Jaunais SLK rodsters – priekšzīmīgs paraugs videi draudzīgam auto 2

 
20.maijs 2011 0:00

Trešās paaudzes SLK rodsters, kuru raksturo izteiksmīgs dizains, piemērotība ikdienas lietošanai, elegance, kā arī augstā veiktspēja, saņēmis īpašu atzinību arī kā videi draudzīgs automobilis.

Vācijas vadošais automobiļu industrijas partneris un neatkarīgais eksperts sertifikācijas jautājumos – TÜV Süd SLK rodsteram izsniedzis videi draudzīga dzīves cikla Vides sertifikātu.

„Mercedes-Benz rūpējas par automobiļa atbilstību augstākajām vides aizsardzības prasībām visā automobiļa dzīves cikla garumā – no ražošanas brīža līdz tā pārstrādei, un tas ir ievērojami vairāk nekā tikai automobiļa atbilstība likuma prasībām par vides aizsardzību,” atzīst Roberts Plakans, SIA Domenikss attīstības direktors, vieglo automobiļu vairumtirdzniecības un mārketinga vadītājs.

Visā automobiļa dzīves ciklā - no ražošanas brīža līdz ekspluatācijas beigām pēc vairāk nekā 200 000 km nobraukuma - Mercedes-Benz SLK ir par 20 procentiem zemāka CO2 emisija, nekā iepriekšējās paaudzes modelim. Kopējais enerģijas ietaupījums ir teju 18%, un tas atbilst 4100 litru benzīna ekonomijai. Piemēram, SLK 200 Blue EFFICIENCY modelī degvielas patēriņš ir samazinājies par 24 % - no 8,0 – 8,2 litriem uz 6,1 – 6,5 litriem uz 100 km. Trešās paaudzes SLK rodsters jau atbilst obligātajām automobiļa otrreizējās pārstrādes apjoma prasībām, kas stāsies spēkā 2015. gada 1. janvārī un nosaka, ka 95% no automobiļa svara ir jābūt atkārtoti pārstrādājamiem.

Jāpiebilst, ka papildus tam, ka SLK rodsters ir videi draudzīgs automobilis, tam piemīt virkne citu īpašību ar ko lepoties. Piemēram, pasaules pirmizrādi piedzīvo panorāmas vario jumts ar MAGIC SKY CONTROL sistēmu, kas sniedz iespēju ar vienu pogas pieskārienu mainīt jumta stikla toni no gaiša uz tumšu. Teicamu efektivitāti un sportiskumu sniedz jaunie 4 un 6 cilindru motori, kuri standarta komplektācijā ietver ECO ​​start / stop funkciju un neskatoties uz lielisko veiktspējas līmeni, motori ir par 25 % ekonomiskāki nekā iepriekšējās paaudzes SLK modeļos. Ar unikālu drošības sistēmu aprīkojumu un tehniskām inovācijām SLK atkal ir etalons savā klasē.

SLK rodstera cena, to iegādājoties Domenikss Auto tirdzniecības centrā, ir sākot no 39 990 Euro (t.sk. PVN un AAP*). Jauno Mercedes-Benz SLK rodsteru iespējams apskatīt, izmēģināt un iegādāties Domenikss Auto tirdzniecības centrā Rīgā, Krasta ielā 34, kā arī iespējams saņemt papildus informāciju par šo un citiem Mercedes-Benz modeļiem.

* Ar Domenikss nodrošināto Auto Apkopes Programmu (AAP) līdz 80 000 km nobraukuma sasniegšanai vai 4 gadu laikā no pirmās reģistrācijas datuma (atkarībā no tā, kurš nosacījums iestājas pirmais) bez papildu samaksas tiek veiktas visas automobiļu ražotāja Daimler AG paredzētās obligātās tehniskās apkopes, kas ietver automobiļa periodisku pārbaudi saskaņā ar ražotāja norādījumiem, motora eļļu un tās nomaiņu, motora eļļas filtru un tā nomaiņu, gaisa filtru un tā nomaiņu, aizdedzes sveces un to nomaiņu (automobiļiem ar benzīna motoru), kā arī citus materiālus un to nomaiņu, ko ražotājs paredz plānveida tehniskās apkopes ietvaros. Ir spēkā pirkuma līguma noteikumi.

 
Visi komentāri
 
282814. viesis 21.maijs 2011 13:25
0 0 Atbildēt

Pēdējais teikums labs:

"Ir spēkā pirkuma līguma noteikumi"

Ja uzsvars tiek likts uz pirkuma līguma noteikumu spēkā būšanu konkrētajam modelim, tad tas varētu nozīmēt, ka pārējiem Domeniksa notirgotajiem auto, tas līgums tāds fufelis vien ir...

282837. viesis 24.maijs 2011 15:33
0 0 Atbildēt

tie "līguma noteikumi" peļu slazda siera apraksts

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 7

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 5

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 1

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 

Jaunā Škoda Octavia stājas uz konveijera

Pagājušajā nedēļā Čehijā tika uzsākta modernizētās Škoda Octavia ražošanu. Modelis būs pieejams ar plašu dzinēju klāstu, ieskaitot elektrificētās mild-hybrid versijas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti