ERGO ļoti pozitīvi vērtē izmaiņas OCTA likumā 1

 
23.septembris 2011 14:00

Esam saņēmuši apdrošināšanas sabiedrības ERGO viedokli par izmaiņām OCTA likumā.

Ivars Vismanis, ERGO Transportlīdzekļu, CTA un personu apdrošināšanas departamenta direktors

Grozījumi OCTA likumā ne tikai nodrošinās stratēģiskus uzlabojumus OCTA sistēmā, arvien vairāk pielīdzinot to citu ES valstu standartiem, bet arī nodrošinās priekšrocības ikvienam satiksmes dalībniekiem, ja noticis ceļu satiksmes negadījums – kā autobraucējiem, tā arī motobraucējiem, riteņbraucējiem un gājējiem.

Proti, līdz ar izmaiņām OCTA likumā, turpmāk pēc ceļu satiksmes negadījuma zaudējumu pieteikšanai un novērtēšanai, kā arī atlīdzības saņemšanai par zaudējumiem cietušais varēs vērsties pie sava apdrošinātāja, ar kuru noslēgts līgums un kas veiks atlīdzību izmaksu. Rezultātā tiek izslēgta vajadzība kārtot nepieciešamās formalitātes pie cita (vainīgās puses) apdrošinātāja. Jāatzīmē, ka saskaņā ar grozījumiem OCTA likumā, tiešās zaudējumu regulēšana (TZR) darbosies pēc brīvprātības principa, un katrs apdrošinātājs individuāli var izvēlēties, vai darboties TZR sistēmā. Pirmkārt, tas nodrošinās operatīvāku formalitāšu nokārtošanu un apdrošināšanas atlīdzības izmaksu. Piemēram, saskaņā ar veiktajām izmaiņām OCTA likumā, ceļu satiksmes negadījumu izraisītājam ir pienākums iesniegt saskaņoto paziņojumu apdrošinātājam 10 dienu laikā, kas savukārt ļaus ievērojami samazināt termiņu apdrošināšanas atlīdzības izmaksai.

Otrkārt, likumā veiktie grozījumi cietušajam būtiski atvieglos zaudējuma pieteikšanu un apdrošināšanas atlīdzības saņemšanu gadījumā, ja vainīgās puses apdrošinātājs attiecīgajā reģionā vai pilsētā nav pārstāvēts, un apdrošinātajai personai ar avārijā cietušo auto jāmēro tālāks ceļš līdz vainīgās puses apdrošinātājam, lai atrādītu bojāto auto un nokārtotu nepieciešamās formalitātes atlīdzības saņemšanai.

Treškārt, izmaiņas likumdošanā kopumā veicinās pakalpojuma kvalitāti, jo apdrošināšanas tirgus spēlētāji arvien vairāk būs spiesti domāt par klienta servisa un produkta uzlabošanu - ne tikai konkurējot ar izdevīgāko cenu, bet arī piedāvājot dažādus papildus ieguvumus.

Tāpat atzinīgi vērtējam likumprojektā iekļautās izmaiņas, kas kā obligātu prasību nosaka mopēdu un specializēto tūristu transportlīdzekļu apdrošināšanu, kas likumsakarīgi veicinās disciplīnu un atbildības sajūtu pēc iespējas plašākā ceļu satiksmes dalībnieku lokā.

ERGO ir pirmā apdrošināšanas sabiedrība, kas Latvijā ieviesa polisi, kas darbojas pēc tiešā zaudējumu regulēšanas principa – DubultOCTA, un piedāvā to iegādāties jau vairāk nekā gadu. Produkts sevi ir pilnībā attaisnojis, iegūstot arvien lielāku popularitāti. ERGO pieredze liecina, ka šāds darbības princips ir praktisks un ērti ieviešams, un darbosies efektīvi. Turklāt ERGO klienti zaudējumus var pieteikt ne tikai klātienē, bet arī mājas lapā, aizpildot zaudējumu pieteikumu un dodoties pie kāda no ERGO sadarbības partnera – servisa.

 
Visi komentāri
 
283933. viesis 24.septembris 2011 0:46
0 0 Atbildēt

nu tad beidzot baltikuma lienti varēs pieikt zaudējumus :):) pie baltikuma :):)

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī?

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti