī, Rīgā notiks pasākums „Diena bez auto”.

Autosatiksmei būs slēgts Elizabetes ielas posms no Brīvības bulvāra līdz Tērbatas ielai, kur no pulksten 8.00 rītā līdz 20.00 vakarā norisināsies dažādas aktivitātes velobraucējiem, kājāmgājējiem, elektrotransporta interesentiem, kā arī autovadītājiem, kas vēlas uzzināt vairāk par biodegvielu.

„Diena bez auto” pasākuma sauklis ir „Pārvietojies gudrāk, dzīvo labāk!”. Elizabetes ielā būs izvietoti desmit dažādi stendi. Īpašajā „Zvaniņu montāžas darbnīcā” ikvienam būs iespēja par brīvu piestiprināt pie sava velosipēda zvaniņu.

Rīgas domes Satiksmes departamenta un Mājokļu un vides departamenta stendā ikvienam būs iespēja uzzināt par veloceliņu attīstības plāniem Rīgā, centra apvedceļu būvniecību. Tāpat ikvienam būs iespēja iepazīties ar Rīgas trokšņu karti un uzzināt, kāds trokšņu līmenis ir Jūsu dzīvesvietā.

Pasākumā būs arī Rīgas Pašvaldības policijas „Drošības stends bērniem”, retro velosipēdi no Rīgas Motormuzeja, „Latvija Statoil biodegvielas stends”, veikalu tīkla „Fans” stends par drošu velosipēda aprīkojumu.

Savukārt Paula Stradiņa Medicīnas vēstures muzeja stendā „Pārvietojies gudrāk, dzīvo veselīgāk!” ikvienam būs iespēja redzēt vesela un slima cilvēka plaušas, noteikt savu ideālo svaru, ieraudzīt kaulu lūzuma stiprinājumu aprīkojumus, retro velotrenažieri, uzzināt, kur plaušās paliek ieelpotais pilsētas gaiss un kā rīkoties, lai mūsu plaušas būtu veselākas. Ikvienam būs iespēja izmēģināt īpašas “dzērājbrilles” un gūt pieredzi, cik bīstami ir būt iereibušam satiksmes dalībniekam.

„Velokurjera stendā” būs iespēja iegūt informāciju par aizsardzību pret velozādzībām, kā arī būs iespēja pārbaudīt savas spējas uz ekskluzīva velokurjera šosejas velosipēda.

Pasākumā būs iespēja izbraukt arī ar ērmriteņiem, elektrovelosipēdiem, kā arī izbraukt īpašu „Rīgas Tūri” ar elektromobiļiem līdz pat Centrāltirgus Piena paviljonam un atpakaļ. Savukārt Latvijas Sarkanā Krusta stendā „Veselības istaba”  būs iespēja iepazīties ar pirmās palīdzības paraugdemonstrējumiem, izmērīt asinsspiedienu un uzzināt par veselīgu dzīvesveidu.
Par mūziku gādās DJ Mārtiņš Rubenis.

No pulksten 16.00 līdz 18.00 turpināsies atvērto durvju stundas Gaisa piesārņojuma mērstacijā Krišjāņa Valdemāra ielā 18, „Velosipēdistu dienas” Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā un atvērto durvju dienas Paula Stradiņa Medicīnas vēstures muzeja izstādē „Nelaime nenāk brēkdama”.

Savukārt no pulksten 17.00 Uzvaras bulvārī 15 notiks bērnu riteņbraucēju-amatieru sacensības „Riteņvasaras posms” dažādās vecuma grupās.

 
Visi komentāri
 
278927. viesis 22.septembris 2010 9:56
0 0 Atbildēt

Es nemaz nezināju, bet sanāca tā, ka auto remontā, un uz darbu ar velo atbraucu :)

278941. viesis 22.septembris 2010 13:06
0 0 Atbildēt

Man kā par nelaimi, šodien auto vajadzīgs kā nekad.

278942. viesis 22.septembris 2010 14:07
0 0 Atbildēt

Nu, ielās šodien nekas neliecina, ka būtu DIENA bez auto... Sastrēgumi teju uz katra stūra. Kaut kādi muļķīgi pasākumi iepretim Augstākai tiesai - tiesnešiem pirmā stāva zālēs āra mūzikas skaļuma dēl ir problēmas ar lietu skatīšanu. Varbūt, parlamentam jāpieņem attiecīgs likums reizi gadā aizliegt auto izbraukt ielās ? Bet operatīvie jau brauks tāpat, un Rīgā to ir daudz. Neredzu jēgu tml. pasākumam.

278954. viesis 23.septembris 2010 9:31
0 0 Atbildēt

Jāpiekrt Timrota poārdomām vakardienas "Zebrā"

Labāk nevis diena bez auto vai pret auto, bet diena par velo vai par iešanu kājām. Skan taču daudz pozitīvāk...

Un otrai idejai, kas izskanēja raidījuma izskaņā, ka ap ziemassvētkiem vajadzētu izsludināt dienu bez velo - atbalsts akcijai būtu gandrīz simtprocentīgs. Vai patiešām dienu bez auto neva uzorganizēt kaut kad jūlijā/augustā, kad lielāka garantija saulaima laikam, pat ja līst, tad gaisa temperatūra būtu daudz tīkamāka...

279007. viesis 24.septembris 2010 21:19
0 0 Atbildēt

VAJAG DIENU BEZ SABIEDRISKĀ TRANSPORTA!!!

A_P

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 32

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 17

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti