Traktorus un citu tehniku aizdzīt kļūs grūtāk 6

 
5.novembris 2010 8:49

Autonamā izstrādātā lauksaimniecības, meža un ceļa būves tehnikas drošības sistēma VLC-5501 saņēma prestižā LAMMA Show galveno balvu, kā labākais jaunais vai inovatīvais produkts.

LAMMA (Lincolnshire Agricultural Machinery Manufacturers Association) ir vadošā Lielbritānijas organizācija, kas apvieno lauksaimniecības tehnikas ražotājus, lauksaimniekus un nozares akadēmiskos spēkus Apvienotajā Karalistē. LAMMA reizi gadā organizē lielāko lauksaimniecības tehnikas izstādi valstī un tās ietvaros piešķir balvas ražojumiem. Balvas tiek piešķirtas deviņās kategorijās, no kurām galvenās ir divas – labākais jaunais vai inovatīvais produkts ar pārdošanas cenu līdz 5 000 mārciņām un virs 5 000 mārciņām.

Strādā kopā ar lielajiem pasaules uzņēmumiem

Sistēma VLC-5501 jeb Skybrake Touch ir Autonams pirmais radītais pretaizdzīšanas risinājums lauksaimniecības, meža un ceļa būves tehnikai. Sistēma pasaulē ir unikāla, jo tā ir pirmais bezvadu risinājums šāda veida tehnikai. VLC-5501 ir traktortehnikai domāts imobilaizers, kurš vadāms ar bezvadu klaviatūru. Izstrādājot ierīci Autonams konsultējās ar pasaulē prestižāko un vienu no lielākajiem traktorbūves uzņēmumiem, Lielbritānijā bāzēto John Deere.

Edvīns Panders, SIA Autonams valdes loceklis: „Patiesībā tieši sākotnējā sadarbība ar John Deere ir mūsu produkta veiksmes atslēga. Gadu gaitā mūsu uzkrātās inženiertehniskās zināšanas par drošības sistēmām, bezvadu risinājumiem un John Deere informācija par traktoru uzbūvi ir ļāvusi mums radīt šo produktu.”

Nopērkams pat Jaunzēlandē

Tieši pateicoties John Deere traktortehnikas pretzagšanas sistēma ir tik ātri izgājusi ārpus Latvijas robežām. Jau konsultāciju laikā, John Deere meitas uzņēmums Vapormatic, kurš nodarbojas ar traktortehnikas rezerves daļu tirdzniecību vairāk kā 60 valstīs, noslēdza līgumu ar Autonams par VLC-5501 iegādi 1.725 miljonu eiro vērtībā. Uzņēmums Vapormatic produktu tirgo izmantojot savu zīmolu ar nosaukumu VLC-5501. Savukārt Autonams produktu piedāvā kā Skybrake Touch.

„Jau tagad VLC-5501ir iespējams iegādāties ārpus Eiropas. Piemēram, Austrālijā un Jaunzēlandē,” stāsta E.Panders. „Patlaban notiek arī produkta sertifikācija ASV, Kanādas un Krievijas tirgiem. Tuvākajā laikā VLC-5501 jeb Skybrakte Touch eksportu sāksim arī uz šīm valstīm.”

Traktori – viegli aizdzenami

„Sākām darbu pie traktortehnikas aizsardzības sistēmām, jo to zādzību skaits pasaulē aizvien pieaug,” pamato E.Panders. „Traktortehnika ir neaizsargāta pret zādzībām, jo visus viena ražotāja viena modeļa spēkratus var atslēgt un iedarbināt ar vienu un to pašu atslēgu.”

Kopš uzņēmums Vapormatic ar VLC-5501 aprīkoja Lielbritānijas policijas traktorus (Lielbritānijas policijai ir sava traktortehnika, kas paredzēta avārijas seku likvidācijai; lai varētu iesaistīties, piemēram, ugunsdzēsēju glābšanas darbos un citos līdzīgos gadījumos), tā ir sākusi kampaņu, lai lauksaimnieki vairāk uzmanību pievērstu tehnikas drošībai. Lielbritānijas policija kā efektīvāko risinājumu, lai pasargātu traktorus no nozagšanas iesaka, iesaka tieši VLC-5501.

 
Visi komentāri
 
279938. viesis 5.novembris 2010 11:26
0 0 Atbildēt

Es vairs nebraucu Autonamā, dēļ sliktas iepriekšējās pieredzes. Gan jau kaut kā bez Autonama iztikšu.

279974. viesis 8.novembris 2010 12:34
0 0 Atbildēt

taa kaa tadi klauni :haha:

itka lidz shim uz traktortehinkas neviens nebutu uzstadijis pretaizdzishanas ierices un trakjim nebutu iespejams uzlikt automashinai paredzetus verkjus

280015. viesis 9.novembris 2010 23:12
0 0 Atbildēt

279974. viesis - biežī traktori barojas no 24V, tā kā nav gluži "straight forward" pasāciens no vieglajiem auto !!!

280020. viesis 10.novembris 2010 14:02
0 0 Atbildēt

Vienu laiku jau laukos tos rietumu traktorīšus zaga gluži kā bembjus Rīgas iekšpilsētā...Būtībā jau traktoros var salikt to pašu auto signalizaciju - ar visām pultīm.

280030. viesis 11.novembris 2010 9:40
0 0 Atbildēt

WALA 683 [?] pirms 1 dienas

279974. viesis - biežī traktori barojas no 24V, tā kā nav gluži "straight forward" pasāciens no vieglajiem auto ! !!

--------------------------------

Nu tad jaaliek kaads nebuut paarveidotaajs, tjipa 24>12, IMHO taa nav

iipasha probleema. Jeb signalizaacija uz 24V, taadas arii ir redzeetas :-)

280035. viesis 11.novembris 2010 14:44
0 0 Atbildēt

Pieliec traktoram kausu un viņš ir ekskavators, un otrādi. Bet nu deksters jau nevar saturēt, jāpļūtī pļūtīšanas pēc...

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 7

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kurš izraisīja bīstamu situāciju? (+ VIDEO) 33

Abu vadītāju domas par to, kurš izraisīja bīstamu situāciju, dalās. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti