MINI 2011. gadā: vairāk jaudas, sportiskuma un individualitātes

 
18.februāris 2011 0:01

2011. gada pavasara jaunums būs ekonomisks MINI Cooper SD, kas pastiprina MINI ar dīzeļdzinējiem aprīkoto modeļu klāsta sportiskumu.



MINI Cooper SD Foto: BMW/MINI

MINI Cooper SD ar jauno 2 litru turbo dīzeļdzinēju, kura jauda ir 105 kW/143 Zs, izceļas kā efektīvākais ar dīzeļdzinēju aprīkotais MINI klāsta automobilis. 1750–2700 apgriezienu diapazonā jaunais dzinējs sasniedz pārliecinošu 305 Nm griezes momentu.



Tāpat kā MINI 1,6 litra dīzeļdzinēja gadījumā, dzinēja svars ir samazināts, tā karteri izgatavojot no alumīnija. Efektīvs mainīgas ģeometrijas turbo, kopējās iesmidzināšanas sistēma un solenoīda sprauslas garantē visaugstāko iespējamo jaudu. Degvielas iesmidzināšanas maksimālais spiediens ir 1600 bāri.

Degvielas patēriņa efektivitāti uzlabojošā MINIMALISM tehnoloģija jaunajā MINI Cooper SD izmantota daudzviet. Bremzēšanas enerģijas uzkrāšanas sistēma, Auto Start Stop sistēma, optimālas pārnesumu pārslēgšanas indikators, elektronisks stūres pastiprinātājs un tikai vajadzības gadījumā funkcionējošs papildus aprīkojums palīdz ekonomēt degvielu.

Kvēpu filtrs un oksidēšanās katalizators, cik vien iespējams, samazina izmešu daudzumu. Tādēļ jaunais MINI Cooper SD, tāpat kā visi citi MINI modeļi, atbilst EU5 izmešu normām.


Cooper SD Cabrio

Ar jaunu dzinēju aprīkoto MINI modeļu Cooper SD, Cooper SD Clubman, Cooper SD Cabrio un Cooper SD Countryman (priekšpiedziņa un pilnpiedziņa) standarta aprīkojumā uzstādīta sešpakāpju manuālā pārnesumkārba, kas vadāma ļoti īsām kustībām. Papildaprīkojumā tiek piedāvāta ātrdarbīga sešpakāpju automātiskā pārnesumkārba.


Cooper SD Countryman

MINI Cooper SD forma atgādina efektīvāko ar benzīna dzinēju aprīkoto modeļa versiju MINI Cooper S. Lielas gaisa atveres priekšā un dzinēja pārsegā, kā arī automobiļa aizmugurē pa vidu novietotais dubultais izpūtējs uzsver modeļa sportisko un spēcīgo raksturu.

John Cooper Works pakete MINI un MINI Cabrio modeļiem

MINI un MINI Cabrio īpašnieki savu kaisli pret sacensību automobiļiem varēs paust ar John Cooper Works paketi, kas būs pieejama no 2011. gada pavasara. Tās komponenti pastiprinās MINI sportiskumu gan tehniski, gan vizuāli.


MINI Cooper ar John Cooper Works paketi

Ar John Cooper Works paketi aprīkots MINI uz ceļa turēsies stabili. Par to rūpēsies DTC saķeres kontroles sistēma, DSC stabilizācijas sistēma, EDLC diferenciāļa blokators, kā arī 17 collu John Cooper Works Cross Spoke CHALLENGE lietie diski. DTC saķeres kontroles sistēmu iespējams ieslēgt nospiežot pogu un tā nodrošina kontrolētu izslīdi ceļa līkumos. Pateicoties EDLC diferenciāļa blokatoram, līkumos un straujos pagriezienos iespējams strauji paaugstināt ātrumu.

Aerodinamikas pakete maina automobiļa veidolu, paplašinot automobiļa priekšdaļu, aizmuguri un sānus. Ātruma iespaidu pastiprina radiatora un gaisa ieplūdes kanāla režģi ar šūnu struktūru. Ātruma iespaidu pasvītro arī gaismas paneļi.

Aprīkojuma pakete interjeram piedāvā, piemēram, ar sarkanu izšuvumu dekorētu ādas stūri un ātrumpārslēgu, kā arī John Cooper Works sliekšņa uzlikas.

John Cooper Works pakete būs pieejama visu dzinēju versijām un to būs iespējams piemērot astoņām dažādām virsbūves krāsām.

John Cooper Works Tuning Kit MINI Cooper S modeļiem

MINI Cooper S, Cooper S Clubman un Cooper S Cabrio dubultrites komponējuma (twin-scroll) turbodzinējs ar Tuning Kit palīdzību sniedz par 12 kW vairāk jaudas. Pie 5700 apgriezieniem jauda ir 147 kW/200 Zs. Maksimālais griezes moments 250 Nm ir pieejams plašā apgriezienu diapazonā 1250–5000. Griezes momentu ar overboost funkciju iespējams palielināt līdz pat 270 Nm. Ātrums 100 km/h tiek sasniegts 6,8 sekundēs.

MINI Yours iepazīstina: MINI Clubman Hampton


MINI Cooper SD Clubman 50 Hampton

MINI piesaka tirgū MINI Yours modeļu klāstu, kas aizvien paplašina iespējas pielāgot MINI savai gaumei. Kā pirmais MINI Yours modelis tiks piedāvāts MINI Clubman Hampton, kas uzsvērs zīmola britisko izcelsmi. Automobiļa pamatkrāsa būs Reef Blue metāliskā krāsa.



MINI Clubman Hampton turpinās tādu speciālo modeļu kā Park Lane, Seven, Checkmate un Sidewalk uzsākto līniju. Par automobiļa individualitāti liecinās dažādas interjera un eksterjera nianses. Speciālais modelis būs aprīkots arī ar MINI Chilli Pack papildaprīkojuma elementiem.

Speciālais modelis Hampton visām MINI Clubman versijām būs pieejams vienu gadu, sākot no 2011. gada pavasara.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti