Atkal akcija «Autogaismas-kārtībā!» 5

 
1.septembris 2011 14:32

No 9.septembra līdz 30.oktobrim autoklubs LAMB sadarbībā ar AAS ERGO Latvija, DUS „Viada”, OCTA un CSDD organizē akciju „Autogaismas – Kārtībā!”, kura šogad Latvijā notiks jau divpadsmito reizi.

Akcijas mērķis ir pievērst plašu autovadītāju uzmanību pareizi noregulētu autogaismu nozīmei ceļu satiksmē, kā rezultātā ne tikai samazināt ceļu satiksmes negadījumu un tajos cietušo skaitu, bet arī informēt par traģiskajām sekām, kādas var būt bojātu autogaismu izmantošanai. Tās ietvaros Autoklubs LAMB piedāvās bez maksas pārbaudīt un noregulēt autogaismas.

Akcijas laikā autovadītāji tiks gaidīti pie tirdzniecības centriem ALFA, Mols, Spice, Galerija Azur, Rīga Plaza, Zoom, K-Rauta un DAMME (RIMI), „Viada” degvielas uzpildes stacijās Rīgā, Ādažos, Daugavpilī, kā arī pie tirdzniecības centriem Tobago Ventspilī, Rietumu Centrs Liepājā un RIMI Valmierā. Plašāk par akcijas norisi un tās grafiku var uzzināt www.lamb.lv.

Ceļu satiksmes drošības direkcijas informācija (CSDD) liecina, ka 2010. gadā lielākā daļa satiksmes negadījumu bijis tumšajos gada mēnešos. Tā 2010. gada 1. un 4. ceturksnī Latvijā notikuši 22 343 ceļu satiksmes negadījumi, bet 2. un 3. ceturksnī 16 000 negadījumu. Katram autovadītājam būtu jāņem vērā traģiskā informācija, ka aizvadītajā gadā 52% satiksmes negadījumu ar bojāgājušajiem uz valsts autoceļiem reģistrēti tieši krēslā un tumsā. Savukārt CSDD statistika par neizietu tehnisko apskašu iemesliem liecina, ka bojātas autogaismas joprojām ir visizplatītākais atteikumu iemesls automašīnām vecumā līdz 9 gadiem.

Noregulētu autogaismu nozīmi akcentē izcilais Latvijas autobraucējs Ivars Caune: „Pareizas autogaismas ir būtisks priekšnoteikums, lai autovadītāji un viņu ģimenes locekļi sveiki un veseli atgrieztos mājās pēc īsāka vai ilgāka izbrauciena.” Savukārt akcijas organizators, Autokluba LAMB prezidents Juris Zvirbulis uzsver: „Pareiza autogaismu noregulēšana nav kāda abstrakta likumdošanas prasība. Tās ir rūpes par savu, tuvinieku, radu un draugu, kā arī citu satiksmes dalībnieku veselību un pat dzīvību. Būsim tālredzīgi, savlaicīgi pārbaudīsim un noregulēsim autogaismas, lai uz ceļa vienmēr pamanītu gan skolēnu, gan velosipēdistu, gan neapžilbinātu pretimbraucēju!”

Autoklubam LAMB ir 20 gadu pieredze satiksmes drošības procesu analīzē. Dalība Starptautiskajā automobiļu federācijā (FIA), kurā ir miljoniem biedru 132 pasaules valstīs, sniedz zināšanas par satiksmes drošības aktualitātēm piecos kontinentos, tādējādi paverot iespēju salīdzinājumiem un labākās prakses meklējumiem Latvijas satiksmes drošībai.

Nav gaismu, nav auto!

 
Visi komentāri
 
283839. viesis 4.septembris 2011 19:10
0 0 Atbildēt

Diez sētas hrenonistus ar regulēs?

283841. viesis 5.septembris 2011 12:21
0 0 Atbildēt

derīga lieta.

283843. viesis 5.septembris 2011 13:18
0 0 Atbildēt

forši! ceru, ka būs arī Alfā kā pagājušā gadā

283845. viesis 5.septembris 2011 14:10
0 0 Atbildēt

wow cik labi, vares atkal bezmaksas lampinas noregulet, malaci!;))))

283852. viesis 6.septembris 2011 12:35
0 0 Atbildēt

Pirms kādiem trijiem gadiem, pie t.c. Olimpija, tie spečuki noregulēja lampas manam Mondeo. Diemžēl, jau nākamajā dienā Jūrmalas TA regulējumu izbrāķēja. Un neesmu vienīgais, kuram gadījies līdzīgi.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 11

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 

2,8 sekundes līdz simtam - Mercedes-AMG prezentē 816 Zs jaudīgu kupeju (+ FOTO) 7

Vācijas Mercedes-AMG Šanhajā, Formula-1 sacensību pasākuma laikā nodemonstrējis savu GT saimes flagmani, kupeju Mercedes - AMG GT 63 S E-Performance, kas nodrošināta ar 816 Zs jaudīgu hibrīdiekārtu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti