«Volvo Trucks» prezentē kravas auto ar pazeminātu grīdu

 
27.jūnijs 2011 10:07

Volvo Trucks prezentē jaunu Volvo FE kabīnes variantu ar īpaši zemu grīdu.

Jaunā Volvo FE LEC (Low Entry Cab) kabīne ir paredzēta atkritumu izvešanas, preču piegādes un kravas automašīnām, kuru autovadītājiem vairākas reizes dienā ir jāizkāpj vai jāiekāpj kabīnē. Izmantojot augstuma pazemināšanas funkciju, kabīnes vienīgais pakāpiens atrodas tikai 440 mm no zemes.

„Atkritumu apsaimniekošanas un arī citās nozarēs ir jūtams paaugstināts pieprasījums pēc kabīnes ar zemu grīdu. Mēs ņemam vērā mūsu klientu prasības un piedāvājam viņiem visā Eiropā sertificētu kravas automašīnu, kam 95% komponentu ir tādi paši kā standarta „Volvo FE”,” saka Anderss Bellini (Anders Bellini), Volvo Trucks pilsētas un reģionālo pārvadājumu produktu menedžeris.

Darba aizsardzība

Pieaugošo pieprasījumu pēc kravas automašīnām ar zemo grīdu galvenokārt veicina darba aizsardzības prasības. Piemēram, veicot preču piegādes pilsētā, vadītājs vairākas reizes dienā iekāpj kabīnē un izkāpj no tās. Ar zemo grīdu tiek radīta daudz mazāka slodze vadītāja ceļiem. Volvo FE LEC ir aprīkots arī ar pasažiera puses durvīm, kas atveras par 90 grādiem. Tas apvienojumā ar zemo grīdu nozīmē, ka no kabīnes var izkāpt, skatoties uz priekšu un redzot pārējos satiksmes dalībniekus. Kabīnes grīda ir pilnīgi līdzena.

„Kabīnē ir paredzēta vieta līdz četriem cilvēkiem, viņi var ērti iekāpt un izkāpt, un komfortabli sēdēt braukšanas laikā. Intensīvas satiksmes apstākļos iespēja izkāpt no kabīnes tieši uz ietves neapšaubāmi ir priekšrocība no drošības viedokļa,” saka Anderss Bellini.

Redzamība un manevrētspēja

Rūpējoties par drošību, Volvo FE LEC dizains ir veidots tā, lai nodrošinātu vadītājam maksimālu redzamību visos virzienos. Bez lielajiem sānu spoguļiem un aklās zonas spoguļiem pasažiera puses durvju apakšā ir papildu logs, kā arī papildu sānu logi kabīnes aizmugurē. Volvo FE LEC ir labi sagatavots darbam pilsētā ne tikai drošības ziņā: tam ir septiņu litru dzinējs ar augstu griezes momentu un 300 vai 340 zirgspēku jaudu savienojumā ar sešu pakāpju automātisko pārnesumkārbu. Šī kravas automašīna ir pieejama 4x2 vai 6x2 konfigurācijā ar stūrējamu aizmugures papildtiltu, kas ļauj droši manevrēt pat visšaurākajās ieliņās.

„„Volvo FE LEC” tiešām ir ilgi gaidīts papildinājums mūsu „FE” saimē. Tas palīdzēs radīt labāku un drošāku darba vidi cilvēkiem, kam tas ir ikdienas darba rīks un ļaus paaugstināt mūsu klientu konkurētspēju,” saka Anderss Bellini.

Volvo FE LEC Eiropā varēs pasūtīt, sākot ar 25. gada nedēļu.

Fakti par „Volvo FE LEC”

Kabīne
Caurstaigājama kabīne ar līdzenu grīdu un četrām sēdvietām
Iekāpšanas augstums: 540 mm no zemes (440 mm ar aktivizētu augstuma pazemināšanas funkciju).
Grīdas augstums: 900 mm no zemes (800 mm ar aktivizētu augstuma pazemināšanas funkciju).

Piedziņa
Dzinējs: „Volvo D7F”, vienrindas sešu cilindru „Common-Rail” dzinējs ar 7,2 litru tilpumu un 300 vai 340 Zs jaudu. Virspusē uzstādīta jūgvārpsta.

Pārnesumkārba: AL306, automātiskā pārnesumkārba ar sešiem pārnesumiem uz priekšu un iespēju uzstādīt TC421 griezes momenta pārveidotāju.
RSS1344C aizmugures tilts ar 4.63 vai 5.29 attiecību efektīvām braukšanas īpašībām un degvielas patēriņam.

Tiltu konfigurācijas
4x2 vai 6x2 ar stūrējamu aizmugures papildtiltu.

Balstiekārta
Pilnīga pneimatiskā balstiekārta. Iespējama augstuma pazemināšanas funkcija priekšējai asij.

Pilna masa
18 (4x2) vai 26 tonnas (6x2).

Tiltu noslodze
Priekšējā tilta noslodze: 8 tonnas.
Aizmugures dzenošā tilta noslodze: 13 tonnas (6x2).
Aizmugures papildtilta noslodze: 7,5 tonnas.
 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Mazda 6 pēctecis: Mazda ar diviem jaunumiem Auto China 2024 izstādē (+ FOTO)

Pekinas autoizstādē Japānas autobūves uzņēmums Mazda nodemonstrējis divus jaunumus: sedanu EZ-6 un krosoveru Arata. Lasīt vairāk

 

Unikālais 48 cilindru motocikls pārdots par 107 000 eiro 1

Noslēgusies Bonhams izsole, kurā tika pārdots pasaulē vienīgais 48 cilindru motocikls. Lasīt vairāk

 

Sestdien, 27.aprīlī, Rīgā ar motociklu parādi atklās motosezonu. 8

27.aprīlī pie t/c „Mols” Krasta iela 46. sākot no plkst. 10.00 pulcēsies ap Latvijas motobraucēji, lai kopīgi atklātu ikgadējo motosezonu. Pulcēšanās laiks no plkst. 10.00-12.59. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 16

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti