«Volkswagen Polo» iegūst augstāko Japānas NCAP novērtējumu

 
21.aprīlis 2011 14:51

Japānas NCAP testos Polo ir ieguvis augstāko, sešu zvaigžņu novērtējumu par pasažieru drošību.

Volkswagen automobilis lieliski izturēja kopumā trīs dažādus triecientestus un tika novērtēts kā labākais importa transportlīdzeklis Japānas tirgū.

Autovadītāja un blakussēdētāja drošība tika pārbaudīta frontālā sadursmē, braucot ar ātrumu 55 km/h, daļējā frontālā sadursmē ar 40% pārlaidumu, braucot ar ātrumu 64 km/h, kā arī sānu sadursmē ar 950 kg smagu barjeru. Iegūstot augstāko novērtējumu visās autovadītāja un blakussēdētāja drošības kategorijās, Polo dominēja kopējā klasifikācijā. Polo lielisko drošību apstiprināja arī mazāka slodze uz galvu, kaklu, krūtīm, kāju augšdaļu un apakšdaļu, palīdzot tam vērtējumā iegūt papildu „plusu”.

Polo uzrādīja labus rezultātus arī aizmugurējā sēdekļa pasažieru drošības testos, lai gan tas sešu zvaigžņu vērtējumā netika ņemts vērā. Šajos testos Polo ieguva augstāko rezultātu, sasniedzot 4. līmeni no 5 maksimāli iespējamajiem.

Arī bremzēšanas testos Polo bija iespaidīgs – gan uz mitra, gan sausa seguma tas izcēlās ar visīsāko bremzēšanas distanci. No ātruma 100 km/h Polo pilnībā spēja apstāties nieka 39,5 sekundēs, pēc 40,8 metriem. Papildu testi tika veikti par pasažieru drošību un drošības jostu lietojamību, kā arī kakla skriemeļu aizsardzību.

Neilgi pēc tirdzniecības uzsākšanas, Polo sasniedza arī augstākos rādītājus, t.i. piecu zvaigžņu novērtējumu EuroNCAP testos par pasažieru, bērnu un gājēju drošību.

Pašreizējais Polo ir pieejams tirdzniecībā kopš 2009. gada jūnija beigām, un tā panākumi ir ļoti labi. Kopumā visā pasaulē ir pārdotas 728 000 vienības šī kompaktā automobiļa.
 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti